Dodaj do ulubionych

Ku przestrodze...

10.06.05, 08:28
Wczoraj dostałem CV od osoby ubiegającej się o pracę w kancelarii adwokackiej.
Pierwsze zdanie: "Jestem absolwętką wydziału prawa". Ręce opadają...
najśmieszniejsze jest to, że wysłała to samo pewnie do wszystkich kancelarii.
Obserwuj wątek
    • Gość: krd Re: Ku przestrodze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 08:55
      Niech pan ją jeszcze zapyta ,co to: rzekomo, oportunizm etc. Będzie wesoło.
    • mikrobyznesmen Re: Ku przestrodze... 10.06.05, 11:43
      A nie była ona czasem "po studiach EMBA"? Bo z czymś takim się zetknąłem w CV
      jakiegoś studenta MBA...
      • Gość: adam Re: Ku przestrodze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 13:15
        Akurat śmiać to się można z ciebie biznesmenie, jak nie wiesz, co to EMBA.
        • Gość: IQ Re: Ku przestrodze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 13:18
          Ekwiwalent Magistra Bardzo Ambitnego ???
          • Gość: adam Re: Ku przestrodze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 13:39
            Executive MBA, łosiu
            • Gość: IQ Re: Ku przestrodze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 14:12
              "Łosiu"???? Nie myślałem kiedykolwiek, że ktoś po ośmiu klasach podstawówki tak
              mi dogada. Ależ mi głupio. To jednak nie ten skrót co podałem? "Executive".
              Ktoś tam z tobą siedzi i wpisuje ci takie słowa na klawiaturze czy skopiowałeś
              to ze strony internetowej o Master? Może ktoś z twoich znajomych skończył te
              studia lub słyszałeś w telewizji bo nie sądzę aby ktoś zadawał się z kimś
              twojego pokroju. Podrawiam adam.
              • Gość: adam Re: Ku przestrodze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 16:00
                O moich znajomych się nie martw. Pytanie pozostaje, jaki frajer zatrudnił cię w HR, jeśli nie masz pojęcia o studiach EMBA. Mam radę - dokształć się, a nie oburzaj, jak ktoś inny ma rację.

• Gość: IQ Re: Ku przestrodze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 16:37
                  Spoko, spoko. Przecież ja nie pracuję w HR i nie będę tu tłumaczył co ten skrót
                  oznacza;) A ty wytrzyj mleko z pod nosa i odetchnij chwilę bo coś długo
                  myślałeś nad swoją odpowiedzią.
                  • Gość: adam Re: Ku przestrodze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 17:28
                    Niektórzy ludzie oprócz ciągłego siedzenia na forum mają pracę. Co do twoich ironicznych (beznadziejnych swoją drogą) zaczepek, to nie dam się sprowokować. A świadczą one tylko o twoim żałośnie niskim poziomie. Pseudonimem to chyba kompleksy leczysz? Zresztą nie obchodzi mnie to. Z mojej strony EOT.
                    • Gość: QI Re: Ku przestrodze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 17:53
                      ;))
              • karolinka123 Re: Ku przestrodze... 13.06.05, 16:53
                Ej wiecie co-mozna sie posmiac czytajac takie :wymiany zdan" ale po co ublizac
                czlowiekowi jesli rzeczywiscie nie ma fakultetow itp. Nie wszyscy sie dostaja
                na studia dzienne a o zaocznych nie ma mowy bo niestety to wydatek i nie
                wszystkich stac na cos takiego. to bardzo niskie co piszecie-wszyscy biznesmeni
                naprawde myslicie ze jestescie nie wiadomo kim bo skonczyliscie studia? to sie
                grubo mylicie.szkoda ze wielu ludzi na swiecie jest tak zadufanych w sobie i
                pustych. niestety to wszystko,takie zachowania wyrabiaja zla opinie o
                Polakach,ze jestesmy rasistami a co dopiero jak sami sobie ublizamy??? wcale
                tego nie rozumiem. przemyslcie to wszystko bo to zle o was swiadczy. pieniadze
                to nie wszystko,najwazniejsze aby byc szczesliwym i dawac innym szczescie a nie
                dobijac ludzi z powodu braku wyksztalcenia. pozdrwaiam .Karo
          • Gość: axx Re: Ku przestrodze... IP: *.res.east.verizon.net 10.06.05, 13:40
            No to gratulacje dla Niej oczywiscie. Zrobila Ciebie w jajo. Dlaczego?
            Wlasnie przez ten mam nadzieje swiadomy blad. Dlatego tak sie zainteresowales
            tym CV
            a o to przeciez chodzilo. Teraz zapros ja na rozmowe i zobaczysz ze jest to
            inteligentna osoba i super pracownik.
            • Gość: IQ Re: Ku przestrodze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 14:16
              A co Ty tak zachwalasz? A może to Twoje CV ;)
            • paul_78 Re: Ku przestrodze... 10.06.05, 14:26
              Ha ha, tak, zainteresowałem się. Niestety, to była jedyna rzecz, którą z tego CV
              (a raczej listu motywacyjnego) zapamiętałem. Może jeszcze było coś o
              perfekcyjnej obsłudze edytora tekstu, ale głowy nie dam. CV i LM tej pani
              poleciały do kosza...
              • Gość: dixi Re: Ku przestrodze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 14:42
                axx nie trać nadziei. Podaj Paul_owi_78 na forum swój numer telefonu. Może i
                twoje CV i LM jest już w koszu ale nie wszystko stacone!

;)
                • Gość: axx Re: Ku przestrodze... IP: *.res.east.verizon.net 10.06.05, 16:59
                  Dziekuje za dobra rade. Znam sie na tych sztuczkach bardzo dobrze i wiem jak
                  takiego recruitera mozna zrobic w przyslowiowe jajo. Obecnie
                  pracuje w Washington D.C.i jestem naprawde bardzo zadowolony z tej pracy
                  (szczegolnie finansowo)
                  • Gość: dixi Re: Ku przestrodze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 17:04
                    A czy mógłbym Cię prosić o jakąś paczkę z Washington D.C. z prezentami za dobrą
                    radę. Jestem po studiach i pracuję w Warszawie czyli za marne grosze. Proszę o
                    podanie swojego maila to prześlę adres na który prosiłbym przesłać przesyłkę.
                    ;))))
                  • Gość: krd Re: Ku przestrodze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 09:09
                    CZY MOŻESZ PODAĆ PRZYSŁOWIE < ZAWIERAJĄCE SŁOWO JAJO< SKORO MÓWISZ O
                    PRZYSŁOWIOWYM JAJU?
                    • Gość: jaja Re: Ku przestrodze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 10:28
                      Gdzieś tam w górach Himalajach prezes drapał się po jajach...

;)))
      • Gość: absolwent Re: Ku przestrodze... IP: 194.246.124.* 13.06.05, 14:01
        EMBA 0 Executive Master of Business Administration
        Po naszemu: MBA robione zaocznie czyli jak 95% robi.

Mniemam że WEMBA i CEMBA tez nieznane?
    • potomar Re: Ku przestrodze... 10.06.05, 14:22
      Obyśmy tylko takie problemy mieli...
    • Gość: zniesmaczona Do Micro, Macro i im podobnych biznesmenow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 18:50
      Mam wrazenie ze czasami gubia sie oni w swoim zarozumialstwie. Bylam kiedys na
      rozmowie o prace w jednej z najwiekszych grup medialnych w Polsce, gdzie bardzo
      wysoko postawiony Pan, przegladajac moje CV zapytal coz to za umiejetnosc
      obslugi programu Adobe Acrobat Exchange, z gory zakladajac ze jak Acrobat to
      przeciez to bankowo musi byc Reader! No a jak wiadomo Reader to zadna
      filozofia...
      • Gość: silver Re: Do Micro, Macro i im podobnych biznesmenow IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.06.05, 17:04
        Patrzac na rozpiske ponizej, Exchange to tez takie nic.
        www.performancegraphics.com/Pages/howtof.html
        Ale milo slyszec, ze sa ludzie, ktorzy widza roznice. :)
        • Gość: zniesmaczona Re: Do Micro, Macro i im podobnych biznesmenow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 18:26
          To juz nie chodzi o fakt czy Exchange jest zaawansowanym programem czy nie (bo
          jak mowisz Silver - nie jest), tylko o to ze niektorym sie wydaje ze zawsze
          wiedza lepiej a poprzez swoja ironiczna przemadrzalosc wychodza na idiotow. A
          ja dla takich nie mam szacunku...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka