Dodaj do ulubionych

niebieskie lato-kto pamięta?

IP: 212.244.106.* 24.06.02, 14:12
To był serial chyba hiszpański
kora
Obserwuj wątek
    • Gość: Tysslen Re: niebieskie lato-kto pamięta? IP: 213.17.165.* 24.06.02, 14:45
      I był tam taki gruby dzieciak, którego bodajże zwali Pirania czy jakoś tak...
      • Gość: Zeb Re: niebieskie lato-kto pamięta? IP: *.kul.lublin.pl 24.06.02, 15:02
        I jeszcze starszy facet mieszkający w statku zamiast w domu i dwóch chłoptasi
        rywalizujących o dziewczynę (jeden blondas i jeden czarniutki).
        • Gość: Jo Re: niebieskie lato-kto pamięta? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 24.06.02, 15:07
          Gość portalu: Zeb napisał(a):

> I jeszcze starszy facet mieszkający w statku zamiast w domu i dwóch chłoptasi
          > rywalizujących o dziewczynę (jeden blondas i jeden czarniutki).

Facet nazywał się Chanquette, a blondas Javi. Nie pamiętam imienia czarnego,
          Pancho?... Poza tym była jeszcze taka dziewczyna, co tam robiła za brzydką (w
          porównaniu z tą śliczną Beatrice) i jeszcze jeden chłopiec. Aha, i jeszcze taka
          starsza malarka.
    • Gość: kubu Re: niebieskie lato-kto pamięta? IP: *.dwi.uw.edu.pl 24.06.02, 19:30
      pamietam piosenke z czolowki :-)))
    • Gość: Hania Re: niebieskie lato-kto pamięta? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.02, 16:38
      Gość portalu: kora napisał(a):

> To był serial chyba hiszpański
      > kora

Tak - hiszpanski. Dla dzieci i mlodziezy. Bardzo lubilam ten serial i nie moglam
      sie nadziwic, ze nad morzem przez caly czas jest TAKIE slonce ;)
      • momi Re: niebieskie lato-kto pamięta? 25.06.02, 17:04
        Przeczytałam Wasze wypowiedzi i coś zaczęło mi się przypominać.Ale to było
        wieki temu.Kojarzę,ale słabo.Kiedy ten serial był wyświetlany?
        • Gość: Zeb Re: niebieskie lato-kto pamięta? IP: *.kul.lublin.pl 26.06.02, 08:33
          Coś tak koło 1983-1984 r.
        • Gość: Hania Re: niebieskie lato-kto pamięta? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.02, 15:09
          momi napisał(a):

> Przeczytałam Wasze wypowiedzi i coś zaczęło mi się przypominać.Ale to było
          > wieki temu.Kojarzę,ale słabo.Kiedy ten serial był wyświetlany?

Oj, jakies glebokie lata 80-te. Serial, z tego co pamietam, byl o grupce
          nastolatkow, ktorzy przyjechali na wybrzeze na wakacje. Jest tam tez miejscowy
          chlopak, ktory chyba kocha sie w jednej z przyjezdnych dziewczyn i tego typu
          klimaty. B. sympatyczny serial.
    • cactus Re: niebieskie lato-kto pamięta? 26.06.02, 09:36
      o ile pamiętam po hiszpańsku to było "Verano azul"
      emisja w soboty jako kino "Sobótki" - tak jak chyba wcześniej "Załoga G"
      stare czasy...
    • mick_owhy ba... 26.06.02, 17:30
      zajebistý serial!
      jeszcze byl taki malec - Tito, kolezka Piranii
      a malarka sie nazywala Julia

dzisiaj grubas Pirania jest zupelnie szczuply
      a Pancho - ten ciemny - chyba zostal jakims lobuzem
      i byl w kryminale
    • Gość: Joas Re: niebieskie lato-kto pamięta? IP: 212.76.37.* 26.06.02, 21:43
      JA! JA! JA!!!!!!!!
      i byl jeden odcinek, gdzie oni ciagle mowili "byc może", to chyba brzmiało "a
      lo mejor" czy coś takiego!!!!!!! fajny serial był!!!!!!
    • Gość: Marcel A macie jakieś namiary w Necie? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.02, 19:26
      Pamietam ten serial, ale słabiutko, gdyż byłem jeszzce wtedy bardzo malutki.
      Pamiętam właściwie tylko Piranię, a o co latało konkretnie to już nie. Mogliby
      to puścić jeszcze raz. Ech ta nostalgia...
      • Gość: sisi Niebieskie lato IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.02, 00:40
        Pamiętam świetnie. Zwłaszcza odcinek o miesiączce Bei, bo wtedy mnie to bardzo
        ciekawiło (sama jeszcze nie miałam). Ale za cholerę nie mogę przypomnieć sobie
        imienia "brzyduli" (jak na podwórku bawiliśmy się w "Niebieskie Lato" ja nią
        byłam!), cos mi swita, że kończyło się na spółgłoskę... Ktoś pamięta?
    • Gość: Asia Re: niebieskie lato-kto pamięta? IP: *.in-addr.btopenworld.com 30.08.02, 22:52
      Pamiętam, ale chyba dlatego, że któregoś lata do obejrzenia był nudny serial
      radziecki dla dzieci. siedziałam przed telewizorem i usłyszałam "A teraz dzieci
      zapraszam na ..."zanim pani powiedziała na co zaprasza pomyślałam, że znowu ten
      nudny film, a tu..."Niebieskie lato". Skakałam po wersalce jak szalona. Mama
      wpadła zobaczyć, co ja wyprawiam. Myślę, że to była powtórka, bo pamiętam, że
      pamiętałam ten film. Pani malarka przyjeżdża do nadmorskiego miasteczka, w
      czołówce dzieciaki jadą bez trzymanki na rowerach, jest jakiś przystojniak
      (chyba blondas). Pamiętam odcinek, w którym mówili słowa od tyłu, próbowałam
      sama to zrobić. I jeszcze ostatni odcinek...Pani malarka wyjeżdża z miasta,
      jakiś chłopak biegnie obok jej samochodu, jest jakiś obraz, który ona albo on
      ogląda.....cudo.
    • malwa200 Re: niebieskie lato-kto pamięta? 16.08.23, 14:31
      ja pamiętam. fajny film
    • tade-k53 Re: niebieskie lato-kto pamięta? 16.08.23, 22:26
      Celem życia zbawienie duszy! "Albowiem cóż pomoże człowiekowi, choćby cały świat pozyskał, a na duszy swej szkodę poniósł? Albo co da człowiek w zamian za duszę swoją?" Mt 16:26
      tradycja2012.blogspot.com/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka