michaska_123 07.12.06, 18:46 Witam: Czy znacie dobrego diabetologa w Warszawie? Dziekuje! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
muminki15 Re: Dobry diabetolog w Warszawie 16.12.06, 19:37 to zależy o co chodzi? czy diabetologa od cukrzycy II, czy od cukrzycy I na penach czy na pompie? Określ coś bliżej. Odpowiedz Link
michaska_123 Re: Dobry diabetolog w Warszawie 18.12.06, 09:50 Cukrzyca typu 1, na razie na penach (chociaz caly czas zastanawiam sie nad pompa). Odpowiedz Link
alex359 Re: Dobry diabetolog w Warszawie 18.12.06, 13:31 dobrym lekarzem jest dr Roman Łaz ze szpitala bródnowskiego. Ten facet jest aniołem. Co do pompy jeśli masz możliwości finansowe to nie zastanawiaj się ani chwili. Po 14 latach przeszłam z penów na pompę, a teraz nie potrafię bez niej żyć... Odpowiedz Link
michaska_123 Re: Dobry diabetolog w Warszawie - dr Laz 20.12.06, 09:40 Alex: Wielkie dzieki za odpowiedz. Czy dr Laz przyjmuje gdzies prywatnie czy tylko w porad. diabetologicznej w szptalu brodnowskim? M. Odpowiedz Link
alex359 Re: Dobry diabetolog w Warszawie - dr Laz 21.12.06, 15:36 szczerze nie wiem. Przyjmuje w godzinach popołudniowych chyba w czwartki w szpitalu bródnowskim (coś między 16 a 19) Jak leżałam na diabetologi w bródnowskim to mogę Ci napisać, że facet ma głowę jeśli chodzi o cukrzycę t1 i t2 i super pojęcie o pompach insulinowych. Jest szczery do bólu, jeśli masz nadwagę to powie Ci, że jesteś za gruba np (wiele pacjentek narzekało na jego szczerość, ale uważam, że nie owija w bawełnę i nie wciska 100 kg kobiecie kitu, że pięknie wygląda i ogólnie wszystko jest super). Ma dobre podejście do młodzieży (bardzo przypomina mi dr Alicję Symonides- Ławecką) i cukrzyca jest chyba jego pasją bo ciągle robi jakieś szkolenia na Oddziale :). Widać, że interesuje się leczeniem za pomocą pomp insulinowych, robi trafne analizy wlewu podstawowego i uczy jak z nią żyć. Wysłałam Ci wiadomość na prv. Odpowiedz Link
alex359 Re: Dobry diabetolog w Warszawie - dr Laz 21.12.06, 16:00 acha jeszcze dobrzy lekarze są w szpitalu na Banacha chyba dr Szindler (mogłam coś przekręcić w nazwisku bo nie znam tej pani) zna się na pompach. Tu niestety musisz poczekać na wypowiedź nowakagi5 bo ona jest bardziej zorientowana na Banacha. Odpowiedz Link
nowakaga5 Re: Dobry diabetolog w Warszawie - dr Laz 22.12.06, 22:49 Dr Szindler jak najbardziej polecam. Mogę też polecić dr Pańkowską z Działdowskiej która także przyjmuje prywatnie. Odpowiedz Link
michaska_123 Re: Dobry diabetolog w Warszawie 28.12.06, 10:34 Wielkie dzieki! A co moze cos wiecie na temat prof. Sliwonik-Janeczko? M. Odpowiedz Link
nowakaga5 Re: Dobry diabetolog w Warszawie 30.12.06, 22:27 Zapomnij o niej!!!!!!!!!!!!!!!! Wiem, że nie powinnam tak mówić, ale ona jest po prostu niebezpieczna. Mężowi mojej koleżance (która na szczęście zna się na cukrzycy, bo pracuje na Działdowskiej), który brał w pompie ok 80j. insuliny na dobę, radziła ją zupełnie odstawić i przejść na tabletki. Po kilku godzinach na pewno miałby niezłą kwasicę. Znam jeszcze kilka podobnych przypadków jej pacjentów... Odpowiedz Link
michaska_123 Re: Dobry diabetolog w Warszawie 05.01.07, 09:26 Aga - jeszcze raz wielkie dzieki! To chyba rzeczywiscie nie skorzystam ;). Odpowiedz Link
bunio1 Re: Dobry diabetolog w Warszawie - dr Laz 17.08.17, 07:19 Doktór Alicja Symnides-Ławecka była moją pierwszą diabetolog ,a później przejoł mnie Dr.Roman Łaz w szpitalu na bródnie niestety odszedł z przychodni na bródnie i przeszedłem na Banacha do Dr. Sobol też wspaniała Pani Doktor. Odpowiedz Link
michaska_123 Re: Dobry diabetolog w Warszawie - dr Razna 17.01.07, 16:32 Chyba juz ostatnie pytanie dotyczace dobrego diabetologa w Warszawie. :) A co sadzicie o dr Raznej ze Szpitala Brodnowskiego? Dziekuje za opinie. Odpowiedz Link
alex359 Re: Dobry diabetolog w Warszawie - dr Razna 17.01.07, 19:20 szczerze? leczę się u niej od 7 lat i średnio jestem zadowolona, a to dlatego, że namawiała mnie strasznie na pompę insulinową, a jak ją kupiłam to się okazało, że średnio zna się na tym sprzęcie i bazę ustawiał mi przedstawiciel handlowy, a podłączenie odbyło się w domu a nie warunkach szpitalnych. Myślę, że z czasem będzie coraz lepsza, ale dr Łaza chyba nie przebije. Teraz mam sporo doświadczenia i szczerze powiem, że więcej mi zainponował swoją wiedzą ginekolog z Karowej znający się na pompie niż moja dr Raźna. Nie będę na razie jej zmieniać bo mam blisko do szpitala, ale zastanawiam się poważnie nad przejście do dr Romana Łaza. Odpowiedz Link
michaska_123 Re: Dobry diabetolog w Warszawie - dr Razna 19.01.07, 17:43 Alex: Dzieki za info. W takim razie rzeczywiscie postaram sie dostac do dr Laza. Odpowiedz Link
diabetycy1 Re: Dobry diabetolog w Warszawie 25.03.07, 16:35 Znam bardzo dobrego diabetologa. Polecam Panią Doktor Pańkowską z przychodni na ulicy Działdowskiej. Jest super specjalistką. Pozdrawiam Krzysztof Matyszczak Stowarzyszenie Diabetycy www.diabetycy.org Odpowiedz Link
kebe1988 Re: Dobry diabetolog w Warszawie 14.12.07, 15:58 Witam. Zapraszam wszystkich na nowo otwartą wyszukiwarkę i ranking lekarzy! --->>> www.znanylekarz.pl <<<---- Zapraszamy do wypowiadania się i oceniania swoich lekarzy. Jeśli go nie ma w łatwy sposób można go dodać i pozwolić ocenić innym. Pozdrawiam Odpowiedz Link
panpaniscus Re: Dobry diabetolog w Warszawie 14.12.07, 22:13 Jeśli jesteś typ 1 - polecam dr Pańkowską z Działdowskiej, fantastyczny lekarz i świetna kobieta. jestem bardzo wymagająca i upierdliwą pacjentką, bo jestem z działki biologiczno-medycznej, a ona nie wciska kitu. I ma niesamowitą intuicje, duże doświadczenie z pompami również. Odpowiedz Link
michaska_123 Re: Dobry diabetolog w Warszawie 18.12.07, 19:56 Wielkie dzieki! Tak,jestem typ 1. Odpowiedz Link
ajlii typ II - możecie polecić kogoś prywatnie? 26.05.08, 11:10 Chodzi mi o lekarza który przyjmuje prywatnie. Dziś miałam wyznaczoną wizytę w publicznej służbie zdrowia i cały ranek na przemian wymiotowałam i ryczałam z nerwów. Mam cholerną traumę co do państwowej służby zdrowia i wiecej już nie dam rady korzystać z ich usług. Wiem że jestem trudną i niezdyscyplinową pacjentką, wiec potrzebuję kogoś kto daje sobie radę z takimi osobami ;) Odpowiedz Link
goryswietokrzyskiepolecam007 Re: Dobry diabetolog w Warszawie 17.10.13, 23:12 ZAPRASZAMY CHĘTNE osoby z CUKRZYCĄ t. 2 do wzięcia udziału w BEZPŁATNYM PROGRAMIE DIETOTERAPII organizowanym przez studentów DIETETYKI z SGGW w Warszawie. Program obejmuje: ocenę stanu odżywienia oraz sposobu żywienia (w tym pomiar składu ciała), szkolenie i warsztaty kulinarne dla diabetyków, wręczenie materiałów edukacyjnych oraz certyfikatu potwierdzającego udział w szkoleniu. Spotkania będą się odbywać w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego ul. Nowoursynowska 159C, budynek 32 (zielony). Rozpoczęcie Programu Dietoterapii w dn. 12-15 listopada 2013r. ILOŚĆ MIEJSC OGRANICZONA! Chętnych prosimy o kontakt: Tel.:505-911-815 e-mail: kinga_zieba@op.pl UWAGA! Pacjentów prosimy o przyniesienie wyników ostatnich badań (np. książeczka kontroli glikemii). Koszt całego programu wynosiłby 350zł – U NAS ZA DARMO!!!! Odpowiedz Link
0anna101 Re: Dobry diabetolog w Warszawie 10.07.15, 13:05 Lecząc cukrzyce pamiętajcie o częstym powikłaniu jakim jest polineuropatia cukrzycowa. Głównym objawem są pekące, palące bóle stóp albo mrowienie. Diagnostyką i leczeniem zajmują się niektórzy neurolodzy. Odpowiedz Link
0anna101 Re: Dobry diabetolog w Warszawie 10.07.15, 13:06 Lecząc cukrzycę pamiętajcie o polineuropatii cukrzycowej. Głównym objawem jest mrowienie, palenie, pieczenie stóp, ale nie tylko. Leczeniem zajmują się niektórzy neurolodzy. Odpowiedz Link
kkowalska86 Re: Dobry diabetolog w Warszawie 09.11.15, 21:13 Mój mąż leczy się u Pani doktor Ewy Kaszuby-Wojtachnio. Bardzo jest zadowolony ze współpracy i leczenia. Podobno jest to jeden z najlepszych diabetologów w Warszawie. Pani Doktor przyjmuje w CSK MSW w Warszawie (przy Wołoskiej) i w prywatnej przychodni Medic House też na Mokotowie. Odpowiedz Link
jesion44 Re: Dobry diabetolog w Warszawie 14.06.16, 10:20 Pani dr Małgorzata Bernas z oddziału diabetologii szpitala bródnowskiego!! Odpowiedz Link
stop_cukrzyca Re: Dobry diabetolog w Warszawie 05.10.17, 12:02 Zapraszamy do rejestracji na bezpłatne konsultacje z lekarzem diabetologiem. Już jutro! Sprawdź i skorzystaj! Rejestracja odbywa się on-linę na www.stopacukrzycowa.org.pl w zakładce konsultacje. Odpowiedz Link
novacash Re: Dobry diabetolog w Warszawie 27.12.21, 10:58 Zapraszamy do skorzystania z wyszukiwarki: bliskilekarz.pl Odpowiedz Link