Dodaj do ulubionych

Miodowa kraina www.ulikroztocze.pl

09.04.06, 16:35
Na poparcie moich slow zajrzyjcie na strone www.ulikroztocze.pl/ a
przekonacie sie ze na Roztoczu mozna raczyc sie wieloma rodzajami miodu.
Widziałem dzis oferte tej pasieki na Jarmarku Wielkanocnym w Zamosciu i
bardzo mi sie podobała. Tak samo jak wykonanie ich strony internetowej.
Obserwuj wątek
    • cperek997 Ok... 09.04.06, 19:13
      Zajrzęwink
    • truskaweczki Re: Miodowa kraina www.ulikroztocze.pl 23.04.06, 11:02
      Dzięki serdeczne za ten link!!
      • ubott.1 Re: Miodowa kraina www.ulikroztocze.pl 25.04.06, 02:13
        Puchatek mowił ze dobry miodek nigdy nie jest zły.
        • truskaweczki Re: Miodowa kraina www.ulikroztocze.pl 25.04.06, 18:05
          Czy dobry to dowiem sie jak tam pojadę na majówkę smile)
          • ubott.1 Re: Miodowa kraina www.ulikroztocze.pl 25.04.06, 18:32
            Mam nadzieje, ze wpadniesz tu do nas na forum i opiszesz nam swoją majówkę i
            czy ten miodzik jest taki slodki jak mówią o nim na swojej stronie.
    • tp4949 Re: Miodowa kraina www.ulikroztocze.pl 26.04.06, 17:01
      Dziekuje za ten link. Juz chcialbym tam byc. A to dopiero za miesiac sad
      Pozdrowienia,
      Tomek
      • maria88 Re: Miodowa kraina www.ulikroztocze.pl 26.04.06, 18:14

Wczoraj wypowiadali się w Telewizji Lubelskiej pszczelarze, ze w tym roku miodu
        nie będzie wiele. Dluga zima spowodowała wymarcie pszczół. Więc póki co jedzmy
        miodek ubiegłoroczny.
        • czuk1 Re: Miodowa kraina www.ulikroztocze.pl 26.04.06, 18:24
          wazne by była wiosna pełna kwiatów to pszczoły odżyją i miodku przyniosą.
          m
      • pszczola1981 Re: Miodowa kraina www.ulikroztocze.pl 27.04.06, 13:29
        Miesiac szybko miniesmile a ''Ulik'' zawsze jest do dyspozycjismile Serdecznie
        zapraszam...smile
    • pszczola1981 Re: Miodowa kraina www.ulikroztocze.pl 27.04.06, 13:15
      Dziekuje serdecznie w imieniu mojej rodzinnej firmy za tak mile przyjecie na
      forumsmile Oczywiscie zapraszam na nasza strone...i w nasze skromne progismile Jest
      gdzie usiasc,posmakowac pysznego miodziku i jednoczesnie delektowac sie
      urokami Roztoczasmile Goraco zapraszam i pozdrawiam!!! Jesli ktos ma jakies
      pytania to prosze pisac na adres ulikroztocze@interia.pl albo tutaj na
      forum...smile
      Kasia smile
      • ubott.1 Re: Miodowa kraina www.ulikroztocze.pl 29.04.06, 00:11
        Dziekuje za tak szybką reakcje na moj list do pasieki i wlączenie sie tu do
        naszego forum wlascicieli miodowej firmy. Jak widac jest zainteresowanie
        miodową krainą a także noclegami, o ktorych mało kto wiedział. Wiec zapraszamy
        nadal do nas tu zagladac.
    • janinak4 Re: Miodowa kraina www.ulikroztocze.pl 04.05.06, 13:36
      zajrzalam na strone, bardzo mi sie spodobala i ostatniego dnia naszej wyprawy
      po Roztoczu nampowilam reszte ekipy na przyjazd do ULIKU. Mimo, ze bylismy juz
      glodni(a w tamtych okolicach uswiadczyc domowej kuchni ciezko, nie to co w
      centrum Roztocza!) i ze ULIK z drogi wygladal niepozornie, wstapilismy! I bylo
      przemilo!! My mieszczuchy zachwycalismy sie indykiem, ktory pierzyl sie przed
      indyczka, kotkiem mieszancem i kaczkami tez jakimis krzyzowkami!! Wszystko w
      slicznie wykonczonym gospodarstwie, nawet kosz na smieci obity drewnem, super!
      A Pani i Pan Sliczniak widac ze zapalency i pasjonaci, wszystko nam z usmiechem
      i cierpliwoscia tlumaczyli. Kupilam 2 miody, dla Mamy, bo ma dzis urodzinysmile
    • janinak4 Re: Miodowa kraina www.ulikroztocze.pl 04.05.06, 13:39
      zajrzalam na strone, bardzo mi sie spodobala i ostatniego dnia naszej wyprawy
      po Roztoczu nampowilam reszte ekipy na przyjazd do ULIKU. Mimo, ze bylismy juz
      glodni(a w tamtych okolicach uswiadczyc domowej kuchni ciezko, nie to co w
      centrum Roztocza!) i ze ULIK z drogi wygladal niepozornie, wstapilismy! I bylo
      przemilo!! My mieszczuchy zachwycalismy sie indykiem, ktory pierzyl sie przed
      indyczka, kotkiem mieszancem i kaczkami tez jakimis krzyzowkami!! Wszystko w
      slicznie wykonczonym gospodarstwie, nawet kosz na smieci obity drewnem, super!
      A Pani i Pan Sliczniak widac ze zapalency i pasjonaci, wszystko nam z usmiechem
      i cierpliwoscia tlumaczyli. Kupilam 2 miody, dla Mamy, bo ma dzis urodzinysmile

• ubott.1 Re: Miodowa kraina www.ulikroztocze.pl 04.05.06, 19:37
        Tylko tak dalej i wiecej inicjatyw na Roztoczu takich jak pasieka.
        • truskaweczki Re: Miodowa kraina www.ulikroztocze.pl 04.05.06, 20:27
          Ja nocowałam przez kilka dni w ULIKU w Zwierzyńcu( dokładniej Bagno).
          Gospodarze bardzo sympatyczni.Piękne ,spokojne miejsce, dla miłośników ciszy, spacerów po lesie , z dala od miejskiego zgiełku wręcz wymarzone do odpoczynku. Miejsce gdzie fantastyczny pies wita machaniem ogona i dookoła słychac śpiew ptakow.
          Jak na początek działalności noclegowej gospodarzom należy się duża piątka!!
          • pszczola1981 Re: Miodowa kraina www.ulikroztocze.pl 05.05.06, 10:53
            Dziekuje w iumieniu gospodarzy z Bagnasmile To ich ''Pierwszy raz'' ihihi ale
            ciesze sie ,ze tak dobrze im poszlo,i ze wczasowicze byli zadowoleni.Psiakowi
            Tofikowi tez sie podobalosmiletongue_out) Zapraszam ponownie,i w miare mozliwosci prosze o
            rozslawienie miodowej krainy...smilesmileZapraszamy o kazdej porze...Pozdrawiam
            Kasia.
        • pszczola1981 Re: Miodowa kraina www.ulikroztocze.pl 05.05.06, 10:58
          Mam nadzieje ze nie bedzie wiecej pasiek na Roztoczu,zeby nie bylo
          konkurencji...ihihi zartujesmile Mhysle ze apiturystyka to cos nowego i na pewno
          oryginalnego.PSzczoly sa fajowe,a zadla tylko czasamismilesmile Nic strasznegosmile
      • czuk1 Re: Miodowa kraina www.ulikroztocze.pl 04.05.06, 20:22
        Tu mogę tylko dodam ---
        • ubott.1 Re: Miodowa kraina www.ulikroztocze.pl 04.05.06, 23:44
          A ja napisze ... a nie podalem linku i nie napisalem do pasieki z zaproszeniem
          na nasze forum wlascieli, ktorzy skorzystali zreszta ! Fajnie,ze moglo sie to
          przydac i sluzyc i turystom i wlascielom oraz propagowaniu naszego Roztocza.
          • czuk1 Re: Miodowa kraina www.ulikroztocze.pl 05.05.06, 05:41
            Chwała Ci Ubotcie. Wielka chwała. Roztocze Ci tego nie zapomni.
            Dołączam się do podziękowan.
            m
            • pszczola1981 Re: Miodowa kraina www.ulikroztocze.pl 05.05.06, 10:59
              Duze brawa dla Ubottasmilepozdrawiamy...smile
              • roztoczanski Re: Miodowa kraina www.ulikroztocze.pl 08.05.06, 00:38
                Chyba Ubott powinien dostac prowizje smile
                Ja rowniez zopatrzylem sie w miodek dzieki temu postowi, bardzo milo wspominam wizyte w Uliku (Mokrelipie),zostalismy bardzo serdecznie przyjeci, degustowalismy rozne miody (u mnie I miejsce zajal spadziowy, a II lipowy), obejrzelismy wystawe starych narzedzi oprowadzeni przez gospodzarza.
                Pozdrowienia dla pszczelarzy i milosnikow miodu smile
                • czuk1 Re: Miodowa kraina www.ulikroztocze.pl 08.05.06, 12:12
                  Każdy ma swój udział. Ja też opisałem (gdzieś, kiedys na tym forum) - otoczenie
                  MISIA, dobry dojazd i suche podwórze.
                  Teraz dodam uwagę - jest nakierowanie (informacja) o miodzie ale nie ma o
                  kwaterach. Promocja typu mix jest bardziej skuteczna.
                  mariusz
                  • ubott.1 Re: Miodowa kraina www.ulikroztocze.pl 22.05.06, 18:34
                    Masz racje czuku tez mi tak sie wydaje, ze wspolny szyld z noclegami wiecej
                    turystow przyciagnie do pasieki.
                    • pszczola1981 Re: Miodowa kraina www.ulikroztocze.pl 23.05.06, 13:45
                      Dziekujemy za ta uwagesmile Nolegi oferujemy od niedawna,stad jeszcze nie sa zbyt
                      dobrze zareklamowane.Juz myslimy nad lepsza reklama noclegow i jednoczesnie
                      firmysmile Za wszystkie sugestie i uwagi dziekujemy i prosimy o kolejne,jesli
                      sawinksmile Pozdrawiam
                      • pszczola1981 Re: Miodowa kraina www.ulikroztocze.pl 23.05.06, 13:53
                        Juz nowy sezon pszczelarski...smile) PSzczolki ostro pracuja...smile
                        Juz za ok.2 tygodnie w Uliku beda mogli smakosze miodu zakosztowac i zakupic
                        nowego,swiezego i tegorocznego miodu rzepakowanego!smile GOraco polecam !
                        Zapraszamy!!smile
                      • czuk1 Re: Miodowa kraina www.ulikroztocze.pl 24.05.06, 20:59
                        Miła Pszczółko, ładna Kobieto. Okazuje się, że nie miałem racji pisząc ,że jest
                        napis "Miś". W Zwierzyńcu i na Bagnie jest napis - Miód.
                        Dziękuję za ładną odpowiedź na moją uwagę, godną gościnnej gospodyni.
                        m
                        • pszczola1981 Re: Miodowa kraina www.ulikroztocze.pl 29.05.06, 09:28
                          smilesmile ciesze sie ,ze juz wszystko wyjasnionesmilehhihi Dziekuje za milą odpowiedzsmile
                          A obok ''misia'' czy ''miodu'' jest juz tez napisz noclegi... ihihismile JA go
                          widzialam juz,a ktos jeszcze tez???tongue_outtongue_out smilesmile
                          • czuk1 Re: Miodowa kraina www.ulikroztocze.pl 29.05.06, 16:17
                            Cieszę się. ihihihihihihi
                            • czuk1 Re: Miodowa kraina www.ulikroztocze.pl 04.06.06, 12:23
                              Na jarmarku hetmańskim w Zamościu poznałęm pszczołę (rodzaju męskiego)
                              z tego Ulika. Młody sympatyczny właściciel Ulika. Pogadaliśmy sobie
                              o różnych sprawach agroturystycznych.
                              mariusz
                              • ubott.1 Re: Miodowa kraina www.ulikroztocze.pl 05.06.06, 08:58
                                Hmmm a mnie niestety w tych dniach nie było w Zamosciu i nie byłem na Jarmarku.
                              • users1 Re: Miodowa kraina www.ulikroztocze.pl 05.06.06, 09:03
                                Zdjęcie stoiska "Ulika" przekazałem dla "Zamość zadziwia"
                                W.
                                • czuk1 Re: Miodowa kraina www.ulikroztocze.pl 05.06.06, 09:25
                                  To fajnie Usersie. Obejrzę zaraz.
                                  m
                                  • koziorozka Re: Miodowa kraina www.ulikroztocze.pl 05.06.06, 11:54
                                    Users jak zwykle okazał sie niezawodny, ale ja dopiero teraz wstawiłam, bo
                                    awaria była internetowa sad
                                    Fotki są w albumie "Dzieje się"
                                    • pszczola1981 Re: Miodowa kraina www.ulikroztocze.pl 09.06.06, 12:03
                                      Dziekujemy za zdjeciasmile BArdzo ladnie sie prezentuja:smilesmilePozdrawiamysmile
                                      zapraszamy za to na swiezy miod rzepakowyysmilesmile
                                      • ubott.1 Re: Miodowa kraina www.ulikroztocze.pl 09.06.06, 20:34
                                        A mnie zawsze ciekawiło jak powstają miody roznych gatunków ? Czy pszczoły są
                                        wybiorcze ?
                                        • pszczola1981 Re: Miodowa kraina www.ulikroztocze.pl 12.06.06, 09:33
                                          Mozna uzyskac rozne gatunki miodow w ten sposob ,ze przewiozi sie ule na rozne
                                          pożytki .MOga to byc uprawy miododajnych roślin lub do roztoczańskich lasów.
                                          Ule stoja tam przez pewnie czas,a pszczoly dzielnie pracuja,czyli zbieraja
                                          nektar lub spadz.Ule stojac w srodku pozytku niejako zmuszaja pszczoly do
                                          zbierania nekraru tylko z danego kwiatka np.z rzepaku.W ten sposob powstaje
                                          miod rzepakowy.Wiadomo jest ze kilka pszczolek moze zbaczyc z trasy i poleciec
                                          gdzies na inny kwiatek niz rzepak,wiec nigdy nie uzyska sie 100% miodu
                                          rzepakowego.Podobnie jest z innymi gatukami.Stawia sie miod pod licznymi
                                          drzewami lipy i pszczolki zauroczone zapachem i nektartem lipy leca tylko do
                                          nije,bo po co maja leciec i szukac cos innego jak cos maja pod'' nosem''smilesmilesmile
                                          Pszczola moze leiec do 3 km po pozytek,wiec zeby sie nie meczyla ,stawia sie
                                          ulke jak najblizej pozytkusmile Ulatwia to im zycie miodowesmile a my za to mozemy
                                          miec przerozne ,pyszne gatunki miodowsmilesmilebig_grin Mam nadzieje ze dalam rade z
                                          wytlkumaczeniem..smile Jesli nie,to prosze o uwage postaram sie lepiej to
                                          wytlumaczycsmile Pozdrawiamsmile
                                          • ubott.1 Re: Miodowa kraina www.ulikroztocze.pl 12.06.06, 18:52
                                            Bardzo dziekuje za wytlumaczenie, juz bede wiedział jak z tym miodkiem jest.
                                            • pszczola1981 Re: Miodowa kraina www.ulikroztocze.pl 13.06.06, 10:45
                                              Bardzo sie ciesze ze udalo mi sie wytlumaczycsmile Pozdrawiam serdeczniesmile
                                              • ubott.1 Re: Miodowa kraina www.ulikroztocze.pl 21.07.06, 22:07
                                                Jak wiec teraz idzie produkcja oraz sprzedaż miodku ? Turysci odwiedzają
                                                pasieke ?
                                                • pszczola1981 Re: Miodowa kraina www.ulikroztocze.pl 25.07.06, 12:45
                                                  Pszczolki teraz ciezko pracuja w lesie,zeby byl miod spadziowysmileNA innych
                                                  pozytkach juz skonczyly prace.Turysci oczywiscie odwiedzaja nasze slodkie
                                                  progismile.Jesli ktos przypadkiem niechcaco czy celowo zahaczy o nasze
                                                  gospodarstwo to na pewno tu jeszcze powrocismileZapraszam w imieniu naszego Ulikasmile
    • tp4949 Re: Miodowa kraina www.ulikroztocze.pl 22.07.06, 20:46
      Dziasiaj bylismy w miodowej krainie w Zwierzyncu. Skosztowalismy chyba wszystkich rodzajow miodu -
      kupilismy zapasy na zime. Polecam goraco.
      • pszczola1981 Re: Miodowa kraina www.ulikroztocze.pl 25.07.06, 12:47
        Dziekujemy za zakup w naszej pasiecesmile i zapraszamy ponownie jak zapasy sie
        wyczerpiasmileDuzo zdrowia i slodyczysmilepozdrawiamysmile
        • amalfi Apiterapia 25.07.06, 17:29
          Są jeszcze tacy ludzie którzy wierzą w zbawienne terapeutycznie skutki
          pszczelego jadu. Czy Państwo możecie im coś zaproponować?
          Jeszcze jedno - mapka dojazdu jest niedokładna, proponuję podać drogę dojazdu
          np ze Zwierzyńca czy Szczebrzeszyna lub Radecznicy.
          Proponowałabym równiez dla smakoszy degustację miodów pitnych, ale w Polsce to
          chyba nielegalne?
          • amalfi Re: Apiterapia 25.07.06, 17:52
            OK, mapkę znalazłam, to jest miejscowość niedaleko Radecznicy.
          • pszczola1981 Re: Apiterapia 26.07.06, 12:06
            witamsmileNiestety nie sprzedajemy jadu pszczelego.Jesli ktos jest na tyle odwazny
            to zapraszamy na osobista apiterapiewinkMielismy pana ktory na zyczenie chcial
            zeby go ugryzla pszczola.Oczywiscie spelnilismy jego prosbesmilesmileNa jednorazowe
            spotkania z jadem zapraszamy,bo niestety nie mamy go w sprzedazy.Tak jak inne
            produkty pszczele,jad ma duze zastosowanie.Osobiscie znam pana z chora
            reka,ktoremu tato aplikowal co jakis czas dawke jadu.Efekty byly bardzo
            dobre.Bezwladna reke odzyskiwala powoli sprawnosc,ale taka terapia musi byc
            jednak systematyczna i efekty beda naprawde beda zaskakujacesmile
            Jesli chodzi zas o miod pitny,to hmm na razie mamy tylko mala degustacje
            miodow,ale nie swoich.Moze kiedys ,w przyszlosci...smilesmile
            Pozdrawiam.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka