_enola 20.05.02, 23:16 NIgdy tego nie powtarzano, a poza tym kompletnie nieznane za granica. Szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pradera Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 20.05.02, 23:21 Nieznane za granicą??? Może źle szukałaś. Poszukaj "Gatchaman" albo "Battle of the Planets". Niedawno zrobili tego nowy sezon. Odpowiedz Link Zgłoś
_enola Re: Czy ktos pamieta kreskowke 20.05.02, 23:44 Gość portalu: Pradera napisał(a): > Nieznane za granicą??? > Może źle szukałaś. Poszukaj "Gatchaman" albo "Battle of the Planets". Niedawno > zrobili tego nowy sezon. naprawde? Leci normalnie w telewizji? a na jakim/ch kanale, nie wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
_enola Re: Czy ktos pamieta kreskowke 20.05.02, 23:46 No nie, a jak pytalam ludzi o "G force", to krecili glowami... Odpowiedz Link Zgłoś
maja26 Re: Czy ktos pamieta kreskowke 20.05.02, 23:33 Ja to uwielbialam. Nic innego nie lubilam ogladac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: AKA1PRX* / *.chello.pl 22.05.02, 14:51 maja26 napisał(a): > Ja to uwielbialam. Nic innego nie lubilam ogladac. bo nic innego nie było w telewizji, nie pamiętasz !!! Odpowiedz Link Zgłoś
grisznak Re: Czy ktos pamieta kreskowke 21.05.02, 03:02 Chyba znane, bo polska to "Załoga G" nie była. Jaki był oryginalny tytuł? A swoją drogą rzeczywiście mogliby powtórzyć, ja już kurcze tego prawie nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tek Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: *.clinternal / 10.2.3.* 21.05.02, 07:55 ja pamietam ze cos takiego bylo jako dziecko sie tym zachwycalem o ile pamietam bylo ich piecioro - kazdy mial specjalizacje swoj pozjazd fajne bylo mozna powiedziec ze to pra-przodek dzisiejszych Transformersow i power rangersow ... tyle ze duzo lepsze ... Tek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 33 Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: *.clinternal / 10.2.3.* 21.05.02, 07:56 33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.02, 12:32 Transformacja, Zoltar , Spectra.......ech to były czasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pirat Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: *.opole.dialup.inetia.pl 21.05.02, 13:17 Gość portalu: Alex napisał(a): > Transformacja, Zoltar , Spectra.......ech to były czasy Traaaaaaaans...fooooorr....macja !!!!!!!!!!!!!!!!!! tak, to byl film ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pradera Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 21.05.02, 16:41 No tak. Wszyscy pamiętają, ale nikt nie wie co to. Profani :) No więc ja podpowiem: anime. Tak tak. "Japońska kreskówka". Pierwsza, jaka leciała w polskiej telewizji. Oryginalny tytuł: Gatchaman. W stanach leciało jako 'G-Force: Battle of the Planets'. Stąd polska 'Załoga G'. Rzecz jest do dzisiaj bardzo popularna na całym świecie. Jest do tego kilka filmów, no i nowe sezony. Oczywiście jest też manga. Gdzie leci? No, raczej tylko w Japonii, poza tym można na pewno dostać od fansubberów. Chociaż kto wie, może jest na amerykańskim Cartoon Network, tam czasem dziwne rzeczy lecą. Koniec wykładu. Odpowiedz Link Zgłoś
spiralarchitect Re: Czy ktos pamieta kreskowke 21.05.02, 17:24 Gość portalu: Pradera napisał(a): > No tak. Wszyscy pamiętają, ale nikt nie wie co to. Profani :) No więc ja > podpowiem: > anime. > Tak tak. "Japońska kreskówka". Pierwsza, jaka leciała w polskiej telewizji. > Oryginalny tytuł: Gatchaman. W stanach leciało jako 'G-Force: Battle of the > Planets'. Stąd polska 'Załoga G'. Rzecz jest do dzisiaj bardzo popularna na > całym świecie. Jest do tego kilka filmów, no i nowe sezony. Oczywiście jest też > > manga. Gdzie leci? No, raczej tylko w Japonii, poza tym można na pewno dostać > od fansubberów. Chociaż kto wie, może jest na amerykańskim Cartoon Network, tam > > czasem dziwne rzeczy lecą. > Koniec wykładu. Nie dosc ze pozer to jeszcze gnojek. Niniejszym przysiegam co nastepuje: nigdy, przenigdy powodowany przeogromna frustracja, ktora mi zarzucasz nie dam Ci spokoju towarzyszu. Tak wiec uroczyscie mianuje Cie moim naczelnym obiektem katektycznym. Koniec wykladu, adresowany byl tylko do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pradera Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 22.05.02, 08:56 *PLONK* (a potem sie krakowiacy dziwia czemu ich tak nikt nie lubi) Odpowiedz Link Zgłoś
spiralarchitect Re: Czy ktos pamieta kreskowke 22.05.02, 12:45 Gość portalu: Pradera napisał(a): > *PLONK* > (a potem sie krakowiacy dziwia czemu ich tak nikt nie lubi) Niech sie dziwia. Jestem z Gdanska my boy. Odpowiedz Link Zgłoś
grisznak Re: Czy ktos pamieta kreskowke 21.05.02, 18:04 Gość portalu: Pradera napisał(a): > No tak. Wszyscy pamiętają, ale nikt nie wie co to. Profani :) No więc ja > podpowiem: > anime. Przyznaję, nie pamiętam prawie nic, choć wiem co to. Załoga G leciała jak miałem jakieś 4-5 lat. tak samo nie za wiele pamiętam z przygód misia Kolargola i Wuzzli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pirat Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: *.opole.dialup.inetia.pl 21.05.02, 21:39 Gość portalu: Pradera napisał(a): > No tak. Wszyscy pamiętają, ale nikt nie wie co to. Profani :) No więc ja > podpowiem: > anime. > Tak tak. "Japońska kreskówka". Pierwsza, jaka leciała w polskiej telewizji. > Oryginalny tytuł: Gatchaman. W stanach leciało jako 'G-Force: Battle of the > Planets'. Stąd polska 'Załoga G'. Rzecz jest do dzisiaj bardzo popularna na > całym świecie. Jest do tego kilka filmów, no i nowe sezony. Oczywiście jest też > > manga. Gdzie leci? No, raczej tylko w Japonii, poza tym można na pewno dostać > od fansubberów. Chociaż kto wie, może jest na amerykańskim Cartoon Network, tam > > czasem dziwne rzeczy lecą. > Koniec wykładu. Jezu !!!!!!! Padlem na kolana razony Twa wiedza ! O, Mistrzu ! Odpowiedz Link Zgłoś
_enola Pradera, jestes aniolem (aniolka) !!! :-))) 21.05.02, 21:44 Dzieki za podzielenie sie oryginalnym tytulem. Poszukalam sobie wczoraj na necie i rzeczywiscie, materialu mnostwo. Nawet na jednej stronie znalazlam pare kawalkow do sciagniecia, miedzy innymi wejscie :-))) po angielsku. Inne po japonsku, ale milo bylo popatrzec na znajome buzki, hehe. Pozdrawiam, wdzieczna Enola Odpowiedz Link Zgłoś
spiralarchitect Re: Czy ktos pamieta kreskowke 21.05.02, 17:26 Gość portalu: Alex napisał(a): > Transformacja, Zoltar , Spectra.......ech to były czasy Ja oprocz Zoltara pamietam tylko Kijopa (pisze jak slysze :) pewnie pisze sie to inaczej). Rowniez bedac mniejszy pozeralem "Zaloge G" wzrokiem. Dzisiejsze produkcje, te ktore ktos wymienil to nieprawdopodobny shit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna M Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: *.chello.pl 21.05.02, 21:23 Ja pamiętam małego fajnego robocika, który tak ładnie mrugał światełkami. Cóż, dużo lat wtedy nie miałam... Wpadła mi w ręce fajna encyklopedia, "Aliens, Robots and Spaceships", więc przepisuję główne dane (książka jest z 1995, niestety): Oryginalny tytuł brzmi Gatchaman. Serial pokazał się w USA w październiku 1978 jako Battle of the Planets - 80 półgodzinnych odcinków. Późniejsze powtórki miały tytuł G-Force. W latach 1979-1980 ukazał się też 10-odcinkowy komiks Battle of the Planets. Mam nadzieję, że to coś pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: *.manpower.com 22.05.02, 16:08 No wlasnie, to byly czasy... Zoltar to byl tzw"czarny charakter", a goscie jak mowili Transformacja to nagle ich normalne ubrania zamienialy sie w kosmiczne mundurki z pelerynkami. Wiecej nie pamietam...(a szkoda) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoltar Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: 193.178.143.* 23.05.02, 20:43 Kto jak kto-ale ja pamiętam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veeteq Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: *.proxy.aol.com 25.05.02, 17:03 oraz ich koordynator z centrum neptuna robot zark 7 (7-zark-7) i szef anderson Odpowiedz Link Zgłoś
_enola Ktos z was ma nagrane? Pewnie nie... 21.05.02, 21:47 Tak by sie chcialo chociaz pare starych kawalkow na jakiejs kasecie... Uwielbialam ich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pradera Re: Ktos z was ma nagrane? Pewnie nie... IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 22.05.02, 08:55 Wejdz na pl.rec.anime i spytaj. Zostaniesz zapewne zalana mailami... ja akurat tego nie mam, ale jestem pewien ze sa stada ludzi w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
_enola PRADERA !!! 24.05.02, 23:29 Gość portalu: Pradera napisał(a): > Wejdz na pl.rec.anime i spytaj. Zostaniesz zapewne zalana mailami... ja akurat > tego nie mam, ale jestem pewien ze sa stada ludzi w Polsce. Jak tam wejsc? krok po kroku, bo nie mam zielonego pojecia, co to za adres (czesc czegos?). Mozesz mi odpowiedziec mailem, zeby nie nudzic innych. Dzieki z gory, fachmanie ;) Pozdrawiam, Enola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pradera Re: PRADERA !!! IP: *.acn.waw.pl 25.05.02, 00:15 To usenet. Jest bramka nawet tutaj - taki żółty pasek 'UWAGA! Zapraszamy do korzystania...' itd. Dalej jest wszystko objaśnione, a możesz też tam od razu wpisać adres pl.rec.anime i przejdziesz na listę. To nie jest dużo trudniejsze niż postowanie na forum. Tylko uważaj - nie wszyscy tam są tacy mili jak ja ;) Zresztą - mnie tam akurat nie znajdziesz. Ale to najszybszy sposób na dotarcie do ludzi z dużymi kolekcjami anime. Odpowiedz Link Zgłoś
_enola Re: PRADERA !!! 27.05.02, 10:10 Najwyrazniej jestem ciemna jak tabaka w rogu... u mnie nie ma tego zoltego paska... nadal nie umiem tam wejsc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: 217.97.129.* 22.05.02, 09:37 A kto pamieta imiona bohaterow? Byl chyba Mark (bialy kostiumik ,latal takim samolotem i rzucal takim bumerangiem) Jason (? jezdzil samochodem) jakas laska (tez na bialo wygladala na dziewuche MArka) i jeden gruby i jeden chudy... Ich pojazd to chyba byl Feniks (phoenix?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna M Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: 62.233.140.* 22.05.02, 10:06 Moja encyklopedia jest niestety po angielsku... (w dodatku zostawiłam ją w domu :)) Był Mark, Tiny, Księżniczka (Princess), Keyops i robot 7-Zark-7. Natomiast z polskiej wersji na pewno pamiętam tylko księżniczkę i chyba Jasona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzmine Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: *.uk.cargill.com 22.05.02, 14:33 To była również moja ulubiona kreskówka!!! Do dziś mam figurkę Księżniczki kupioną za cieeeeeeenżkie ;) pieniądze na dworcu Łódź Kaliska przez moja Mamę, ale byłam wtedy szczęśliwa (i załamana jednocześnie, bo dokupienie Marka do pary do juz było powyżej jej mozliwości finansowych ;)) pozdrawiam wszystkich fanów G-force Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: 217.97.129.* 23.05.02, 11:02 a ja mam naklejki sprzed 20 lat, ktore o dziwo ani sie nie brudza, ani nie odklejaja...co zaloga G to zaloga G.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Takeshi Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: *.cofund.org.pl 22.05.02, 15:02 proponuje zajzec :) www.gatchaman.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: 217.168.133.* 22.05.02, 16:25 Pamiętam. Była ekstra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oka Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: *.17.79.204.lifespan.org 22.05.02, 17:44 Ja jak bylam mala to nawet kochalam sie w Marku. Ksiezniczka oczywiscie byla moim wrogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zocha Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: *.chello.pl 22.05.02, 20:04 Jakis czas temu na Fox Kids leciała kreskówka, która bardzo, ale to bardzo przypominała Załogę G. A miało to tytuł Eskadra Orła. A tak poza tym to ja mam bluzę z księżniczką i jestem z niej bardzo dumna:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pradera Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 22.05.02, 20:27 Eskadra Orła to drugi sezon Gatchamana w wersji amerykańskiej. Naprawdę leciało na Foksie? <quick check> o, faktycznie. Ale to było parę lat temu... Może jak skończą męczyć digimony to puszczą jeszcze raz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzanka Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.05.02, 02:06 Bogowie i boginie pamięci! Myślałam,że śniło mi się, że takie cudo było. Oglądałam pasjami. Ostatni odcinek miałam szczęście ogladać samotnie przed szpitalnym telewizorkiem w komunistycznym szpitalu, na oddziale położniczym. I kilka godzin po przeżyciu tych emocji traaaaansformaaaacjiiii urodziła się moja córka, która dziś zdaje maturę. Nie wiem, czy napięcie jakie towarzyszyło mi przy śledzeniu wstrząsających przygód tych komiczno - kosmicznych postaci przyspieszyło akcję porodową, ale sentyment do owego uroczego palanciarstwa zachowałam. Kurczę, jak było biednie. A załoga G, jeśli to pamietacie, była jedną z większych atrakcji sobotniego poranka w szarej, żałosnej TV i rzeczywistości. Pozdrawiam Was gestem bohaterów (kto go pamięta???) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulba Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: *.um.bochnia.pl / 192.168.1.* 23.05.02, 08:56 Jasne że pamiętam. Były to najbardziej kolorowe chwile w całym tygodniu (oczywiście przed ekranem). Razem z braćmi właziliśmy potem na drzewo, każdy siadał na swoim konarze (statku), odpalaliśmy maszyny i wyruszaliśmy w przestworza by toczyć walkę z całym złem wszechświata. Dzięki za "odkurzenie" wspomnień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcmorda Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: *.lubaczow.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 10:42 pooglądałby raz jeszcze, łza się w oku kręci.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: 212.36.38.* 23.05.02, 14:36 A kto pamieta taka kreskowke, ktora puszczali przed lub po Zalodze G, nazywala sie Mikrobi, czy cos takiego i byla o takim robociku, co wygladal jak odkurzacz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xmat Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.05.02, 15:24 zgadza sie !!! mikrobi...i mowil to takim mechanicznym wesolym glosem... mogliby to powtorzyc, albo ja wiem...wydac na DVD czy co Odpowiedz Link Zgłoś
_enola Re: Czy ktos pamieta kreskowke 24.05.02, 23:26 Gość portalu: Oka napisał(a): > Ja jak bylam mala to nawet kochalam sie w Marku. Ksiezniczka oczywiscie byla > moim wrogiem. he he, a ja w Jasonie ;))) byl taki bardziej dziki, lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cipiur Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: *.ipt.aol.com 23.05.02, 15:17 Stanie u drzwi załoga dżi (G). Jasne, że TAK! A co! Mają powtórzyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benx Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 16:04 Komu mówią coś ksywki:"Zoltar" " Kijop"? Innych , kurna, nie pamiętam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babok Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 16:13 www.hellfire.com/versus/voltron_vs_gforce.html - tutaj są fajne obrazki o G-forsach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babok1 Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 16:23 Gość portalu: babok napisał(a): >ten adres to shit: sorry Proponuję www.gatchaman.com! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woo Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.02, 21:54 Księżniczka, Mały, Kijot, Mark, Dżejson oraz ich koordynator z Centrum Neptuna, robot Zark-7 ;-) woo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.05.02, 22:31 _enola napisał(a): > NIgdy tego nie powtarzano, a poza tym kompletnie nieznane za granica. Szkoda... Po pierwsze... tytul brzmial 'Wojna planet' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gwaihir Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: *.waw.cdp.pl 24.05.02, 12:26 Tak było. Polski tytuł to nie "Załoga G", ale "Wojna Planet" Pozdrawiam Gwaihir Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pradera Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: *.acn.waw.pl 24.05.02, 15:59 "G-Force/Gatchaman/Załoga G" to cały serial. "Wojna planet" to pierwsza seria, "Eskadra orła" to druga seria. To tak jakby się zastanawiać czy Ep.II to "Atak Klonów" czy "Gwiezdne Wojny"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ag Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.02, 15:14 Jestem rocznik 1972 i naprawdę wakacje na wsi z załogą G to było to. Żałuję że nie pamiętam imion postaci. Jedna była blondyna a druga czarna. No i mieli taki pojazd i zawołanie jak wyruszali ale nic wiecej nie pamiętam. A uwielbiałam. Ag _enola napisał(a): > NIgdy tego nie powtarzano, a poza tym kompletnie nieznane za granica. Szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alb Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: *.bielsko.dialog.net.pl 24.05.02, 17:01 A ja pamiętam Jasona, Małego i schwartz charakter Zoltara :) Wszystkie dzieciaki na podwórku bawiły się wtedy w przygody tych bohaterów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zepteri Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: 213.77.4.* 27.05.02, 03:00 pamietam ostatni finalowy odcinek to byla sobota i akurat bylem w szkole bo odrabialismy jakies dni z powodu wizyty papieza w Polsce jak ja go wtedy za to nienawidzilem:)))) serial absolutnie rewelacyjny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alb Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: *.bielsko.dialog.net.pl 24.05.02, 16:58 Pamiętam: "transformacja!" :) , Boże ile to juz czasu. Z tego zrodził się dialog w skeczu Smolenia :" a u drzwi załoga G". Pzdr. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: su Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: *.uci.agh.edu.pl / 192.168.6.* 25.05.02, 02:29 i znów nie będzie teleranka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damek Super serial IP: *.famot.pl / 10.162.5.* 25.05.02, 08:15 Super serial jak na tamte czasy. Wtedy jak miało się naście lat albo mniej to każdy odcinek to było przeżycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: Super serial IP: 157.25.125.* 25.05.02, 13:49 A ja nie znosilam. Strasznie mnie denerwowalo, ze jak tylko padalo haslo:"Cos sie zbliza do Ziemi", to wszystkie ludki byly natychmiast gotowe do akcji i ani przez moment nie probowali sie zastanowic, czy to cos aby na pewno trzeba zniszczyc. A jakby siedzial tam malutki ET z karta telefoniczna???. Ale to pewnie dlatego, ze bylam za stara. Pozdrawiam wszystkich fanow G Force. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spike S. Re: Czy ktos pamieta kreskowke załoga G? IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.05.02, 14:46 Tiaa....ale to nie kreskówka tylko anime...tiaa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ein Re: Czy ktos pamieta kreskowke załoga G? IP: *.acn.waw.pl 26.05.02, 14:41 Gość portalu: Spike S. napisał(a): > Tiaa....ale to nie kreskówka tylko anime...tiaa.... Etam, tego niektórych ludzi już nie oduczysz... ja już przestałem zwracać uwagę. Gorzej, że wg. niektórych nie ma lepszych 'kreskówek' niż to, co pamiętają z dzieciństwa/młodości. No cóż, nie wszyscy mają Hypera w kablówce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angel Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: 195.116.47.* 25.05.02, 15:03 Wiecie co ja mam taki stary mebel w domu jeszcze stoi. Swego czasu byla mania na naklejki kalkomanie itp. I ja na tym meblu mam zestaw wszystkich bochaterow ich pojazd nie pamietam nazwy i takiego malego robocika a'la R2D2. Tyle co pamitam to to ze bad gauy to byl Zoltar a najbardziej lubialem MARKA to byl chyba taki niepisany szef tej grupy. W kazdym razie mialem fiola ale mialem tez z 5-8 lat to wtedy mozna miaec fiola na punkcie kreskowki no nie? Pozdro wszystkich ktorzy tez mieli fiola:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.02, 15:39 Też pamiętam. Miałam wtedy chyba mniej niż 10 lat. Z kolegami i koleżankami z podwórka bawiliśmy się w Załogę G. Ja byłam Księżniczką, ale nie pamiętam już, na czym tak zabawa polegała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Delfin Um IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.02, 15:44 Czy ktoś pamięta też bajkę "Delfin Um"? W dzieciństwie lubiłam to chyba bardziej niż Załogę G, ale nigdy póżniej tego już nie widziałam. Były tam delfiny: Um, Mamum i Titum, była dziewczynka Marina, miś Koala - chyba Raul, jakieś laboratorium, w którym uwięzili Um, statek, na którym kapitan wołał: Polenta!, a Polenta odpowiadała: Si! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joa Re: Delfin Um/Telesfory ;)) IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 26.05.02, 17:24 No jasne, ze byla Załoga G i Delfin Um, oba w Sobotce zdaje sie, Sobotka, to byl taki sobotni teleranek. Qrcze, ale juz starzy jestesmy, tłumacz ludziom co to Sobótka. A ktos pamieta Telesfory? Potwór Kestwicz mowil: Kochane telesfory , nigdy was nie opuszcze, po czym szybko o nich zapomnial i przerzucil sie na psa z przeswitujaca gabka na nosie. Tacy sa faceci ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yankes Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: *.chello.pl 26.05.02, 19:53 Nieustraszona piątka młodych ludzi przemierzająca najodleglejsze zakątki wszechświata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pradera Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: *.acn.waw.pl 26.05.02, 22:30 Nieee, to był Star Trek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rememb Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.05.02, 01:27 A pamietacie ze byla w tym nawet historia dwuodcinkowa? Z jakimis kwiatami- pozeraczami? Pamietam tez ze byl odcinek pt. "Atak armii chrząszczy", to w gazecie zmienili na "Atak armii chrząszczy USA". Mialem kiedys odcinki na kasetach audio, ale mi gdzies zginely ... A propos: niezly byl tez (przerwany bez sensu) czarno-bialy serial "Space 1999". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoltar Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: 213.76.135.* 27.05.02, 08:25 no pewnie, najlepszy był Mark Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rememb Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.05.02, 08:39 Pytanie do fanow: jak sie nazywal ten gosc ktoremu sluzyl Zoltar? Ktos w rodzaju Imperatora ze Star Wars? A pamietacie ze 7-zark-7 byl zakochany w robocie Susan? Jak wabil sie pies Zarka? Przypominam sobie ze w ktoryms odcinki Zark zmienil skrzydelka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rememb Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.05.02, 08:46 Podobno Zoltar to kobieta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomz Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: *.pik / *.postep.pl 27.05.02, 10:42 To była wspaniała kreskówka !!! Panmietam jak z kumplami bawiliśmy się w Załogę G.Może któraś ze stacji przypomni ją dla młodego pokolenia.Naprawdę warto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beny Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: OBEDET* / 213.68.127.* 27.05.02, 10:51 Gość portalu: tomz napisał(a): > To była wspaniała kreskówka !!! Panmietam jak z kumplami bawiliśmy się w Załogę > > G.Może któraś ze stacji przypomni ją dla młodego pokolenia.Naprawdę warto! A niby co bylo w niej takiego wspanialego, anime jak anime - jakich teraz mamy bezliku. Kiepska kreska, glupia fabula czego tu zalowac. Kolejna bzdura zasmiecajaca glowe naszym dzieciom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Assa Re: Czy ktos pamieta kreskowke IP: *.noname.net.icm.edu.pl 27.05.02, 11:11 Zaloga G. czytam o czym tu piszecie i wracaja stare wspomnienia. W szkole sie w nia bawilismy i pamietam ze kiedys bylam ksiezniczka (z odcinka jak ja porwali - wiec tak naprawde moim zadaniem bylo tylko stanie z boku)ale i tak bylo suuuuper! A odcinek o kwiatkach pozeraczach pamietam do tej pory. One spadaly z nieba a potem zmienialy sie w krew(?) czy cos roewnie dramatycznego.. Pozdrawiam wszystkich ktorzy to ogladali:))) Assa Odpowiedz Link Zgłoś
blanc A pamiętacie "Gianę z jungli"? 28.05.02, 07:39 "Załoga G" to była chyba pierwsza kreskówka z "taaaką kreską", jaką widziałem. Nie da się ukryć, że wyłamywała się z konwencji czeskich i podobnych im filmików (na marginesie, kiedyś - ech, kiedy to było;) - mój ojciec widząc jak oglądam jakiś wytwór pepickich grafików powiedział, że czeskie wytwórnie bajek należałoby wysłać na Księżyc, hehe) A pamiętacie inną kreskówkę "Giana z jungli"??? Giana, tygrys Ghost... Odpowiedz Link Zgłoś