Dodaj do ulubionych

ugotowani!!! wczoraj

08.12.10, 13:11
Ogladalam wczoraj powtorke na TVN...ale mnie ten program wku....

4 babki..jedna przez dryga zgrywa wieksza gwiazde i madamme...wszystkie zyja ponad standard,w pieknych mieszkaniach i domach,wydaje sie ze w programie chca tylko pokazac swoj stan posiadania (po co pokazuja sypialnie lub lazienke??albo perfumy??-to program kulinarny)no i kazda szpanuje zakupami w almie LOL...zenada...

pani blond-chata wypasiona i wielka,zarozumiala,chamowata...

pani czarna-mieszkanie extra wypasione,super ciuchy,"gwiazda", ale z boku brak dwoch zebow:(

pani ze wsi-w koszmarnych okularkach,ktora uniosla sie honorem ,ze nie zje barana...zenada;/ podpinala to pod wegetarianizm (tiaaaaa) ale na pytanie kolezanki dlaczego drob je a barana nie odpowiedziala:"nie wiem,nie kazddy musi mnie rozumiec" hahahah

starsza pani-tez przerost formy nad trescia

OGOLNIE TEN PROGRAM TO ZENADA!!!!

wydaje mi sie,ze tam chodzi tylko o to zeby pokazac ile ma sie kasy i jaki dom;/
Obserwuj wątek
    • brajanaa Re: ugotowani!!! wczoraj 08.12.10, 13:32
      marittkaa napisała:

> Ogladalam wczoraj powtorke na TVN...ale mnie ten program wku....
      > 4 babki..jedna przez dryga zgrywa wieksza gwiazde i madamme...wszystkie zyja po
      > nad standard,w pieknych mieszkaniach i domach,wydaje sie ze w programie chca ty
      > lko pokazac swoj stan posiadania

AAAAAAAA :D
      Niektórzy tak żyją. Pooglądaj kolorowe pisemka i miej takie same pretensje do tych wszystkich celebrytek i gwiazdek.

> no i kazda szpanuje zakupami w almie LOL...zenada

AAAAAA :D Często robię zakupy w ALMIE, na śniadanie głównie, bo mam je obok pracy.
      szpanuję??? :D
      A uspokoi Cię, że ALMA jest sponsorem i MUSZĄ pokazać zakupy właśnie u nich? I że płaci za nie TVN? Już Ci lepiej?
      • szwampuch58 Re: ugotowani!!! wczoraj 08.12.10, 13:49
        strasznie marudna kobita ,watpie zebys poprawil jej samopoczucie
    • kibic.zalogowany Re: ugotowani!!! wczoraj 08.12.10, 14:55
      ogólnie program bardzo fajny...
      ale wczorajszy odcinek z tymi czterema matronami to nie tylko porażka z wyborem uczestników, ale tez kompletna porażka co te babska zaprezentowały w kuchni!!!
      żenujący poziom!!!

mam nadzieję, że kolejne odcinki będą ciekawsze i smaczniejsze!!!
      • nioma Re: ugotowani!!! wczoraj 08.12.10, 15:09
        Przepraszam, ale jaki to szpan zakupy w Almie? Przeciez to zwykly sklep jest, tyle tylko, ze dobrze zaopatrzony. Nie wiedzialam, ze szpanuje, robiac tam zakupy. Ktore jeszcze sklepy naleza do szpanerskich?
        Jedna pani miala piekne mieszkanie w kamienicy odziedziczone po przodkach.
        Inna miala wynajety dom na wsi. Nawet niezby ładny, zwyczajny, jakich miliony. Cow tym niezwykłego albo szpanerskiego? Przeciez tak sie mieszka. Nie kazdy mieszka w norze, zapyziałej klicie.
        Czyzby autorka wątku miala jakies kompleksy???
        • marittkaa Re: ugotowani!!! wczoraj 08.12.10, 15:34
          Taaaa,jassne-wynajmowanie duzego domu pod Krakowem to norma...
          Nie wspominajac o duzym apartamencie w ktorym sam prysznic kosztuje 5 tysiecy i ktorym tak bardzo chwalila sie bohaterka...
          Albo ta ogromna 2 pietrowa willa....

I mozesz mi wierzyc kochana niomo ,ze niczego im nie zazdroszcze...Mam to co mam i mi z tym dobrze.
          • nioma Re: ugotowani!!! wczoraj 08.12.10, 15:42
            no wlasnie, obawiam sie, ze jest wrecz odwrotnie, bo Ty nawet zakupy w almie traktujesz jako snobizm. a to jest naprawdę zwykły sklep.
            wynajecie domu poza miastem, na tzw zadupiu czesto kosztuje mniej niz mieszkania w centrum. jesli dwoje doroslych ludzi pracuje i zarabia w okolicach sredniej krajowej to ich na to stac.
            ludzie naprawde pracuja, zarabiaja i mają.
            I dlaczego piszesz,ze wynajmowanie domu to norma skoro inni maja mieszkania? jakis czas temu ogladalam inny odcinek i tam panowie mieli małe mieszkania w bloku. Zwykłe, nie wille ani domy. juz po tych dwoch odcinkach widac, ze ludzie roznie mieszkają.
            Nie pokazuja w tym programie studentow na dorobku ale ludzi doroslych, ktorzy:
            a) mieli prawo juz sie dorobic
            b) pracuja i stac ich na kredyt
            c) mieli np dwa mieszkania i po wejsciu w zwiazek zamienili je na jedno
            etc etc
            • marittkaa Re: ugotowani!!! wczoraj 08.12.10, 17:55
              nioma,ja to pisalam ironicznie...naprawde nie sadze zeby wynajmowanie domu za powiedzmy 5 tysi to byla norma.Moze dla ciebie jest,dla mnie nie.

A co do Almy-jednak ceny maja duzo wyzsze niz np Polo Market,Real,Carrefour.Moze ty na to nie zwracasz uwagi,ja zwracam-i nie widze nic zlego w tym,ze dla mnie w Almie jest drogo.
    • adio.pomidory Re: ugotowani!!! wczoraj 08.12.10, 16:25
      Ja nie miałam wrażenia, żeby panie szpanowały czymkolwiek. Pewnie osoby żyjące skromnie w ogóle nie zgłaszają się do tego programu, znając jego formułę.
      Jednak musze powiedzieć , że ten ostatni odcinek mi się wyjatkowo nie podobał, bo miałam wrażenie, że wszystkie kobity były niesympatyczne, zrzędzące i zbyt krytyczne. Wydaje mi się, że te dania nie były aż tak złe, tylko baby wrednawe... :)
      • dona.a Re: ugotowani!!! wczoraj 08.12.10, 19:26
        adio.pomidory napisała:

> Pewnie osoby żyjące
        > skromnie w ogóle nie zgłaszają się do tego programu, znając jego formułę.

Myślę, że właśnie tak jest, ostatnio czytałam jakiś wpis, że autorka chętnie wzięłaby udział w tym programie, ale ma świadomość, że jej mieszkanie nie spełnia tefałenowskich standartów;)
        • nioma Re: ugotowani!!! wczoraj 08.12.10, 21:03
          marittka> ale Ty napisalas, ze zakupy w almie to szpan. no, prosze Cie. szpan w delikatesach?
          • kibic.zalogowany Re: ugotowani!!! wczoraj 08.12.10, 21:50
            bądź tak uprzejmy(a) i do ch...a naucz się odpisywać pod odpowiednimi wątkami, bo tylko wprowadzasz kompletny bałagan!!!

powyżej odpowiedziałeś(aś) pod moim postem, chociaż swoją twoja odpowiedź była kierowana do zupełnie kogoś innego...

czy to tak trudno kliknąć odpowiedni link???
          • marittkaa Re: ugotowani!!! wczoraj 09.12.10, 05:52
            nioma napisała:

> marittka> ale Ty napisalas, ze zakupy w almie to szpan. no, prosze Cie. szp
            > an w delikatesach?

moze zlego okreslenia uzylam...chodzilo mi o to,ze zaden z uczestnikow nie robi zakupow w normalnym sklepie(osiedlowym,polo,real,lidl itd itd itd) tylko w ekskluzywnych delikatesach.
            • happy_time Re: ugotowani!!! wczoraj 09.12.10, 07:43
              A slyszałaś kiedyś o sponsorach? Już ktoś wcześniej pisał, że muszą tam robić zakupy.
    • justyna302 Re: ugotowani!!! wczoraj 08.12.10, 22:20
      Oj dziewczyny, nie klóćcie się :) Toż to pewnie kolejny program, w którym więcej jest z góry zaplanowane i zaklepane niż nam się wydaje, a my znowu przeżywamy. Nie dalej jak dwa, trzy, miesiące temu w jakimś czasopiśmie zobaczyłam zdjęcia Tomka Kammela pod rękę z młodą kobietą, a obok krótki artykuł pt. Nowa narzeczona? I wyjaśnienie, że nie, Tomasz nadal pozostaje w szczęśliwym związku z Katarzyna Niezgodą, a młodą nieznajomą była jego siostra, czy tam dalsza kuzynka, która ma ambicje zrobić podobną jak brat karierę w show biznesie, a początkiem tego ma być jej udział w programie... zgadniecie jakim? Oczywiście Ugotowani! :)
    • megi1973 Re: ugotowani!!! wczoraj 09.12.10, 12:29
      a mnie zniesmaczyła ta starsza pani oblizująca przed kamerami trzepaki od miksera! a feee:(
    • ina2222 Re: ugotowani!!! wczoraj 09.12.10, 18:23
      > na...zenada;/ podpinala to pod wegetarianizm (tiaaaaa) ale na pytanie kolezanki
      > dlaczego drob je a barana nie odpowiedziala:"nie wiem,nie kazddy musi mnie roz
      > umiec" hahahah
      Pyta Chińczyk Polaka: "skoro je pan świnki dlaczego nie zje pan psa, kotka, konika, szczura?"
      No dlaczego nie jesz kotków, a jesz świnki? To i to żywe stworzenia.
      Jest coś takiego jak semiwegetarianizm (o czym ta dziewczyna wspomniała). Uważam, że lepiej jeść tylko ryby i drób (jak ona), niż jeść wszystko, co się rusza. Oczywiście ideałem byłby wegetarianizm pełny. Ale u nas naprawdę nie jest łatwo jest być wegetarianinem, a tym bardziej weganinem. Pożeranie żywych istot w mniejszej ilości lub tylko np. jedzenie ryb jest, moim zdaniem, już i tak wielkim sukcesem.
    • aniani7 Re: ugotowani!!! wczoraj 09.12.10, 18:30
      To był wyjątkowo nieudany odcinek, do szału doprowadzało mnie to ciągłe zrzędzenie, że nie ma mężczyzn. Co one myślały, że sobie mężów czy kochanków znajdą? Poza tym zauważcie, że w każdym odcinku i w każdym domu "grają" te same lampy z Ikei.
      • baba67 Re: ugotowani!!! wczoraj 10.12.10, 16:39
        Nie ma nic zlego w tym ze starsza pani nie bieduje tylko zyje sobie dostatnio wz kamiennicy odziedziczonej po przodkach, ani w tym ze dwudziestolatke stac na ful wypasiona chate i extraciuchy bo ma zasobnych rodzicow, sa mlode malzenstwa gdzie pracuje tylko on ale chate za kilka tysiecy moga sobie wynajac, bledem jest tylko zestawianie tego wszystkiego razem, co daje codziennosc zwyklych POlakow rodem z Klanu. Nie wierze zeby z Krakowa- ojczyzny smakoszy nie zglosily sie osoby moze nie dysponujace takim picem i wypasem ale milszym charakterem oraz wieksza fantazja w kuchni. No i dla ktorych zabawianie gosci nie polega na wspolnym zwiedzaniu w/w picu i wypasu. Choc dla kobity z antykami zrobilabym wyjatek-z wielka przyjemnosci obejrzalabym jej meble i pamiatki.
        • marittkaa Re: ugotowani!!! wczoraj 10.12.10, 23:36
          Powiem tak...te damy za komuny wpier... chleb z cukrem albo pasztetem a teraz wielkie Ą i Ę...Zenada...Ta gowniara,bez dwoch zebow,wygrala 5 tysi a ma mieszkanie za banke,a tamte by ja najlepiej zabily za te wygrana;/ Najgorsza ta panna z wielkim nosem,ktora lansowala sie wszpetnych okularach a la Brzydula i myslala,ze jest trendy...idiotka...jest (semI0wegetarianka a nie umiala odp dlaczego nie je baraniny:"no bo nie,nie kazdy musi to rozumiec"ZENADA
          • eka28 Re: ugotowani!!! wczoraj 17.01.11, 12:41
            marittkaa napisała:

> Powiem tak...te damy za komuny wpier... chleb z cukrem albo pasztetem a teraz w
            > ielkie Ą i Ę...Zenada...Ta gowniara,bez dwoch zebow,wygrala 5 tysi a ma mieszka
            > nie za banke,a tamte by ja najlepiej zabily za te wygrana;/ Najgorsza ta panna
            > z wielkim nosem,ktora lansowala sie wszpetnych okularach a la Brzydula i myslal
            > a,ze jest trendy...idiotka...jest (semI0wegetarianka a nie umiala odp dlaczego
            > nie je baraniny:"no bo nie,nie kazdy musi to rozumiec"ZENADA

Ojoj ileż jadu...
            Meliski?
    • accta Re: ugotowani!!! wczoraj 10.12.10, 19:37
      Jestem z Warszawy, nigdy nie miałam uprzedzeń do ludzi z Krakowa, ale po tym programie powiem jedno: krakowiaki fajne nie są...:)
      • baba67 Re: ugotowani!!! wczoraj 11.12.10, 10:35
        Ja mysle ze to zlosliwa manipulacja warszawskiego TVN. Krakowianie sa specyficzni ale zyskuja przy blizszym Poznaniu :-)
        • aggy80 Re: ugotowani!!! wczoraj 17.01.11, 10:35
          ta starsza byla niezla i pieknie gasila,
          a szecioma potrafisz? ;)
    • mama-008 mnie co innego intryguje 17.01.11, 11:08
      po1)jakie jest dobór ludzi biorących udział w programie?
      bo niedawno był nijaki "Serek" (kazał tak na siebie mówić a to jego nazwisko) - dziwny kloszardowaty gość w wielkich okularach który dziwnym trafem pojawia sie na wielu inprezach dla celebrytów - ost otwarcie H&M na Nowym swiecie w Wawie przy boku z jakas znana celebrytką...
      po 2) wszystcy dziwnym trafem mają super wyczesnae domy.mieszkania.apartamenty ...
      po 3) byl niedawno taksówkarz - zwykłe mieszkanie raczej w stylu lat 70 nie remontowane dosc dawno;-)
      po4) był laska która urzadzała kolajce w domu przyjaciołki(wyczesanym domu dodam) "bo jej kawalerka jest za mała"-tak brzmiało wytłumaczenie - a moze było za skromne he?

dziwny program - chyba ma najmniej wspolnmego z gotowaniem a ma pokazac młodych ludzi w ich super chatach w super ciuchach...i załoze sie ze 3/4 z nich to pracownicy zapleczowi TVN albo zamożni znajomi pracowników TVN
      • nioma Re: mnie co innego intryguje 17.01.11, 14:01
        a ile jest osob, ktore mieszkaja w malych klitkach, biednie urzadzonych i chcacych sie pokazac z tym w telewizji?
        bycie biedniejszym to nic zlego, male mieszkanie rowniez, ale czy w takich sytuacjach ludzie chca sie pokazywac?
        zglosilibyscie sie do programu majac malutkie mieszkanie, byle jakie meble i niekompletną zastawe stolowa? nie byloby tak, ze to wstyd, obciach? pytam teoretycznie. moze ludzie mniej zamozni, majacy gorsze warunki nie zglaszaja sie, bo sie wstydzą?
        osobiscie nie widze zadnego powodu do wstydu ale podejrzewam, ze stan zamoznosci to moze byc jeden z glownych pkt na podstawie ktorych ludzie decyduja sie wyslac swoje zgloszenie do programu.

przy okazji, wczorajsza powtorka i kobieta, ktora moznaby zabic za wredny charakter: Hania, marudzaca, narzekajaca i krytykujaca. Zwykla chamka bez obycia aspirujaca do miana damy...
        • kkokos Re: mnie co innego intryguje 17.01.11, 19:10
          kamera, światła, podgląd nagrania itd. - pamiętacie "usterkę", ile miejsca to wszystko tam zajmowało? a nie było wszak normalnych kamer, tylko ukryte!
          mieszkanie musi być wystarczająco duże, by się cały sprzęt zmieścił. zwłaszcza że to nie statyczny wywiad w kącie gabinetu, tylko trochę ruchu przez pomieszczenia też tam jest. i trochę ludzi, których w kadrze nie widać.

to samo zresztą było przy wyborze rodzin do superniani - nawet chyba na tym forum pisano, że jakieś rodziny odpadały z prozaicznego powodu mieszkania w klitce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka