Dodaj do ulubionych

Nowe pismo -Czas Fantastyki

IP: *.ajd.czest.pl 27.10.04, 09:28
Widzialem w kiosku reklamę na przedostatniej stronie wydania spec.Czas
fantastyki nowy dwumiesiecznik,1-szy numer bedzie gratis dla
prenumeratorow "calorocznych"(Już wyslalem pieniadze:)).Co to za pismo,ktoś
wie?Czy to nastepny tytuł z Prószyńskiego?
Obserwuj wątek
    • Gość: PL Re: Nowe pismo -Czas Fantastyki IP: *.uzp.gov.pl / *.crowley.pl 27.10.04, 10:35
      Jest też reklama w listopadowej NF. Założenia są takie mniej więcej, jak można
      to odczytać z owej reklamy - CF ma być próbą kontynuacji tradycji dawnej F i
      pierwszych lat NF, tyle tylko, że prozy ma być mniej, a rozbudowany będzie
      dział krytyczny. Między innymi (autoreklama!) będzie można poczytać o tym, co
      dzieje się w rosyjskojęzycznych pismach sf&f.
      • Gość: Andre Re: Nowe pismo -Czas Fantastyki IP: *.ajd.czest.pl 27.10.04, 10:58
        Witamy na Forum GW panie Pawle.
        • Gość: PL Re: Nowe pismo -Czas Fantastyki IP: *.uzp.gov.pl / *.crowley.pl 27.10.04, 11:04
          Nic się nie da ukryć... ;)
          Zaglądam to od czasu do czasu, ale jakoś nie było okazji, by się odezwać.
          A tak w ogóle - chyba nie będziemy sobie "panować"?

PL
          • Gość: mg Re: Nowe pismo -Czas Fantastyki IP: *.rp.pl / 217.153.106.* 27.10.04, 11:13
            Gość portalu: PL napisał(a):

> Nic się nie da ukryć... ;)

no jasne, ze nie. andre każdego potrafi "zdekonspirować" ;)
            pozdrawiam
            mg
            • Gość: Andre Re: Nowe pismo -Czas Fantastyki IP: *.ajd.czest.pl 27.10.04, 11:19
              Heh.Milo slyszec ze ktos docenia moje zdolnosci demaskatorskie:)))
              Klaniam sie
              Sherlock,eee... znaczy...
              Andrzej Miszczak aka andre
              • Gość: PL Re: Nowe pismo -Czas Fantastyki IP: *.uzp.gov.pl / *.crowley.pl 27.10.04, 11:32
                To pewnie ja się powinienem przedstawić, bo może nie wszyscy więdzą, o kim
                mowa. ;)

Paweł Laudański, czyli PL
                • Gość: byszbysz Re: Nowe pismo -Czas Fantastyki IP: *.lublin.ws 27.10.04, 17:50
                  To nawet robi się zabawne:)

byszbysz, czyli kuba nowak
                  • Gość: mg Re: Nowe pismo -Czas Fantastyki IP: *.rp.pl / 217.153.106.* 28.10.04, 08:10
                    Gość portalu: byszbysz napisał(a):

> To nawet robi się zabawne:)
                    >
                    > byszbysz, czyli kuba nowak

czyżby ten sam Kuba, który zgarnął mi sprzed nosa pierwszą nagrode w konkursie
                    British Council? Jeśli tak to pozdrawiam serdecznie:-)
                    mg czyli Maciej Guzek
                    • Gość: byszbysz Re: Nowe pismo -Czas Fantastyki IP: *.lublin.ws 28.10.04, 08:32
                      Ten sam:)
                      Ostatnio świetnie się bawił przy tekście który mu przesłałeś, ale po niedawnej
                      nagłej i niespodziewanej utracie outlooka (razem z zapisanymi w nim adresami)
                      nie bardzo miał jak Ci go pogratulować.
                      Pozdrawiam!
                      • ronstein gratulacje 03.11.04, 16:54
                        Fajny wątek, w którym forumowicze zdejmują z twarzy maski, kosmiczne hełmy,
                        podnoszą przyłbice i zrywają kaptury :)
                        Skoro ujawniłeś się, byszbyszu, chciałem pogratulować "Struktury dysonansu"
                        Twój tekst umocnił moją wątłą wiarę w to, że twórcy SF myślą o formie
                        literackiej, jako ważnym składniku dzieła :)))
                        Szczególnie chodzi mi o fragment, który pulsował razem z dźwiękami i światłami
                        otaczającymi bohatera - język bez znaków interpunkcyjnych, ale ze świetnym
                        rytmem... ekstra
                        Nie chce się wierzyć, że to absolutny debiut - chyba tylko w sensie publikacji
                        Musiałeś pisać coś wcześniej, żeby tak dobrze zagrać formą
                        Głosowałem w tetriksie wyżej na Ciećwierza, ponieważ coś w rodzaju cyberpunka
                        (tak zakwalifikowałem "Strukturę") jest dla mnie z samej natury dość męczące,
                        przeważyły więc względy ogólno-subiektywne :)
                        Ale jestem pod wrażeniem
                        pozdr, Ron
                        (C.Zbierzchowski)
                        • Gość: byszbysz Re: gratulacje IP: *.lublin.ws 03.11.04, 23:53
                          A dziękuję, Ron:)
                          Co do formy - chyba bez dbania o formę literacką tekst nie może być literaturą,
                          jest tylko opakowanym pomysłami konspektem.
                          Co do debiutu - dysonans to naprawdę pierwsza rzecz jaką napisałem.
                          (wciąż ufam, że nie ostatnia:)
                          A co do Ciećwierza - jego opowiadanie mi też sie podobało.
                          pozdrawiam!
                  • Gość: Łukasz Re: Nowe pismo -Czas Fantastyki IP: 213.199.201.* 21.11.04, 23:51
                    hej Kuba! czytalem i gratuluje! do szybkiego zobaczenia!

Łukasz
    • noveth Re: Nowe pismo -Czas Fantastyki 27.10.04, 11:29
      Nie słyszałem o tym. Jeśli ma wyjść to mam nadzieję że będzie trochę lepszy
      od "Nowej Fantastyki" :)
    • bastard_bloodwritten Re: Nowe pismo -Czas Fantastyki 27.10.04, 13:25
      będzie to można kupić normalnie w kioskach ?
      • grover25 Re: Nowe pismo -Czas Fantastyki 27.10.04, 17:03
        No niestety prenumeraty na NF już nie przedłużam tym razem. Może przerzucić się
        na CzF skoro tak ambitne plany?
        • Gość: Andre Re: Nowe pismo -Czas Fantastyki IP: *.ajd.czest.pl 27.10.04, 17:08
          Nie tak prosto.Żeby czytać CzF trzeba prenumerować NF.
          • braineater fók! 27.10.04, 20:42
            Co to jest że się zapytam - powrót do sprzedaży wiązanej sprzed lat dziestu? -
            kupisz butelke octu pod warunkiem, ze dasz sobie wmusić swieży chleb sprzed
            miesiąca?!
            Kolejny argument do spiskowej teorii dziejów by braineater...
            A teksty pana PL znów będę musiał ścigać po necie:)
            Pozdrowienia
            braineater czyli Mad Hatter
            • Gość: PL Re: fók! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 22:18
              Fakt, że zostałem poproszony o napisanie tekstu do CzF nie oznacza, że zniknę z sieci! ;) Kolejne teksty dla Esensji są w produkcji - mam nadzieję, że zainteresowani nie będą mieli problemów z ich znalezieniem.

PL
            • meteor2017 Re: fók! 29.10.04, 19:44
              Z tego co jest napisane w NF wynika, ze jak sie zaprenumeruje NF na rok (w
              okresie od 1.IX do 31.XII) to dodaja pierwszy numer CzF gratis. Natomiast samo
              pismo bedzie dostepne TYLKO w prenumeracie, ale nic nie ma o tym, ze nie mozna
              zaprenumerowac go osobno... to juz by byl bezsens zupelny.
              • anahella Re: fók! 29.10.04, 23:30
                meteor2017 napisał:

> Natomiast samo
                > pismo bedzie dostepne TYLKO w prenumeracie, ale nic nie ma o tym, ze nie
                mozna
                > zaprenumerowac go osobno... to juz by byl bezsens zupelny.

To Pruszynski tak kombinuje?
    • adeladeotero Prenumerata lub zakup w redakcji 22.11.04, 10:27
      Wczoraj byłam na spotkaniu Z panami Parowskim i Orlinskim w Dorożkarni na ul.
      Siekierkowskiej 28 i pan Parowski mówił, że pismo będzie dostepme w
      prenumeracie lub do kupienia w redakcji czasopisma. Kto to wydaje, nie mam
      pojecia.
      A tak wogóle to zapraszam na cykl filmowy KINO FANTASTYCZNE do Dorozkarni-
      następne spotkanie 12 grudnia, i obejrzymy ODMIENNE STANY ŚWIADOMOŚCI (ALTERED
      STATES) Kena Russella i porozmawiamy na ich temat z panami Parowskim i
      Orlińskim-WSTĘP WOLNY, godz 18.00
      • Gość: kp Re: Prenumerata lub zakup w redakcji IP: *.minus.uni.torun.pl 22.11.04, 13:10
        kurczę,
        a przez ynternet nie będzie można kupić?
        prenumerować w ciemno szkoda, a do Warszawy się nie wybieram...
        A poza tym jak nie wiadomo kto wydaje, to gdzie jest redakcja czasopisma?
        • Gość: PL Pierwszy numer CF już jest! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 23:02
          A w nim: szkice Andrzeja Marksa o perspektywach podboju
          kosmosu,
          Przewodasa o książce Karola Modzelewskiego "Barbarzyńska Europa",
          Tymoteusza Pawłowskiego o tym, co by byo, gdyby Polska
          przyłączyła się
          w przeddzień II wojny światowej do Hitlera, Arkadiusza
          Grzegorzaka o
          famowskich filmach sf, Macieja Parowskiego o filmowych adaptacjach
          komiksu. Bartosz Kurc prezentuje 15 najlepszych scen erotycznych w
          polskim komiksie, a Jacek Dukaj - powieść Nicholsona Bakera "The
          Fermata". Do tego wywiady: z Markiem
          Hołyńskim i Krzysztofem Gawronkiewiczem, dwa mini komiksy Tomasza
          Niewiadomskiego (w tym raz
          Ratman), opowiadanie "Mesjanka" Sebastiana Uznańskiego,
          rozważania na
          temat antologii "PL+50", felieton Marcina Wolskiego, prezentacje
          czasopism niemieckich (Grzegorz Janusz), czeskich (Anna Dorota
          Kamińska) oraz rosyjskojęzycznych (niżej podpisany; od razu dam
          zastrzeżenie, że robię to pod innym kątem niż w Esensji), relacja
          ze
          "Zwiezdnowo Mosta" pióra Wojtka Sedeńki oraz krótki przegląd
          tego, co
          najlepszego-fantastycznego w sieci.
          Ufff...
          To jeszcze krótko o tym, jakie nazwiska mają pojawić się w
          następnym
          numerze: Marek Huberath,
          Robert Klementowski, Marcin Przybyłek, Grzegorz Szczepaniak,
          Maciej
          Parowski...

Pozdrawiam
          PL
          • Gość: Andre Więc jednak KTL nie zniknął... IP: *.ajd.czest.pl 23.11.04, 08:43
            Zgroza...
            • Gość: Andre Po lekturze IP: *.ajd.czest.pl 09.12.04, 09:21
              Mnie się podoba.Na tyle,e już posłałem kasę na prenumeratę na 2005.Moe proza
              najmniej ale nie prozą CzF stać będzie (chyba?).Podoba mi się "SF na
              świecie",brakowało mi tego w NF,szkic o alternatywnym przebiegu historii XX
              wieku Pawłowskiego ciekawy,wywiad z Gawronkiewiczem fajny,Dukaj OK.Słowem :
              jestem na TAK!
        • meteor2017 Prenumerata lub... - mozna wysylkowo 09.12.04, 17:50
          > kurczę, a przez ynternet nie będzie można kupić?
          > prenumerować w ciemno szkoda, a do Warszawy się nie wybieram...

Mozna tez zamowic pojedynczy numer wysylkowo. 7.90, koszty wysylki pokrywa
          Proszynski media. Taka informacje mozna przeczytac w NF 12'04
    • Gość: nerwus Kto czytał, niech coś napisze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 15:17
      Wokół CzF dużo szumu, gorzej z konkretami. Co prawda spis treści numeru
      pierwszego i drugiego można przeczytać w NF, ale nic poza tym. Dlatego proszę
      tych Szanownych Forumowiczów, którzy już czytali CzF o opinie na temat
      poszczególnych tekstów. Wiem, że CzF to przede wszystkim publicystyka i
      krytyka, ale co z tekstami literackimi? Jakie są? Ile stron liczy pismo?
      Jakiego jest formatu? Może to głupie pytanie, ale... czy są obrazki?
      Wolałbym najpierw przeczytać parę opinii, a później ewentualnie zdecydować się
      na prenumeratę.
      Pozdrawiam
      nerwus
      • Gość: nerwus Re: Kto czytał, niech coś napisze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 15:25
        Ponawiam pytanie, by wątek się nie zawieruszył. Czytał ktoś CzF? Naprawdę
        proszę o garść szczegółów. Nie lubię kupować kota w worku. Warto zaprenumerować
        czy nie?
        Pozdrawiam
        • Gość: Andre Re: Kto czytał, niech coś napisze! IP: *.ajd.czest.pl 24.01.05, 16:47
          Mnie się podobało.Na tyle,że z niecierpliwością czekam na "dwójkę".
          • taki.jeden.tetrix Re: Kto czytał, niech coś napisze! 24.01.05, 17:52
            A ja powiem tak: póki co, dla prozy zdecydowanie nie warto :D Natomiast część
            krytycznoitepe budzi uczucia mieszane - od nadziei, że wreszcie będzie dużo i
            dobrze, po zgrozę, że Tymoteusz Pawlicki znalazł miejsce, gdzie mu te brednie
            wydrukowali (za zdanie, że do lata 1941 Niemcy nie mordowali Słowian, Cyganów i
            Żydów powinni go pozwać do sądu wszyscy potomkowie zabitych pod Piaśnicą, w
            Bochni, w lasach szpęgawskich etc. Jak nie przez łeb, to przez portfel...)
            • Gość: byszbysz Re: Kto czytał, niech coś napisze! IP: *.lublin.ws 24.01.05, 18:52
              No i jest sporo i rzetelnie o komiksie (Parowski i Kurc), jest Ratman, są
              niezłe felietony (Dukaj - właściwie kolejna rozbudowana recenzja i
              Wolski), "prasówka" z magazynów zagranicznych - dla mnie to zdecydowane plusy.
              Uznańskiego nie czytałem jeszcze, więc zamilknę:)
              pozdrawiam
              bb
          • Gość: PL Re: Kto czytał, niech coś napisze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 23:49
            To już niedługo. Wiem z dobrze poinformowanych żródeł, że "2" ma się ukazać w piątek.

Pozdrawiam
            PL
            • Gość: nerwus Re: Kto czytał, niech coś napisze! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.01.05, 13:01
              Dzięki za opinie. Chyba trzeba będzie zaprenumerować. Narzekania Tetrixa są dla
              mnie raczej zachętą - mamy chyba inne gusta i często to co On miesza z błotem,
              mnie wydaje się intrygujące. Tekst, nad którym Tetrix się pastwi, zapowiada się
              zupełnie interesująco. Tetrix, jeśli chcesz ścigać antysemitów, to zacznij od
              tych, którzy antysemityzm pobudzają. Stop, nic juz więcej nie powiem.
              • Gość: Andre Uaaałłł.Zacznie się czad!! IP: *.ajd.czest.pl 27.01.05, 13:05
                No właśnie.
                • Gość: Andre A odnośnie rzeczonego artykułu IP: *.ajd.czest.pl 27.01.05, 13:07
                  polecam dyskusję usenetową
                  usenet.gazeta.pl/usenet/0,2.html?group=pl.sci.historia&tid=1010278
                  • Gość: mg Re: A odnośnie rzeczonego artykułu IP: 217.153.106.* 27.01.05, 13:31
                    A odnośnie rzeczonego artykułu, powiem tyle:
                    mimo że mam zupełnie inne poglady niż autor, to tekst czytało się nieźle. Nie
                    nalezy po prostu traktować go jako opracowania historycznego, ale jako luźne
                    spekulacje, szkic historii alternatywnej-wtedy jest ok. Jak zresztą cały Czas
                    fantastyki, który polecam.
                    pozdr
                    mg
                    • Gość: Andre Re: A odnośnie rzeczonego artykułu IP: *.ajd.czest.pl 27.01.05, 13:49
                      Ja też wyszedlem z takiego założenia.
                      • taki.jeden.tetrix Re: A odnośnie rzeczonego artykułu 27.01.05, 15:36
                        Przy tekście Pawlickiego nie chodziło mi (surprise, surprise) o Żydów i Cyganów,
                        ale o Słowian. O rdzennych Polaków, tych, którzy w 1939 zostali in gremio
                        wysiedleni z Gdyni (ci, których nie rozstrzelano pod Piaśnicą - setki ludzi),
                        tych, którzy wyaresztowani w Gdańsku przeważnie skończyli w Stutthof, o
                        pacjentów zakładów psychiatrycznych zabijanych w lasach szpęgawskich, o krwawą
                        niedzielę w Bydgoszczy... To wszystko działo się w 1939-1940 r. Sonderaktion
                        Krakau (aresztowania i mordy profesorów UJ) także. Pawlicki kłamie po prostu,
                        krzywdząc POLAKÓW.
                        Dotarło?

Pozdrowienia

tj
                        • Gość: nerwus Re: A odnośnie rzeczonego artykułu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 13:38
                          Kurde, trochę mi głupio, bo niektórzy pomyślą, że wypowiadam się na temat
                          teksu, którego nie czytałem. Powtarzam więc: nieco zganiłem Tetriksa li tylko
                          za jego ogólną tendencję do marudzenia. O samym tekście nie mam nic do
                          powiedzenia, bo go nie znam. Tetrix, dotarło?
                          • Gość: Andre Panowie,panowie... IP: *.ajd.czest.pl 28.01.05, 13:50
                            ...nie wojujcie.Słoneczko na dworze,śnieżek sypie...dajcie spokój.
                            • Gość: nerwus Re: Panowie,panowie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 15:35
                              Gdyby tak jeszcze ferie i Czas Fantastyki w kiosku...
    • Gość: nerwus Re: Nowe pismo -Czas Fantastyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 20:11
      Podobno jest juz drugi numer. Mógłbym i tym razem prosić o garść opinii? Jeżeli
      będą przeważały pozytywy to pewnie zaprenumeruję. Tak nawiasem mówiąc nie
      cierpię tej formy nabywania czasopism. Nie ma to jak systematyczne zaglądanie
      do kiosku i nabywanie pisma w tymże miejscu. Zwlekam chyba tylko dlatego.
    • Gość: PL Czas Fantastyki w Empikach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 22:19
      Z dobrze poinformowanych żródeł dotarła do mnie wiadomość, że CF ma niedługo trafić do Empików.

Pozdrawiam
      PL
      • taki.jeden.tetrix Re: Czas Fantastyki w Empikach! 10.02.05, 22:39
        Gość portalu: PL napisał(a):

> Z dobrze poinformowanych żródeł dotarła do mnie wiadomość, że CF ma niedługo tr
        > afić do Empików.
        >
        > Pozdrawiam
        > PL
        I całą kampanię reklamową szlag trafił :) - wiedziałem, że prenumeratorów będzie
        za mało...

Fajnie by było, gdyby jednak prenumeratorzy dostali CzF do skrzynek, hę?

Pozdrowienia

tj
        • Gość: PL Re: Czas Fantastyki w Empikach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 23:01
          No, nie do końca - reklamowali, że w _kiosku_ nie dostaniesz... Sądzę, że ta forma dystrybucji będzie równoległa do prenumeraty.

Pozdrawiam
          PL
          • taki.jeden.tetrix Re: Czas Fantastyki w Empikach! 11.02.05, 11:15
            Jak mówią Anglosasi, same difference :D - w 50 Empikach CzF znajdzie ze trzy
            razy tyle czytelników (i dwa razy tyle nabywców), co przez prenumeratę.
            To naprawdę zwiększy szanse przetrwania tytułu (choć niedawny los "Alfred
            Hitchcock proponuje" nie napawa optymizmem).

Pozdrowienia

tj
            • Gość: PL Re: Czas Fantastyki w Empikach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 11:34
              Tak czy siak - informacja się potwierdziła. Dziś już widziałem oba numery w warszawskiej Arkadii.

Pozdrawiam
              PL
              • Gość: Andre Re: Czas Fantastyki w Empikach! IP: *.ajd.czest.pl 11.02.05, 11:38
                a to "Hitchcock"już R.I.P.?
                • taki.jeden.tetrix Re: Czas Fantastyki w Empikach! 11.02.05, 14:00
                  A kiedy widziałeś ostatni numer AHP-a? Dodam, że odpowiedzią jestem żywotnie
                  zainteresowany :D
                  Według dostępnych mi danych po dwóch numerach pismo poszło do piachu. Przyczyny
                  i sprawca zgonu nie są mi znani.

Pozdrowienia
                  tj

PS. Swoją drogą, ciekawe kiedy zobaczę CzF nr 2 w swojej skrzynce pocztowej.
                  Razem z Wydaniem Specjalnym? Winkowski zaczyna mnie ciężko irytować...
                  • Gość: Andre Re: Czas Fantastyki w Empikach! IP: *.ajd.czest.pl 11.02.05, 14:28
                    Tak chyba bedzie,ze razem przyslą.NFWS juz ogladalem w kiosku.Dwa krociutkie
                    opka i powiesc nieznanego mi bliżej człowieka z Ameryki.
                    • taki.jeden.tetrix Re: Czas Fantastyki w Empikach! 11.02.05, 19:26
                      A ja mogę potwierdzić, że CzF faktycznie pojawił się w Empikach - sądząc po
                      ilości egzemplarzy, nakład był jednak wyliczony baaardzo optymistycznie :D
                      • Gość: nerwus Re: Czas Fantastyki w Empikach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 15:06
                        No dobra, ale co jest w drugim numerze? Informacja o Empiku cieszy,ale bywam w
                        nim najwyżej raz na miesiąc.
                        • Gość: byszbysz Re: Czas Fantastyki w Empikach! IP: *.lublin.ws 14.02.05, 15:13
                          Żeby mieć zdanie o drugim numerze najpierw muszę znaleźć go w skrzynce
                          pocztowej:)
                          pozdrawiam
                        • Gość: PL Re: Czas Fantastyki w Empikach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 23:12
                          - rozmowy z Antonim Smuszkiewiczem i Juliuszem Machulskim,
                          - Robert Klementowski w interesującym i nieco prowokującym szkicu
                          prezentuje obraz polskiej fantastyki ostatniego piętnastolecia,
                          - Konrad T. Lewandowski snuje rozważania na temat wydanej niedawno
                          przez Prószyńskiego książki "Modne bzdury" A. Sokala i J. Bricmonta,
                          - Marek S. Huberath zastanawia się, czy lepiej wysyłać w kosmos w
                          stanie hibernacji czy też może wysuszenia,
                          - o elemantach przestrzeni literackiej oraz schematach fabularnych
                          prozy fantasy pisze Grzegorz Szczepaniak,
                          - Arkadiusz Grzegorzak recenzuje film "The Grunge" oraz prezentuje
                          interesujące - jego zdaniem - strony branżowe w sieci,
                          - Paweł Musiałowski przypomina kultowy serial "Załoga G",
                          - Marcin Przybyłek stawia nas oko w oko ze śmiercią w grach
                          komputerowych,
                          - Adam Rusek omawia "Trzaskprask", czyli zbiór wywiadów z
                          mistrzami komiksu,
                          - Jacek Dukaj omawia dwie powieści Egana i zbiór opowiadań Ted
                          Chianga,
                          - Marcin Wolski pisze o anielskich alternatywach,
                          - Anna Kamińska zagląda do "Ikarie", a niżej podpisany - do
                          dwumiesięcznika B. Strugackiego "Połdien'. XXI wiek".

Do tego opowiadanie Adama Mrozka "Śmierć krainy fantasy" oraz Ratman.

Pozdrawiam
                          PL
                          • bogow Re: Czas Fantastyki w Empikach! 15.02.05, 06:57
                            Ja już swój egzemplarz dostałem :) Na razie po przeczytaniu ok. 50% materiału,
                            jest równie dobrze jak w 1. Tekst Klementowskiego dobry, ale może mam spaczoną
                            ocenę bo poglądy autora są dość zbieżne z moimi. Tylko ten "Koronowicz" to mała
                            wpadka autora lub korekty. Szkoda, że prasy zagranicznej mniej niż w 1., ale
                            coś za coś. No i tytuł "Mitologia Załogi G" raczej nieodpowiedni, gdyż o
                            mitologii serialu nie ma tam wiele. To opis fenomenu popularności tej
                            produkcji. Drobiazg.

PL: Ten "Grunge" ;)
                            • Gość: Andre Re: Czas Fantastyki w Empikach! IP: *.ajd.czest.pl 15.02.05, 08:35
                              Dla mnie to pisemko to strzał w 10.Fajne wywiady ze Smuszkiewiczem i
                              Machulskim.Kapitalny szkic Klementowskiego,fajne felietony Wolskiego i
                              felietono-recenzja Dukaja (Egan i Chiang).SF na świecie jest ale mniej niż w nr
                              1.Poprawić to proszę!.Reszta też ciekawa,tak więc,Nerwusie,brać!!
                              • ronstein Re: Czas Fantastyki w Empikach! 15.02.05, 08:59
                                Dopiero wczoraj nabyłem numer pierwszy (w EMPiKU)
                                dobrze, że wreszcie jest "CzF" w normalnej dystrybucji, bo krew mnie zalewała
                                od tej kampanii reklamowej, że "nie mogę tego kupić w kiosku"
                                po pobieżnym zapoznaniu się z numerem mogę stwierdzić:
                                PISMO AMBITNE I GODNE SWOJEJ CENY
                                bardzo lubię taką formę - małe i czarnobiałe w środku, dużo publicystyki i
                                różnego rodzaju "rozmyślań"
                                chyba wejdzie, obok "Ubika", na stałe do mojej biblioteczki
                                (chyba, że, k..., ZAMIAST "Ubika")
                                pozdr, Ron
                                • Gość: byszbysz Re: Czas Fantastyki w Empikach! IP: *.lublin.ws 15.02.05, 17:31
                                  Pismo dostałem wczoraj, już leży przeczytane, pozostaje tylko przyłączyć się do
                                  pochwał - drugi numer jeszcze ciekawszy niż pierwszy.
                                  Innymi słowy, Ron, chyba nieźle wyjdziesz na kolejnym spacerze do empiku, tym
                                  razem po CF nr2:)
                                  pozdrawiam
                                  bb
                            • Gość: PL Re: Czas Fantastyki w Empikach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 13:26
                              A tak, literóweczka... Sorry.

Pozdrawiam
                              PL
                              • Gość: nerwus Re: Czas Fantastyki w Empikach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 13:29
                                Serce rośnie, widząc takie opinie. Chyba rzeczywiście grzech nie kupić, wstyd
                                nie przeczytać. Pozdrawiam!
                                • Gość: Rumeli Re: Czas Fantastyki w Empikach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 12:59
                                  Kupiłem sobie oba numery. Na razie przeczytałem pierwszy i moja ocena jest
                                  również pozytywna. Chociaż niebezpiecznie rośnie stosik nieprzeczytanych NF i
                                  SF, nie mogłem odmówić sobie przyjemności przerobienia CzF. Coś jakby pismo
                                  niszowe w kręgu fantastyki. Może tylko cena zbyt wygórowana, biorąc pod uwagę
                                  format i niewielką liczbę stron.
                                  • Gość: nerwus Re: Czas Fantastyki w Empikach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 15:45
                                    No, wreszcie stałem sie szczęśliwym (?) posiadaczem CzF. Mam oba numery,
                                    zabieram się za lekturę. Tylko czemu pisemko bardziej przypomina broszurę niż
                                    pełnokrwisty magazyn?
                                    Pozdrawiam.
    • Gość: LS Re: Nowe pismo -Czas Fantastyki IP: *.derbynet.waw.pl 18.04.05, 19:01
      Czy ktoś widział już numer 3?
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka