olesia1986 19.01.14, 12:09 Witam.Chciala bym sie dowiedzieć coś o karmieniu dziecka z rozszczepem podniebienia miekkiego.Czy moge podawać przeciery i papki takiemu dziecku.??Czy nie zaszkodzę mu tym przed operacja?? dzięki za podpowiedzi z góry. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaskazuza Re: Rozszczep podniebienia miękkiego a karmienie 21.01.14, 20:39 Moja córka miała operację podniebienia w wieku dwóch lat, a rozszczep zarówno miękkiego jak i twardego. Fakt, tak gdzieś do roku zupy musiałam miksować, ale już jedzenie, które się bierze do ręki jadła wcześniej. Zatem nie widzę przeszkód :). Odpowiedz Link
olesia1986 Re: Rozszczep podniebienia miękkiego a karmienie 21.01.14, 22:46 A jak Twoja córka czuła sie po operacji.??Mamy operacje wyznaczona na kwiecień.Jedyne czego sie boje to jak bedzie zachowywał sie po niej,czy bedzie dokuczalo mu to i jak bedzie jadł.Czy wogole bedzie chciał jeść;( Odpowiedz Link
kaskazuza Re: Rozszczep podniebienia miękkiego a karmienie 21.01.14, 23:50 Nie chciała w ogóle jeść ani pić, potem dostała zapalenia oskrzeli, z którym została wypisana do domu. W domu zaczęła jeść i pić zupełnie normalnie :). Odpowiedz Link
avanthi Re: Rozszczep podniebienia miękkiego a karmienie 28.01.14, 19:29 cześć , jestem mamą chłpoczyka po rozszczepie podniebienia miękkiego. Synek obecnie ma 7 lat. Mogę wszystko Ci opowiedzieć jesli tylko chcesz, napisz. Pozdrawiam - Gosia Odpowiedz Link
mag80da Re: Rozszczep podniebienia miękkiego a karmienie 29.01.14, 17:17 cześć avanthi, mogłabyś przesłać mi wszelkie informacje dot. leczenia i rozwoju (jacy specjaliści, jak się rozwija dziecko, jak rozszerzać dietę, co z mową) dziecka z rozszczepem podniebienia miękkiego. W grudniu na świat przyszedł mój synek właśnie z taką wadą. Z góry dziękuję. Mój adres madziaras@poczta.fm. Odpowiedz Link
avanthi Re: Rozszczep podniebienia miękkiego a karmienie 02.02.14, 12:23 napisałam wiadomość na maila :-) Odpowiedz Link
olesia1986 Re: Rozszczep podniebienia miękkiego a karmienie 31.01.14, 12:02 Witam.Mogla byś podać mi adres email,miała bym pare pytań do Ciebie.Pozdrawiam Olga Odpowiedz Link
avanthi Re: Rozszczep podniebienia miękkiego a karmienie 02.02.14, 12:20 podaj swój adres, ja się odezwę , pozdrawiam Odpowiedz Link
olesia1986 Re: Rozszczep podniebienia miękkiego a karmienie 03.02.14, 18:18 Mój e-mail okto123@wp.pl.pozdrawiam Odpowiedz Link
viola1-23456 Re: Rozszczep podniebienia miękkiego a karmienie 17.09.14, 16:34 witaj, czy mogla bys mi podac swoj adres, mam syna ktory urodzil sie z rozszczepem podniebienia miekkiego i bedzie mial operacje za pare miesiecy, ogromnie sie martwie i chcialabym zapytam cie pare pytan, dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link