Dodaj do ulubionych

Dobry diabetolog w Warszawie

07.12.06, 18:46
Witam:

Czy znacie dobrego diabetologa w Warszawie?

Dziekuje!
Obserwuj wątek
    • muminki15 Re: Dobry diabetolog w Warszawie 16.12.06, 19:37
      to zależy o co chodzi? czy diabetologa od cukrzycy II, czy od cukrzycy I na
      penach czy na pompie? Określ coś bliżej.
      • michaska_123 Re: Dobry diabetolog w Warszawie 18.12.06, 09:50
        Cukrzyca typu 1, na razie na penach (chociaz caly czas zastanawiam sie nad
        pompa).
        • alex359 Re: Dobry diabetolog w Warszawie 18.12.06, 13:31
          dobrym lekarzem jest dr Roman Łaz ze szpitala bródnowskiego. Ten facet jest
          aniołem. Co do pompy jeśli masz możliwości finansowe to nie zastanawiaj się ani
          chwili. Po 14 latach przeszłam z penów na pompę, a teraz nie potrafię bez niej
          żyć...
          • michaska_123 Re: Dobry diabetolog w Warszawie - dr Laz 20.12.06, 09:40
            Alex:

Wielkie dzieki za odpowiedz.
            Czy dr Laz przyjmuje gdzies prywatnie czy tylko w porad. diabetologicznej w
            szptalu brodnowskim?

M.
            • alex359 Re: Dobry diabetolog w Warszawie - dr Laz 21.12.06, 15:36
              szczerze nie wiem. Przyjmuje w godzinach popołudniowych chyba w czwartki w
              szpitalu bródnowskim (coś między 16 a 19)
              Jak leżałam na diabetologi w bródnowskim to mogę Ci napisać, że facet ma głowę
              jeśli chodzi o cukrzycę t1 i t2 i super pojęcie o pompach insulinowych. Jest
              szczery do bólu, jeśli masz nadwagę to powie Ci, że jesteś za gruba np (wiele
              pacjentek narzekało na jego szczerość, ale uważam, że nie owija w bawełnę i nie
              wciska 100 kg kobiecie kitu, że pięknie wygląda i ogólnie wszystko jest super).
              Ma dobre podejście do młodzieży (bardzo przypomina mi dr Alicję Symonides-
              Ławecką) i cukrzyca jest chyba jego pasją bo ciągle robi jakieś szkolenia na
              Oddziale :). Widać, że interesuje się leczeniem za pomocą pomp insulinowych,
              robi trafne analizy wlewu podstawowego i uczy jak z nią żyć.
              Wysłałam Ci wiadomość na prv.
              • alex359 Re: Dobry diabetolog w Warszawie - dr Laz 21.12.06, 16:00
                acha jeszcze dobrzy lekarze są w szpitalu na Banacha chyba dr Szindler (mogłam
                coś przekręcić w nazwisku bo nie znam tej pani) zna się na pompach. Tu niestety
                musisz poczekać na wypowiedź nowakagi5 bo ona jest bardziej zorientowana na
                Banacha.
                • nowakaga5 Re: Dobry diabetolog w Warszawie - dr Laz 22.12.06, 22:49
                  Dr Szindler jak najbardziej polecam.
                  Mogę też polecić dr Pańkowską z Działdowskiej która także przyjmuje prywatnie.
                  • michaska_123 Re: Dobry diabetolog w Warszawie 28.12.06, 10:34
                    Wielkie dzieki!
                    A co moze cos wiecie na temat prof. Sliwonik-Janeczko?

M.
                    • nowakaga5 Re: Dobry diabetolog w Warszawie 30.12.06, 22:27
                      Zapomnij o niej!!!!!!!!!!!!!!!!
                      Wiem, że nie powinnam tak mówić, ale ona jest po prostu niebezpieczna.
                      Mężowi mojej koleżance (która na szczęście zna się na cukrzycy, bo pracuje na
                      Działdowskiej), który brał w pompie ok 80j. insuliny na dobę, radziła ją
                      zupełnie odstawić i przejść na tabletki. Po kilku godzinach na pewno miałby
                      niezłą kwasicę.
                      Znam jeszcze kilka podobnych przypadków jej pacjentów...
                      • michaska_123 Re: Dobry diabetolog w Warszawie 05.01.07, 09:26
                        Aga - jeszcze raz wielkie dzieki!
                        To chyba rzeczywiscie nie skorzystam ;).
              • bunio1 Re: Dobry diabetolog w Warszawie - dr Laz 17.08.17, 07:19
                Doktór Alicja Symnides-Ławecka była moją pierwszą diabetolog ,a później przejoł mnie Dr.Roman Łaz w szpitalu na bródnie niestety odszedł z przychodni na bródnie i przeszedłem na Banacha do Dr. Sobol też wspaniała Pani Doktor.
    • michaska_123 Re: Dobry diabetolog w Warszawie - dr Razna 17.01.07, 16:32
      Chyba juz ostatnie pytanie dotyczace dobrego diabetologa w Warszawie. :)
      A co sadzicie o dr Raznej ze Szpitala Brodnowskiego?

Dziekuje za opinie.
      • alex359 Re: Dobry diabetolog w Warszawie - dr Razna 17.01.07, 19:20
        szczerze? leczę się u niej od 7 lat i średnio jestem zadowolona, a to dlatego,
        że namawiała mnie strasznie na pompę insulinową, a jak ją kupiłam to się
        okazało, że średnio zna się na tym sprzęcie i bazę ustawiał mi przedstawiciel
        handlowy, a podłączenie odbyło się w domu a nie warunkach szpitalnych. Myślę,
        że z czasem będzie coraz lepsza, ale dr Łaza chyba nie przebije.
        Teraz mam sporo doświadczenia i szczerze powiem, że więcej mi zainponował swoją
        wiedzą ginekolog z Karowej znający się na pompie niż moja dr Raźna. Nie będę na
        razie jej zmieniać bo mam blisko do szpitala, ale zastanawiam się poważnie nad
        przejście do dr Romana Łaza.
        • michaska_123 Re: Dobry diabetolog w Warszawie - dr Razna 19.01.07, 17:43
          Alex:
          Dzieki za info. W takim razie rzeczywiscie postaram sie dostac do dr Laza.
    • diabetycy1 Re: Dobry diabetolog w Warszawie 25.03.07, 16:35
      Znam bardzo dobrego diabetologa. Polecam Panią Doktor Pańkowską z przychodni na
      ulicy Działdowskiej. Jest super specjalistką.
      Pozdrawiam
      Krzysztof Matyszczak
      Stowarzyszenie Diabetycy www.diabetycy.org
      • kebe1988 Re: Dobry diabetolog w Warszawie 14.12.07, 15:58
        Witam.

Zapraszam wszystkich na nowo otwartą wyszukiwarkę i ranking lekarzy!

--->>> www.znanylekarz.pl <<<----

Zapraszamy do wypowiadania się i oceniania swoich lekarzy.
        Jeśli go nie ma w łatwy sposób można go dodać i pozwolić ocenić innym.

Pozdrawiam
    • panpaniscus Re: Dobry diabetolog w Warszawie 14.12.07, 22:13
      Jeśli jesteś typ 1 - polecam dr Pańkowską z Działdowskiej, fantastyczny lekarz i
      świetna kobieta. jestem bardzo wymagająca i upierdliwą pacjentką, bo jestem z
      działki biologiczno-medycznej, a ona nie wciska kitu. I ma niesamowitą intuicje,
      duże doświadczenie z pompami również.
      • michaska_123 Re: Dobry diabetolog w Warszawie 18.12.07, 19:56
        Wielkie dzieki!

Tak,jestem typ 1.
    • ajlii typ II - możecie polecić kogoś prywatnie? 26.05.08, 11:10
      Chodzi mi o lekarza który przyjmuje prywatnie.
      Dziś miałam wyznaczoną wizytę w publicznej służbie zdrowia i cały ranek na przemian wymiotowałam i ryczałam z nerwów. Mam cholerną traumę co do państwowej służby zdrowia i wiecej już nie dam rady korzystać z ich usług.
      Wiem że jestem trudną i niezdyscyplinową pacjentką, wiec potrzebuję kogoś kto daje sobie radę z takimi osobami ;)
    • goryswietokrzyskiepolecam007 Re: Dobry diabetolog w Warszawie 17.10.13, 23:12
      ZAPRASZAMY
      CHĘTNE osoby z CUKRZYCĄ t. 2
      do wzięcia udziału
      w BEZPŁATNYM PROGRAMIE DIETOTERAPII organizowanym przez studentów DIETETYKI z SGGW w Warszawie.

Program obejmuje:
       ocenę stanu odżywienia oraz sposobu żywienia (w tym pomiar składu ciała),
       szkolenie i warsztaty kulinarne dla diabetyków,
       wręczenie materiałów edukacyjnych oraz certyfikatu potwierdzającego udział w szkoleniu.

Spotkania będą się odbywać w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego ul. Nowoursynowska 159C, budynek 32 (zielony).

Rozpoczęcie Programu Dietoterapii w dn. 12-15 listopada 2013r.

ILOŚĆ MIEJSC OGRANICZONA!

Chętnych prosimy o kontakt:
      Tel.:505-911-815
      e-mail: kinga_zieba@op.pl

UWAGA! Pacjentów prosimy o przyniesienie wyników ostatnich badań (np. książeczka kontroli glikemii).

Koszt całego programu wynosiłby 350zł – U NAS ZA DARMO!!!!
    • 0anna101 Re: Dobry diabetolog w Warszawie 10.07.15, 13:05
      Lecząc cukrzyce pamiętajcie o częstym powikłaniu jakim jest polineuropatia cukrzycowa. Głównym objawem są pekące, palące bóle stóp albo mrowienie. Diagnostyką i leczeniem zajmują się niektórzy neurolodzy.
      • 0anna101 Re: Dobry diabetolog w Warszawie 10.07.15, 13:06
        Lecząc cukrzycę pamiętajcie o polineuropatii cukrzycowej. Głównym objawem jest mrowienie, palenie, pieczenie stóp, ale nie tylko. Leczeniem zajmują się niektórzy neurolodzy.
    • kkowalska86 Re: Dobry diabetolog w Warszawie 09.11.15, 21:13
      Mój mąż leczy się u Pani doktor Ewy Kaszuby-Wojtachnio. Bardzo jest zadowolony ze współpracy i leczenia. Podobno jest to jeden z najlepszych diabetologów w Warszawie. Pani Doktor przyjmuje w CSK MSW w Warszawie (przy Wołoskiej) i w prywatnej przychodni Medic House też na Mokotowie.
    • jesion44 Re: Dobry diabetolog w Warszawie 14.06.16, 10:20
      Pani dr Małgorzata Bernas z oddziału diabetologii szpitala bródnowskiego!!
    • stop_cukrzyca Re: Dobry diabetolog w Warszawie 05.10.17, 12:02
      Zapraszamy do rejestracji na bezpłatne konsultacje z lekarzem diabetologiem. Już jutro! Sprawdź i skorzystaj! Rejestracja odbywa się on-linę na www.stopacukrzycowa.org.pl w zakładce konsultacje.
    • novacash Re: Dobry diabetolog w Warszawie 27.12.21, 10:58
      Zapraszamy do skorzystania z wyszukiwarki: bliskilekarz.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka