Dodaj do ulubionych

Czeslaw Niemen nosil peruke???

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.02.04, 22:32
Obserwuj wątek
    • Gość: kuku Re: Czeslaw Niemen nosil peruke??? IP: *.gabo.pl 16.02.04, 22:36
      no a jak.prawie zawsze,te jego dluuugie wlosy-peruka jak nic@ na 100% nawet moi
      rodzice o tym mowili ostatnio/
      • Gość: Osjan Re: Czeslaw Niemen nosil peruke??? IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 22:42
        Oto problemy inteligentów.
    • aankaa a jeśli nawet nosił, to co ? 16.02.04, 22:46
      gorzej śpiewał ???
      • bokaj Re: a jeśli nawet nosił, to co ? 17.02.04, 00:28
        jeśli po filmie i wysłuchaniu na koniec "Rapsodu" ktos ma tego rodzaju pytania w sobie - to współczuję...
        • Gość: Riki Re: a jeśli nawet nosił, to co ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 00:42
          Nosił od końca lat 60-siątych i nie chciał zrezygnować. Uparty był, choć ta
          peruka uroku mu nie dodawała
    • Gość: 3x Re: Czeslaw Niemen nosil peruke??? IP: 62.233.183.* 17.02.04, 01:12
      A co to ma do rzeczy?
    • Gość: ami17 Re: Czeslaw Niemen nosil peruke??? IP: *.acn.pl 17.02.04, 09:57
      Taaak, i poza tym, że śpiewał wspaniale, w tejże peruce wyglądał świetnie.
      • Gość: gosc Re: Czeslaw Niemen nosil peruke??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.02.04, 10:25
        dzieki,bo dopiero wczoraj sie o tym dowiedzialem

pozdrawiam fanow Niemena
        • jacqueline Re: Czeslaw Niemen nosil peruke??? 17.02.04, 10:41
          Gość portalu: gosc napisał(a):

> dzieki,bo dopiero wczoraj sie o tym dowiedzialem
          >
          > pozdrawiam fanow Niemena

Toś się chyba z choinki urwał. To było wiadomo od dawna.
    • emilly_soerenson Re: Czeslaw Niemen nosil peruke??? 18.02.04, 14:37
      To dość złozony problem…Nie rozumiem dlaczego akurat teraz po śmierci
      poruszana jest ta kwestia. Rzeczywiście Czesław nosił perukę już od początków
      kariery. Na początku oczywiście bez kapelusza, potem dodał okrycie głowy. Dla
      skoordynowania przesuwu zarówno kapelusza jak i peruczki kruczoczarnej ktoś z
      jego przyjaciół wpadł na pomysł połaczenia obydwu. I tak Czesław nosił Peruko-
      Kapelusz lub Peruko-Toczek rodem z Tadżykistanu i wcale się tym nie przejmował.
      Nie była to zbyt duża ekstrawagancja zważywszy, że niejaki Paul Kimon od 1986
      roku nosi peruki różnej długości, a mianowicie w jego garderobie pod lustrem
      znajduje się 7 głów porcelanowych. Na każdej głowie znajduje się peruka innej
      długości. Na każdy dzień tygodnia. Różnice w długości są rzeczywiście
      niewielkie ale zawsze…
      Pozdrawiam
    • emilly_soerenson Re: Czeslaw Niemen nosil peruke??? 18.02.04, 14:37
      Oczywiscie chodziło o Paula Simona
      Przepraszam za literówkę
    • moniq_c Re: Czeslaw Niemen nosil peruke??? 18.02.04, 14:39
      wyczytałam w jakimś artykule wspomnieniowym w dodatku Wyborczej, że i owszem...
      o pierwszej żonie i 40-letniej dziś córce nie wspominając
      ale czy to ważne??????
    • Gość: zbyszek Re: Czeslaw Niemen nosil peruke??? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 18.02.04, 15:03
      Tę bzdurę o peruce Czesława Niemena wymyślił krytyk muzyczny, bardzo
      Artyście "życzliwy", niejaki Wacław Panek. Był on również autorem paszkwilu, w
      którym to opisywał występ C. Niemena na koncercie w Radomiu, kiedy to muzyk
      miał wypiąć na publiczność pewną część ciała. Panek chorobliwie nie znosił
      Niemena. Nie wiem co nim powodowało. Na koncercie w Radomiu byłem osobiście.
      Nic z tego o czym później pisał ten dupek, nie miało miejsca. Zresztą więcej
      było w różnych czasach wszelkiej maści "dobrze poinformowanych". Tak to już
      jest, że wybitne jednostki ścigane są przez nawiedzonych, dewiantów i innych
      popaprańców. Nie wspominałbym Panka, bo nie wart jest nawet splunięcia, ale
      mierzi mnie jak widzę, że plota puszczona w obieg ponad 30 lat temu, w dalszym
      ciągu funkcjonuje w społeczeństwie. Więcej rozwagi, drodzy forumowicze.
      • emilly_soerenson Tak więcej rozwagi 18.02.04, 15:19
        • marek.b.gazeta.pl Re: Tak więcej rozwagi 22.12.13, 10:25
          nie mogles byc na koncercie Radomiu bo koncert ten slynny odbyl sie ,ale w Radomsku ...
        • marek.b.gazeta.pl Re: Tak więcej rozwagi 22.12.13, 10:30
          tak wiec Zbyszku klamstwa piszesz wymyslasz historyjke ,tylko po co .koncert Czeslawa odbyl sie w Radomsku ,malej miejscowosci haha ,ale Ty tam nie byles ..
          • praktykant.lulek Re: Tak więcej rozwagi 17.02.15, 10:35
            oczywiście, że w Radomsku

"Jedno i drugie dotyczy tzw. procesu radomszczańskiego: podczas jednego z koncertów Niemen miał bez spodni wypiąć się na dziennikarza z Radomska; artystę oskarżono o nieobyczajne zachowanie.

- Materiał gromadziłem przez lata. Brakowało mi jednak informacji o tym procesie. Odbył się na początku lat 70., niestety nic się nie zachowało. Trafiłem tylko na zapis, że taka sprawa miała miejsce, ale bez szczegółów. Byłem w kropce - wspomina Magowski. - W końcu wyszperałem jedno jedyne zdjęcie z tamtego okresu. Jego autorem był Janusz Mielczarek. Nie widziałem, kto to jest i jak do niego dotrzeć.

Na zdjęcie reżyser natrafił, wertując zbiory Biblioteki Śląskiej. W poszukiwaniach fotografa pomogli mu znajomi ze Śląska.

- Znalazłem pana Janusza i okazało się, że ma więcej zdjęć. Gdyby nie on, nie wiem, czy tak szeroko poruszyłbym ten temat. Są jedynym dowodem tego zdarzenia z życia Niemena. O nim samym powstało już ze sześć książek, a w żadnej nie ma opisu tej sprawy. W filmie pokazaliśmy wszystkie zdjęcia, pan Janusz dodał do nich kilka słów - dodaje Magowski.

- Dobrze pamiętam tamto zdjęcie, ukazało się w "Gazecie Częstochowskiej". Na samym procesie nie byłem, bo fotografów nie wpuszczano na salę rozpraw. Zrobiłem je, gdy Niemen z niej wychodził. Kolejne - na korytarzu i przed gmachem sądu."

Cały tekst: czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,17418639,Czestochowski_watek_filmu__Sen_o_Warszawie___Ogladaj.html#ixzz3RzdxlL00
      • emilly_soerenson Więcej rozwagi 18.02.04, 15:21
        Tak racja Zbyszku taką rozwaga niestety nie tylko uczestnicy forum nie moga się
        szczycić, dotyczy to także kolei irańskich bo ponad 180 zginęło, a 300 zostało
        rannych w następstwie eksplozji pociągu transportującego siarkę w północno-
        wschodniej części Iranu. Wybuchły cysterny przewożące benzynę i mazut, a
        eksplozja nastąpiła w następstwie zderzenia się dwóch pociągów towarowych.
        Wybuch zniszczył pięć wiosek położonych w pobliżu linii kolejowej.
        Uważajcie
      • szemran Re: Czeslaw Niemen nosil peruke??? 19.02.22, 21:43
        Mniejsza o jakiegoś dziennikarza, ale na fotach bardzo sztucznie schodzą te włosy. Typowy efekt peruki.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka