Dodaj do ulubionych

Dzieci wychowyw.przez homoseks.są nieszczęś ichore

12.06.12, 11:54
www.fronda.pl/news/czytaj/tytul/dzieci_wychowywane_przez_homoseksualistow_sa_nieszczesliwe_i_chore_21769
-i co wy na to?
Obserwuj wątek
    • reval Re: Dzieci wychowyw.przez homoseks.są nieszczęś i 13.06.12, 14:24
      oszolom-z-radia-maryja napisał:

> www.fronda.pl/news/czytaj/tytul/dzieci_wychowywane_przez_homoseksualistow_sa_nieszczesliwe_i_chore_21769
      > -i co wy na to?

Odpowiem Ci jasno. Fronda, gazeta pro Katolicka. Szefem jest Grzegorz Górny jako jedyny ze starej kadry. Reszta odeszła. Do magazynu czterdziści i cztery.

Gazeta korzystająca z badań kościelnych NARTH, gdzie celowo naciągane są często wyniki. Nie mają one potwierdzenia w rzeczywistej nauce. Stąd też nie ma żadnych słów na ten temat.

Pierwsza zasada dobrego internatu to sprawdzić rzetelność serwisu, bo każdy może kłamać i pisać z palca informacje. Podobnie jest w reklamach itd.. I to nie nowość. Każdy napisze wszystko to co da swoim czytelnikom satysfakcje i sprawi, że kupią. A kto jest ich odbiorcą? Oczywiście konserwatywni katolicy.

Z tąd warto wiedzieć, że to nie jest ogólne stanowisko, a jedynie stanowisko wąskiej grupy ludzi. Co oznacza, że wąska grupa ludzi robi sobie badania na poparcie swoich dowodów, nie licząc się z ogółem. :) Reszte najlepiej wytrzepić lub wykorzystać na futra. Takie jest podejście tych środowisk. Radykalnie konserwatywnych. Poza tym dziwię się, że takie środowisko potrafi przez 10 lat ustalić czy rodzina na podstawie homoseksualizmu jest taka fajna. Skoro na świecie legalizacja zjwiązków homoseksualnych jest od niedawna dopiero wprowadzona i dopiero od nie dawna jest wprowadzona legalność adopcji w holandii na przyklad od 2005 roku.

I te dzieci nawet nie dorosły do 18 lat. Więc skąd to jest wzięte?
      Z palca - odpowiem krótko ;) I jest ewidetnym naciągalstwem.
      • reval Re: Dzieci wychowyw.przez homoseks.są nieszczęś i 13.06.12, 16:32
        Dodam jeszcze jedno. Najwcześniejsze adpocje były robione w Dani w 1989. Początkowo nie mieli wszystkich praw, wdrażali się itd.. Badania rzetelne robione są tylko w długoterminowych okresach przy dużej próbie losowej. Obecnie długotrwałe badania były robione systematycznie od 1990 do 2012. Wychodzi więc jasno z długoterminowych badań, ze nie ma znaczących róznic.

Poza tym jeśli się ustanawia odpowienie warunki adopcji. W ameryce dla przykładu nie zwracano do dzisiaj na warunki adopcji uwagi. To można uzyskać lepsze warunki dla dzieci. Gdyż nie ma ludzi złotych. W holandii są wprowadzone bardziej restrykcyjne warunki, ale od 2005 roku ;) I to wyniki tych badań po tych adopcjach dadzą rzeczywisty obraz.

Jednak są już dopiero jedne z pierwszych wyników długotrwałych badań i sądzę, że stawianie na wyniki krótkoterminowych badań są bez celowe(na co powołuje się Fronda) i nie mają prawdziwego pokrycia w rzeczywistości. Bo są obraczone wpływowom skrajnie homoseksualnych ugrupowań jak i skrajnie konserwatywnych Katolickich. Więc nie patrzcie tak bardzo na jakieś 40%, bo jak to się mówi w Polsce statystyczny polak nie istnieje i trzeba długotrwałych i wielo wplywowych badań, aby coś wykazać.

Pozdrawiam ;)
        • massafra Re: Dzieci wychowyw.przez homoseks.są nieszczęś i 13.06.12, 17:28

Familien ganz normal anders 1/2 (Homosexuelle Eltern)
          • schizy20 Re: Dzieci wychowyw.przez homoseks.są nieszczęś i 14.06.12, 16:43
            a ja się nie zgodze z tym, że dziecko wychowane w rodzinie homo będzie normalne. sam się wychowywałem bez ojca w rozbitej rodzinie i tak jak i ja i inni znajomi do konca normalni nie jesteśmy. depresje, itd, poczucie że jesteśmy gorsi. ostatnio oglądałem materiał jak ciężko mają dzieci z rodzin homoseksualnych. Czy dziecko na prawdę jest komuś aż tak bardzo potrzebne do szczęścia? tak samo mówię nie małżeństwom homoseksualnym natomiast związkom partnerskim tak.
            • tigertiger Re: Dzieci wychowyw.przez homoseks.są nieszczęś i 14.06.12, 18:19
              I tak włosienie utrwal się stereotypy. Czy po za włosistymi doświadczeniami i powtarzanymi w katolickim kraju stereotypami zdarzyło Ci się poszukać badań, które by dotyczyły ogółu depresji u dzieci, jej faktycznych przyczyn w statystykach , a nie sondażach? Powszechność danej opinii nie oznacza jej prawidłowości.
              Najnowsze badania wykazują, że ok. 40% dzieci w szkołach podstawowych "nie ma poczucia sensu życia". Natomiast 30% dzieci przyznało się do myśli samobójczych. Z przeprowadzonych badań wynika, że 89% dzieci z depresją ma myśli samobójcze, a 13% podjęło próbę targnięcia się na swoje życie. Analiza badań z kilku ostatnich lat wskazuje, że liczba dzieci z depresją i stanami depresyjnymi wzrasta a zarazem maleje średnia wieku dzieci, u których te zaburzenia pojawiają się.

"Częstą przyczyną depresji u dzieci jest postawa odrzucenia i zachowania kontrolujące rodziców. Warto zwrócić uwagę również na inne elementy. Jednym z nich mogą być postawy rodzicielskie, a szczególnie ich percepcja przez dzieci" - stwierdziła Beata Dutczak z

"Rodzice przenoszą na dzieci swoje niepokoje: dotyczące obaw przed utratą pracy, że nie będzie za co kupić jedzenia, ubrań. Dzieci boją się głodu, boją się, że rodzice zaczną pić. Określone warunki życia dają dzieciom poczucie bezpieczeństwa. Wielu rodziców nie zapewnia tego swoim dzieciom i to nie dlatego, że są źli, ale dlatego, że żyjemy w takich, a nie innych warunkach ekonomicznych. Nie twierdzę, że dziecko z rodziny w gorszej sytuacji ekonomicznej automatycznie popadnie w depresję, ale należy pamiętać, że ono zawsze potrzebuje oparcia w świecie dorosłych" - powiedział dr Krystyna Kmiecik-Baran, psycholog z Uniwersytetu Gdańskiego.
              Jedną z najważniejszych przyczyn występowania depresji u dzieci są czynniki dziedziczne. Blisko 60% dzieci, których dziadkowie chorowali na zaburzenia depresyjne, wykazuje objawy tej samej choroby. Statystyki wskazują, że takich dzieci jest nawet dwa razy więcej niż w rodzinach, w których nigdy nie występowały przypadki zachorowania.
              Na depresję dziecięcą szczególnie narażone są też dzieci, które doświadczyły straty – zmarł jeden z ich rodziców, kolega lub członek bliskiej rodziny, do którego były przywiązane. W grupie ryzyka znajdują się też dzieci cierpiące na zaburzenia uczenia się, uwagi lub zachowania.
              mamzdrowie.pl/depresja-u-dzieci/
              Co może być przyczyną depresji u dzieci?

brak miłości i uwagi, odrzucenie dziecka przez rodziców,
              zdenerwowanie, niepokój rodziców, które wywołują brak bezpieczeństwa,
              problemy finansowe np. utrata pracy przez rodziców,
              lęk głodu i zimna,
              gorsze warunki ekonomiczne życia niż koleżanki – zazdrość,
              problemy z nauka,
              duże wymagania rodziców,
              nadmierne ambicje dziecka,
              rywalizacja rówieśników na każdej płaszczyźnie.
              leczenienerwicy.com.pl/2011/08/31/depresja-u-dzieci/
              Czynniki genetyczne to najczęstsza przyczyna depresji u dzidzi i młodzież. Między 20%, a 50% przypadków dzieci i młodzieży z depresją mają depresję w rodzinie. Nie jest jasne, czy relacja między rodzicem a depresją u dzieci wynika z czynników genetycznych czy rodzice cierpiący na depresje tworzą środowisko, w którym dzieci są bardziej narażone na rozwój zaburzeń psychicznych ( USDHHS, 2000).
              www.ericdigests.org/2005-1/depression.htm
              Dzieci depresyjnych rodziców są szczególnie wysokie ryzyko, aż do 50-75% dzieci są podatne na depresję, jeśli oboje rodzice cierpią z powodu depresji.
              www.searo.who.int/en/section1174/.../section1826_8101.htm
              A tak z ciekawości jaką dostrzegłeś analogię między niepełną rodziną, a rodziną jednopłciową?
              • massafra Re: Dzieci wychowyw.przez homoseks.są nieszczęś i 14.06.12, 22:03
                Schizy , proszę podaj informację gdzie i jaki program oglądałeś
                na ten temat?
                Ja też oglądałam deczko , ale pozytywnych przykładów.
                Nie możesz porównywać sytuacji dzieci z niepełnych , czy rozbitych rodzin do sytuacji dzieci wychowanych przez rodziców jednopłciowych . To dwa zupełnie różne światy. Ty nie doświadczyłeś zapewne pełnej miłości jakiej pragnąłeś , ktoś Cię zawiódł, kogoś ciągle brakowało , o kimś marzyłeś , idealizowałeś...Czułeś się zapewne odrzucony-może brakowało Ci poczucia bezpieczeństwa ...
                A takie odczucia dzieciom par jednopłciowych są obce , one mają to czego Tobie brutalnie zabrakło , są kochane, mają poczucie bezpieczeństwa dopuki...dopuki na swojej drodze nie spodkają .....kogoś komu wydaje się że ma monopol na sterowanie czyimś życiem....homofoba !
                Nie udało mi się wkleić linka do filmu którego tytuł wkleiłam powyżej-proszę oglądnij go jeśli troszkę rozumiesz j.niemiecki-mówi o pięknej i głębokiej miłości.
                • tigertiger Re: Dzieci wychowyw.przez homoseks.są nieszczęś i 14.06.12, 22:25
                  Massafra brakowało Ciebie tutaj, cieszę się, że znów jesteś:)
                  Nie tylko Ciebie zresztą zabrakło na tym forum :(
                  • massafra Re: Dzieci wychowyw.przez homoseks.są nieszczęś i 14.06.12, 22:41
                    Dziękuję Tigertiger!
                    Bywa że nie zawsze mam dostęp do internetu i dlatego pojawiam się i znikam...Ale jeśli tylko mogę jestem z Wami !
                    Muszę się pochwalić że mój homo-synuś obronił licencjat z wyróżnieniem!!!! Jestem taka dumna z niego...i tak bardzo go kocham...
                    Pozdrawiam wszystkich !
                    • tigertiger Re: Dzieci wychowyw.przez homoseks.są nieszczęś i 14.06.12, 23:05
                      Gratulacje dla synusia-gejusia i dumnej mamy:)
                      Twoje wpisy są zawsze takie ciepłe, pełne życzliwości i mądrości, że czytać je "tutaj" to prawdziwa przyjemność:)
                      • massafra Re: Dzieci wychowyw.przez homoseks.są nieszczęś i 14.06.12, 23:21
                        Ech, Tigertiger chyba nie zasłużyłam na tyle....ale serdecznie dziękuje...Buziaki...
        • oszolom-z-radia-maryja Re: Dzieci wychowyw.przez homoseks.są nieszczęś i 21.06.12, 14:16
          ta.. a świstak siedzi i zwija sreberka..
    • jakma22 Re: Dzieci wychowyw.przez homoseks.są nieszczęś i 16.06.12, 16:27
      oszolom-z-radia-maryja napisał:

> www.fronda.pl/news/czytaj/tytul/dzieci_wychowywane_przez_homoseksualistow_sa_nieszczesliwe_i_chore_21769
      > -i co wy na to?

Ciężko się odnosić do czegoś co pisze się w niszowej prasie, która ze swojego założenia jest nieobiektywna i często przekłamuje fakty gdyż jej celem nie jest rzetelność dziennikarska i przekazywanie informacji a jedynie udowadnianie racji światopoglądowej niewielkiej grupy o skrajnych poglądach.
    • rekreativa Re: Dzieci wychowyw.przez homoseks.są nieszczęś i 16.06.12, 22:24
      Równie dobrze ktoś mógłby wyszukać pasujące przypadki i nakręcić dokument o nieszczęśliwych, popadających w depresję, nałogi i zaburzenia odżywiania dzieciach praktykujących hetero katolików.
      Dla chcącego nic trudnego, a z obiektywnymi danymi nie ma to nic wspólnego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka