Dodaj do ulubionych

naturalny poród zdecydowanie lepszy niz cesarka

07.05.17, 22:43
Osttanio dużo sie słyszy ze kobiety chca robić przez cesarskie ciecie, nawet gotowe sa zaplacić...
Dziewyczyny robicie to bo boicie sie boli porodowych... a nawet nie zdajecie sobie sprawy jak boli po cesarskim cieciu gdy przestaje działac znieczulenie... a rany bardzo czesto nie chca sie goic. od 1 lipca 2015 roku poród jest ze znieczeuleniem zapewia to ustawa. nawet jesli troche boli to chwile... gdy juz zaczyna sie właciwa akcja porodowa wy o bólu nie myślicie.. ja w ogole ni eczułam bólu.. adrenalina była na tak wysokim poziomie ze czułam tylko niesamowite szczescie ze zaraz przytule moje maleństwo...
Obserwuj wątek
    • carmelita81 Re: naturalny poród zdecydowanie lepszy niz cesar 10.05.17, 16:20
      Strata tata - sorry ale ustawa może i zapewnia znieczulenie ale większość szpitali już nie.
      A co do cesarki vs poród naturalny - to ból po cc nawet jak przestanie działać znieczulenie to pikuś w porównaniu do bóli porodowych. Ale to oczywiście tylko moje zdanie wynikające z doświadczenia.
      A wogóle to nudzi Ci się czy jesteś trollem?
      • bejbi83 Re: naturalny poród zdecydowanie lepszy niz cesar 23.05.17, 14:23
        Hehe mialam probe sn ,2 doby -nigdy wiecej!! Oczywiscie zakonczone cc.potem jeszcze 2 kolejne cc. Tak to ja moge rodzic😀 znieczulenie do sn to fikcja,przynajmniej jesli chodzi o woj.lubelskie
    • sl.wwk Re: naturalny poród zdecydowanie lepszy niz cesar 16.05.17, 11:18
      Pewnie że lepszy, tyle tylko że ile trzeba się nacierpieć.
    • jellyfish85 Re: naturalny poród zdecydowanie lepszy niz cesar 04.06.17, 12:57
      No to super. Ja ból czułam bo miałam dwie godziny bóli partych, znieczulenie już wtedy zeszło. Anestozjolog chciała mi dać kolejną dawkę, ale lekarz prowadzący nie wpuścił jej na salę. Co cię obchodzi jak inne kobiety rodzą? Niech każdy rodzi jak chce. Mnie nie bolało, to i was nie będzie boleć - ot, wspaniała logika. I mnie nie bolało chwilę, bo szwy po cięciu krocza się rozeszły. Zszyto mnie jeszcze raz na odwal się i szwy ponownie pękły. Bolało mnie 2 miesiące, pierwszy seks miałam 3 miesiące po porodzie. Uważam, że kobieta powinna mieć absolutne prawo decydować o swoim ciele i wybrać taką formę porodu, jaką jej wydaje się najlepsza.
    • iiz.aa Re: naturalny poród zdecydowanie lepszy niz cesar 22.06.17, 12:56
      Pieprzysz. Tyle w temacie. Rany się goją, ból wcale nie jest duży.
      Miałaś cc, że tak wiesz? Bo ja miałam dwa. Po każdym w ciągu 4 h funkcjonowałam całkiem normalnie.

Aaaa i płaciłam, bo nie miałam ochoty na poród naturalny.
      • anlea12 Re: naturalny poród zdecydowanie lepszy niz cesar 23.11.17, 12:02
        Potwierdzam, byłam w dokładnie takiej samej sytuacji.A ból po zejściu znieczulenia? Śmieszny argument, od tego są skuteczne leki.I nie mówię tu o paracetamolu i.v. co często jest kobietom serwowane razem z argumentem o szkodliwości innych leków podczas karmienia piersią.
    • majaaa_2312 Re: naturalny poród zdecydowanie lepszy niz cesar 18.05.18, 22:47
      Według mnie poród naturalny jest lepszy i zdecydowanie bezpieczniejszy. U mnie np. wszystko poszło sprawnie i bez komplikacji. Zaraz po porodzie zaczęłam stosować spray regenerujący z matherlove, który dodatkowo przyspieszał gojenie a także zmniejszał ból i dyskomfort i dzięki niemu dużo szybciej doszłam do siebie.
    • milupaa Re: naturalny poród zdecydowanie lepszy niz cesar 15.10.19, 23:55
      Absolutnie się nie zgadzam ! Urodziłam przez cesarke i zdecydowała bym.się jeszcze raz. Leżałam przedtem na patologii ciąży i się napatrzylam na dziewczyny zaczynające rodzić lub którym poród wywoływano- uprzejmie dziękuję smile Moja cesarska byle podyktowana powikłaniami w ciąży i późnym wiekiem, być może rodziła bym naturalnie gdybym mogła bo.fakt, dużo.czytałam że taki poród jest zdrowszy dla dziecka. A dziecko jest najważniejsze. A cesarke wspominam super, mam piękne cięcie bez powikłań, miesiąc po mogła bym założyć bikini. Ból jest Ale wcale nie gorszy niż po naturalnym. Najgorższy jest świeżej rany potem z każdym dniem lepiej. Podwozie nie ruszone wink) wszystko jak przed ciąża. Po 2 miesiącach człowiek już jak nowy. A o powikłania po naturalnym do tej pory słyszę od koleżanek.
      Także nie bójcie się cc chociaż sama operacja dosyć straszna jest wink , dla mnie najgorszy był paraliż nóg po znieczuleniu do kręgosłupa.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka