Dodaj do ulubionych

Służymy opiniami o kwaterach na Roztoczu ?

03.06.11, 12:59
Jeśli ktoś jest na etapie wyboru miejsca wypoczynku ma wątpliwości czy wybór jest dobry, możemy - tu na forum - wyrazić poglądy własne , miejscowe, merytoryczne, na ten temat.
Obserwuj wątek
    • czuk1 Re: Służymy opiniami o kwaterach na Roztoczu ? 06.06.11, 23:59
      .
    • dorota-kr Leśny Raj w Krasnobrodzie? 12.07.11, 15:46
      Witam!

Szukam opinii o ośrodku Leśny Raj www.lesnyraj-roztocze.pl/ .

Podoba mi się lokalizacja w lesie, standard domków też wydaje mi się przyzwoity. Czy warto wybrać się tam z dziećmi (5 i 7 lat)? Zależy nam na ciszy, spokoju, łatwym dostępie do natury i wody.
      • czuk1 Re: Leśny Raj w Krasnobrodzie? 14.07.11, 08:03
        Moja opinia jest pozytywna. Blisko zalewu. Nowy obiekt. Super. Ważne tylko jak cena kwatery
        • dorota-kr Re: Leśny Raj w Krasnobrodzie? 14.07.11, 10:19
          Dzięki za informacje. Zarezerwowałam domek na 8 dni - cena 200 zł za domek/dobę.
          • czuk1 Re: Leśny Raj w Krasnobrodzie? 14.07.11, 15:50
            Gratuluję. Trochę drogo. Ale nowość + lokalizacja tu zagrały , na cenie.
            • dorota-kr Re: Leśny Raj w Krasnobrodzie? 14.07.11, 15:56
              Faktycznie trochę drogo, ale w interesującym mnie terminie i lokalizacji nie było za wiele tańszych domków. W ośrodku Pszczeliniec był wolny 1 domek za 180 zł, ale akurat na ten wyjazd bardziej odpowiada mi Leśny Raj. Poza Krasnobrodem pewnie jest taniej.
              • czuk1 Re: Leśny Raj w Krasnobrodzie? 14.07.11, 21:38
                Może spróbuj jeszcze w Hutkach czy w Bondyrzu . o bliziutko Krasnobrodu.
                Mogę przybliżyć jakieś konkretne kwatery.
                • dorota-kr Re: Leśny Raj w Krasnobrodzie? 14.07.11, 21:45
                  Tym razem pojedziemy do Leśnego Raju (już wpłacona zaliczka), ale myślę, że jeszcze wrócimy na Roztocze. W ubiegłym roku byliśmy 1. raz na Roztoczu zupełnie z innej okazji (wesele) i tak nam się spodobało, że w tym roku wracamy tam na urlop. Info o innych kwaterach też na pewno się przyda.
                  • czuk1 Re: Leśny Raj w Krasnobrodzie? 14.07.11, 22:08
                    Z badań opinii turystów odpoczywających na Roztoczu wynika, że jeżdżą tam średnio zamożni, duży jest udział studentów, blisko 70 % wypoczywających wraca tam w latach następnych. Taki to magnes.
                    • aka-kama2 Re: Leśny Raj w Krasnobrodzie? 18.07.11, 13:43
                      Witam. czy mogłabym prosić o opinię kwater w Krasnobrodzie: u p. Ruczkowskich, p. Roczkowskich, p. L. Truszkowskiej, p. A. Działa
                      , J. Parnicka; bo p. M. Gęśla - chyba bardzo pozytywnie (opinia z forum). Wyjazd byłby z dziećmi, więc ważny był by niekrępujący dostęp do kuchni i bezpieczne otoczenie wokół posesji. Z góry bardzo dziękuję.
                      • czuk1 ???????????? 18.07.11, 17:22

Pozytywna bardzo opinia o kwaterach Roczkowskich, Gęśli (ale blisko ulica), Truszkowskich.
    • navigator5 Re: Służymy opiniami o kwaterach na Roztoczu ? 27.07.11, 21:52
      spontaniczny pomysł na wypad na Roztocze we dwoje w najbliższy weekend, szukamy kameralnego miejsca, bez nadmiaru atrakcji wodnych i imprezowych. Rowery i spacery jak najbardziej.
      Wdzięczność za radę
      • czuk1 Re: Służymy opiniami o kwaterach na Roztoczu ? 27.07.11, 22:47
        Moja propozycja obejmuje możliwość intensywnych i długich wycieczek i małych przejażdzek.
        Wariant I - noclegi .... wielki wybór
        Zwierzyniec. Rowerowe wycieczki:
        1. Leśniczówka RPN Florianka (3godz.)
        2. Zwierzyniec-Kawęczynek- ścieżka przyrodnicza po Szczebrzeszyńskim Parku
        Krajobrazowym- Szczebrzeszyn- Topólcza- Zwierzyniec. (cały dzień)
        3. Zwierzyniec - Obrocz- Guciów- Bondyrz-Hutki - Krasnobród (cały dzień, piękna
        nawierzchnia,atrakcje !!!!!!!!!)
        Wariant II
        Susiec - noclegi w Suściu .... wielki wybór ,wycieczki rowerowe ;
        1. Do Tomaszowa Lub - 15 km, świetna droga.
        2. Nad zalew w Majdanie Sopockim - 6 km
        3. Wycieczki - do rezerwatu Szumy, do Huty Różanieckiej (Puszcza Solska)
        3. Puszczą Solską do leśn. Borowiec (grzyby, asfalt) , odpoczynek nad Tanwią - Obsza Skansen (+restauracja) łukowa- Osuchy(+++), Józefów , Susiec (40 km)
        • czuk1 Re: Służymy opiniami o kwaterach na Roztoczu ? 30.07.11, 12:17
          Za brak pogody odpowiedzialności nie biorę.
    • andrzej.dziaba Re: Służymy opiniami o kwaterach na Roztoczu ? 30.07.11, 17:03
      czuk1 napisał:

> Jeśli ktoś jest na etapie wyboru miejsca wypoczynku ma wątpliwości czy wybór je
      > st dobry, możemy - tu na forum - wyrazić poglądy własne , miejscowe, merytorycz
      > ne, na ten temat.

Witam.
      • czuk1 Re: Służymy opiniami o kwaterach na Roztoczu ? 31.07.11, 09:57
        Sprawdzasz mnie.
        Też witam.
    • kasiek_kasiek Re: Służymy opiniami o kwaterach na Roztoczu ? 07.01.12, 13:30
      Witam,
      Roztocze - tu się wraca smile
      Jako wielka miłośniczka różnych zakątków Polski zwiedziłam już wiele miejsc, wiele jeszcze przede mną. Co roku jeździłam w inny rejon (kiedyś głównie południowo-zachodnie strony, trochę pomorza... 2 lata temu wybrałam się na Roztocze - było fantastycznie, w ubiegłym roku pojechałam w woj świętokrzyskie, ale....to już nie to samo... smile )
      Rodzina jednogłośnie zdecydowała powrót na Roztocze w tym roku, w czerwcu - broń Boże na długi weekend smile. Tym razem chcielibyśmy wypuścić się w okolice: Narol, Hrebenne, Horyniec Zdrój, Lubaczów, Cieszanów. Póki co, mam problem z kwaterą i opiniami o tychże. Jadąc bez dzieci, zawsze wybieram się w ciemno - po drodze zawsze się znajdzie jakiś dach nad głową ale, ze dzieci dość małe, nie jestem taka odważna smile
      Proszę o namiary na sprawdzone kwatery w wymienionym rejonie. 2 lata temu mieszkaliśmy w Borowinie 44 smile smile Bardzo sobie wszyscy chwaliliśmy.
      • czuk1 Re: Służymy opiniami o kwaterach na Roztoczu ? 07.01.12, 16:29
        To może powtórzcie Borowinę k/ Józefowa ?
        Ja osobiście nie znam Wschodniego Roztocza, ścislej tamtejszych kwater.
        Ale najlepiej było by poszukać kwater na skraju Roztocza, w okolicach Horyńca. To będzie dobre położenie kwatery , najbardziej odpowiedznie do różnych wypadów ...np. na najwyższe wzniesienia na Roztoczu, czy szlakiem cerkwi drewnianych .
        A do wypadów na teren Roztocza Lwowskiego i pięknego Lwowa, bardzo dobrym miejscem była bardzo atrakcyjna turystycznie wieś Siedliska k/Lubyczy (blisko przejścia granicznego). Tam są kwatery.
        Pozdrawiam.
        Życze udanego wypoczynku na Roztoczu.
        I co oczywiste.... pomyslnosci w nowym roku.
        • kasiek_kasiek Re: Służymy opiniami o kwaterach na Roztoczu ? 08.01.12, 12:48
          Nie chcemy powtarzać Borowiny, bo tym razem interesuje nas inny rejon Roztocza, być może skoczymy do Lwowa, a z Józefowa będzie tam daleko. W Horyńcu znalazłam "Wiśniową Górkę", ale... jest drogawo, no i pierwszy raz spotykam się na Roztoczu z czymś takim jak "opłata uzdrowiskowa", pewnie przez to, ze Horyniec jest ZDRÓJ smile

W Siedliskach w ogóle kwater nie mogę namierzyć, a szkoda, bo by mi baaardzo pasowało to miejsce.
          Na miejscu spróbuje się zorientować w temacie i uzupełnić informacje na forum nt. noclegów na Roztoczu Wschodnim smile
          • skuter44 Re: Służymy opiniami o kwaterach na Roztoczu ? 23.03.13, 22:27
            www.jezyk.krasnobrod.pl/polozenie.html - to adres. Ale byc może ośrodek ten (dawne
            domki OSiR, sprywatyzowany ) został zlikwidowany w zwiazku z rozudowaą i modernizacją zalewu w 2012 r.
            Położony jest (był ?) bezpośrednio nad zalewem. Dotrzeć do niego można idąc (jadąc) od strony wejscia z gastronomią, skręcając w lewo . Odległość do Jezyka ok. 300 m idąc w kierunku stawów.
            Jesli pod tym adresem Ci nie powiedzą co i jak, bedziemy pomagać.
            • jag-123 Re: Służymy opiniami o kwaterach na Roztoczu ? 23.03.13, 23:18
              A jaki jest standard domków w ośrodku Jeżyk ? Czy warty jest polecenia?
              • skuter44 Re: Służymy opiniami o kwaterach na Roztoczu ? 24.03.13, 03:53
                Osrodek w rękch prywatnych był remontowany. Domki odmalowane z zewnątrz. Wewnątrz nie byłem. Na pewno właścisciel nie zostawił standardu turystycznego z lat PRL. Tym bardziej, że OW "Jeżyk" był promowany w sieci.
                pozdrawiam
                • jag-123 Jeżyk 24.03.13, 14:25
                  Dziękuje za info, jeszcze nie zdecydowałam dlatego poproszę o jeszcze jakieś podpowiedzi co do ośrodków na roztoczu, zależny mi raczej na domkach.Z góry dziękuje i pozdrawiam
                  • skuter44 nie musi być "Jerzyk" 24.03.13, 15:52
                    No , są w Krasnobrodzie domki na terenie enklawy leśnej, na Pszczelińcu. Ośrodek tani ,to - "Roztocze". Jest tam kilku właścicieli domków , wynajmujących kwatery.
                    Gdybym znał konkretnie Twoje wymagania może zasugerował bym kilka miejsc atrakcyjnych.
                    • jag-123 Re: nie musi być "Jerzyk" 24.03.13, 21:54
                      Moje wymagania to domek dla 4 os, czysty i schludny, na terenie ośrodka plac zabaw i to chyba wszystko, Jeśli chodzi o cenę wiadomo, najlepiej znaleźć okazje, no ale takie rzadko się zdarzają, myślę że tak do 200 zł za doba.
                      Dzięki
                      • dorota-kr Re: nie musi być "Jerzyk" 24.03.13, 22:34
                        W 2011 byliśmy w 4 osoby (2 dorosłych i 2 dzieci) w Leśnym Raju w Krasnobrodzie, www.lesnyraj-roztocze.pl

Byliśmy generalnie zadowoleni z pobytu:
                        1. domek miał bardzo przyzwoity standard, wszystko czyste, nowe, wyposażona kuchnia, grill, porządna, czysta łazienka,
                        2. b. blisko do zalewu i plaży, mieliśmy domek od strony plaży, więc to dosłownie kilka kroków
                        3. na terenie ośrodka jest przyzwoity plac zabaw.

Jedyne minusy to cena (wtedy płaciliśmy 200zł/dobę) i hałas dobiegający z plaży w nocy. Nie wiem jak to wygląda teraz, ale wtedy była tam jakaś imprezownia z karaoke. Przez parę nocy nie dało się spać do ok 2 w nocy. Może w domkach oddalonych od plaży nie było tego tam bardzo słychać, ale u nas było to b. męczące i nawet zamknięcie okiennic nie pomagało.

Ale ogólnie ośrodek jest bardzo porządny i godny polecenia i gdyby nie te parę nocy z karaoke w tle, mogłabym wystawić im 6 z plusem.
                        • skuter44 Re: nie musi być "Jerzyk" 25.03.13, 03:41

Polecam tani ośrodek z domkami turystycznymi "Roztocze" (kupiony od którejś z warszawskich markowych firm panstwowych).
                          roztocze.spanie.pl/
                          Właściceli (rodzina J.Księdza) znam osobiście.
                          Położenie na obrzeżu m.Józefów Biłgorajski, zalew nowy z piękną plażą 0,5 km, skraj Puszczy Solskiej i Roztocza. Mogą być już rozdysponowane miejsca
                          • jag-123 Re: nie musi być "Jerzyk" 26.03.13, 12:42
                            Owszem ośrodek Roztocze w Józefowie wart namysłu, tylko mam wątpliwości bo chciałam zobaczyć Krasnobród, mam 2 dzieci i wydaje mi się że dla nich więcej atrakcji w samym Krasnobrodzie. A jak zalew w Józefowie ?
                            • skuter44 Re: nie musi być "Jerzyk" 26.03.13, 17:05
                              Zalew w Krasnobrodzie odnowiony, potrojony, ścieżki utwardzone, oświetlone z ławkami. Utwardzona powierzchnia przy plaży, molo,....
                              W Józefowie tylko z daleka widziałem. Piękna plaża, duże lustro wody, wszystko na skraju lasu i miasteczka, dobry dojazd, parkingi. Można przyjechać na 1 dzień.
                              W Krasnobrodzie nowe atrakcje to - wieża widokowa i "park jurajski".

• jag-123 Lęśny Raj 26.03.13, 12:23
                          To pytając o nocleg to o jakie domki pytać ? Mam na myśli położenie, bo z Twoich informacji wynika, ze sa takie które leżą blisko zalewu oraz takie które są dalej..dobrze rozumiem ?
                          A jak wogóle zalew, plaża no i okolica, ja jeszcze nigdy nie byłam na roztoczu, będą to pierwsze wakacje na tych terenach ?Ma dzieciaki w wieku 2 i 12 lat i mam nadzieje, że nie będziemy się nudzić.

Pozdrawiam
                          • dorota-kr Re: Lęśny Raj 26.03.13, 18:49
                            jag-123 napisał(a):

> To pytając o nocleg to o jakie domki pytać ? Mam na myśli położenie, bo z Twoic
                            > h informacji wynika, ze sa takie które leżą blisko zalewu oraz takie które są d
                            > alej..dobrze rozumiem

Teren Leśnego Raju jest dosyć duży - odległość pomiędzy domkami położonymi najbliżej bramy wjazdowej a domkami od strony plaży może wynosić ok 400 m. Ciężko mi to teraz dokładnie określić. My mieliśmy domek dosłownie przy samej plaży - od plaży dzieliła nas tylko siatka z bramką i kilka drzew. Myślę, że w domkach położonych bliżej bramy nie było aż tak słychać imprez z plaży.

> A jak wogóle zalew, plaża no i okolica, ja jeszcze nigdy nie byłam na roztoczu,
                            > będą to pierwsze wakacje na tych terenach ?Ma dzieciaki w wieku 2 i 12 lat i m
                            > am nadzieje, że nie będziemy się nudzić.

Nam zalew i plaża odpowiadała, chociaż czasami było dosyć ciasno, ale teraz zalew jest większy, plaża pewnie też, więc powinno być lepiej.

My byliśmy z dziećmi 5 i 7 lat - zdecydowanie nie nudziliśmy się. Byliśmy 8 dni i absolutnie nie wyczerpaliśmy wszystkich możliwości Roztocza. Jednak my nie spędzaliśmy tylko czasu w Krasnobrodzie, zobaczyliśmy też szumy nad Tanwią, byliśmy w Zwierzyńcu, Zamościu i w rezerwacie Czartowe Pole. Oprócz tego mąż ze starszą córką wybrał się 2 razy na spływ kajakowy - bardzo ciekawe przeżycie. Naprawdę jest tam co robić.
      • jag-123 Re: Służymy opiniami o kwaterach na Roztoczu ? 17.03.13, 16:21
        Witam, chciałam zapytać o Ośrodek Wypoczynkowy Jeżyk w Krasnobrodzie.Na stronie brak jest zdjec domków, no i nie jest tych informacji o ośrodku i warunkach na tyle dużo ile by się chciało. Dziękuje
    • jag-123 Re: Służymy opiniami o kwaterach na Roztoczu ? 05.04.13, 09:27
      A ośrodek wypoczynkowy Hubal ?czy coś wiadomo na jego temat ?
      • skuter44 Re: Służymy opiniami o kwaterach na Roztoczu ? 06.04.13, 09:40
        Osobiscie bym nie polecał. Ceny wysokie. Możliwość sąsiedztwa głośnego mozliwa - imprezy, konferencje. Mozna znależć co bardziej cichego i uroklwego. Też na Pszcelińcu.
        • skuter44 Re: Służymy opiniami o kwaterach na Roztoczu ? 06.04.13, 09:56
          Te domki mozemy znaleźć na stronie - Domki letniskowe na Roztoczu.
          Wyciąłem ekskluzywne, drogie.
          Proponuję te podkreślone.

Domek Pszczeliniec
          Krasnobród, Roztocze

Domek caloroczny z kominkiem w pelni wyposazony polozony na polanie Pszczeliniec w Krasnobrodzie. Domek posiada na parterze salon z kominkiem aneks kuchenny lazienke a na pietrze znajduja sie dwie sypialnie

Domek letniskowy Pszczeliniec
          Krasnobród, Roztocze

Domek w stylu góralskim 2-poziomowy dla 6 osób.Zlokalizowany jest na urokliwej roztoczańskiej polanie leśnej zwanej "Pszczeliniec" w miejscowości uzdrowiskowo - sanatoryjnej Krasnobród.

Domek Letniskowy Krasnobród Pszczeliniec
          Krasnobród, Roztocze

Domek Letniskowy Krasnobród Pszczeliniec

Domek Letniskowy
          Krasnobród, Roztocze
          W pełni wyposażony domek letniskowy w Krasnobrodzie, położony na uroczej polanie Pszczeliniec. Domek posiada kominek,TV, radio, łazienkę z prysznicem i wc, aneks kuchenny w pelni wyposażony (kuchenka

Domlki letniskowe " Sosnowa " - Ośrodek Wypoczynkowy
          Krasnobród, Roztocze

25 - 35 PLN

Leśny Raj Domki wypoczynkowe
          Krasnobród, Roztocze

Oferujemy Państwu 10 domków (4 i 6 osobowych). Wszystkie nasze domki posiadają łazienki (z umywalką, WC, prysznicem, bieżącą ciepła wodą), aneks kuchenny (z lodówką, kuchenką), dodatkowo

ZACISZE
          Krasnobród, Roztocze 120 - 270 PLN

Na terenie leśnym o powierzchni 1,55 ha rozmieszczone są komfortowe domki letnie drewniane i murowane, wielosezonowe z dostępem do plaży - ok.50m. Domki wyposażone w kuchnię z pełnym węzłem sanitarnym

Domek letniskowy "Misiu" Krasnobród - Pszczeliniec
          Krasnobród, Roztocze
          120 - 240 PLN

Domek letniskowy
          Krasnobród, Roztocze
          120 - 150 PLN

Domek letniskowy na Pszczelińcu KRASNOBRÓD
          Krasnobród, Roztocze

Zespół Domków Wypoczynkowych Jeżyk
          Krasnobród, Roztocze

Domek letniskowy
          Krasnobród, Roztocze
          Domek letniskowy malowniczo położony na Roztoczu.

W naszej ofercie posiadamy do wynajęcia 2 domki położone 150 m od zalewu

Domek letniskowy w Krasnobrodzie
          Krasnobród, Roztocze

Do wynajęcia domek letniskowy dla 4-5 osób położony na dużej posesji graniczącej z lasem.
          • skuter44 Re: Służymy opiniami o kwaterach na Roztoczu ? 06.04.13, 09:59
            Nie da się uniknąć rozmów telefonicznych z właścielami tych domków.
            Na miejscu Twoim , przeczytał bym z sioeci te oferty. Podaj adresy do tych które Ci
            się podobają. To poszerzę infomacje o tych wstepnie wybranych.
            • jag-123 Re: Służymy opiniami o kwaterach na Roztoczu ? 07.04.13, 15:15
              Ogromne dzięki, jak się zapoznam z ofertą to się odezwę.
          • jag-123 Re: Służymy opiniami o kwaterach na Roztoczu ? 07.04.13, 15:20
            Jeszcze prośba mogę prosić o adres strony internetowej tych domków?Z tego co zrozumiałam to sa one wszystkie zebrane razem na jakiejś stronie.
            • skuter44 Re: Służymy opiniami o kwaterach na Roztoczu ? 07.04.13, 17:38
              noclegi.pl/szukaj_noclegu?id_typu=7&id_miejscowosci=46679
    • jag-123 Re: Służymy opiniami o kwaterach na Roztoczu ? 19.04.13, 09:08
      Dzwoniłam do Jeżyka cena domku 5 os. - 190 a w Leśnym Raju cena 210 zł. I co tu wybrać?

• czuk1 Re: Służymy opiniami o kwaterach na Roztoczu ? 21.04.13, 07:18
        Wybrałbym Jezyka - lzlokalizowany nad zalewem, tanszy, mili włąściciele.
        Lesnego Raju (nowy) nie znam.
    • kreska1212 Re: Służymy opiniami o kwaterach na Roztoczu ? 25.07.13, 13:31
      Z całą odpowiedzialnością mogę polecić kwaterę pani Jolanty Gil
      Obrocz 93 A, 22-470 Zwierzyniec
      tel. (84) 687-31-99; tel. kom. 662-133-953
      www: www.roztocze.net.pl/gil
      e-mail: wyślij email do obiektu
      Mieszkałam u niej w zeszłym roku. Domek jest położony w pobliżu Zwierzyńca, troszkę na uboczu, dzięki czemu można liczyć na ciszę i spokój, pokoje bardzo zadbane, a gospodyni niezwykle sympatyczna.
      • skuter44 Re: Służymy opiniami o kwaterach na Roztoczu ? 25.07.13, 20:06
        Znam. Też rekomenduję.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka