ubott.1 10.01.05, 23:40 To ile lat teraz byście chcieli mieć ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blotniarka.stawowa Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 11.01.05, 00:39 85 - bo dobijam setki i nie lubie, jak mi ludzie spiewaja "Sto lat", zyczac tym samym niedlugiego przebywania na tym lez padole... Odpowiedz Link
ubott.1 Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 11.01.05, 01:00 Och babciu błotniarko to niech spiewają Ci 200 lat !!! Odpowiedz Link
blotniarka.stawowa Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 11.01.05, 01:05 Ano, dziekuje serdecznie, dobry chlopcze Odpowiedz Link
benia30 Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 11.01.05, 14:46 blotniarka.stawowa napisała: > 85 - bo dobijam setki i nie lubie, jak mi ludzie spiewaja "Sto lat", Co musi czuć moja biedna babcia?! Do setki pozostało jej 6 lat... Na szczęście ma madrą rodzinę, która wznosząc toast za jej zdrowie wyśpiewuje zgodnym chórem: "Sto lat to za mało, sto lat to za mało, 150 by się zdało!" i "Dziś mówili w mieście, dziś mówili w mieście, że pożyje nawet 200!" Odpowiedz Link
wasla Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 11.01.05, 02:07 Tyle ile mam, czyli 23 z hakiem. Właśnie znajduję się w najpiękniejszym - jak do tej pory- etapie mojego życia. Wreszcie poznałam czym jest miłość przez duże M. Polecam - na śniadanie, obiad i kolację. Zakochana po czubki uszu wasla Odpowiedz Link
czuk1 Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 11.01.05, 09:41 Widzisz Ubottie. Wiek młody - tak. Ale do tego - Milość, przez duze M - to jest sukces życiowy - pełny. "Niesrebro, nie złoto lecz .... i młodym być a jeszcze do tego mieć kogoś bliskiego ...." Pamietasz slowa tej piosenki? To nie męskie takie tęsknoty za duzym M ( i w tym wieku) ale jakieś chyba "ludzkie:. m Odpowiedz Link
oban Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 11.01.05, 12:58 to nie takie proste 1. Jakbym mogl cofnac wszystko (czyli siebie i swiat) to mialbym teraz 12 2. Jakbym mogl cofnac swiat i siebie ale z ta wiedza ktora mam teraz to ... tez 12 3. Jakbym mogl cofnac tylko siebie w obecnym swiecie to cofnalbym o 7-8 lat wtecz Odpowiedz Link
ubott.1 Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 11.01.05, 14:55 A ja bym chciał tak być np. po miesiąciu w różnym wieku, np miesiąc jako 8 latek, potem jako 14 latek, 17 latek takze w swojej dawnej jednostce wojskowej ze swoimi kumplami. Było by to bardzo ciekawe. Odpowiedz Link
pider123 Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 18.03.20, 15:46 Mam 21 lat. Cofnąłbym się do początku albo września zeszłego roku - to by mi wystarczyło. Odpowiedz Link
benia30 Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 11.01.05, 14:49 ubott.1 napisał: > To ile lat teraz byście chcieli mieć ? 15-17. Mieszkałam wtedy n Roztoczu. Sielskie życie, żadnych kopotów, problemów, same radości.... to był najpiękniejszy okres... Odpowiedz Link
stief Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 11.01.05, 19:20 A mnie jest w miarę dobrze w swoim wieku (33). Jeśli miałbym się cofnąć w czasie to tylko na troszkę, pewne rzeczy pozmieniać tak, aby troszkę inaczej w tej chwili sobie żyć... Ale jeszcze chyba nie jest za późno i jest jeszcze czas na zmiany... Mam przynajmniej taką nadzieję! Odpowiedz Link
blotniarka.stawowa Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 11.01.05, 22:45 Oban dotknal istoty problemu: chcielibysmy powrotu w czasie, ale pod warunkiem zachowania calego bagazu wiedzy i doswiadczen, jaki nabylismy w zyciu... Odpowiedz Link
users1 Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 12.01.05, 05:55 Gdybym ja mógł cofnąć czas......hm...... Miłego Dnia W.2 Odpowiedz Link
benia30 Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 12.01.05, 22:35 users1 napisał: > Gdybym ja mógł cofnąć czas......hm...... > Hmmm........A może coś więcej??? Pozdrowionka b... Odpowiedz Link
blotniarka.stawowa Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 13.01.05, 21:27 Mowiac calkiem powaznie, to ja tak jak Stief, Oban i inni... Jezeli juz cofac czas, to najwyzej tylko troszeczke, np. do pazdziernika, by przedluzyc pobyt na Roztoczu i moc poznac i usciskac Was wszystkich ) Poza tym tez mi dobrze w moim wieku, a cofac czas, by stawac znow przed tymi samymi problemami i decyzjami? - nie, dziekuje. Nie zaluje swoich wyborow tzw. "zyciowych", nie chce byc kims innym, nie chce byc mlodsza. Niekiedy, w chwilach zmeczenia - przeciwnie, chce byc starsza, miec juz wolnosc, niezaleznosc, jaka maja emeryci, a przede wszystkim CZAS dla siebie... Odpowiedz Link
czuk1 Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 14.01.05, 07:35 Skarbie. Jak wiemy. Punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia. Tak jest z Tobą. tak jest ze mna - za rok emerytem. A chcialo by sie jeszcze 2- 3 lata popracować: jest sporo sił,pomysłów realizowanych,chyba autorytet, napewno doswiadczenie, niezły "komputer" własny, dobre wyniki na tle młodych,...ale? "oczy pracodawców już nie te". Przynajmiej inaczej widzą niz ich podwładni w wieku przedemerytalnym. Co gorzej, że chyba dobrze widzą. Widzą armię mlodych, lepszych swoich współpracowników. O ciąg dalszy nie trudno. pzdr m Odpowiedz Link
mamix Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 14.01.05, 17:49 Tak myślałam, że może by dobrze było cofnąć się do lat młodości czy dzieciństwa, ale szybko przypomniałam sobie PRLowską siermiężną rzeczywistość - i NIGDY WIĘCEJ!!! No, chyba, że miałeś ubottcie na myśli cofnięcie naszego wieku metrykalnego, a życie w aktualnej rzeczywistości. To już inna kwestia, mogłoby być ciekawie, choć wcale nie łatwiej niż kiedyś. Teraz inne trudności czyhają na młodzież. A w ogóle to zgadzam się z błotniarką, czas nie może być naszym wrogiem, z wiekiem jesteśmy mądrzejsi, dostrzegamy ograniczenia, nie walimy głową w mur, spokojnie robimy swoje. W moim notesie na pierwszej stronie mam zapisane kilka mądrości życiowych, wśród nich taką, która szczególnie mi się podoba. Powiedziała to Susan Sarandon, amerykańska aktorka - więc będzie po angielsku I look forward to being older, when what you look like becomes less and less an issue and what you are is the point. Odpowiedz Link
benia30 Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 14.01.05, 23:54 Czasem marzę o tym, by przenieść się do innej epoki... Zrozumieć ludzi żyjących w dawnych czasach, poznać ich zwyczaje, motywy postępowania, móc przeżyć to co przeżywali inni kilkadziesiąt, kilkaset lat temu... Poczekam, może ktoś w końcu zbuduje wehikuł czasu, przecież daty i zegarki są wynalazkiem ludzi. Odpowiedz Link
users1 Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 15.01.05, 07:36 Dziś lub jutro zamierzam podjąć taką próbę. W muzeum w Zamościu została otwarta wystawa stroju z okresu renesansu, a w tym także próba odtworzenia stroju Pana Jana. W.2 Odpowiedz Link
blotniarka.stawowa Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 15.01.05, 15:13 users1 napisał: > Dziś lub jutro zamierzam podjąć taką próbę. W muzeum w Zamościu została otwarta> > wystawa stroju z okresu renesansu, Usersie, mam pomysl: Zabierz ze soba na te wystawe Ubotta, ubierz go pieknie w ten stroj renesansowy, sfotografuj i przyslij mi fotke. W ten sposob ja bede mogla sobie takiego Janiolka powiesic na choince, a Ubott bedzie zwolniony z obowiazku lepienia go z masy solnej )) Odpowiedz Link
blotniarka.stawowa Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 15.01.05, 20:21 No, Ubocie, zaprzeczyc nie mozesz, ze bylbys pieknym Janiolkiem Odpowiedz Link
benia30 Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 16.01.05, 22:12 blotniarka.stawowa napisała: > No, Ubocie, zaprzeczyc nie mozesz, ze bylbys pieknym Janiolkiem Hihihi, nie zaprzeczył ) Pięknym Janiołkiem na pewno by był, tylko bardzo gadatliwym ) I jak On by na tej choince spokojnie usiedział/powisiał??? Odpowiedz Link
ubott.1 Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 16.01.05, 22:22 Skalałbym sobie z gałązki na gałązkę i spiewał kolędy ! Odpowiedz Link
benia30 Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 16.01.05, 22:26 ubott.1 napisał: > Skalałbym sobie z gałązki na gałązkę i spiewał kolędy ! No tak, spokojnie i dostojnie jak na Janioła przystało byś nie powisiał. Musi śpiewać i skakać! Odpowiedz Link
ubott.1 Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 16.01.05, 23:03 Bo wiesz Beniu ja jestem aktywnym janiołkiem a po drugie co tu bym tak sam sobie wisiał. Odpowiedz Link
benia30 Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 16.01.05, 23:29 ubott.1 napisał: > Bo wiesz Beniu ja jestem aktywnym janiołkiem a po drugie co tu bym tak sam > sobie wisiał. Hihi, chyba nadaktywnym ) To posuń się trochę, powiszę z Tobą... Może ktoś jeszcze dołączy? Gałązek ci u nas dostatek na tym rozłożystym roztoczańskim świerczku ) Odpowiedz Link
blotniarka.stawowa Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 16.01.05, 23:33 To ja chce Was oboje - wesole Janiolki, poskaczcie na mojej choince, a jeszcze jak koledy bedziecie spiewac, to pomysle, zem zywcem do nieba wzieta )) Odpowiedz Link
benia30 Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 16.01.05, 23:53 Masz jeszcze choinkę??? Moja już oklapła, trudną drogę przebyła nim u nas w domu stanęła... Zresztą kot jej troszkę klapnąć pomógł ) Odpowiedz Link
ubott.1 Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 17.01.05, 00:04 To nas Beniu Błotniareczka do domu zaprasza na całego. A jak choinke wyrzuci to przeskoczymy np. na palmę. Odpowiedz Link
pider123 Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 18.03.20, 15:54 też poczekam. Cofnę się do września 2019 i nie będę ciągle TV-laptop, tylko będę pił wodę (1,5 l, nie około 0,5 albo i mniej), aby uniknąć kamieni nerkowych. Odpowiedz Link
czuk1 Re: Jakby mozna było cofnąć czas ! 24.03.20, 06:20 Powinieneś zrozumieć nas starych , wspominających stare czasy..... na tym forum. Tobie też szybko zleci te kilkanaście lat. Nasze wspomnienia są miłe....bo spotykaliśmy się też w realu. I atmosfera na forum była miła a uczestnicy mieszkali w kilku krajach. Było to forum patriotów lokalnych. Teraz fora utraciły swoją rolę - komunikatorów publicznych. Nie inne jest nasze forum. Przy okazji pozdrawiam wszystkich ówczesnych , zaprzyjaźnionych do dziś forumowiczów - błotniarkę stawową , koziorożkę, benię, mamixę, usersa, ubotta i innych. Odpowiedz Link