Dodaj do ulubionych

PILNIE prosze o info o cc w Ujastku!!!!!!

18.01.05, 12:58
Witajcie!
Dziewczyny,mam kilka pytan. Jak jest z przyjeciem do tego szpitala? O ile sie
orientuje, to szpital prywatny. Na ile wczesniej i z kim nalezy sie umawiac?
Czy lekarz prowadzacy powinien byc z Ujastka? wreszcie: ile kosztuje
wykonanie
cc? Ile kosztuje doba w tym szpitalu i za co ewentualnie jeszcze sie placi.
Jakie dokumenty sa wymagane przy przyjeciu? Czy standardowo:
-aktualna morfologia = mocz
-aktualny( z koncowego tygodnia) wynik HBs i VDRL
-badanie na HIV
-grupa krwi swoja i ojca dziecka
-rentgen klatki piersiowej ojca
-karta ciazy

czy ewentualnie cos jeszcze?
Do ktorego lekarza najlepiej sie zwrocic? Prosze o konkretne nazwiska i
namiary. Jestem w 35 tygodniu ciazy i malenstwo na razie ulozone jest
poprzecznie.Bardzo prosze o informacje. Z gory dziekuje!

Obserwuj wątek
    • zabiegana Re: PILNIE prosze o info o cc w Ujastku!!!!!! 18.01.05, 13:23
      Hej, mialam tam cc 6 stycznia i:
      - zasada jest taka, ze na 2 tygodnie przed terminem powinnas sie zglosic do
      szpitala do ordynatora Juszczyka i umowic sie na termin ciecia
      - lekarza nie musisz stamtad miec
      - doba nie kosztuje nic, no chyba, ze chcialabys, zeby ojciec dziecka z Toba
      spal to wtedy bierzecie sobie osobny pokoj i placi sie kolo 200 zl za dobe
      - placi sie za porod w wodzie i znieczulenie zzo (tak bylo w 2004), ale to
      dotyczy porodu silami natury
      - dokumenty - badania (morfologia, mocz, OWA, HBS), ksiazeczka ciazy, jesli
      konieczne to wskazanie (polozenie dziecka obejrza sobie na USG, wiec
      zaswiadczenia nie potrzebujesz raczej), grupa krwi (ojca krew nie byla
      potrzebna, tak samo jak jego rtg).
      To chyba tyle smile
    • betelguese Re: PILNIE prosze o info o cc w Ujastku!!!!!! 18.01.05, 14:47
      Dziekuje za szybka odpowiedz! Naprawde nic sie tam nie placi za cc? Czy maz
      moze byc obecny podczas operacji? Zaplanowalismy porod rodzinny, chcemy byc
      razem w takiej chwili lecz w przypadku cesarki moze z tym byc roznie, prawda?
      Czy moglabys mi napisac troche o tym szpitalu, o warunkach na oddziale
      polozniczym? I gdzie ten Ujastek jest konkretnie?smileWiem, ze gdzies w okolicach
      Nowej Huty - na jakiej ulicy?Bede wdzieczna az informacje!
      • zabiegana Re: PILNIE prosze o info o cc w Ujastku!!!!!! 18.01.05, 15:04
        - za cc nie palcisz nic, chyba, ze chcesz, zeby byl przy Tobie jakis konkretny
        lekarz, ktory specjalnie musi przyjechac to pewnie musisz go jakos wynagrodzic,
        ale w sytuacji gdy nie ma znaczenia kto cc wykonuje jest to zabieg refundowany
        przez NFZ i tyle smile
        - maz nie ma wstepu na sale operacyjna, za to od razu towarzyszy dziecku, no i
        Tobie po przewiezieniu Cie na sale pooperacyjna. Moze byc z Toba od rana do
        wieczora - nie ma ograniczen w wizytach
        - jezeli chodzi o warunki - pokoje 2 os. z lazienka, przytulne jak na szpital,
        dziecko dostajesz bardzo szybko, zabieraja je na 2 noce, potem opiekujesz sie
        nim sama takze w nocy, oczywiscie w miare mozliwosci, personel - trafilam tylko
        na jednego babsztyla z noworodkow ktory mnie wkurzyl, reszta wprost super, no i
        chyba tyle smile
        ujastki sa przy ul. ujastek, zaraz kolo cahts smile
        • betelguese Re: PILNIE prosze o info o cc w Ujastku!!!!!! 18.01.05, 15:14
          Dziekujesmile)Z ta ulica ta dalam plame, ehhsmile
    • elioli Re: PILNIE prosze o info o cc w Ujastku!!!!!! 18.01.05, 20:02
      Witam,
      Ja mam zaplanowane cc na Ujastku na poniedzialek 24 stycznia smile
      O tym szpitalu dowiedzialam sie z forum od dziewczyn ktore tam wlasnie mialy
      wykonywane cc i przekonaly mnie te opinie smile Dodam, ze zaczelam chodzic do
      lekarza ktory tam pracuje i jestem bardzo zadowolona. Wejdz sobie na strone
      Ujastka www.ujastek.pl
      Mam nadzieje, ze wszystko bedzie w porzadku - to podobno bardzo dobry i
      zyczliwy szpital.
      Pozdrawiam
      elioli
      ps. na ich stronie jest podany wykaz potrzebnych rzeczy i dokumentow.
      • zabiegana Re: PILNIE prosze o info o cc w Ujastku!!!!!! 18.01.05, 22:56
        Zycze powodzenia!
        • elioli Re: PILNIE prosze o info o cc w Ujastku!!!!!! 19.01.05, 09:17
          Dzieki!!!
          Jezeli mozesz to bardzo prosze napisz cos wiecej o cc - no, z racji
          doswiadczenia wink
          Pozdrawiam
          • zabiegana Re: PILNIE prosze o info o cc w Ujastku!!!!!! 19.01.05, 09:39
            Bardzo chetnie tylko daj znac co konkretnie chcialabys wiedziec smile
            • elioli Re: PILNIE prosze o info o cc w Ujastku!!!!!! 19.01.05, 14:33
              Zatem, skoro moge to pytam smile
              1. Czy mialas mozliwosc sie przygotowac (te niezbyt mile zabiegi typu lewatywa,
              od kiedy proponujesz "sie glodzic")
              2. Opisz prosze, jak to wygladalo gdy sie juz znalazlas w szpitalu tuz przed
              zabiegiem.
              3. Mam miec cc w znieczuleniu zzo, czy Ty takze - jakie masz odczucia.
              4. Dali Ci malenstwo zaraz po wyjeciu?
              5. Co z cewnikowaniem!? kiedy go zdejmuja?
              6. Kiedy moglas wstac i po ilu dobach Cie wypisali do domku?

Moj lekarz poinformowal mnie co i jak, ale mysle ze lepiej uslyszec od samych
              doswiadczonych smile
              Serdecznie dziekuje i pozdrawiam!
              Trzymajcie za mnie bo ogromnie to przezywam smile
              elioli
              • zabiegana Re: PILNIE prosze o info o cc w Ujastku!!!!!! 19.01.05, 16:43
                Po kolei:
                1: lewatywe kazano mi zrobic rano w domu. Kupilam w aptece eneme no i zrobilam
                ja, ale tak niewiele ze mnie wylecialo, ze myslalam, ze zle ja zrobilam, wiec w
                szpitalu zrobiono mi ja ponownie i efekt byl ten sam tongue_out Golenie tez mialam za
                soba juz przychodzac do szpitala. Jezeli chodzi o jedzenie to dzien przed cc
                zjadlam na obiad cienka zupke i wieczorem jogurcik. W dzien cc nie jadlam i nie
                pilam nic. Przygotuj sie na to, ze pierwszy posilek zjesz dopiero nastepnego
                dnia po cc wieczorem i beda to suchary i cienka herbata. Po takim poscie
                smakuje po krolewsku smile
                2: Przyjechalsimy do szpitala. Najpierw bylo krotkie USG i badanie, potem
                papierkowe sprawy w stylu przekazanie wynikow badan, wywiad anestezjologiczny,
                podpisanie roznych papierkow. Trwalo to jakies 20 min. Potem zajela sie nami
                pani anestezjolog (przemila zreszta). Umiescila nas w pokoju przedporodowym,
                gdzie serwowano mi kolejne kroplowki. W koncu przyszla pani dr i powiedziala,
                ze juz czas i idziemy na sale. W sumie czekalam jakies 2 h. Czas umilal mi maz,
                ktory byl ze mna.
                3: Mialam znieczulenie podpajeczynowkowe. Samo wklucie nie boli, po chwili robi
                Ci sie cieplo od pasa w dol, czujesz mrowienie, a po chwili pan dr pyta sie
                Ciebie czy czujesz to, na co ja zapytalam glupio "ale co?" bo nie czulam juz
                nic smile Ponoc w trakcie cc bywa ze pacjentce zrobi sie niedobrze i wtedy bywa,
                ze ja usypiaja po wyjeciu dziecka, zeby oszczedzic jej niemilych atrakcji, ale
                u mnie to nie bylo konieczne smile Smiesznie wyglada sprawa po cc. W jego trakcie
                nogi masz ulozone szeroko jak na fotelu gin. Gdy juz jest po Twoje nogi leza
                ladnie na lozku, a Ty masz wrazenie, ze zastygly w pozie ze stolu
                operacyjnego smile Czucie odzyskuje sie stopniowo, w sumie wieczorem juz bylo
                dobrze smile
                4: Dzidzie po wyjeciu wziela pani pediatra, wczesniej pokazujac mi klejnoty
                malego tongue_out, potem w zasiegu mojego wzroku wytarla malego z grubsza, powyciagala
                mu z noska i buzi rozne cuda i potem podala mi go do pocalowania. Nastepnie
                dzidzia wyjezdza z sali i jedzie na noworodki (tatus jej towarzyszy), gdzie
                laduje w inkubatorku do czasu, gdy przywyknie do nowej sytuacji. Najeczesciej
                laduje przy mamusi na sali pooperacyjnej zaraz po tym, jak Cie do niej
                przywioza. U mnie to trwalo troche dluzej bo dzidzia nie adoptowala sie tak
                szybko. Potem dostajesz dziecko juz na cale dnie (przywoza o 6, wywoza kolo
                21), dopiero na ostatnia noc maly byl rowniez przy mnie.
                5: Cewnik zalozono mi w znieczuleniu wiec nic nie czulam, wyjeto mi go hmmm po
                2 nocy rano. W sumie nie jest to tak bolesne jak niektorzy opisuja -
                spodziewalam sie czegos gorszego smile
                6: Cc mialam o 13:45. Nastepnego dnia o 6 rano musialam usiasc. Wstalam
                dokladnie po 24 godzinach, ale jak juz wstalam to bardzo szybko wrocilam do
                siebie. Wypisano mnie po 3 dobie. Zazwyczaj trzymaja 4, ale nie widzialam
                powodu, zeby tam siedziec, zreszta wszystko bylo dobrze, dzidzia nie miala
                zoltaczki, wiec decyzje o wypisie przyjelam z radoscia.

Bedzie dobrze! Trzymam kciuki!
                • elioli Re: PILNIE prosze o info o cc w Ujastku!!!!!! 19.01.05, 19:24
                  Serdecznie dziękuję!
                  Twoje wyczerpujące informacje są dla mnie (i pewnie dla innych zainteresowanych
                  także) bardzo cenne - mam coraz jasniejszy obraz tego co mnie czeka.
                  Mam nadzieję, że Ty i Twoje Maleństwo czujecie się dobrze smile
                  Pozdrawiam cieplutko i życzę wszystkiego dobrego!
                  elioli
              • penelina Re: PILNIE prosze o info o cc w Ujastku!!!!!! 20.01.05, 01:57
                Elioli,

widzę,że Dziewczyny już odpowiedziały Ci na nurtujące Cię pytaniawink))

Zatem ja nie będę się powtarzaćwink

Może tylko dodam kilka słów:
                - w kwestii lewatywy - rzeczywiście,możesz ją sama zrobić w domu;dla Twojego
                komfortu psychicznegowink
                Mnie robiła położna na Ujastku,na moją wyraźną prośbę - bo,jak wiesz,nie jest
                to już obowiązkowa procedura.Ja jednak uznałam,że tak będzie lepiej,położna
                przyznała mi rację,po czym zrobiła lewatywęwink))Uśmiech jest stąd,że jak sobie
                to przypomnę - to śmieję się w głos - ona była niesamowita - opowiadała mi
                kawały,żartowała - zero skrępowania,wstydu itd.A też miałam wielkie opory przed
                tym zabiegiem,chociaż,jak mówię - u mnie górę wziął rozsądekwink
                - kwestia cewnika - mnie też zakładali już po znieczuleniu,nawet nie
                zorientowałam się,kiedy.
                Natomiast - wyjęto mi go,na moje wyraźne żądanie(tak,tak,za zgodą
                ordynatora),już 12 godzin po cięciu.Amela urodziła się o godzinie 0,40.,a ja w
                południe zażądałam usunięcia cewnika,bo przeszkadzał mi w siadaniu i
                wstawaniu.Położne pukały się w głowę,mówiły,że to za wcześnie itd.,ale ja byłam
                stanowczawinkI ordynator się ze mną zgodził...
                Tobie też to polecam - jeśli tylko poczujesz,że dasz radę,że masz na tyle sił -
                to wstawaj,chodź,każ się uwolnić od cewnika.Ale,nic na siłęwink))

No,szczęśliwego rozwiązania dla Ciebie i innych Cesarzowych z tego wątkuwink))
                • elioli Re: PILNIE prosze o info o cc w Ujastku!!!!!! 20.01.05, 09:41
                  Kochana Penelinko!

Jestes niesamowita! Serdecznie dziękuję - jestem pod wrażeniem - jak to ludzie
                  potrafią pomóc - ja na prawdę do tego szpitala to pójdę nie dość, że świetnie
                  zorientowana to jeszcze zupełnie spokojna! smile))
                  Dziewczyny jestem Wam ogromnie wdzięczna - Wasze informacje mają dla mnie
                  ogromne znaczenie.
                  Będzie dobrze wink
                  Pozdrawiam,
                  elioli
                  • penelina Re: PILNIE prosze o info o cc w Ujastku!!!!!! 21.01.05, 03:04
                    Elioli,

cieszę się niezmiernie,że moje słowa choć trochę pomogły Ci pokonać strach i
                    streswink
                    Idź zatem na Ujastek z uśmiechem,radością i spokojem - bo z pewnością wszystko
                    będzie dobrze i już wkrótce przywitasz Swoje Maleństwosmile
    • betelguese Re: PILNIE prosze o info o cc w Ujastku!!!!!! 19.01.05, 10:02
      Dzieki Dziewczyny!To sie nazywa: uratowac kogos z opresjismile weszlam na stronke
      internetowa Szpitala i znalazlam tam wszystkie informacje, jakich
      potrzebowalam. Elioli, trzymam za Ciebie kciuki! I wiesz, zazdroszcze Ci, ze
      juz za 4 dni przytulisz swoje MalenstwosmileNapisz, jak sie czujesz, jak to jest,
      gdy to wszystko juz tak blisko...Ja mam termin za miesiac ale jesli bedzie to
      cesarka-to pewnie wczesniej. Cieplutko pozdrawiam!
      • elioli Re: PILNIE prosze o info o cc w Ujastku!!!!!! 19.01.05, 14:44
        Witam,
        Jak to jest? Przyznam, ze mam dziwne uczucie: ogromnie sie ciesze, ze to juz
        tak blisko i ze w koncu zobacze maluszka - niespodzianke smile Dzieki dziewczynom
        z forum jestem duzo spokojniejsza, poniewaz od nich otrzymalam mnostwo cennych
        informacji i odpowiedzi na nurtujace mnie pytania. Chodze do dobrego lekarza z
        Ujastka i mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze smile
        Serdecznie Cie pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego!
        Mysle, ze forum to fantastyczna rzecz bo dzielac sie doswiadczeniami pomagamy
        sobie w tych ogromnie waznych sprawch smile
        Informuj na biezaco co u Ciebie - obiecuje sie zrewanzowac zaraz jak to bedzie
        mozliwe wink
        Pozdrowka,
        elioli
    • betelguese Re: PILNIE prosze o info o cc w Ujastku!!!!!! 19.01.05, 16:42
      Jestes kochana!Dziekuje!
      Probowalam sobie wyobrazic jak sama czulabym sie na kilka dni przed
      rozwiazaniem i z jednej strony pewnie nie moglabym sie doczekac przytulenia
      swojej Malizny a z drugiej, hmm, na pewno czulabym tez lek przed tym nieznanym
      co mnie czeka, podekscytowanie i lekka obawe, euforie przemieszana z
      niepewnoscia. Nasze matczyne uczucia, ktore ksztaltuja sie przez te 9 miesiecy
      wreszcie maja osiagnac ten niezwykly punkt kulminacyjny przed ktorym nawet
      najwiekszym twardzielkom- jak podejrzewam - moga zadrzec kolana. I dobrze, bo
      to przeciez takie ludzkie. Mam prawo sie cieszyc i mam prawo bac sie. Ale to
      dopiero poczatek tej wspolnej drogi. Czuje w kosciach, ze bedzie dobrzesmile
      • elioli Re: PILNIE prosze o info o cc w Ujastku!!!!!! 19.01.05, 19:33
        Ja takze podswiadomie czuję, że jednak wszystko będzie dobrze smile
        Widzialam, że pytałaś także o cc w innych szpitalach. Ja początkowo planowałam
        cc na Galla ale na szczęście dobrze zorientowane dziewczyny odwiodły mnie od
        tego pomysłu i pomogły mi podjąć ostateczną decyzję.
        Nie polecam również Siemiradzkiego sad((
        Decyzja należy do Ciebie.
        Życzę wszystkiego dobrego!
        Będziemy w kontakcie, pozdrawiam
        elioli
    • betelguese Re: PILNIE prosze o info o cc w Ujastku!!!!!! 19.01.05, 19:57
      Tak, masz racje, zapytalam jak jest z cc w Szpitalu Narutowicza. Mam stamtad
      pania doktor, tam bylismy z mezem na szkole rodzenia. Tak sie jakos zlozylo, ze
      ten Narutowicz do nas przylgnal, choc podobnie jak reszta szpitali jest nam
      obcy jak Marsjanie. Ale zostawmy to na razie.
      Od poczatku wiedzielismy, ze przy porodzie chcemy byc razem - czyli bedzie
      rodzinny i kropka. Dopiero dwa tygodnie temu podczas USG(przelom 33 i 34 tc)
      doktor, u ktorego zawsze je robilismy oznajmil, ze Malutkie jest ulozone
      posladkowo i ze wprawdzie ma jeszcze czas i szanse na obrot ale maleja one z
      kazdym nastepnym tygodniem. Wtedy tez po raz pierwszy uslyszalam, ze zachodzi
      ewentualnosc cc poniewaz porod taki jest wysoce urazowy tak dla matki jak i dla
      dziecka, jak rowniez z racji tego, ze bedzie to moj debiut porodowy - he he,
      jak wiadomo najlepiej zadebiutowac rodzac najpierw glowkesmile No coz, nie
      wszystkie mamy to szczescie.
      Na nastepne USG idziemy w poniedzialek, chociaz ja i bez USG wiem( i czujesmile,
      jak Malenstwo jest ulozonesmileMoze wtedy dowiem sie juz czegos konkretnego?
      Tymczasem mam wrazenie, ze nosze w sobie malego, kicajacego zajaczka!
      Trzymaj sie cieplo i napisz co slychac.
      PS. Bylas juz dzisiaj na sankach?smile)
      • elioli Re: PILNIE prosze o info o cc w Ujastku!!!!!! 20.01.05, 09:48
        No..., to w poniedziałek obie zobaczymy nasze maluszki smile))
        Odliczam niemal godziny bo nie mogę się doczekać smile Zapewne czytałaś wypowiedzi
        dziewczyn z forum - jestem po prostu spokojna mając tyle informacji - myślę, że
        dla Ciebie również są cenne.
        Na sanki to się już raczej nie wybieram smile Mój brzuch jest ogromnych
        rozmiarów smile))
        Pogłaszcz malutkiego zajączka smile
        Trzymaj się dzielnie - już niedługo!
        Pozdrawiam cieplutko
        elioli
        • betelguese Re: PILNIE prosze o info o cc w Ujastku!!!!!! 20.01.05, 14:00
          Ach, te nasze dzieciaczki!smileWiesz kto bedzie u Ciebie-dziewczynka czy chlopiec?
          Imionka wybrane?U nas pan doktor twierdzi, ze: "nie widzi chlopca"smile Ha!Wiec w
          brzuszku jest albo dobrze zakamuflowany facet albo mala MaryskawinkWczoraj nie
          moglam sie oprzec i znowu przyciagnelam do domu jeszcze jednego pajacykasmile i
          kolejnego spiocha...Nie ukrywam, ze bylo to kupione pod Maryske, ale w razie
          czego mam nadzieje, ze ewentualny Wojtek przebaczy kiedys matce te fiolkowo-
          rozowe spiochy z zajaczkiem, tego pajacyka z kokardkami,ten slodki kaftanik w
          rozyczki;-D Cieplutkie pozdrowienia dla Ciebie i Maluszka!
          • elioli Re: PILNIE prosze o info o cc w Ujastku!!!!!! 20.01.05, 22:36
            Nie wiem kto tam siedzi smile))
            Chcemy mieć niespodziankę!
            Mamy już 20 miesięczną Oliwię - wtedy znaliśmy płeć - teraz dla odmiany to
            tajemnica smile
            Co do imion to narada trwa nadal - dla dziewczynki: Lena lub Inga, dla
            chłopaczka Oluś lub... Kuba? Kamil? Marcel? Chyba jednak Olo wink
            Pozdrawiam cieplutko w zimowy wieczór!
            • betelguese Re: PILNIE prosze o info o cc w Ujastku!!!!!! 21.01.05, 11:22
              A Oliwia na kogo glosuje?smile Mam kilku kolegow Olkow( swietne chlopaki!smile) i
              pewnie jakos dlatego najbardziej jestem za OlemsmileTymek tez mi chodzi po glowie.
              Ale to imie zostawilismy sobie na drugiego synka - o ile oczywiscie teraz
              wyskoczy synek numer uno!
              Lena jest uroczym imieniem - ale moj maz sie nie zgodzilsad A ja jestem Igasmile
              wiec smileInga mi sie podobasmile-jak najbardziejsmile---->ale to nie jest opinia
              obiektywna;-D
              Na razie!Skrobnij, co u Ciebie!
    • elioli JUŻ JESTESMY!!! :))))) 28.01.05, 11:41
      Witam!
      No, i mamy śliczną Milenkę!!!
      Wczoraj wróciłyśmy do domku! Jestem pod wrażeniem: opieka, fachowość,
      życzliwość, tyle ciepła i pomocy. POLECAM rodzić na Ujstku.
      Od samego początku dokładnie byliśmy o wszystkim informowani.
      Nasza Lenka śliczna i zdrowiutka urodziła się 24.01.2005 godz.10
      Czuję się coraz lepiej (chociaż nadal na środkach przeciwbólowych), blizna
      niziutko - ladnie się goi smile
      Pozdrawiam serdecznie!
      Na prawdę nie ma się czego bać.
      elioli z Lenką
      • zabiegana Re: JUŻ JESTESMY!!! :))))) 28.01.05, 18:44
        Witaj!!! Ciesze sie ze wszystko dobrze poszlo!!! No i Ujastki rulezzz tongue_out
        • elioli Re: JUŻ JESTESMY!!! :))))) 30.01.05, 13:37
          Witam!

Ujastek - super smile No i wielkie dzieki - bo miedzy innymi - Twoje informacje
          pomogly mi podjac ostateczna decyzje.
          Pozdrawiam serdecznie i wszystkiego dobrego dla Ciebie i Malenstwa!
          elioli
          Ps.Jak sie miewacie? Jak sie czujesz - czy wrocilas juz do formy??
    • betelguese Re: PILNIE prosze o info o cc w Ujastku!!!!!! 28.01.05, 21:58
      Elioli, moje gratulacje!smile)Pieknie sie spisalassmile no i Malenstwo zdrowe!
      Cudownie!No, to teraz beda dwie male panienki w domuwink hi hi smile
      A ja mam nowine: nasz gagatek jest juz ulozony glowkowosmile!!!!Pozdrawiam Was
      cieplucho - Dziewczyny!!!!smile
      • elioli Re: PILNIE prosze o info o cc w Ujastku!!!!!! 30.01.05, 13:31
        Witaj Betelguese!
        Dziekuje za mile słowa smile
        Mam nadzieje, ze czujecie sie dobrze!
        Szczerze polecam Ci porod na Ujastku - juz teraz z wlasnego doswiadczenia smile)
        Dziewczyny, z ktorymi tam rozmawialam, a ktore rodzily naturalnie tez byly
        bardzo zadowolone. Oczywiscie decyzja nalezy do Ciebie wink
        Napisz prosze jak sie czujesz, jak nastroje "przed" ??
        To cudowne uczucie gdy dostajesz takiego "nowiutkiego" maluszka do pocalowania -
        to ogromne szczescie!
        Pozdrawiam cieplutko smile
        elioli
        Ps. Na kiedy masz termin? Daj znac czy juz zdecydowalas gdzie bedziedz rodzic.
        Jesli masz jakies pytania to pisz smialo - chetnie odpowiem smile
    • zuas23 Re: PILNIE prosze o info o cc w Ujastku!!!!!! 31.01.05, 13:04
      Witam,
      mam pytanie, czy słyszałyscie o mozliwości cc wykonywanego przez lekarza nie
      pracującego w Ujastku?

Co prawda termin mam na maj, ale juz teraz przymierzam sie do przywitania
      mojego maleństwa w tym szpitalu.
      Muszę tylko wiedzieć , czy moj gin mogłby odebrac moje maleństwo w tym
      szpitalu...
      Pierwsze maleństwo rodziłam tez poprzez cc w Siemieradzkim i byłam bardzo,
      bardzo zadowolona.
      Pozdrawiam, Asia
      • elioli Re: PILNIE prosze o info o cc w Ujastku!!!!!! 31.01.05, 19:17
        Witam,
        Na swojej stronie internetowej podaja, ze mozna przyjsc do nich do porodu z
        wlasnym lekarzem i polozna. Zawsze mozesz tam zadzwonic i dowiedziec wszystkich
        szczegolow smile sa zyczliwi i na pewno odpowiedza na Twoje pytania.
        www.ujastek.pl
        pozdrawiam i wszystkiego dobrego!
    • betelguese Troche mnie nie bylo... 03.02.05, 20:32
      Witaj Elioli!
      Przepraszam, ze pisze dopiero teraz ale mielismy w sobote przeprowadzke i
      dopiero dzis na tym nowym mieszkanku zaainstalowali nam internet.
      Jak sie czujecie?Milenka grzeczna?smileMa apetyt?smileWysypia sie?smileA Ty?smile)-jak ze
      spaniem?smileJa mam termin na 19 lutego. Male jak na razie wesolo baraszkuje w
      brzuszku, boksuje, fika koziolki i takie tamsmile)
      W zeszly piatek mialam robione badanie KTG, pani dr spojrzala na wydruk,-
      "ksiazkowy"-powiedziala.
      Generalnie czuje sie dobrze. Jednakze mam juz "z glowy" jakies samodzielnesmile
      wyjscia z domu. Wszedzie jezdzimy z mezem( boi sie mnie puszczac sama). Zreszta
      czuje, ze juz nie jestem taki Korzeniowski jak bylam drzewiejsmileSpecjalnie na
      potrzeby 9 miesiaca opracowalam nowy i absolutnie odlotowy typ chodu. To chod
      powloczysty, majestatyczny( przez co bardzo czasochlonnysmile)i skuteczny( w mysl
      slow piosenki: "Nie spoczniemy, nim dojdziemy;p). Mam juz czasami jakies
      skurcze i skurczyki, jakies pobolewania i poklowania ale pani doktor twierdzi,
      ze jeszcze sie ladnie trzymamsmileHe:p
      A co do szpitala, to zdecydowalismy sie z mezem rodzic w
      Narutowiczu.Chodzilismy tam na szkole rodzenia i mamy zapewniony porod
      rodzinny. Trapila mnie ta mysl wyboru szpitala do cc, jednak teraz, kiedy nasza
      Malizna ma glowke tam gdzie trzeba - problem sam sie rozwiazal!
      Napisz prosze o swojej coreczcesmileMoze jakies zdjatko?smileJa tez sie zrewanzujesmile
      Pozdrowionka!
      • elioli Re: Troche mnie nie bylo... 03.02.05, 23:06
        <b>Witaj!</b>
        Bardzo sie ciesze, ze odpisalas smile Zdazylam juz nawet wyslac Ci maila wink
        U nas wszystko w porzadku. Milenka rosnie i jest bardzo grzeczna (w
        przeciwienstwie do swojej starszej siostrzyczki, ktora od pierwszych chwil
        mocno dawala znac o sobie smile))
        Co do apetytu malej to rowniez przeciwienstwo Oliwki - potrafi jesc godzine i z
        mizernym skutkiem sad no, i tylko sztucznie jest karmiona poniewaz ja jestem
        przez nia traktowana jak smoczek. Ze spaniem nie mamy w ogole problemow smile
        A ja sie czuje coraz lepiej i jestem ogromnie zadowolona z tego porodu (po raz
        kolejny w przeciwienstwie do tego co bylo przy Oliwii) Blizna niziutko,
        cieniutka, ladnie sie goi, prawie juz nic nie boli, super wink
        No to czekamy na Wasze Malenstwo! Widze, ze dobre samopoczucie i humor Ci
        dopisuje, wiec chyba lepiej byc nie moze smile) Juz niedlugo i zobaczysz swojego
        dzidziusia - to cudowne i bardzo wzruszajace! Tego sie nie zapomina. Mam
        nadzieje, ze bedziesz zadowolona z porodu w Narutowiczu i ze wszystko pojdzie
        sprawnie, a Ty i Maluszek bedziecie sie miec dobrze.
        Przesylam Ci zdjatka moich kobitek smile)
        Pozdrawiam serdecznie,
        Trzymaj sie dzielnie i informuj na biezaca smile
        Wszystkiego dobrego!
        <hr>
        <A href="http://cd-card.pl/gwiazde czka/Lena_1.jpg">Milenka_foto</ a>
        <A href="http://cd-card.pl/gwiazde czka/Oliwka_1.jpg">Oliwka_foto< /a>
      • elioli Re: Troche mnie nie bylo... 03.02.05, 23:09
        Niestety mam problem z zamiszczeniem zdjatek sad
        Link nie dziala automatycznie.
        Przesle Ci mailem. No, i oczekuje rewanzu wink))
    • betelguese Jaki by tu dac naglowek? 04.02.05, 12:50
      Witaj Elioli!
      No, to ladnie masz teraz!Wyglada na to, ze Twoje dziewczyny to indywidualistki,
      kazda inna! Nie ma miejsca na rutyne...smilePrzy trzecim dziecku, zobaczysz, juz
      nic cie nie zdziwi ani nie zaskoczy, chociaz?smile
      Sprawdzilam skrzynke "gazetowa" i chce Ci podziekowac za troske. To naprawde
      bardzo mile. Jeszcze raz przepraszam za ta moja absencje!Poprawie siesmile Czekam
      teraz na zdjatka od Ciebie, ciekawosc mnie zzerasmile
      • elioli Re: Jaki by tu dac naglowek? 06.02.05, 21:59
        No, witam!
        Jak tam doslalas mojego maila??
        Czekam na wiesci od Ciebie! Mnie tez ciekawosc zzera jak sie miewasz!
        Mam nadzieje, ze wszystko w porzadku smile
        Pozdrawiam serdecznie!
        elioli
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka