magkow14 08.11.03, 21:06 Jedna z nas pytała kiedy można rozpocząć ćwiczenia po cięciu. Piszcie kiedy zaczęłyście ćwiczenia. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sowa12 Re: Gimnastyka po cesarskim cięciu 09.11.03, 18:04 Słyszałam o specjalnym zestawie ćwiczeń dla mam po cesarce, można ćwiczyć wraz z maluszkie, trzymając go na brzuszku, jednak ile czasu musi upłynąć od cięcia aby je rozpocząć. Odpowiedz Link
magkow14 Re: Gimnastyka po cesarskim cięciu 09.11.03, 18:07 Spróbuje znaleźć coś na ten temat i napiszę. Może jednak ktoś odpowie na nasze pytania? Odpowiedz Link
ewa216 Re: Gimnastyka po cesarskim cięciu 12.11.03, 11:48 ja może dużo nie pomogę ale mi położna powiedziała że można zacząć po sześciu tygodniach chociaż trochę sobie tego nie wyobrażam bo jak narazie to nawet kichnąć nie mogę. jestem 3 i poł tyg po CC. a może wiecie jakie ćwiczenia można wykonywać? Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link
magkow14 Re: Gimnastyka po cesarskim cięciu 12.11.03, 22:43 Dowiedziałam się, że po cesarce można rozpocząć ćwiczenia po upływie trzech miesięcy. Ale nigdzie nie mogę znaleźć zestawu ćwiczeń. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
ewa216 Re: Gimnastyka po cesarskim cięciu 20.11.03, 13:30 położna powiedziała mi,że jest książka z ćwiczeniami po cesarce(nie wiem czy cała czy tylko jakiś rozdział) jak złapię babkę telefonicznie to dam Wam znać.Pozdrawiam.Ewa Odpowiedz Link
ewa216 Re: Gimnastyka po cesarskim cięciu 20.11.03, 13:36 jak już tu jestem to mam jedno pytanko: czy Wy też macie nad raną\blizną taki jakby wałek skóry\tłuszczu a może to opuchlizna? nie wiem czy mi tak zostanie? chodzi o to,że to głupio wygląda szczególnie z boku. ja tego nie chcę!!!Ewa Odpowiedz Link
magkow14 Re: Gimnastyka po cesarskim cięciu 20.11.03, 16:07 Też miałam taką fałdkę po pierwszym, zniknęła po około 6-7 miesiącach, niemartw się. I wcale wtedy nie ćwiczyłam, mam nadzieję, że teraz też zniknie. Pozrdawiam. Magkow14. Odpowiedz Link
marta.zet dopiero ? 31.01.04, 23:48 Mamma mia To zgrubienie zniknie dopiero po pol roku ?! Toż to straszne co piszesz. Przed cięciem pół życia spędziłam ćwicząc i uprawiając rózne sporty, a moj brzuch bardziej przypominał bruk niż miękkie fałdki. Teraz jak każda dziewczyna po cięciu tez mam "nawis" nad blizną i nie chcę go jako zyciowego partnera Powiedzcie mi moje drogie czy w czasie cesarskiego tnie się mięśnie czy tylko je rozsuwa ? Pytałam o to kilku lekarzy, ale zeznania są sprzeczne. Pozdrawiam Marta Odpowiedz Link
dollores1 Re: Gimnastyka po cesarskim cięciu 04.01.04, 22:33 Zależy co macie na myśli mówiąc o gimnastyce, właściwie niektóre ćwiczenia można zacząć już w 1 tygodniu. Mam zestaw ćwiczeń po cesarce (takie podstawowe ćwiczonka) od jednej z dziewczyn. Jeśli któraś z was chce mogę przesłać. Piszcie na maila gazetowego. A, dodam jeszcze że to czy te ćwiczenia sprawiają trudności czy nie zależy od organizmu. Ja jestem po cesarce 3 tygodnie i czuję się rewelacyjnie i te ćwiczenia nie sprawiają mi żadnych kłopotów, kichanie również . Ja czułam się dobrze już w 1 tygodniu po cesarce (wysprzątałam całe mieszkanie w dniu wyjścia ze szpitala). Pozdrawiam wszystkie mamy po cesarkach i te oczekujące też. Odpowiedz Link
katerzinka Re: Gimnastyka po cesarskim cięciu 09.02.04, 13:11 dollores1- mam ogromna prośbę do Ciebie w związku z tymi ćwiczeniami po cesarce. Czy mogłabyś mi przesłac ten zestaw ćwiczeń na mój priv adresik? Z góre serdecznie dziękuję i pozdrawiam- Kasia mama 2,5m Natalki po cesarce Odpowiedz Link
agakow1 Re: Gimnastyka po cesarskim cięciu 11.02.04, 19:08 Serdecznie cie pozdrawiam, od razu widać, że jestes morowa dziewczyna.Ja wyszłam ze szpitala przedwczoraj i nosi mnie po domu, sprzątam i sprzatam.Czuje się rewelacyjnie pomimo nieprzespanych nocy.Czy mogłabys mi pzresłac mailem ten zestaw ćwiczeń? dzieki. Całuski dla dzidziusia.Czy tez jest tak uroczy jak mój? agata Odpowiedz Link
bomaki Re: Gimnastyka po cesarskim cięciu 27.02.04, 10:41 do dollores1 : bardzo proszę o zestaw ćwiczeń czarnow@o2.pl Odpowiedz Link
nasmah Re: Gimnastyka po cesarskim cięciu 28.02.04, 20:05 do dollores1 : ja również bardzo proszę o zestaw ćwiczeń nasmah@poczta.onet.pl Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję! Ania Odpowiedz Link
rasia1 Re: Gimnastyka po cesarskim cięciu 21.04.04, 21:06 ja też poprosze o zestaw cwiczeń po cc na @ gazetowego - a ciąć mnie będą w poniedziałek 26.04 - trzymajcie kciuki!!! Odpowiedz Link
kasianau Re: Gimnastyka po cesarskim cięciu 14.05.04, 10:04 dollores1 proszę o zestaw ćwiczeń po cc na katkaolsztyn@op.pl. Jestem 6 tyg. po cięciu i mam problem z fałdą na brzuchu. Odpowiedz Link
rose24 Re: Gimnastyka po cesarskim cięciu 28.05.04, 18:21 Witaj, Czy moge tez prosic o zestaw cwiczen? Na: kasia.klaczynska@interia.pl CC za ok. 3 tygodnie... K. i Marysia (36 tydz.) Odpowiedz Link
bettyy Re: Gimnastyka po cesarskim cięciu 29.05.04, 21:09 Byłabym bardzo wdzięczna za ćwiczenia... Cc miałam na początku marca... i choć wiem, że wszystko wróci do normy chciałabym trochę pomóc mojemu organizmowi... bettyy@gazeta.pl Z góry dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link
antonina_74 Re: Gimnastyka po cesarskim cięciu 14.04.04, 20:36 magkow14 napisała: > Jedna z nas pytała kiedy można rozpocząć ćwiczenia po cięciu. Piszcie kiedy > zaczęłyście ćwiczenia. 8 tygodni po - brzuszki. Codziennie wieczorem, zaczelam od 30 doszlam do 60, pol roku po zaczelam dodatkowo biegac - biegam od 2 tygodni 4x w tygodniu po 30 minut. Tyle ze nawis wisi jak wisial, a po pierwszej cesarce na tym etapie juz go nie bylo... mam brzuch 90-latki pozdrawiam, Antonina Odpowiedz Link
kudik4 Re: Gimnastyka po cesarskim cięciu 19.05.04, 18:09 Ja również jak bym mogła prosić o zestaw ćwiczeń. Pozdrawiam Aga Ii Kacperek (30.04.04) Odpowiedz Link
atemak Re: Gimnastyka po cesarskim cięciu 01.06.04, 12:54 Zgodnie z zaleceniami porządnej "Szkoły rodzenia" ćwiczyć można, a nawet należy już od następnego dnia po. Tyle że są to ćwiczenia specjalne, rozprowadzające krew. A potem stopniowo też specjalne dla kobiet po cc. Dopiero po 6 m-cach można ćwiczyć to co wszyscy. Książkę wydała prowadząca "Szkołę rodzenia" p. dr Bożena Karpińska. Jeśli dobrze pamiętam to jej adres jest w zasobach Gazety. Trzeba przyznać że jeśli się do niej chodzi przed to wszystko się potem wie, jak również to że potem też ma zajęcia dla Pań po porodzie. Ja ćwiczyłam zgodnie z jej wskazówkami i pierwszego dnia po byłam jedyną która ruszyła. Polecam Odpowiedz Link
renpul Re: Gimnastyka po cesarskim cięciu 01.06.04, 16:45 Ja nie ćwiczyłam i też ruszyłam. Kazałam sobie zdjąć cewnik i pierwsze to pod prysznic. I jak widziałam później te dziewczyny, które zwlekały z wstawaniem - nie mówiąc już o ich zapaleniach pęcherza - jak poczułam na trzeci dzień szwy "ciągnące" byłam szczęśliwa, że jestem już na chodzie. Wstawać jak najszybciej się da radę, póżniej jest coraz gorzej. A ćwiczenia owszem na pewno wiele pomogą. Pozdrawiam Odpowiedz Link
agucha1 Re: Gimnastyka po cesarskim cięciu 14.07.04, 22:20 W miesiąc po cc jeździłam na nartach - pół godzinydziennie. Po 3 miesiącach zapisałam się na siłownię. Ćwiczę, dużo biegam, jeżdżę na rowerze. Dodam, że przed i w czasie ciąży wysiłek fizyczny nie był mi obcy. Moja córka ma teraz 5 miesięcy, a ja czuję się znakomicie. Blizna nie dokucza mi wcale. Pozdrawiam Odpowiedz Link
la_lunia Re: Gimnastyka po cesarskim cięciu 28.07.04, 08:55 ja po dwoch tygodniach od cc czulam sie juz SUPER (po przjsciu ze spzitala wzielam sie od razu za prasowanie a za dwa dni tez wysprzatalam cale mieszkanko) moglam cwiczyc i nawet troszke powoli cwiczylam ale ... nie chcialo mi sie wiec zakonczylam teraz jestem 7 tyg po cc i nadal czuje sie swietnie ale nadal nie chce mi sie cwiczyc Odpowiedz Link
magkow14 Przeniesione. 06.10.04, 12:09 • bieganie juliane1 01.10.2004 17:00 + odpowiedz cytując + odpowiedz Witam, Jestem trzy miesiace po cc i zastanaiam sie czy juz moge uprawiac jogging? czy ktos wie? Z gory dziekuje za odpowiedzi, pozdrawiam. J. • Re: bieganie antonina_74 03.10.2004 14:57 + odpowiedz cytując + odpowiedz od 8-10 tygodnia po cc jeśli nie ma komplikacji możesz ćwiczyć wszystko co chcesz, byle z umiarem. rada mojej lekarki - jeśli zaczyna boleć coś innego niż długo nieużywane mięśnie to trzeba przestać. Pozdrawiam, Antonina Odpowiedz Link