Dodaj do ulubionych

O samobójstwie myśli 2/3 młodzieży LGBT

27.09.17, 11:58
Samobójcza śmierć 14-letniego Kacpra z Gorczyna rozpoczęła dyskusję na temat homofobicznych prześladowań młodzieży. Dane są zatrważające - ponad 90 proc. osób widziało szykanowanie nastolatków, ze względu na ich orientację
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,22423361,kacper-nie-byl-jedyny-o-samobojstwie-mysli-2-3-mlodziezy-lgbt.html
Obserwuj wątek
    • kairavvv Re: O samobójstwie myśli 2/3 młodzieży LGBT 01.12.20, 21:00
      Smutne to ale prawdziwe ://
      • sibeliuss Re: O samobójstwie myśli 2/3 młodzieży LGBT 08.12.20, 18:47
        kairavvv napisał(a):

> Smutne to ale prawdziwe ://

I jest co raz gorzej.
    • kod_matrixa Re: O samobójstwie myśli 2/3 młodzieży LGBT 15.07.21, 15:07
      Wrogość wobec nas ludzi jest oczywistym czynnikiem powodującym depresję i nie tylko, ale... samobójstwa nie popełnia się od tak, nawet z powodów wrogości.

Do przełamania instynktu samozachowawczego - w ujęciu statystycznym - potrzebny jest znacznie silniejszy bodziec, np. zaburzenia natury psychicznej.

Nie jest żadną tajemnicą, że zarówno geje jak i lesbijki podatne są w większym stopniu na depresje i samobójstwa. Nie tylko z powodów społecznych, ale przede wszystkim w kwestiach związanych z relacjami partnerskimi w ramach relacji homoseksualnych.

Wyrządzono osobom homoseksualnym niedźwiedzią przysługę w latach 70. XX wieku, "dzięki" działaniom polityków i aktywistów. Politycy jak to cynicy, skorzystali na tym, lecz jak zawsze najbardziej ucierpiały na tym niewinne osoby.

Nie wiem ile trzeba byłoby obecnie dobrej wszystkich stron, aby te koszmarne decyzję naprawić. Zresztą politycy są dziś żywo zainteresowani tym, aby obecny stan pogłębiać.

Sam mając nerwicę doskonale rozumiem, że przyznanie się do tego, że potrzebuję pomocy nie stawia mnie w komfortowej sytuacji. Każdy z nas ludzi ma swoją przyrodzoną i niezbywalną godność oraz dumę. Niestety często błędnie pojmowaną.

Nikt z nas nie jest idealny. Zresztą świat byłby wówczas nie do zniesienia. Wolę być świadomy swojej przypadłości bez jej negacji, bo jak już wyżej napisałem, nie definiuje mnie ona jako pełnowartościowego, godnego i dumnego w dobrym znaczeniu tych słów człowieka. A może czasem wręcz przeciwnie. Dzięki trudnościom przez jakie przechodzę, czuję się bardziej pełnym i wartościowym człowiekiem.

Jestem pewien, że z tej samej perspektywy mogą spojrzeć na kwestię homoseksualizmu osoby homoseksualne.

Więcej o tym jak oszukany osoby homoseksualne można przeczytać w poniższym artykule:

www.homoseksualizm.edu.pl/co-mowi-nauka/34-psychologia/181-dlaczego-homoseksualizm-zosta-wykrelony-z-listy-chorob-psychicznych
    • waria29 Re: O samobójstwie myśli 2/3 młodzieży LGBT 11.08.21, 12:59
      Polacy i tak będą klaskać samobójstwom w rytm kleru i partii rządzacej, niczym typowe stado baranów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka