Gość: asia IP: *.chello.pl 26.12.04, 15:55 hej, mam zamiar w tym roku zrobic przewodnika po warszawie. ile zarabiacie na godzine (po polsku)? da sie przezyc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: vinca Re: ile zarabiacie jako piloci/ przewodnicy po wa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.04, 17:56 Po polsku to nie wiem ile zarabiają ale po angielsku średnio 200 PLN/4 h. Nie jestem przewodnikiem ale jedno Ci powiem - pracę tę należy traktować jedynie jako dodatkową. Po pierwsze ogromna konkurencja po drugie praca bardzo sezonowa. No chyba że znasz jakiś rzadki język, ale klient który potrzebuje takiego przewodnika też nie trafia się jakoś często. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: ile zarabiacie jako piloci/ przewodnicy po wa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.12.04, 20:25 700zł/h, albo 700$/h przeca warszawa to raj.... jestescie dziwni.. Odpowiedz Link Zgłoś
varsovik [...] 26.12.04, 18:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinca Re: ile zarabiacie jako piloci/ przewodnicy po wa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.04, 21:16 Jesteś w ogromym błędzie kolego, burak nie zapłaci za samego przewodnika 200 PLN, bo go na to nie będzie stać. Klienci którzy szukają przewodnika po W-wie to bardzo często goście z naprawdę grubymi portfelami, ale tego najwyraźniej Twoja wyobraźnia nie ogarnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: ile zarabiacie jako piloci/ przewodnicy po wa IP: *.chello.pl 28.12.04, 00:08 W PTTK 700 zl?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinca Re: ile zarabiacie jako piloci/ przewodnicy po wa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.04, 16:15 Gość portalu: aska napisał(a): > W PTTK 700 zl?? Chyba żartujesz;-DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veritas who you Re: ile zarabiacie jako piloci/ przewodnicy po wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 17:05 po co kurs przewodnika, zrób kurs kanara... Odpowiedz Link Zgłoś
veritas1 gdyby byly kursy bycia nieudacznikami... 28.12.04, 20:49 ...ty nie musialbys robic. Odpowiedz Link Zgłoś