Gość: Chris IP: *.bh.com.pl 04.10.01, 15:07 Wybieram sie do kina . Podzielcie się opinią..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Loona Re: Kto ogladał Final Fantasy? IP: *.tiscalinet.be 04.10.01, 22:14 przyznac musze, ze nie widzialam lepszej grafii komputerowej niz FF. Film jest ciekawy, dobrze zrobiony, troszke silacy sie na moralizatorski ton - ale nie w razacy sposob. Ogolnie - polecam! pzr Loona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gza Re: Kto ogladał Final Fantasy? IP: 62.233.128.* 22.10.01, 16:00 film w sumie ujdzie Ale nie zgodze sie z loona, ton moralizatorski wladowany jest "na zywca", brak postaci "szarych" mamy tylko dobrych bochaterow i szwarccharaktera, ktory wiadomo ze bedzie bruzdzil ile wlezie... ale ogolnie mozna pojsc Odpowiedz Link Zgłoś
kuba# Re: Kto ogladał Final Fantasy? 29.05.02, 22:13 > film w sumie ujdzie > Ale nie zgodze sie z loona, ton moralizatorski wladowany jest "na zywca", brak > postaci "szarych" mamy tylko dobrych bochaterow i szwarccharaktera, ktory > wiadomo ze bedzie bruzdzil ile wlezie... > > ale ogolnie mozna pojsc Rzeczywiście, obejrzeć można, ale żadna rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Kto ogladał Final Fantasy? 30.05.02, 23:48 Jeżeli chodzi o sposób realizacji, to JEST to rewelacja - pełny film w całosci wyrenderowany na komputerach i to nie jakieś Toy Story, ale realistyczne postacie, nieźle oddana mimika twarzy (choć nie do końca). Grafika powala. Oczywiście treść rodem z komiksów, no i ta mania Japonczyków do superpoważnego traktowania naiwnych tematów... Odpowiedz Link Zgłoś
an-nah Re: Kto ogladał Final Fantasy? 31.05.02, 13:24 brite napisał(a): > Oczywiście treść rodem z komiksów, no i ta mania Japonczyków do superpoważnego > traktowania naiwnych tematów... Sorki, brite, ale masz coś do mangi i komiksów w ogóle? FF fabularnie było cienkawe, ale nie tylko Japończycy traktują naiwne tematy superpoważnie. Natomiast obecnie niewiele powsyaje poza japonią animacji, które nie byłyby autoparodią - ostatni niejapoński "poważny" tytuł, jaki widziałam to "Chris Colorado" (choć i tam można wyłapać np. nawiązania do "Gwiezdnych Wojen"). Reszta to postmodernistyczne zabawy w stylu "Shreka". Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Kto ogladał Final Fantasy? 01.06.02, 23:40 an-nah napisał(a): > Sorki, brite, ale masz coś do mangi i komiksów w ogóle? Ja nic do nikogo nie mam. Mangi nie lubię (a jeszcze mniej lubię jej poważnych fanów) Komiksami kiedyś się zaczytywałem (teraz juz brak czasu, niestety) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melva Re: Kto ogladał Final Fantasy? IP: 217.11.129.* 13.06.02, 09:12 brite napisał(a): > an-nah napisał(a): > > > Sorki, brite, ale masz coś do mangi i komiksów w ogóle? > > Ja nic do nikogo nie mam. > Mangi nie lubię (a jeszcze mniej lubię jej poważnych fanów) > Komiksami kiedyś się zaczytywałem (teraz juz brak czasu, niestety) O jakich poważnych fanów ci chodzi!!!! O tych, co nie olewają wszystkiego w 5 minut po przeczytaniu czy o tych co po prostu nie chcą wyjść na degeneratów moralnych, broniąc swojego hobby. Może fani mangi rzeczywiście są czasem przewrażliwieni, ale czy to takie dziwne, że jak ktoś ze wszystkich stron słyszy FAŁSZYWE i NEGATYWNE opinie na jej temat to próbuje to jakoś wyprostować !?. Może ty też kiedyś się zainteresujesz czymś co będzie przez przeciętnego człeka uważane (bezpodstawnie) za wylęgarnie pedofili i morderców oraz hobby głupków. I jak tu w takiej sytuacji nie być "poważnym" fanem i zgadzać się, żeby wszyscy cię "kopali". Odpowiedz Link Zgłoś
an-nah Re: Kto ogladał Final Fantasy? 13.06.02, 10:12 Gość portalu: Melva napisał(a): > brite napisał(a): > > > an-nah napisał(a): > > > > > Sorki, brite, ale masz coś do mangi i komiksów w ogóle? > > > > Ja nic do nikogo nie mam. > > Mangi nie lubię (a jeszcze mniej lubię jej poważnych fanów) > > Komiksami kiedyś się zaczytywałem (teraz juz brak czasu, niestety) > > O jakich poważnych fanów ci chodzi!!!! O tych, co nie olewają wszystkiego w 5 > minut po przeczytaniu czy o tych co po prostu nie chcą wyjść na degeneratów > moralnych, broniąc swojego hobby. Może fani mangi rzeczywiście są czasem > przewrażliwieni, ale czy to takie dziwne, że jak ktoś ze wszystkich stron słysz > y > FAŁSZYWE i NEGATYWNE opinie na jej temat to próbuje to jakoś wyprostować !?. Mo > że > ty też kiedyś się zainteresujesz czymś co będzie przez przeciętnego człeka > uważane (bezpodstawnie) za wylęgarnie pedofili i morderców oraz hobby głupków. > I > jak tu w takiej sytuacji nie być "poważnym" fanem i zgadzać się, żeby wszyscy > cię "kopali". Słusznie, Melva, słusznie. Tak się składa, że jestem fanką mangi i to poważną, choć nie rzucam się na tych, którzy mangi nie lubią... pod warunkiem, że mogą ten brak zamiłoawnia uzasadnić: "Czytałem kilka mang, obejrzałem kilka anime innych niż Czarodziejka z Księżyca albo Dragon Ball, ale dalej mi się manga nie podoba". Brite, nie zmuszam cię do uzasadniania, dlaczego nie lubisz mangi, ale nie masz chyba powodu nie lubic mnie, za to, że ja lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siriuz Re: Kto ogladał Final Fantasy? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.02, 18:14 Rewelacja to jest i nie tylko wizualna. Ten film pokazuje dlaczego w niedalekiej przyszlosci grafika komputerowa pokona tradycyjne kino. Po prostu wszystko sie tam trzyma kupy, atmosfera nie jest rozkladana z prozaicznych powodow - braku pieniedzy na wymyslne efekty ktore sobie autor wymyslil, tudziez niemoznosci technicznych ich realizacji. Film ma niepowtarzalna atmosfere i klimat, ktory przenosi nas w ten dosc futurystyczny i niezwykly swiat duchow, kosmitow itp. To jest uczta dla zmyslow i wyobrazni. Po seansie trudno sie otrzasnac z tej wizji... Ja ten film ogladalem juz wielokrotnie i co jakis czas siegam reka na polke by znow zobaczyc i oderwac sie zupelnie. Ten film ma moc jak wiele innych klasykow japonskich (np. Akira) i tylko pozazdroscic im ich sposobu narracji i kreaowania niesamowitych swiatow i wizji. NAPRAWDE GORACO POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna M Re: Kto ogladał Final Fantasy? IP: *.chello.pl 31.05.02, 21:45 Wizualnie robi wrażenie, ale mnie akurat akcja znudziła śmiertelnie. Wirtualni aktorzy wyglądają jak zywi (chociaz do pomyłek jeszcze daleko), ale, jak ktoś powiedział, wyglądają jak żywi kiepscy aktorzy w słabym filmie. Idź, obejrzeć warto choćby dla tej animacji, ale na wszelki wypadek nie nastawiaj się na niepowtarzalne misterium. Odpowiedz Link Zgłoś
okazja Re: Kto ogladał Final Fantasy? 06.06.02, 09:16 wizualnie prawie perfekcyjnie..... widac niewielkie niedociagniecia...... glowni bohaterowie animowani na dosc wysokim poziomie..... choc poruszaja sie jeszcze nieco lalkowato..... znacznie lepiej wygladaja przy slabym oswietleniu..... caly drugi plan cieniutki...... a opowiesc ...... no jaka moze byc.... przeciez do luzna adaptacja gry komputereowej...... naiwna.... prosta...... glowny watek i nic ponadto...... niezbyt logiczna i niezbyt spojna....... film warty obejrzenia dla glownej bohaterki..... animacja wlosow.... klasa w sobie..... na poziomie futra salliego w potworow i spolki...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melva Re: Kto ogladał Final Fantasy? IP: 217.11.129.* 06.06.02, 09:10 W sumie całkiem niezły film, tylko mógłby bardziej oddawać klimat cyklu gier. Nie wymagam, żeby w jednym filmie zmieścić epicką fabułę taką jak z 8 lub 9, ale te gry zawsze miały trochę mangową grafikę... no i były FANTASY(z domieszką SF)!! A w tych samych plenerach można by zekranizować świetnego Fallouta, i fani gry wcale się nie obrażą, że się ją z FF ekranizuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vera Re: Kto ogladał Final Fantasy? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 20:02 Mi się podobał a to głównie ze względu na jego innowacyjność. I tyle. Vera Odpowiedz Link Zgłoś
plockier Re: Kto ogladał Final Fantasy? 13.06.02, 10:20 Niezły film oparty na doskonałej grafice komputerowej. Wiele z zawartych w nim idei pochodzi z kultury manga, co powoduje pewne uproszczenia mogące się niektórym nie podobać. Ale - jak ktoś nie lubi to niech nie ogląda i potem nie marudzi. Film gorąco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
an-nah Re: Kto ogladał Final Fantasy? 13.06.02, 10:31 Sorki, ale może mnie oświecisz, co to jest "kultura manga"? Czyżby owoce mango miały własną cywilizację i kulturę? Odpowiedz Link Zgłoś