Dodaj do ulubionych

Prywatna klinika, Kraków-polećcie :)

26.11.09, 20:33
Hej! Napisałam podobnego posta na forum "Kraków", ale został skasowany... To nieodpowiednie do tego miejsce...?
Do rzeczy: nie jestem z Krakowa, ale kończę tam studia, mogłabym seminaria z wizytami pogodzić. Miałam różne przejścia; poronienie, obumarła ciąża, poród... Trochę się zraziłam do naszego miejskiego szpitala.
Chciałabym tym razem rodzić w komforcie, a konkretnie mieć cc właśnie. Pierwszy poród po 10 godzinach męki zakończył się cesarką.
Moja siostra rodziła w Krakowskim spesie, ale na ich stronie widnieje komunikat, że NFZ przestał ich finansować i porody zawiesili...
Żal mi, bo przynajmniej był sprawdzony.
Żadnych innych klinik nie znam, więc proszę mieszkanki Krakowa o pomoc. Za co z góry dziękuję.
PS. Nie jestem w ciąży (dopiero co miałam zabieg po ciąży obumarłej), ale jak tylko dostanę zielone światło, zabieramy się do roboty. Z zajściem w ciążę też mam problemy, dlatego szukam kompetentnego lekarza. Zresztą chyba jak każda z nas.
Obserwuj wątek
    • aribeth1 Re: Prywatna klinika, Kraków-polećcie :) 30.11.09, 10:26
      Mnie też straszliwie żal Spesu, bo tam urodził się mój syn i miałam nadzieję, że
      kiedyś wrócę tam z kolejną ciążącrying Póki co, w Krakowie zostają: Ujastek
      (prywatna, ale poród w ramach NFZ)i Femina (prywatna, płatna, na os. Kliny).
      Gdybym miała rodzić teraz, to z braku Spesu pojechałabym do Niepołomic i
      urodziła tam w klinice Life(też w pełni płatna).
      Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciukismile
      • matylda07_2007 Re: Prywatna klinika, Kraków-polećcie :) 30.11.09, 13:37
        Wielkie dzięki za odpowiedź smile Znalazłam w internecie Feminę, o Life nie słyszałam.
        O Ujastku czytałam i zdania są bardzo podzielone, więc rozważę te dwie pozostałe.
        Jak już będę miała jakieś doświadczenia, dam znać.
        • jotka_k Re: Prywatna klinika, Kraków-polećcie :) 30.11.09, 19:51
          obydwie wspomniane kliniki odpadłyby u mnie w przedbiegach- brak
          jakiegokolwiek zaplecza ratującego życie dziecka i matki- ja bym nie
          zaryzykowała
          trzy miesiące temu miałam cc na Ujastku i nie narzekam smile
          jeśli potrzebujesz lekarza z Krakowa to mam świetną lekarkę dzięki
          której mam cudną córeczkę smile
          • matylda07_2007 Re: Prywatna klinika, Kraków-polećcie :) 01.12.09, 09:40
            Dziękuję. Jeszcze się porozglądam. Dojdę do siebie po zabiegu, zobaczymy, czy coś się samo nie poprzestawiało i wtedy podejmę decyzję.
            Narazie najbardziej boję się tego, że znowu nie będę mogła zajść w ciążę. Jednak z pierszą ciążą problemu (z zajściem) nie było. Później się coś popsuło. Liczę trochę naiwnie, że zdarzy się jakiś cud...
            Po kontroli u swego dotychczasowego lekarza będę musiała podjąć decyzję.
            Tak bardzo nie chcę rodzić w państwowym szpitalu i liczyć na to, że trafi się fajna zmiana!
    • yza6 Re: Prywatna klinika, Kraków-polećcie :) 30.08.17, 19:16
      Ja też z Feminy przybywam wink Rodziłam w tej klinice już dwójkę dzieci i z całą pewnością mogę polecić ją każdemu. Mają bardzo fajne warunki.
    • mamusiaalusi Re: Prywatna klinika, Kraków-polećcie :) 27.03.19, 13:01
      Dla mnie Femina nie ma sobie równych, bardzo dobrze wyposażona klinika, pełen komfort porodu, rodziłam tam w zeszłym roku, wiem co mówię wink
      • ewag1822 Re: Prywatna klinika, Kraków-polećcie :) 02.04.19, 20:41
        Mam pytanie czy nie będąc pacjentka lekarzy ze szpitala femina (jestem z Podkarpacia ) można prywatnie rodzic przez cesarskie cięcie ?
    • mamusiaalusi Re: Prywatna klinika, Kraków-polećcie :) 08.05.19, 14:03
      Za to ja rodziłam trzy tygodnie temu i także jestem bardzo zadowolona ze standardów jakie panują w Feminie. Nie dość, że obsługa jest profesjonalna, ceny niewygórowane, to jeszcze sam szpital jest bardzo sterylny, świetnie wyposażony, a pacjentki traktowane prioritetowo wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka