aania79 23.03.06, 11:23 Czy ktoś z was pracuje na tym stanowisku? Jaka to praca? Jakie zarobki w Warszawie.Czy ktos moze przybliżyc mi ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sofiasas Re: asystentka ds.badań klinicznych 23.03.06, 14:29 ja też sie dołączam do pytania. Szukam pracy na takim stanowisku własnie. Z tego co się orientowałam to na początek 3000 PLN brutto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: asystentka ds.badań klinicznych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 14:44 Co robi asystentka: - zajmuje się obiegiem papierów - przesyłki kurierski w te i we wte, faksy itp. - wykonuje różne prace porządkujące - archiwizuje wyniki lab, inne dokumenty - zakłada akta: przygotowuje segragatory, robi przekładki, spisy treści przygotowuje IF, - kseruje np. Zgody dla pacjentów, rozsyła je - zamawia bilety kolejowe, rezerwuje hotel itp. - czasem robi tłumaczenia - mnóstwo innych spraw, które akurat są do zrobienia... Co do zarobków - nie wiem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: asystentka ds.badań klinicznych IP: *.aster.pl 23.03.06, 18:02 a jakie trzeba spełniać wymagania aby zostać asystentką ds. badań klinicznych? Odpowiedz Link Zgłoś
aania79 Re: asystentka ds.badań klinicznych 23.03.06, 19:37 -wykształcenie wyższe medyczne, farmaceutyczne lub pokrewne -znajomość j. angielskiego, -dyspozycyjność i samodzielność -umiejętność pracy w zespole i komunikowania się, -znajomość obsługi komputera i programu MS Office, to chyba główne wymagania Odpowiedz Link Zgłoś
aania79 Re: asystentka ds.badań klinicznych 23.03.06, 19:38 gdzies czytałam ze zarobki asystentki to ok 2500 netto, czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: asystentka ds.badań klinicznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 20:39 Gdzie można starać się o taką pracę? Czy to są szpitale, przychodnie? Czy łatwo dostać takie stanowisko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: asystentka ds.badań klinicznych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 09:14 Od asystentki nie wymaga się wykształcenia kierunkowego, a już nie do pomyślenia jest, żeby to był ktoś po medycynie... Zasadniczo może być nawet osoba bez studiów, byle by była rozgarnięta i pracowita. Takich osób szukają firmy farmaceutyczne i CRO. Odpowiedz Link Zgłoś
aania79 Re: asystentka ds.badań klinicznych 24.03.06, 13:08 O prace mozna się starać w firmach farmaceutycznych, bądz w firmach współpracujących. Odpowiedz Link Zgłoś
aania79 Re: asystentka ds.badań klinicznych 27.03.06, 13:54 Dostałąm pracę jako asystentka ds. badan klinicznych!!!!Zaczełam poszukiwania 2 miesiace temu.Wysyłałam ok 5-10 CV tygodniowo (nie tylko do działów badań klinicznych)Miałam średnio 2-3 rozmowy w tygodniu.W ciągu 2 miesięcy zaproponowano mi 3 pracę: w banku- odmówiłam ze względów finansowych w pewnej panstwowej firmie- nawet bym ją wzieła , ale w tym samym czasie zaproponowano mi w koncu tę , o którą się starałam najbardziej. I można!!! Po 3 latach siedzenia w domu- wychowywałam dziecko- można dostać wymarzoną pracę.Mam rady dla szukajacych Szukałam rok temu przez jakiś czas i mimo setek wysłanych CV odzew był bliski zeru. Zmieniłam teraz zupełnie CV- kiedyś mialam takie ubarwione wizualnie (pogrubienia itp)- teraz zwykłe proste , sama napisałam w wordzie (nie miałam szablonów) Zdjęcie- kiedyś dałam kiepskie-teraz takie gdzie naprawde wyszłam korzystnie- uśmiechnięta, pełna optymizmu twarz (kiedyś wysyłałam z poważną miną) LIst motywacyjny- zwykły od siebie- bez wstawek " mam zdolnośc szybkiego uczenia się itp.) Udało się! Życzę wam wytrwałości i optymizmu.Uda się! Odpowiedz Link Zgłoś