maniaczytania
01.01.14, 10:40
Dzien dobry! Witam w Nowym 2014 Roku! Zycze wszystkim w Ojejkach piszacym, a takze tym, ktorzy czytaja i zagladaja wszystkiego dobrego, spelnienia marzen, samych radosnych chwil i zyczliwych ludzi wokol :)
Przygotowuje powoli podsumowanie roku na bloga, zrobilam juz sobie notatki, nie tylko ksiazkowo, ale i filmowo. Ten rok byl naprawde niezly - 19 (!!!) razy bylam w kinie, co prawda 8 to filmy animowane ;) , ale co tam - dawno juz takiego wyniku nie mialam, az mi sie przypomnialy stare dobre czasy ;) Pod koniec roku obejrzalam w kinie "Kraine lodu" (swietny klasyczny Disney), "Ratujmy Mikolaja" i "Porachunki" z Robertem de Niro i Michelle Pfeiffer (hmm, reklamowany jako najsmieszniejsza komedia gangsterska od czasu "Depresji gangstera" - dla mnie to w ogole nie byla komedia).
Pod koniec roku obejrzalam tez wreszcie "Argo" i jestem pod ogromnym wrazeniem tego filmu - jest absolutnie doskonaly pod kazdym wzgledem - Oscar zasluzony! - fabula, napiecie, dopracowanie w kazdym szczegole (scenografia, rekwizyty, charakteryzacja, dobor aktorow do poszczegolnych rol, odtworzenie tamtych realiow) - ech, no po prostu musicie to zobaczyc, jesli jeszcze nie widzieliscie :)