nikikita13
11.03.14, 13:17
Witam! Czy ktoś może miał zabiegi elektrostymulacji podniebienia lub krtani. Szukam informacji na ten temat w internecie i niczego sensownego nie znalazłam. W naszym przypadku zalecano Szymkowi. Wczoraj na wizycie w Kajetanach poprosiłam o ten zabieg i mimo protestów lekarki, że dziecko jest za małe i nie podda się zabiegowi, zapisała nas. Oczywiście Szymi dzielny facet zniósł wszystko, miał elektrodę na rączce i drugą na krtani. Problem w tym, że zabiegi te trzeba powtarzać, seria ma trwać co najmocniej 5 dni , a potem znowu. Po pierwsze jestem ciekawa czy zabiegi te przynoszą efekty, mamy do Kajetan 220 kilometrów więc codzienna jazda jest trochę abstrakcyjna. Fizjoterapeutka w Kajetanach mówiła, że zabieg mógłby zrobić każdy fizjoterapeuta, takim sprzętem robi się elektrostymulacje innych mięśni nr ręki, nogi, tylko mało kto robi elektrostymulacje na krtań czy podniebienie. Szukam info żeby móc ewentualnie instrukcje komuś przekazać, jak się to wykonuje, może ktoś w moim rejonie (Podlasie) się tego podejmie. Będę wdzięczna za wszelkie informacje!