Dodaj do ulubionych

Poziom glukozy poniżej normy

05.05.17, 18:37
Witam. Parę dni temu nagle zrobiło mi się gorąco, oblał mnie zimny pot i zaczęły mi drżeć ręce. Potrwało to z pół minuty i do tej pory nie było powtórki. Byłem dzisiaj na badaniu krwi i wynik glukozy na czczo wyszedł 3,85 mmol/l, a drugi to 69,3 mg/dl. Mam 21 lat, 172cm wzrostu i ważę 65kg. Niestety przed tym badaniem miałem dużo stresu i nieprzespaną noc więc zastanawiam się czy przypadkiem ten zaniżony wynik nie był przez to niewyspanie. Czy to są początki cukrzycy albo hipoglikemii? Teraz chodzę jak zombie ze strachu, że w każdej chwili mogę zemdleć i niestety, że teraz stan mojego zdrowia będzie się pogarszał z dnia na dzień.
Obserwuj wątek
    • kasandran25 Re: Poziom glukozy poniżej normy 18.07.17, 19:21
      Podałaś wyniki ale podaj też jakie są normy do tego. Ja te objawy bym dopasowała raczej do depresji albo silnego stresu niż do cukrzycy
      • majenkir Re: Poziom glukozy poniżej normy 19.07.17, 05:23
        Normy znamy ;), dolna granica to 70 mg/dl, wiec te oba wyniki sa lekko ponizej. W zasadzie nie byloby sie czym martwic, gdyby nie te poty i drzenia rak - typowe objawy hipoglikemii :(.
        • borro.cassette Re: Poziom glukozy poniżej normy 05.12.17, 20:07
          aha i wzrok.. od dwoch lat mi sie pogorszyl znacznie. mam jakby kontrakst slabszy. od maja nosze okulary raz na jakis czas zakladam. niewielki astygmatyzm. tak mi wyszlo w badaniach. ale szczerze mowiac to nie czyje zadnej lepszej roznicy czy ulgi kiedy patrze przez okulary i kiedy nosze je na co dzien. zresztą czuje ze wzrok wciaz mi sie psuje. moze to ma zwiazek z tymi wahaniani cukru we krwi albo niskim cisnienien, bo zazwyczaj mam nizsze. naleze raczej do nisko cisnieniowcow. 95/65 norma
          miewalam i 70/50
      • borro.cassette Re: Poziom glukozy poniżej normy 05.12.17, 19:56
        ok. tez mam wahania nastrojow itp itd. ale tu mi głównie chodzi o te objawy fizyczne. jak wstane to jest wszystko ok, a nagle jak zjem to sniadanie to czuje jakby jakies uderzenie cieple w glowie i automatycznie wychodzi ze mnie cala energia. nie mam sily mowic i moje powieki sa mega ciezkie. zawroty pomieszane z omotaniem.
        • borro.cassette Re: Poziom glukozy poniżej normy 05.12.17, 20:02
          plus oczywiscie ogromne pragnienie, moglabym wypic 2 litry wody jednym lyczkiem. no i mega glod, ktory jeat jeszcze wiekszy niz przed zjedzeniem sniadania. juz mam dosyc.. czasami mam ochote po prostu wstac i nic nie jesc ani pic, aby nie dzialo sie to co odczuwam na co dzien. juz na glodny zoladek bym miala wiecej energii i mogla zwyczajnie spedzic dzien.
          Nawet kawy nie ruszam rano, bo jakbym sie wziela za kawe pierw, to bym zapadla od razu w sen i nie miala sily na przygotowanie śniadanie. tak tak..kawa również powoduje ze opadam z sil i zaypiam. wiec nie ma znaczenia czy cos zjem czy wypije.
          • tango.twist Re: Poziom glukozy poniżej normy 10.05.18, 14:38
            Borro

idź najpierw do lekarza, opowiedz o wszystkim i przebadaj się porządnie. To równie dobrze może być coś z tarczycą, albo anemia, albo jeszcze coś innego. Zbadaj tsh, t3, t4, anty-tpo, morfologię pełną, kortyzol. Ciśnienie sobie badaj regularnie, o tej samej porze dnia, w takich samych warunkach.
    • stop_cukrzyca Re: Poziom glukozy poniżej normy 05.10.17, 12:08
      Wkrótce na www.stopacukrzycowa.org.pl dostępne będą konsultacje online. Zapraszamy! Ekspertem forum jest Dr n. med. Michał Możdżan.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka