paul_78 10.06.05, 08:28 Wczoraj dostałem CV od osoby ubiegającej się o pracę w kancelarii adwokackiej. Pierwsze zdanie: "Jestem absolwętką wydziału prawa". Ręce opadają... najśmieszniejsze jest to, że wysłała to samo pewnie do wszystkich kancelarii. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: krd Re: Ku przestrodze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 08:55 Niech pan ją jeszcze zapyta ,co to: rzekomo, oportunizm etc. Będzie wesoło. Odpowiedz Link Zgłoś
mikrobyznesmen Re: Ku przestrodze... 10.06.05, 11:43 A nie była ona czasem "po studiach EMBA"? Bo z czymś takim się zetknąłem w CV jakiegoś studenta MBA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Ku przestrodze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 13:15 Akurat śmiać to się można z ciebie biznesmenie, jak nie wiesz, co to EMBA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IQ Re: Ku przestrodze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 13:18 Ekwiwalent Magistra Bardzo Ambitnego ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Ku przestrodze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 13:39 Executive MBA, łosiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IQ Re: Ku przestrodze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 14:12 "Łosiu"???? Nie myślałem kiedykolwiek, że ktoś po ośmiu klasach podstawówki tak mi dogada. Ależ mi głupio. To jednak nie ten skrót co podałem? "Executive". Ktoś tam z tobą siedzi i wpisuje ci takie słowa na klawiaturze czy skopiowałeś to ze strony internetowej o Master? Może ktoś z twoich znajomych skończył te studia lub słyszałeś w telewizji bo nie sądzę aby ktoś zadawał się z kimś twojego pokroju. Podrawiam adam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Ku przestrodze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 16:00 O moich znajomych się nie martw. Pytanie pozostaje, jaki frajer zatrudnił cię w HR, jeśli nie masz pojęcia o studiach EMBA. Mam radę - dokształć się, a nie oburzaj, jak ktoś inny ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IQ Re: Ku przestrodze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 16:37 Spoko, spoko. Przecież ja nie pracuję w HR i nie będę tu tłumaczył co ten skrót oznacza;) A ty wytrzyj mleko z pod nosa i odetchnij chwilę bo coś długo myślałeś nad swoją odpowiedzią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Ku przestrodze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 17:28 Niektórzy ludzie oprócz ciągłego siedzenia na forum mają pracę. Co do twoich ironicznych (beznadziejnych swoją drogą) zaczepek, to nie dam się sprowokować. A świadczą one tylko o twoim żałośnie niskim poziomie. Pseudonimem to chyba kompleksy leczysz? Zresztą nie obchodzi mnie to. Z mojej strony EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinka123 Re: Ku przestrodze... 13.06.05, 16:53 Ej wiecie co-mozna sie posmiac czytajac takie :wymiany zdan" ale po co ublizac czlowiekowi jesli rzeczywiscie nie ma fakultetow itp. Nie wszyscy sie dostaja na studia dzienne a o zaocznych nie ma mowy bo niestety to wydatek i nie wszystkich stac na cos takiego. to bardzo niskie co piszecie-wszyscy biznesmeni naprawde myslicie ze jestescie nie wiadomo kim bo skonczyliscie studia? to sie grubo mylicie.szkoda ze wielu ludzi na swiecie jest tak zadufanych w sobie i pustych. niestety to wszystko,takie zachowania wyrabiaja zla opinie o Polakach,ze jestesmy rasistami a co dopiero jak sami sobie ublizamy??? wcale tego nie rozumiem. przemyslcie to wszystko bo to zle o was swiadczy. pieniadze to nie wszystko,najwazniejsze aby byc szczesliwym i dawac innym szczescie a nie dobijac ludzi z powodu braku wyksztalcenia. pozdrwaiam .Karo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axx Re: Ku przestrodze... IP: *.res.east.verizon.net 10.06.05, 13:40 No to gratulacje dla Niej oczywiscie. Zrobila Ciebie w jajo. Dlaczego? Wlasnie przez ten mam nadzieje swiadomy blad. Dlatego tak sie zainteresowales tym CV a o to przeciez chodzilo. Teraz zapros ja na rozmowe i zobaczysz ze jest to inteligentna osoba i super pracownik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IQ Re: Ku przestrodze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 14:16 A co Ty tak zachwalasz? A może to Twoje CV ;) Odpowiedz Link Zgłoś
paul_78 Re: Ku przestrodze... 10.06.05, 14:26 Ha ha, tak, zainteresowałem się. Niestety, to była jedyna rzecz, którą z tego CV (a raczej listu motywacyjnego) zapamiętałem. Może jeszcze było coś o perfekcyjnej obsłudze edytora tekstu, ale głowy nie dam. CV i LM tej pani poleciały do kosza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dixi Re: Ku przestrodze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 14:42 axx nie trać nadziei. Podaj Paul_owi_78 na forum swój numer telefonu. Może i twoje CV i LM jest już w koszu ale nie wszystko stacone! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axx Re: Ku przestrodze... IP: *.res.east.verizon.net 10.06.05, 16:59 Dziekuje za dobra rade. Znam sie na tych sztuczkach bardzo dobrze i wiem jak takiego recruitera mozna zrobic w przyslowiowe jajo. Obecnie pracuje w Washington D.C.i jestem naprawde bardzo zadowolony z tej pracy (szczegolnie finansowo) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dixi Re: Ku przestrodze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 17:04 A czy mógłbym Cię prosić o jakąś paczkę z Washington D.C. z prezentami za dobrą radę. Jestem po studiach i pracuję w Warszawie czyli za marne grosze. Proszę o podanie swojego maila to prześlę adres na który prosiłbym przesłać przesyłkę. ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krd Re: Ku przestrodze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 09:09 CZY MOŻESZ PODAĆ PRZYSŁOWIE < ZAWIERAJĄCE SŁOWO JAJO< SKORO MÓWISZ O PRZYSŁOWIOWYM JAJU? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaja Re: Ku przestrodze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 10:28 Gdzieś tam w górach Himalajach prezes drapał się po jajach... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: Ku przestrodze... IP: 194.246.124.* 13.06.05, 14:01 EMBA 0 Executive Master of Business Administration Po naszemu: MBA robione zaocznie czyli jak 95% robi. Mniemam że WEMBA i CEMBA tez nieznane? Odpowiedz Link Zgłoś
potomar Re: Ku przestrodze... 10.06.05, 14:22 Obyśmy tylko takie problemy mieli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczona Do Micro, Macro i im podobnych biznesmenow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 18:50 Mam wrazenie ze czasami gubia sie oni w swoim zarozumialstwie. Bylam kiedys na rozmowie o prace w jednej z najwiekszych grup medialnych w Polsce, gdzie bardzo wysoko postawiony Pan, przegladajac moje CV zapytal coz to za umiejetnosc obslugi programu Adobe Acrobat Exchange, z gory zakladajac ze jak Acrobat to przeciez to bankowo musi byc Reader! No a jak wiadomo Reader to zadna filozofia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silver Re: Do Micro, Macro i im podobnych biznesmenow IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.06.05, 17:04 Patrzac na rozpiske ponizej, Exchange to tez takie nic. www.performancegraphics.com/Pages/howtof.html Ale milo slyszec, ze sa ludzie, ktorzy widza roznice. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczona Re: Do Micro, Macro i im podobnych biznesmenow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 18:26 To juz nie chodzi o fakt czy Exchange jest zaawansowanym programem czy nie (bo jak mowisz Silver - nie jest), tylko o to ze niektorym sie wydaje ze zawsze wiedza lepiej a poprzez swoja ironiczna przemadrzalosc wychodza na idiotow. A ja dla takich nie mam szacunku... Odpowiedz Link Zgłoś