Dodaj do ulubionych

Czy to w ogóle możliwe? (O psychologio, o logiko!)

12.03.12, 11:59
Moja historia w skrócie, okrojona:
Do czasów circa 3 klasy liceum uważałem siebie za 100% hetero, że znajdę sobie dziewczynę i będzie super. Wierzyłem w to, miewałem epizody zauroczeń i zakochań ale nigdy nie wchodziłem w coś poważniejszego. Mogłem żyć sam i z kimś, wybierałem to pierwsze, bez specjalnie wielkiego powodu.
Przyszły wakacje przed ostatnią klasą. Wtedy pewien chłopak wyznał, że mu się podobam. Dokładnie w tamtym momencie coś we mnie walnęło.
Mamy czasy matury, moje ostre rozmyślania na temat "co to *{&%^@ było?". Stwierdziłem, że być może po prostu jestem bi, przyjąłem to do wiadomości i z tym żyłem.
Studia. Jeszcze jakieś pół roku temu ta sprawa była nadal jasna, jestem bi i koniec.
Ostatnie ślady mojego heteroseksualizmu są z początku grudnia zeszłego roku.
Teraz piszę to jako homo. Wszystkie dziewczyny, chociaż nie wiem jakie by ładne i pikne nie były - po prostu mnie nie interesują.

Proszę, nie - błagam, niech mi ktoś ogarnięty ten fenomen wyjaśni bo dokładnie dzisiaj stwierdziłem, że na takie sytuacje moja logika i wiedza z psychologii zwyczajnie już nie wystarcza...
Obserwuj wątek
    • massafra Re: Czy to w ogóle możliwe? (O psychologio, o log 12.03.12, 16:52
      A, ja uważam Mike-x że Ty dopiero szukasz, szukasz swojego miejsca na ziemi.....Obyś osiągnął spokój wewnętrzny....tego Czę z całego serca!
      • massafra Re: Czy to w ogóle możliwe? (O psychologio, o log 12.03.12, 17:47
        A, miało być tego Ci z całego serca życzę Ci....
    • andrzejekk Re: Czy to w ogóle możliwe? (O psychologio, o log 12.03.12, 18:44
      Może zwyczajnie dorosłeś do tego, odkryłeś siebie i zaakceptowałeś to jakim jesteś. Patrząc po sobie - też niedawno w 100% powiedziałem sobie "tak, jestem gejem". I całkiem mi z tym nieźle, tak jakoś spokojniej, lżej się zrobiło. I mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej :-)

Pozdr.
      • tigertiger Re: Czy to w ogóle możliwe? (O psychologio, o log 13.03.12, 00:34
        BINGO:)
    • gadagad Re: Czy to w ogóle możliwe? (O psychologio, o log 12.03.12, 19:10
      A nie sądziś, że twoim problemem jest kompleks związku? Masz poczucie, że jakiekolwiek otwarcie emocxjonalne łańcuchuje cię do końca życia? Na znajomych tego nie sprawdzisz. Zobacz co cię podnieca.
    • numu Re: Czy to w ogóle możliwe? (O psychologio, o log 13.03.12, 12:53
      tez tak mialem.
      poprostu sie nagle zakochalem w facecie .bylem juz wtedy dorosly.
      nie pomyslalem wtedy ze jakas nadeszla granica odtad nagle jestem homo .wogule o tym nie myslalem. dopiero jak poznalem innych gejow to sie poczulem zmuszony okreslac itd.
      wku...a mnie to cale okreslanie.a moze jak bede mial 100 lat to mi sei nagle odmieni
      i wszystkie comingouty na h....
      • sibeliuss Re: Czy to w ogóle możliwe? (O psychologio, o log 13.03.12, 14:41
        Miałem 23 lata :)
    • anonimowa_matka Re: Czy to w ogóle możliwe? (O psychologio, o log 28.03.12, 21:01
      wybaczysz mi, kotek,
      nic tu nie mówię, podbijam tylko, aby to zuo spadło jak najdalej z forum
    • zlota_20 Re: Czy to w ogóle możliwe? (O psychologio, o log 01.04.12, 22:41
      Oto efekty zepsucia niesionego przez zachodnią cywilizację śmierci. Żadnych granic, żadnych zasad.
      • anonimowa_matka Re: Czy to w ogóle możliwe? (O psychologio, o log 01.04.12, 23:35
        Granica jest jasna - nie waż się nikogo skrzywdzić. Rozgniewałeś mnie, złota.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka