Dodaj do ulubionych

Kto kupil Pałacyk w parku w Siemianowicach?

17.12.04, 12:25
Jak donosi www.siemianowice.pl słynny Palacyk w parku został sprzedany.
Red.Kempa jak zwykle pisze duzo , a malo konkretnie, nie podal podstawowej
informacji, kto go kupił. Czy to jest tajemnica, a moze za tym kryje sie
znowu jakis podejrzany zagraniczny kapitał?
Obserwuj wątek
    • siwy_27 Re: Kto kupil Pałacyk w parku w Siemianowicach? 17.12.04, 13:45
      matahari, może ten kto przystąpił do przetargu nie życzył sobie ujawnienia :)
      Poza tym, szczerze mówiąc w obecnej sytuacji chyba obojetne, czy to jakiś obcy
      kapitał. Niech sobie ten Pałacyk - nawet za przysłowiową złotówkę - weźmie
      nawet mafia z Sycylii, albo ktokolwiek, byleby ten obiekt nie stał na próżno i
      niszczał.
      Tylko ktoś, kto ma dużo kasy, może coś z Pałacykiem zrobić, a miastu on jest
      jak przysłowiowa "kula u nogi", bo profitów z niego żadnych, zburzyć nie można
      bo zabytek, a utrzymywać trzeba.
      A tak może przynajmniej na podatkach miasto zarobi :)))
      Swoją drogą akurat hotel to naprawdę świetny pomysł - przestaną przyjezdni na
      noclegi z Siemianowic uciekać:)
      Pozdrawiam:))
      • matahari21 Re: Kto kupil Pałacyk w parku w Siemianowicach? 17.12.04, 15:27
        Zgadzam sie Toba , z tym kapitalem to troche przesadzilam,ale jestem
        przewrazliwiona po tym jak widze co wyrabia w naszym miescie kapital rodem z
        Włoch...
        Dobrze, ze ta ruina w koncu ma szanse na przywrócenie do życia...
      • matahari21 Re: Kto kupil Pałacyk w parku w Siemianowicach? 17.12.04, 15:29
        a poniewaz nazywam sie Matahari- kobieta szpieg , juz wiem kto kupil palacyk -
        firma Silesia, pa, pa, checie cos sie dowiedziec piszcie do kobiety szpiega !
        • molochy Re: Kto kupil Pałacyk w parku w Siemianowicach? 18.12.04, 18:56
          Witam Matahari.Jasne , że chcemy wiedzieć np. kiedy wreszcie SZANDAR ZNIKNIE z
          naszego miasta ?
          Czy to nie za trudne zadanie dla Ciebie ?
          • matahari21 Re: Kto kupil Pałacyk w parku w Siemianowicach? 20.12.04, 09:51
            Molochy, bardzo mi przykro, ale mam mam zla wiadomosc dla Ciebie, rozprawa
            odroczona na razie beztereminowo, pan S. ma dobrego prawnika, ktory przeciaga
            sprawa jak moze (i mu (jej) sie to udaje ! Do konca kadencji spokojnie wytrwa!
            Sorry, ze taka wiadomosc musialam Ci przed świetami przekazac! Ale tak a
            propos , nie on jeden jest źródlem upadku tego miasta, to co za nim stoi jest
            jeszzce gorsze. Pa Dziubku!
            • tabaka1 Re: Kto kupil Pałacyk w parku w Siemianowicach? 20.12.04, 13:41
              Za kupnem pałacyku stoi podobno Ałganow! Kuna i Żagiel też.
              • leydson Re: Kto kupil Pałacyk w parku w Siemianowicach? 24.12.04, 01:44
                Grupa Hotelowa Ritz !!!
              • leydson Re: Kto kupil Pałacyk w parku w Siemianowicach? 24.12.04, 19:16
                Wyobrazmy sobie tak : palac odbubowany Stajnie z koniami do uzytku gosci,pole
                golfowe powiekszone gdzie bedzie sie odbywal duzy miedzynarodowy< Turniej z
                T.Woods.B.Langer ...,Stadion bylej Siemianowiczanki rozbudowany jako Kompleks
                Sportowy gdzie beda przyjezdzac druzyny z calej Europy na Treningi w przerwie w
                swoich ligach.Park obok Palacu przepieknie odnowiony z nowym Amfiteatrem gdzie
                beda wystepowac znani Stars piosenki i Kabaretu !!!
                Jak tak bedzie to bedzie sie Wam podobac ?!!
                • kawusia1 Re: Kto kupil Pałacyk w parku w Siemianowicach? 24.12.04, 23:43
                  leydson ... w wigilie ... o tej porze TY pijany juz ? WSTYD !!!! tego
                  wyobraźnia nie jest w stanie pojąć !!!!

Wesołych Świat i Szczęsliwego Nowego, bezszandarowego Roku
                • heksa3 Re: Kto kupil Pałacyk w parku w Siemianowicach? 27.12.04, 11:59
                  To jet jakaś koncepcja miasta. Może i kontrowersyjna, ale jest. Nich mi ktoś
                  pokaże aletrnatywny pomysł na Siemainowice, słucham ...
                  • vestit Re: Kto kupil Pałacyk w parku w Siemianowicach? 27.12.04, 14:25
                    zgadzan sie z leydsonem i innymi którzy widzą jakąś iskierkę w tym co
                    powiedział,juz kiedyś podałem podobny temat na forum....

a ci którzy potrafią tylko narzekać na Szandara,niech idą do diabła,takich
                    ludzi nam nie potrzeba
                    • leydson Re: Kto kupil Pałacyk w parku w Siemianowicach? 27.12.04, 17:46
                      Widze ze pare z was to zainteresowalo.Jest to mozliwe do realizacji ? Jedna
                      mysl i to zrobic nie 100 mysli i zadna z nich robic !!
                      Tak tez bedzie jak napisalem !!
                      • ryba368 Re: Kto kupil Pałacyk w parku w Siemianowicach? 28.12.04, 14:43
                        Mój wywiad doniósł ,że pałacyk nabył kordupel szandar i otworzy tam
                        AGENCJE TOWARZYSKA DLA BEZROBOTNYCH!!!!!!!!Wstep tylko pod muszką.
                        brawoooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!
                        • leydson Re: Kto kupil Pałacyk w parku w Siemianowicach? 28.12.04, 20:50
                          Prosze nie pisz nic jak nie masz nic do powiedzenia ! To co piszesz jest takie
                          plaskie.....!!!
                  • leydson Re: Kto kupil Pałacyk w parku w Siemianowicach? 27.12.04, 17:49
                    Halo Heksa !
                    To nie jest koncepcja dla Siemianowic ,to jest jedna z wielu co Siemianowice a
                    raczej ludzie tam zyjaca potrzebuja.Najpierw -miejsca pracy pozniej ....
                    • heksa3 Re: Kto kupil Pałacyk w parku w Siemianowicach? 30.12.04, 11:35
                      :) przynajmniej coś się dzieje. Fajnie że ktoś chce coś w tym mieście zrobić, a
                      i Siemianowiczanie może na tym skorzystają.
                      • leydson Re: Kto kupil Pałacyk w parku w Siemianowicach? 30.12.04, 19:16
                        Nie ,nie tak! Siemianowiczanie musza to dla siebie sami zrobic.Ja jestem tylko
                        jeden z nich.Musi byc nas wiecej.
                        • heksa3 Re: Kto kupil Pałacyk w parku w Siemianowicach? 06.01.05, 12:33
                          Są Siemianowiczanie, którzy coś w tym mieście robią i niestety nie wychodzi im
                          to na dobre. Np. Ostrowski, który tu inwestuje. I co? Psinco, zasłuzył na uwagę
                          dopiero jak go poniosło, he,he... Wszyscy dużo gadają a jak komuś sie powodzi
                          to inni tylko potrafią go krytykować. Prowadzenie interesów w tym prawie już
                          martwym mieście to prawdziwa sztuka, podziwiam każdego któremu się to udaje.
                        • heksa3 Re: Kto kupil Pałacyk w parku w Siemianowicach? 06.01.05, 12:36
                          Niestety z obserwacji wynika że każdy kto chce coś zrobić w Siemianowicach jest
                          od razu krytykowany i oskarżany o niecne intencje. Nawet biznesmeni którzy tu
                          skutecznie inwestują są dostrzegani dopiero jak ich poniesie he, he...
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka