Dodaj do ulubionych

kto miał CC NA ŻYCZENIE w Gdańsku?

15.12.05, 15:10
Dziewczyny

Jeśli któraś z Was załatwiła cc na życzenie w Gdańsku bardzo proszę o namiary
i opinie
ja mam kontakt z jednym lekarzem, ale trochę mu nie ufam i chciałabym pójść
do kogoś innego
z góry dzięki za wszelkie informacje
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • anax5 Re: kto miał CC NA ŻYCZENIE w Gdańsku? 19.12.05, 15:04
      Czy naprawdę nie ma nikogo kto w Gdańsku miał cc bez wskazań medycznych?

• elza78 Re: kto miał CC NA ŻYCZENIE w Gdańsku? 19.12.05, 20:59
        w swissmedzie robia ponoc za trzy kafle, nie trzeba popelniac przestepstwa i
        dawac w lapsko smile
        nie wiem czy duzo mniej zaplacisz lapowki big_grin
        a tam masz elegancja francja
    • margo35 Re: kto miał CC NA ŻYCZENIE w Gdańsku? 21.12.05, 19:15
      Polecam Zaspe, w wojewodzkim preferuja naturalne porody, kliniczna wg opinii
      kolezanek raczej nieciekawa. Lekarze z Zaspy przyjmuja w LOTNII przy ETC.
      Sprobuj pojsc na wizyte i pogadaj. Ja mialam cesarke dwa tygodnie temu,
      znieczulenie podpajeczynowkowe, calkowita swidomosc, nic nie boli, ale musisz
      sobie zdac sprawe, ze pozniej dluzej dochodzisz do siebie. Mozesz zazyczyc
      sobie znieczulenie przy naturalnym porodzie ale to juz Twoj wybor. Pozdrawiam!
      • anax5 Re: kto miał CC NA ŻYCZENIE w Gdańsku? 21.12.05, 19:32
        Margo
        Czy mogłabym zadać Ci kilka pytań na mail prywatny?

Ania
      • tucik do anax5 21.12.05, 20:09
        też jestem zainteresowana cc, na kiedy masz termin porodu? jak będziesz coś
        wiecej wiedziec daj nam tu na forum znaćsmile pozdrawiam!
      • elza78 Re: kto miał CC NA ŻYCZENIE w Gdańsku? 21.12.05, 20:53
        margo, zaspa nie znieczula porodow naturalnych, jedyna forma znieczulenia jest
        to ze podaja ci dolargan po ktorym zazwyczaj rzygasz jak kot
        jak mieliby znieczulac skoro na anastezjologa do cc czeka sie ponad 6 godzin...
        • tucik Re: kto miał CC NA ŻYCZENIE w Gdańsku? 22.12.05, 11:11
          ile się czeka na anestezjologa?? 6 h? ło matko! niedługo wogóle nie bedzie
          lekarzy w szpitalach
          • elza78 Re: kto miał CC NA ŻYCZENIE w Gdańsku? 22.12.05, 17:52
            tuck do szpitala przyjechalam ze skierowaniem na cc o 4 rano ciecie wykonano o
            10:20 bo wiesz... najpierw byla zmiana zmian i potem szukali do znieczulenia,
            szkoda gadac, nie musze mowic ze w miedzyczasie skurcze zdazyly sie zrobic dosc
            dokuczliwe smile
      • kklobukowska1 Re: kto miał cc na życzenie 23.02.06, 10:10
        czyjest ktoś kto miał cc na życzenie. bardzo proszę o namiary. mójmail
        kklobukowska@o2.pl
    • anax5 Re: do tucik 22.12.05, 12:49
      ja mam termin na 30 stycznia, więc muszę się spieszyć
      • tucik Re: do tucik 22.12.05, 13:07
        no faktycznie to już niedługo, masz już jakiegoś lekarza? zastanawiałaś się nad
        ta prywatną kliniką w Swissmedzie-mi powiedzieli ze cc 3 tys zł ale nie wiem
        czy z wraz z całym pobytem i opieka medyczna? tel do rejestracji głównej (058)
        524-15-00 -tam dowiesz sie o tel na oddział połozniczy, jak będziesz coś
        wiedziała to napisz koniecznie! powodzenia!!!
        • tucik Re: do tucik 22.12.05, 13:17
          nr bezpośredni na oddział porodowo-położniczy Swissmedu w Gdańsku 058 524 15 42
          • anax5 Re: do tucik 22.12.05, 13:27
            swissmed odpada
            byłam tam i w razie jakichkolwiek komplikacji i tak odsyłają na kliniczną więc
            nie chcę ryzykować gdyby coś
            chyba nie mają zbyt dobrych fachowców
            ostatnio jakieś dzieciątko zaraziło się tam bakterią
            • tucik Re: do tucik 29.12.05, 19:43
              własnie sie dowiedziałąm ze Ci sami lekarze tną na klinicznej i w
              Swissmedzie...mało tego moja kolezanka bedzie miała planowana cc własnie na
              klinicznej a jej gin powiedziała ze na klinicznej nie biora raczej pod uwage
              mozliwosci wywoływania skurczy do cc jak to ma miejsce np na zaspie...ponadto
              uzyskałam opinie o 2 laskach b. zadowolonych z cc własnie na klinicznej
            • elza78 Re: do tucik 29.12.05, 23:12
              moj misiek tez mial w tresci zoladka enterococcus faecalis i gronkowca
              zlocistego, a skad, ano z wymazu z szyjki macicy sprzed porodu tez mi to
              badziewie wyhodowali, czesto zakazeniu dziecka nie jest winien szpital tylko to
              co matka ma w pochwie i szyjce macicy a kiedy nie zbada i nie przeleczy sie
              przed porodem i odejda wody to dziecko takze moze ulec zakazeniu tak zwanemu
              wstepujacemu, moj misiek dostawal tydzien antybiotyk...
              wiec nie wszystkiemu winien jest szpital, nie sadze aby w nowej prywatnej
              klinice pozwolili sobie na zakazenie szpitalne smile
              popytaj na klinicznej i zaspie, co drugie dziecko z cesarki dostaje antybiotyk
              a o tych rodzonych dolem juz nie wspomne co maja w oczach i noskach...
              wszystkiemu winna jest kulawa profilaktyka tego typu zakazen jeszcze przed
              porodem, toz nfz nie zwraca za posiewy np w 34 tygodniu ciazy ktore by wykazaly
              czy przyszla mama nie ma tam czegos co wypadaloby wyleczyc...
              dodam ze moje zakazenie w cytologii dalo 2 stopien czystosci i przebiegalo dla
              mnie zupelnie bezobjawowo...
              • agam26 Re: do tucik 05.01.06, 22:38
                olszewski z klinicznej, przyjmuje we wrzszczu
    • elza78 Re: kto miał CC NA ŻYCZENIE w Gdańsku? 18.01.06, 12:40
      odswiezam watek, bylam wczoraj w swissmedzie, z racji wizyty z moim synkiem u
      chirurga, dowiedzialam sie tez conieco o porodach, cena 3000 pln za porod
      (niezaleznie jaki sn czy cc) jest cena promocyjna (nie wiem ile bedzie trwala
      promocja) i cena ta obejmuje wszystko wraz z pobytem matki i dziecka w szpitalu
      po zabiegu, opieke poloznicza i neonatologiczna
      • kklobukowska1 Re: kto miał CC NA ŻYCZENIE w Gdańsku? 15.02.06, 12:41
        Pomocy!!!
        Bardzo proszę o pomoc. Chodzi mi konkretnie o cc. Bardzo mi zależy. Czy któraś
        miała i w którym szpitali. Jestem w 33 tygodniu. Mam nadzieję, że mi pomożecie.
        • kklobukowska1 Re: kto miał CC NA ŻYCZENIE w Gdańsku? 15.02.06, 12:42
          mój mail kklobukowska@o2.pl
        • elza78 Re: kto miał CC NA ŻYCZENIE w Gdańsku? 15.02.06, 14:27
          no toc masz powyzej, ja nie rozumiem, lapowki tyle samo zaplacisz a tak
          legalnie od podatku sobie odliczysz... nie wiem czego chcesz... becikowe teraz
          jest to bedzie na co przeznaczyc...
          • kklobukowska1 Re: kto miał CC NA ŻYCZENIE w Gdańsku? 23.02.06, 10:13
            CC kosztuje 600 zł, a nie 3000 tyś jak w swissmedzie, tylko problem jak to
            załatwić i do kogo się zwrócić.
            • elza78 Re: kto miał CC NA ŻYCZENIE w Gdańsku? 23.02.06, 10:38
              sluchaj moze w ogole nie trzeba bylo sobie "dzidzi" robic jesli sie jej nie
              potrafi urodzic bez dawania lapowy, wkurza mnie takie myslenie smile
              kup gorszy wozek moze i nie dawaj w lape lekarzowi bo popelniasz dziewczyno
              przestepstwo, mam nadzieje ze kiedys ktos sie wezmie za takie jak ty...
              przez ciebie inne babki rodza po 30 godzin bo lekarz czeka na koperte fajnie by
              bylo gdybys ty znalazla sie w podobnej sytuacji jesli nie mialabys kasy, ogolem
              zazwyczaj daleka jestem od zyczenia czegokolwiek zlego komukolwiek, ale w
              takich sytuacjach mialabym ochote aby taka watpliwa przyjemnosc spotkala
              wlasnie ciebie... wtedy zrozumialabys moze dlaczego korupcja jest ZLA
              pozdrawiam
              elka
              • elza78 swoja droga bardzo madre 23.02.06, 10:40
                podpisywac sie nazwiskiem w nicku ....
                i zapytywac jak popelnic przestepstwo big_grin
                • kklobukowska1 Re: swoja droga bardzo madre 24.02.06, 15:42
                  moja droga to juz moja druga ciąża i wiem co to znaczy rodzic 30 godzin, a
                  nawet 37 godzin. wiec teraz wole nie mieć takiego bólu i skorzystać z cc.
                • kklobukowska1 Re: swoja droga bardzo madre 24.02.06, 15:45
                  łapówka - o czym ty mówisz dziewczyno. Wole dać łapówke w takiej sytuacji i
                  rodzić po ludzku, to jest mój wybór.
                  • elza78 Re: swoja droga bardzo madre 24.02.06, 18:56
                    twoj powiadasz?? a za twoje cc ja place skladke zeby spelniac twoje
                    fanaberie... masz "focha" na porod sn a brak wskazan do cc to plac tyle ile
                    trzeba legalnie, ja nie mam zamiaru dokladac z mojej kieszeni zeby
                    rozkapryszone panienki sobie taniej cc fundowaly big_grin
                    • kklobukowska1 Re: swoja droga bardzo madre 26.02.06, 12:08
                      widze, że się kompletnie nie znasz , bo pisze zawsze z kafejki hihihihih
                      • elza78 Re: swoja droga bardzo madre 26.02.06, 21:49
                        tak tak, sie nie martw, nie wazne skad piszesz, jestes przestepca smile dobrze ci
                        z tym?? big_grin
                        a sprawa lapowki sfalszowanych wskazan i dokumentacji szpitalnej moze
                        zaczac "smierdziec" pani klobukowska nawet po paru latach, wiec placac
                        lekarzowi juz nigdy nie mozesz byc spokojna ze nagle nie zapuka do twoich drzwi
                        ktos z policji hehehe
                        i mam nadzieje ze kiedys to zrobia smile ile panstwo traci na takich oszustkach
                        jak ty big_grin
                        swoja droga ja bedac w 32tc nie mialam ani czasu ani checi na latanie po
                        kafejkach internetowych... jeszcze majac dziecko w domu, wiesz bycmoze na
                        ponowne rodzicielstwo niestety jeszcze za wczesnie, skoro dziecko w domu
                        zostawiasz zeby glupoty na forach wypisywac smile
                • kklobukowska1 Re: swoja droga bardzo madre 24.02.06, 15:47
                  a po drugie moja sprawa jakiego mam nicka i skąd możesz wiedzieć, że to akurat
                  moje nazwisko. Może jestem na czyimś nicku.
                  • elza78 Re: swoja droga bardzo madre 24.02.06, 18:53
                    twoja sprawa twoja, w koncu ty sie przyznajesz ile placisz, ze dajesz lapowke,
                    IP tez jest twoje, latwo dojsc kim jestes hihi nawet nie wiesz jak latwo smile
                    chcesz miec cesarke na zyczenie to zaplac w prywatnej klinice a nie korumpuj
                    lekarzy smile
                    szczerze... mam nadzieje ze kiedys takimi jak ty zajma sie porzadnie organa
                    scigania, zupelnie bezwzglednie, i beda dowalac takie grzywny jak kogos zlapia
                    na dawaniu ze wam w piety pojdzie...
                    milego porodu... za koperte..., moze w trakcie wpadna do was chlopaki z
                    policji big_grin big_grin
                    (szczerze mowiac mnie nie przyszloby na mysl pisac spod czyjegos nazwiska hehe)
                    • tucik Re: swoja droga bardzo madre 15.03.06, 13:42
                      niestety to służba zdrowia jest chora i nakręca proceder "dawania łapówek",
                      kiedyś też byłam bardzo przeciwna i oponowałam dopóki na własnej skórze (a
                      właściwie męża) nie przekonałąm się, że czasem Łapówka ratuje zdrowie czy nawet
                      życie; środowisko lekarskie już od wielu, wielu lat jest przesiąknięte złem,
                      korupcją i my -jednostki nic tu nie zmienimy - trzeba zmienic cały system;
                      fatalny stan finansów służby zdrowia + bezrobocie itp. stwarza właśnie taki
                      szlam, mój mąż bez takiej łapówki już by nie żył bo nie było lekarza, który
                      chciałby "normalnie" zpodjąć się operacji jego rzadkiego schorzenia, także
                      temat "łapówek" jest b. szeroki i ma wiele aspektów, punkt widzenia zależy od
                      punktu siedzenia; abstrachując teraz zastanawiam sie nad odpowiednim
                      ginekologiem do wykonania mojego cc
                      • elza78 Re: swoja droga bardzo madre 15.03.06, 22:40
                        ale tucik, ktos to musi uciac, pomysl ze zycie twojego mez abylo zagrozone
                        przez taka wlasnie glupia osobke ktora kiedys tam po raz pierwszy dala panu
                        doktorowi lapowe...
    • tucik Re: kto miał CC NA ŻYCZENIE w Gdańsku? 15.03.06, 13:53
      a tak na marginesie to szpitale zmuszają pacjentki do sn bo fundusz płaci za cc
      niewiele więcej od sn, gdzie przy cc nie dośc, że mają wiećej roboty to muszą
      jeszcze zatrudniśc 2 ginów, anestezjologa, instrumentariusza itp itd...
      • elza78 Re: kto miał CC NA ŻYCZENIE w Gdańsku? 15.03.06, 22:39
        300 pln okolo wiecej jest
        liczac wydluzony pobyt po cc to sie nie kalkuluje...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka