allmita
30.08.16, 13:13
Witam! Planujemy z mężem pierwszy raz pobyt na Roztoczu...zazwyczaj spędzaliśmy urlop w górach,ale z racji szykowania się na nowego członka rodziny..

stałam sie troszke mniej mobilna więc zadecydowaliśmy o wędrówkach po bardziej płaskim terenie..

w planach mamy:szumy nad TAnwią, CZartowy szlak, ZAmość, KRasnobród i okolice, Zwierzyniec i stawy Echo oraz Florianka...
w związku z tym mam pytania:
1)gdzie najlepiej byłoby dla tych lokalizacji wybrać nocleg? raczej wolelibysmy nocleg w jednym miejscu i przemieszczać się autem pod trasę..nie jesteśmy wybredni-ważne żeby była łazienka i było czysto,ładna,spokojna okolica, ale tez taka żeby coś gdzieś zjesć...raczej nie chciałabym spędu turystów...ważna jest też cena-im taniej tym lepiej..

-gdyz pokój służy nam zazwyczaj do spania i kąpieli..

myslałam o ok Zwierzyńca- gdzies na obrzeżach pewnie nie jest tak tłoczno, i ew w samym Zwierzyńcu na pewno można coś zjeść//chyba że jakieś inne lokalizacje? Józefów, jakies mniejsze? mogą być-byleby było co zjeść...
2)odnośnie Czartowego POla- na mapie którą posiadam jest wyrysowana tylko krótka pętelka jako ścieżka turystyczna....ponieważ bedziemy jechać autem ważne są dla nas tzw "pętelki"..czy mozliwe jest pójście szlakiem wzdłóż SOpotu i potem powrót drogą(nie oznakowana jako szlak na mapie-tylko jako droga)-mam wrażenie na mapie że mniej więcej w połowie drogi przecina ona SOpot..
3)jeszcze gdzieś w głowie kołacze mi się ew podróz jednodniowa do Lwowa, ale nie wiem czy nam starczy czasu...jak najlepiej to urządzić?
Pozdrawiam..