Dodaj do ulubionych

Logistyka - dokumenty WR,RW, europaleta -co to????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 21:17
Czy ktoś może mi wytłumaczyć co to są Wuzetka, RW, co to ta europaleta i czym
się różni od palety i co to paleta? Potrzebne mi to w pracy. Będę wdzięczny.
Dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: adka Re: Logistyka - dokumenty WR,RW, europaleta -co t IP: *.spray.net.pl 03.09.05, 22:35
      rw i wr to dokumenty magazynowe
      europaleta to taka zbita z drewna paleta an której układa się towary
      ma ona określone rozmiary, tak aby idealnie miściły się w naczepie Ciężarówki
      popularnie zwanej TIRem.
      • Gość: znawca palet Re: Logistyka - dokumenty WR,RW, europaleta -co t IP: *.eu.org 04.09.05, 12:08
        zalatuje ekspertami na kilometr, europaleta to paleta zbita z drewna, hehe,
        genialne, a ja sie cziłem czy powiedziec pięc tysi na rozmowie rozwojowej
        • Gość: niewiedzący Re: Logistyka - dokumenty WR,RW, europaleta -co t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 13:07
          Dobra ale co to są te dokumenty magazynowe (WR i RW), w sensie co oznaczają,
          jak wyglądają, jakie mają zastosowanie? I czym się różni paleta od europalety?
          • Gość: znawca palet Re: Logistyka - dokumenty WR,RW, europaleta -co t IP: *.eu.org 04.09.05, 13:41
            może gatunkiem drewna albo liczbą sęków?
            • Gość: Wujek Dobra Rada Re: Logistyka - dokumenty WR,RW, europaleta -co t IP: *.pruszkow.sdi.tpnet.pl 04.09.05, 17:34
              Szanowny początkujący Logistyku , jeśli nie znasz tak podstawowych rzeczy ,
              (zakładając że pracujesz na stanowisku wyżej niż magazynier i masz pod sobą
              ludzi ) to daj sobie spokój, bo albo pracodawca Ci podziękuje , albo ludzie cię
              wykiwają. A wstydu też się przy tym najesz .
              Pozdrawiam WDR
          • zoraida Re: Logistyka - dokumenty WR,RW, europaleta -co t 04.09.05, 17:30
            wuzetka (czyli WZ)-wydanie zewnętrzne. Dokument potwierdzający wydanie z
            magazynu.
            RW - rozchód wewnętrzny (wydanie z magazynu nie dla zewnętrznego odbiorcy, lecz
            wewnątrz firmy)
    • Gość: zaintrygowany Re: Logistyka - dokumenty WR,RW, europaleta -co t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 00:43
      A możesz napisać na jakim stanowisku pracujesz? Bo coś mi się zdaje, że sobie
      robisz jaja...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka