Gość: Jo IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 03.06.03, 18:52 Mimo że dosć dobrze znam radosną twórczość Radia Maryja i Naszego Dziennika, to po 45 minutach oglądania tego wariata rozbolała mnie głowa.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomek9991 Masochizm ? Skoro się nie podoba, to po co oglądać 03.06.03, 20:34 Rozumiem, ze TV publiczna wydająca publiczne pieniądze może być krytykowana przez wszystkich jak leci i za wszystko. Ale TV prywatne, w tym Rydzyka puszczają, co chcą. Czy ten facet jest wariatem ? Jest trochę nawiedzony, ale to tylko odwrotność nawiedzonych entuzjastów, co ciągle młócą slogany i frazesy o tym, że Unia oznacza automatycznie dobrobyt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mahoney Re: Masochizm ? Skoro się nie podoba, to po co og IP: *.man.polbox.pl 03.06.03, 20:52 no to niech aster usunie jeszcze bbc world a na jego miejsce wsadzi wlasnie trwam , to by bylo w ich stylu , wlasnie wrocilem do domu , az sie boje wlaczyc tv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Jak to po co?! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 03.06.03, 20:57 Przecież muszę wiedzieć, o czym tam ględzą, żeby mieć na ten temat swoje zdanie (co nie oznacza oglądania 24 h). Zawsze mi się wydawało, że krytykuje się osoby, które o temacie nie mają żadnego pojęcia, a się wypowiadają!!! Czyżbys uważał odwrotnie? Odpowiedz Link Zgłoś
tomek9991 Skoro ten B...mann to wariat, to ... 03.06.03, 21:09 ...tym gorzej świadczy to o Unii, że go zatrudniała przez tyle lat jako eksperta. No nie ? Wariatem się jest, czyli zatrudnili go jako wariata, albo ( co bardziej prawdopodobne ) teraz Unia robi z niego wariata. Jest człek nawiedzony, ale kiedyś oglądałem go w TV Puls i powiedział coś BARDZO WAŻNEGO : w Unii licza się tylko pieniądze, a nie wartości. Skoro Unia uznała, że w jej konstytucji można umieścić Greków, Rzymian i Oświecenie, a olać chrześcijaństwo ( katolickie, protestanckie, prawosławne ) oraz judaizm, to widzę, że ten nawiedzony Niamiec wcale wariatem nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: Skoro ten B...mann to wariat, to ... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 03.06.03, 21:32 tomek9991 napisał: > ...tym gorzej świadczy to o Unii, że go zatrudniała przez tyle lat jako > eksperta. > No nie ? Albo tym lepiej, że w stosownej chwili zrobili mu grzeczne pa pa. No nie? > Wariatem się jest, czyli zatrudnili go jako wariata, > albo ( co bardziej prawdopodobne ) teraz Unia robi z niego wariata. > Jest człek nawiedzony, OK, może słowo "wariat" było nadużyciem z mojej strony. Ale dla mnie jest szaleńcem tak samo, jak cala ta klika radiomaryjna i w takim własnie kontekście - przypominają mi oszalałych muezzinów. > Skoro Unia uznała, że w jej konstytucji można umieścić Greków, Rzymian i > Oświecenie, a olać chrześcijaństwo ( katolickie, protestanckie, prawosławne ) > oraz judaizm, Oj, teraz to przeginasz. Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. Ty się czepiasz sformulowania o Grekach, Rzymianach i Oświeceniu, widząc w tym "olanie" chrześcijaństwa oraz judaizmu. A ja widzę w tym sformułowaniu właśnie szacunek dla ludzi, bez zastanawiania się, jakiego są wyznania. Czym się różni ktoś, kto ma np. krzyżyk albo mezuzę na drzwiach, od kogoś, kto tego nie ma? Co mnie obchodzi, do jakiego boga modli się moja sąsiadka? I czy w ogóle się modli? Odpowiedz Link Zgłoś
tomek9991 NIEKONSEKWENCJA 03.06.03, 22:40 Albo jest konstytucja bez preambuły ( po co komu takie cholerstwo ? ), abo wpisujemy zgodnie z porządkiem historycznym to co ważne dla Europejczyków. Skoro wpisujemy Greków i Rzymian oraz Oświecenie, to zapominanie o chrzescijaństwie jest nielogiczne. Gadki o wojnach religijnych i inkwizycji są bez sensu, bo Rzymianie wyrżnęli całe narody, o oświeceniowi jakobini troszkę ludzi zgilotynowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: NIEKONSEKWENCJA? Bynajmniej IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 03.06.03, 23:15 tomek9991 napisał: > Albo jest konstytucja bez preambuły ( po co komu takie cholerstwo ? ), A po co preambuła? Ja przepraszam, ale to chyba nie jest warunek istnienia konstytucji sine qua non? > abo wpisujemy zgodnie z porządkiem historycznym to co ważne dla Europejczyków. > Skoro wpisujemy Greków i Rzymian oraz Oświecenie, to zapominanie o > chrzescijaństwie jest nielogiczne. Tylko że Rzym i Grecję nie wspomina się w kontekście MITOLOGICZNYM, tylko kulturalnym. I w tym momencie odwołanie się do Oświecenia jest słuszne - w związku z historią KULTURY, a nie RELIGII. I to jest moim zdaniem słuszne, bo jeśli się upierasz przy kontekście religijnym, to jest jeszcze w Europie - oprócz mitologii greckiej i rzymskiej - cala masa innych wierzeń, któych Twoja wymarzona preambuła nie uwzględnia. Konsekwentnie, powinieneś się domagac również ich uwzględnienia, skoro rozpatrujesz nawiązania preambułowe z punktu wiary, czy raczej "wiar". Odpowiedz Link Zgłoś
tomek9991 NIEKONSEKWENCJA c.d. 03.06.03, 23:24 Kościół mariacki w Krakowie, Wit Stwosz, witraże w Chartres, dekalog, synagoga na Kazimierzu, Luter i jego 95 tez, protestancka etyka pracy, cerkwie i ikony, "Ostatnia wieczerza" Leonardo da Vinci itd. Mam to dalej ciągnąć ? TO WSZYSTKO MITOLOGIA ?????????????????????????????????????????????????? To wszystko nic nie znaczy ? Dobranoc PS : rozumiem, ze można nie lubieć księży ( sam nie jestem specjalnie religijny ), ale minimum obiektywizmu warto zachować I albo umieszcza się wszystko łącznie z religią albo nie umieszcza się żadnej preambuły ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Nie chodzi o nielubienie księży IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 04.06.03, 07:58 Nie rozumiemy się. Trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
jk Re: Szaleniec Carl Beddermann - rozruch TV TRWAM 03.06.03, 21:09 a ja przegapilem to super wystapienie :( moja kablowka od kilu tyogdni ma trwam, ale caly czas byly tylko plansze testowe, a jak pojawil sie jakis super program, to nie wlaczylem tv!!! :))) jaka szkoda, teraz tez leci (nowa :)) plansza testowa :) moze jeszcze sie zalapie? :) mozna gdzies znalezc program tej stacji? :))) moze telewizyjna bedzie drukowac? :o) nieee, to bylaby juz perwersja :o))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: Szaleniec Carl Beddermann - rozruch TV TRWAM IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 03.06.03, 21:35 > a ja przegapilem to super wystapienie :( W sumie to było to samo, co w Radio Maryja... > moze jeszcze sie zalapie? :) mozna gdzies znalezc program tej stacji? :))) Na razie nadają chyba około 2 godzin dziennie, od 18-tej, ale program na pewno będzie można znaleźć jeśli nie na stronie RM, to zapewne tutaj: www.tvtrwam.pl (na razie w budowie) Odpowiedz Link Zgłoś