Dodaj do ulubionych

Jakby mozna było cofnąć czas !

10.01.05, 23:40
To ile lat teraz byście chcieli mieć ?
Obserwuj wątek
    • blotniarka.stawowa Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 11.01.05, 00:39
      85 - bo dobijam setki i nie lubie, jak mi ludzie spiewaja "Sto lat", zyczac tym
      samym niedlugiego przebywania na tym lez padole...
      • ubott.1 Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 11.01.05, 01:00
        Och babciu błotniarko to niech spiewają Ci 200 lat !!!
        • blotniarka.stawowa Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 11.01.05, 01:05
          Ano, dziekuje serdecznie, dobry chlopcze smile
      • benia30 Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 11.01.05, 14:46
        blotniarka.stawowa napisała:

> 85 - bo dobijam setki i nie lubie, jak mi ludzie spiewaja "Sto lat",

Co musi czuć moja biedna babcia?! Do setki pozostało jej 6 lat... Na szczęście
        ma madrą rodzinę, która wznosząc toast za jej zdrowie wyśpiewuje zgodnym chórem:
        "Sto lat to za mało, sto lat to za mało, 150 by się zdało!" i "Dziś mówili w
        mieście, dziś mówili w mieście, że pożyje nawet 200!"
    • wasla Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 11.01.05, 02:07
      Tyle ile mam, czyli 23 z hakiem. Właśnie znajduję się w najpiękniejszym - jak do tej pory- etapie mojego życia.
      Wreszcie poznałam czym jest miłość przez duże M. Polecam - na śniadanie, obiad i kolację.

Zakochana po czubki uszu
      wasla
      • czuk1 Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 11.01.05, 09:41
        Widzisz Ubottie. Wiek młody - tak. Ale do tego - Milość, przez duze M - to jest
        sukces życiowy - pełny.
        "Niesrebro, nie złoto lecz .... i młodym być a jeszcze do tego mieć kogoś
        bliskiego ...." Pamietasz slowa tej piosenki? To nie męskie takie tęsknoty za
        duzym M ( i w tym wieku) ale jakieś chyba "ludzkie:. m
    • oban Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 11.01.05, 12:58
      to nie takie proste wink

1. Jakbym mogl cofnac wszystko (czyli siebie i swiat) to mialbym teraz 12
      2. Jakbym mogl cofnac swiat i siebie ale z ta wiedza ktora mam teraz to ...
      tez 12

3. Jakbym mogl cofnac tylko siebie w obecnym swiecie to cofnalbym o 7-8 lat
      wtecz
      • ubott.1 Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 11.01.05, 14:55
        A ja bym chciał tak być np. po miesiąciu w różnym wieku, np miesiąc jako 8
        latek, potem jako 14 latek, 17 latek takze w swojej dawnej jednostce wojskowej
        ze swoimi kumplami. Było by to bardzo ciekawe.
        • pider123 Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 18.03.20, 15:46
          Mam 21 lat. Cofnąłbym się do początku albo września zeszłego roku - to by mi wystarczyło.
    • benia30 Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 11.01.05, 14:49
      ubott.1 napisał:

> To ile lat teraz byście chcieli mieć ?

15-17. Mieszkałam wtedy n Roztoczu. Sielskie życie, żadnych kopotów, problemów,
      same radości.... to był najpiękniejszy okres...
      • stief Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 11.01.05, 19:20
        A mnie jest w miarę dobrze w swoim wieku (33). Jeśli miałbym się cofnąć w
        czasie to tylko na troszkę, pewne rzeczy pozmieniać tak, aby troszkę inaczej w
        tej chwili sobie żyć... Ale jeszcze chyba nie jest za późno i jest jeszcze czas
        na zmiany... Mam przynajmniej taką nadzieję!smile
    • blotniarka.stawowa Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 11.01.05, 22:45
      Oban dotknal istoty problemu: chcielibysmy powrotu w czasie, ale pod warunkiem
      zachowania calego bagazu wiedzy i doswiadczen, jaki nabylismy w zyciu...
    • users1 Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 12.01.05, 05:55
      Gdybym ja mógł cofnąć czas......hm......
      Miłego Dnia
      W.2
      • benia30 Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 12.01.05, 22:35
        users1 napisał:

> Gdybym ja mógł cofnąć czas......hm......
        >

Hmmm........A może coś więcej???
        Pozdrowionka
        b...
    • blotniarka.stawowa Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 13.01.05, 21:27
      Mowiac calkiem powaznie, to ja tak jak Stief, Oban i inni... Jezeli juz cofac
      czas, to najwyzej tylko troszeczke, np. do pazdziernika, by przedluzyc pobyt na
      Roztoczu i moc poznac i usciskac Was wszystkich smile)
      Poza tym tez mi dobrze w moim wieku, a cofac czas, by stawac znow przed tymi
      samymi problemami i decyzjami? - nie, dziekuje. Nie zaluje swoich wyborow tzw.
      "zyciowych", nie chce byc kims innym, nie chce byc mlodsza. Niekiedy, w chwilach
      zmeczenia - przeciwnie, chce byc starsza, miec juz wolnosc, niezaleznosc, jaka
      maja emeryci, a przede wszystkim CZAS dla siebie...
      • czuk1 Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 14.01.05, 07:35
        Skarbie. Jak wiemy. Punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia.
        Tak jest z Tobą. tak jest ze mna - za rok emerytem. A chcialo by sie jeszcze 2-
        3 lata popracować: jest sporo sił,pomysłów realizowanych,chyba autorytet,
        napewno doswiadczenie, niezły "komputer" własny, dobre wyniki na tle
        młodych,...ale? "oczy pracodawców już nie te". Przynajmiej inaczej widzą niz
        ich podwładni w wieku przedemerytalnym. Co gorzej, że chyba dobrze widzą. Widzą
        armię mlodych, lepszych swoich współpracowników. O ciąg dalszy nie trudno.
        pzdr m
        • mamix Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 14.01.05, 17:49
          Tak myślałam, że może by dobrze było cofnąć się do lat młodości czy dzieciństwa,
          ale szybko przypomniałam sobie PRLowską siermiężną rzeczywistość - i NIGDY WIĘCEJ!!!
          No, chyba, że miałeś ubottcie na myśli cofnięcie naszego wieku metrykalnego, a
          życie w aktualnej rzeczywistości. To już inna kwestia, mogłoby być ciekawie,
          choć wcale nie łatwiej niż kiedyś. Teraz inne trudności czyhają na młodzież.

A w ogóle to zgadzam się z błotniarką, czas nie może być naszym wrogiem, z
          wiekiem jesteśmy mądrzejsi, dostrzegamy ograniczenia, nie walimy głową w mur,
          spokojnie robimy swoje.
          W moim notesie na pierwszej stronie mam zapisane kilka mądrości życiowych, wśród
          nich taką, która szczególnie mi się podoba. Powiedziała to Susan Sarandon,
          amerykańska aktorka - więc będzie po angielsku smile

I look forward to being older, when what you look like becomes less and less an
          issue and what you are is the point.

• benia30 Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 14.01.05, 23:54
      Czasem marzę o tym, by przenieść się do innej epoki... Zrozumieć ludzi żyjących
      w dawnych czasach, poznać ich zwyczaje, motywy postępowania, móc przeżyć to co
      przeżywali inni kilkadziesiąt, kilkaset lat temu...
      Poczekam, może ktoś w końcu zbuduje wehikuł czasu, przecież daty i zegarki są
      wynalazkiem ludzi.
      • users1 Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 15.01.05, 07:36
        Dziś lub jutro zamierzam podjąć taką próbę. W muzeum w Zamościu została otwarta
        wystawa stroju z okresu renesansu, a w tym także próba odtworzenia stroju Pana
        Jana.
        W.2
        • blotniarka.stawowa Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 15.01.05, 15:13
          users1 napisał:
          > Dziś lub jutro zamierzam podjąć taką próbę. W muzeum w Zamościu została otwarta>
          > wystawa stroju z okresu renesansu,

Usersie, mam pomysl: Zabierz ze soba na te wystawe Ubotta, ubierz go pieknie w
          ten stroj renesansowy, sfotografuj i przyslij mi fotke. W ten sposob ja bede
          mogla sobie takiego Janiolka powiesic na choince, a Ubott bedzie zwolniony z
          obowiazku lepienia go z masy solnej smile))
          • ubott.1 Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 15.01.05, 20:17
            Ha ha ha !!!
            • blotniarka.stawowa Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 15.01.05, 20:21
              No, Ubocie, zaprzeczyc nie mozesz, ze bylbys pieknym Janiolkiem smile
              • benia30 Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 16.01.05, 22:12
                blotniarka.stawowa napisała:

> No, Ubocie, zaprzeczyc nie mozesz, ze bylbys pieknym Janiolkiem smile

Hihihi, nie zaprzeczył smile)
                Pięknym Janiołkiem na pewno by był, tylko bardzo gadatliwym smile) I jak On by na
                tej choince spokojnie usiedział/powisiał???
                • ubott.1 Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 16.01.05, 22:22
                  Skalałbym sobie z gałązki na gałązkę i spiewał kolędy !
                  • benia30 Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 16.01.05, 22:26
                    ubott.1 napisał:

> Skalałbym sobie z gałązki na gałązkę i spiewał kolędy !

No tak, spokojnie i dostojnie jak na Janioła przystało byś nie powisiał. Musi
                    śpiewać i skakać!
                    • ubott.1 Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 16.01.05, 23:03
                      Bo wiesz Beniu ja jestem aktywnym janiołkiem a po drugie co tu bym tak sam
                      sobie wisiał.
                      • benia30 Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 16.01.05, 23:29
                        ubott.1 napisał:

> Bo wiesz Beniu ja jestem aktywnym janiołkiem a po drugie co tu bym tak sam
                        > sobie wisiał.

Hihi, chyba nadaktywnym smile) To posuń się trochę, powiszę z Tobą... Może ktoś
                        jeszcze dołączy? Gałązek ci u nas dostatek na tym rozłożystym roztoczańskim
                        świerczku smile)
                        • blotniarka.stawowa Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 16.01.05, 23:33
                          To ja chce Was oboje - wesole Janiolki, poskaczcie na mojej choince, a jeszcze
                          jak koledy bedziecie spiewac, to pomysle, zem zywcem do nieba wzieta smile))
                          • benia30 Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 16.01.05, 23:53
                            Masz jeszcze choinkę???
                            Moja już oklapła, trudną drogę przebyła nim u nas w domu stanęła... Zresztą kot
                            jej troszkę klapnąć pomógł smile)
                            • ubott.1 Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 17.01.05, 00:04
                              To nas Beniu Błotniareczka do domu zaprasza na całego. A jak choinke wyrzuci to
                              przeskoczymy np. na palmę.
      • pider123 Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 18.03.20, 15:54
        też poczekam. Cofnę się do września 2019 i nie będę ciągle TV-laptop, tylko będę pił wodę (1,5 l, nie około 0,5 albo i mniej), aby uniknąć kamieni nerkowych.
        • czuk1 Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 24.03.20, 06:20
          Powinieneś zrozumieć nas starych , wspominających stare czasy..... na tym forum.
          Tobie też szybko zleci te kilkanaście lat.
          Nasze wspomnienia są miłe....bo spotykaliśmy się też w realu.
          I atmosfera na forum była miła a uczestnicy mieszkali w kilku krajach.
          Było to forum patriotów lokalnych.
          Teraz fora utraciły swoją rolę - komunikatorów publicznych. Nie inne jest nasze forum.

Przy okazji pozdrawiam wszystkich ówczesnych , zaprzyjaźnionych do dziś forumowiczów - błotniarkę stawową , koziorożkę, benię, mamixę, usersa, ubotta i innych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka