Gość: 5zzz5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.07, 11:49 Zastanawiam się czy jeśli moja dziewczyna nie czytała nic z fantastyki to czy np. spodobają jej się "Kłamstwa..." S.Lyncha?? Doradźcie,proszę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 321duum Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: *.gprs.plus.pl 17.12.07, 11:57 Ja czytałem. Mi się podoba. Akcja, humor i ciekawy klimat całej powieści sprawi, ze nie będzie się nudzić. Zawsze możesz Jej poczytać na głos.... :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 5zzz5 Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.07, 08:36 Z tym czytaniem na głos to ciekawy pomysł :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: *.gprs.plus.pl 18.12.07, 10:49 Ja bym komuś kupił na prezent. Ale nie mam takiej osoby..... :( Odpowiedz Link Zgłoś
zuna Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? 18.12.07, 18:08 Jak dla mnie to całkiem dobry pomysł. Książka nie jest ''czystą'' fantastyką, zawiera sporą domieszkę awanturniczej sensacji i humoru. Przeczytałam ją i uważam za bardzo sympatyczną lekturę. :-) Pozdrawiam, Zuna ------------------------------ fantasybook.idl.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: farfal Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: *.ghnet.pl 18.12.07, 23:20 To też jest mój typ na prezent dla kumpla;) Widzę, że ma dobre opinie. Ksiązka na topie. Odpowiedz Link Zgłoś
kkfk Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? 19.12.07, 00:51 bardzo dobry prezent!!!!!! Dla osób, które cenią "Silmarillion" Tolkiena polecam odwiedzic strone: allegro.pl/item284870051__silmarillion_dla_koneserow_1977_idealny_prezent.html Wydanie z 1977r (!!) pierwsze angielskie. pozdrawiam, kkfk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4road5 Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: *.chello.pl 19.12.07, 22:21 Zobaczymy co ten Lynch wymyślił. Już zamówiłem u Mikołaja :) Odpowiedz Link Zgłoś
mihu12345 Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? 20.12.07, 13:29 Na pewno się nie rozczarujesz. Książka wciąga już od pierwszych stron. Miłego czytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 5zzz5 Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.07, 11:21 Skoczyłem do Empiku, kilkanaście stron przeczytałem i myśle ze będzie zadowolona z takiego prezentu. A podobno jest juz druga część? Odpowiedz Link Zgłoś
zuna Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? 23.12.07, 09:33 Scott Lynch zaplanowal, ze cykl ''Niecni Dżentelmeni'' bedzie skladal sie z siedmiu czesci. Zapoczatkowaly go ''Kłamstwa Locke’a Lamory'', w kwietniu (prawdopodobnie 18) MAG ma wydac druga czesc: ''Red Seas Under Red Skies''. Z niecierpliwoscia na nia czekam. Pozdrawiam, Zuna ------------------------------ fantasybook.idl.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xmen Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: *.smgr.pl 26.12.07, 21:06 Ja też sobie chętnie przeczytam bo jak ma być w stylu "Kłamstw..." to ja się moge od razu zapisać jako pierwszy w kolejce do kupienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: *.gprs.plus.pl 26.12.07, 22:30 Aż taka dobra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xmen Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: *.smgr.pl 27.12.07, 23:54 Pewnie ze fajna. Mam tylko nadzieje ze druga czesc tez bedzie super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: *.gprs.plus.pl 28.12.07, 07:51 To musze kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chin-lu Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: *.chello.pl 30.12.07, 10:52 Jak by była wcześniej premiera to możnaby kupić komuś prezent na Zajączka Wielkanocnego :) Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia0 Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? 30.12.07, 14:13 chin-lu a Ty kupujesz prezenty na Zajączka Wielkanocnego? A co to za zwyczaj? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chin-lu Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: *.chello.pl 31.12.07, 06:39 No tak jak się kupuje na Gwiazdkę to i można kupić coś najbliższym (zwłaszcza dzieciom) na Wielkanoc. A książka jest dobrym prezentem zawsze. Przynajmniej ja tak sadzę. Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia0 Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? 02.01.08, 09:14 Ok.Zgadzam się książka to dobry prezent. Pod warunkiem ze wiesz na 100% ze osoba obdarowana lubi czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 5zzz5 Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.08, 10:24 Zadowolona była. teraz już wiem co jej kupię na drugi prezent :) Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia0 Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? 04.01.08, 10:43 drugą część?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ymck Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: 85.11.118.* 04.01.08, 15:51 Drugiej po polsku to jeszcze nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
synestezja007 Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? 04.01.08, 16:32 Fantastyka to doskonały prezent pod choinkę. Co, że nie ma po polsku, w oryginale czytać! Uczit'sia, jak mawiał batiuszka Lenin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chin-lu Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: *.chello.pl 04.01.08, 16:48 A wiesz ile tam trudnych wyrazów jest ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ymck Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: 85.11.118.* 07.01.08, 10:32 Jeśli ktoś dobrze zna język to powinien (szczególnie fantastykę) czytać w oryginale. Złe tłumaczenie może zniechęcić do książki. Ale jak ktoś nie czyta płynnie to lepiej poczekać na przekład. Bo też sie można zniechęcić. Wszystko zależy od tego czy czujemy się na siłach by brać się za oryginał. Jak ktoś się czuje to trudne wyrazy go nie zniechęcą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 5zzz5 Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.08, 09:54 Poczekam na polską. Aż tak dobrze to nie znam ang. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ymck Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: 85.11.118.* 07.01.08, 11:58 I dobrze :) Jak napisałem wyżej - jak ktoś się nie czuje na siłach lepiej żeby poczekał na przekład żeby się nie zniechęcić. A oczekiwanie ma też swoje dobre strony :) Książka potem lepiej "smakuje" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helli Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: *.ghnet.pl 07.01.08, 18:13 albo się o niej zapomina... to można przeczytac w oryginale i później jeszcze raz po polsku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ymck Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: 85.11.118.* 08.01.08, 12:50 Chcesz powiedzieć że ktoś zapomni o czymś na co czeka?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helli Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: *.ghnet.pl 09.01.08, 00:48 jeśli na przykład w międzyczasie ukaże się jakas porywajaca pozycja, można zapomniec o tym na co się czekać. ale to tylko chyba jacyś niewierni czytelnicy;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ymck Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: 85.11.118.* 09.01.08, 09:36 Tak może być gdy się czeka na coś "świeżego" ale nie na kolejną część sagi :) Zbyt bardzo ma się jeszcze na podniebieniu smak poprzedniej części ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chin-lu Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: *.chello.pl 08.01.08, 20:35 To Ty książke smakujesz? :) Zartuję oczywiście. Rozumiem co chcesz przez to powiedzieć. Ja raczej poczekam na tłumaczenie z powodu trudności z językiem ang :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ymck Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: 85.11.118.* 09.01.08, 09:39 Oczywiście że smakuję ;) Może trochę innymi zmysłami ale zawsze to smak. Nie masz tak że gdy czytasz coś naprawdę dobrego masz wrażenie jakbyś zjadł coś przepysznego? Ja tak czasem mam :) Do tego książki wącham. Szczególnie te całkiem nowe prosto z księgarni. Lub te całkiem stare wyszperane w antykwariacie. Lubię też odgłos przerzucania świeżych kartek - takie pyk pyk posklejanych ze sobą stron ;) Ale ja jestem wariat :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 5zzz5 Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.08, 09:49 Może nie od razu wariat. Ale dziwny na pewno :) Choć słyszałem już od kogoś ze ma ulubione wydawnictwa, które stosują określony rodzaj papieru. Dla mnie to nie jest aż takie wazne. Wolę zeby książka była ciekawa a nie pachnąca :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: *.gprs.plus.pl 09.01.08, 13:24 Nie słyszałem nigdy zeby ktoś wąchał książki? Po co tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigizigi Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: *.ghnet.pl 09.01.08, 18:15 ksiązka fantasy nie musi pachnieć, ale takie romanse mogłyby byc perfumowane, hmmmm....truskawkowe aromaty... mniam no bo czym miałaby pachnieć taka ksiazka jak Kłamstwa Locke'a Lamory??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ymck Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: 85.11.118.* 10.01.08, 14:06 To nie chodzi o perfumowanie książki tylko o zapach świeżego papieru. Ma swój specyficzny. Z resztą idźcie do empiku i weźcie dwie takie same książki - jedną czytaną przez empikowych czytaczy a drugą świeżutką niedotykaną. Ma swój zapach. Specyficzny niewyczytanych jeszcze literek nowej przygody. To mój bzik :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigizigi Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: *.ghnet.pl 10.01.08, 19:19 a mnie mdli taki zapach, łee. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigizigi Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: *.ghnet.pl 10.01.08, 19:22 mnie mdli taki zapach, łee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ymck Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: 85.11.118.* 10.01.08, 19:40 Każdy ma swojego bzika każdy jakieś hobby ma ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: *.gprs.plus.pl 11.01.08, 13:37 Kłamstwa??? Hmmm... jedyne słowo jakie mi przychodzi na mysl jak łyszę słowo: kłamstwa to - słodkie kłamastwa. Ale czy kłamstwa sa zawsze słodkie? A poza tym to jest smak a nie zapach. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chin-lu Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: *.chello.pl 11.01.08, 17:27 Przecież tu nie chodzi ani o smak ani o zapach. Dobra zabawa, humor dla tego ludzie sięgają po książki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ymck Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: 85.11.118.* 14.01.08, 14:22 Jasne że sięga się z innych powodów. Ja nie czytam książek bo ładnie pachną ;) Zapach jest jakby przy okazji. Po prostu go lubię. To taka moja mała ceremonia przed rozpoczęciem czytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 5zzz5 Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.08, 15:39 jesli to ma Ci umilić czytanie to prosze bardzo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: *.gprs.plus.pl 14.01.08, 15:43 To prawda. dobra zabawa to podstawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ymck Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: 85.11.118.* 15.01.08, 14:07 Książki to pasja :) A w pasje zazwyczaj wkładam dużo serca ;) A ta otoczka jaką sobie robię przy czytaniu po prostu dodaje temu wszystkiemu smaku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 5zzz5 Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.08, 14:23 To ciekawe co mówisz. Dużo ludzi podchodzi do czytania książek mechanicznie. Powinni sie z Tobą spotkać to ich nauczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: *.gprs.plus.pl 16.01.08, 12:08 Ja wcale nie czytam mechanicznie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ymck Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: 85.11.118.* 16.01.08, 13:16 Każdy czyta tak jak lubi :) Ja na przykład nigdy nie czytam jednej książki zaraz po skończeniu innej. Muszę odczekać dzień dwa (nawet jeśli mnie kusi) żeby trochę opadły emocje po tej która skończyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 5zzz5 Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.08, 09:38 To zrozumiałe. Wszystko by się zlewało w jedną całość. Choć zastanawiam się czy jest dużo ludzi którzy z takim zacięciem czytają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ymck Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: 85.11.118.* 17.01.08, 16:01 Myślę że sporo. Przynajmniej wśród tych którzy czytają namiętnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 5zzz5 Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.08, 08:36 Oby oby bo czytanie niesie ze sobą dużo dobrego. Rozwija i kształtuje umysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ymck Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: 85.11.118.* 18.01.08, 18:50 Ważne żeby w Polsce ludzie w ogóle zaczęli czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 5zzz5 Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.08, 11:08 pewnie mały procent czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia0 Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? 21.01.08, 13:34 Nie wiem czy taki mały. W Empiku to zawsze ciasno jest na dziale z książkami. Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy-z-monitorem Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? 21.01.08, 17:39 Mało ludzi kupuje ksiązki. Ale coraz więcej czyta. Co mnie cieszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 5zzz5 Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.08, 11:23 Czy to ma oznaczać ze tradycyjne książki odchodzą do lamusa? Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy-z-monitorem Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? 22.01.08, 17:27 Nie tego nie powiedziałam. Po pierwsze nie kupują nie oznacza czytają tylko elektroniczne - istnieją jeszcze biblioteki ;) Poza tym sa jeszcze tradycjonaliści (do których sie zaliczam) którzy wolą czytać papierowe książki. Chociaż jest ich coraz mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ymck Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: 85.11.118.* 22.01.08, 17:35 Ja popieram :) E booków nie można wąchać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 5zzz5 Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.08, 12:42 Na ale tak na oko, to chyba duzo tych tradycjonalistow nie zostało? A co do bibliotek to rzeczywiście istnieją i ..............swiecą pustkami :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy-z-monitorem Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? 23.01.08, 16:01 Gdzie świecą pustkami? Po niektóre ksiązki trzeba się zapisywać w kolejce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chin-lu Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: *.chello.pl 23.01.08, 16:16 A gdzie tak jest? Czasy kolejek juz dawno sie skończyły. Teraz po prostu książki sa bardzo drogie i dlatego ludzie przychodzą poogladają i wychodzą bo nie maja pieniędzy zeby sobie je kupić. A ci co mają kasę nie maja czasu zeby czytac. Smutne. Ale prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: *.gprs.plus.pl 22.01.08, 12:56 Bo książki są bardzo drogie, dlatego ludzie nie kupują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chin-lu Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: *.chello.pl 23.01.08, 16:12 To jeszcze o niczym nie świadczy ze dużo ludzi odwiedza Empik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zarłok Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: *.ghnet.pl 23.01.08, 20:41 odwiedzają, bo w Empiku sa najwazniejsze pozycje no i nowości! a i salony empik są w największych miastach, zazwyczaj osrodkach akademickich, studenci podbijają liczbę sprzedawanych ksiązek. ja wolę kupować podręczniki niź robic ksero Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ymck Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: 85.11.118.* 14.01.08, 14:23 Chodzi o książkę "Kłamstwa Locka Lamory" :) Nie o kłamstwa kłamstwa :) Odpowiedz Link Zgłoś
buraczek123 Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? 15.01.08, 22:12 Gość portalu: ymck napisał(a): > Chodzi o książkę "Kłamstwa Locka Lamory" :) Nie o kłamstwa kłamstwa :) no ale chyba lock klamał, klamał.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 5zzz5 Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 11:33 tak troszkę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ymck Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: 85.11.118.* 16.01.08, 13:14 Oj tam zaraz kłamał odrobinę mijał się z prawdą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
buraczek123 Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? 16.01.08, 17:27 a czy mijać się z prawda to nie to samo co klamać;>, hehehehe no ale wybaczymy mu, bo książka genialna! zresztą nie można rozliczać z kłamstw ksiazki z gatunku fantasy;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 5zzz5 Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.08, 09:41 No tak jak fantasy to trudno powiedzieć - prawda :) Ale przynajmniej wokół siebie mamy prawdę, to w książkach już jej nie musi być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ymck Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: 85.11.118.* 17.01.08, 13:09 Poza tym Lock nie tylko kłamał. Nie zapominajmy że był/jest wiernym oddanym i lojalnym przyjacielem. Że potrafi postawić na szali swoje życie dla osób mu bliskich. więc nie oceniajmy go zbyt surowo :) Odpowiedz Link Zgłoś
buraczek123 Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? 17.01.08, 18:39 Gość portalu: 5zzz5 napisał(a): > No tak jak fantasy to trudno powiedzieć - prawda :) Ale przynajmniej wokół > siebie mamy prawdę, to w książkach już jej nie musi być. hellooooo!!!!!!! mamay wokół siebie prawdę!!!??? ja pokusiłabym się o zgola odmienną interpretacje rzeczywistości!!! wokoł nas samo kłamstwo!!! niestety ja tak widzę otoczenia;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 5zzz5 Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.08, 08:32 Mowiac o prawdzie myslę o tym wszystkim co dookoła nas się przytrafia. A to czy te zdarzenia są dobre czy złe to już zależy od innych czynnikow. Ja to tak interpretuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: *.gprs.plus.pl 18.01.08, 13:55 A po co tak pesymisycznie do świata się nastawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy-z-monitorem Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? 18.01.08, 18:39 Wokół siebie mamy to co sami budujemy. Chyba że mowa o politykach ale w takim razie to ja nie biorę udziału w dyskusji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyszka złota Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: *.ghnet.pl 19.01.08, 12:48 o politykach to juz nie ma siły nikt dyskutować obecnie;> własnie od takiej rzeczywistości uciekam sobie w swiat fantasy Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia0 Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? 21.01.08, 13:38 czyli zupełne oderwanie od świata otaczającego? Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia0 Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? 21.01.08, 13:41 Nie wszytko co widzimy jest zakłamane. Po co tak myśleć?Wtedy chyba jest trudniej w zyciu? Tak mi się zdaje. Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy-z-monitorem Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? 21.01.08, 17:40 E tam. Malkontenci lubią wszystko widzieć w czarnych barwach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyszka złota Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: *.ghnet.pl 21.01.08, 20:06 nie, nie jestem malkontentem!!! ale coź są pewne obszary naszego zycia do których nie dociera światło optymizmu, hehhehe ;P Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy-z-monitorem Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? 22.01.08, 17:30 Na przykład jakie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
buraczek123 Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? 22.01.08, 23:18 rozmowy-z-monitorem napisała: > Na przykład jakie?:) no własnie polityka;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 5zzz5 Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.08, 11:30 To prawda ze świat w optymistycznych barwach jest przyjemniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy-z-monitorem Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? 23.01.08, 16:03 E tam polityka. Demonizujemy ją trochę. Na wiejskiej zawsze był syf i pewnie zawsze będzie - jak to u władzy. Prz okazji czasem uda się im zrobić coś dobrego. Rzadko bo rzadko ale uda ;) Odpowiedz Link Zgłoś
buraczek123 Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? 23.01.08, 20:20 ok zgadzam się jak już nie ma się na co narzekac to przechodzi się na politykę;P trzeba im zaufac i dac szansę, chyba.... niech tylko będa uczciwi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 5zzz5 Re: Fantastyka to dobry prezent pod choinke? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.08, 09:34 Hmm.. Ciekawa interpretacja :) Odpowiedz Link Zgłoś