Dodaj do ulubionych

Ile może zarabiać asystent sędziego???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 21:59
Ile może zarabiać netto asystent sędziego???
Obserwuj wątek
    • Gość: Kris Re: Ile może zarabiać asystent sędziego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 23:17
      Ktoś był albo jest takim asystentem???Jakie wrażenia???
    • Gość: Kris Re: Ile może zarabiać asystent sędziego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 23:17
      Ktoś był albo jest takim asystentem?Jakie wrażenia?
    • Gość: maciek Re: Ile może zarabiać asystent sędziego??? IP: *.ino.tvknet.pl / 217.98.71.* 23.05.06, 16:47
      ok 2700 brutto
    • Gość: maciek Re: Ile może zarabiać asystent sędziego??? IP: *.ino.tvknet.pl / 217.98.71.* 23.05.06, 19:02
      nabor w tym roku juz sie raczej zakonczyl

pozdrawiam
      • Gość: Kris Re: Ile może zarabiać asystent sędziego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 00:17
        Wiem,że nabór się już zakończył,bo się dostałem (jejeje):-)))Ale o płacach nikt
        na razie nie mówił:-(((Dzięki Wam bardzo za info.A ktos z Was moze pracuje na
        tym stanowisku i podzieli sie wrazeniami???
    • zielaka Re: Ile może zarabiać asystent sędziego??? 23.05.06, 22:33
      W Sądzie Rejonowym ok.2300-2500 brutto, w Sądzie Okęgowym ok. 2700 brutto.
      • Gość: Kris Re: Ile może zarabiać asystent sędziego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 13:42
        Wiem,że nabór się już zakończył,bo się dostałem (jejeje):-)))Ale o płacach nikt
        na razie nie mówił:-(((Dzięki Wam bardzo za info.A ktos z Was moze pracuje na
        tym stanowisku i podzieli sie wrazeniami???
        • Gość: maciek Re: Ile może zarabiać asystent sędziego??? IP: *.ino.tvknet.pl / 217.98.71.* 24.05.06, 15:28
          urzednicza robota, jestes sekretarka sedziego, piszesz uzasadnienia do wyrokow
          itd. Czasami pracujesz dla kilku sedziow. Za rok, albo dwa moga cie
          wypie..c, co pewnie sie stanie. Wierz mi, bez aplikacji w tym zawodzie sie
          nie liczysz ;) i dobrze

pozdrawiam
          • Gość: Kris Re: Ile może zarabiać asystent sędziego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 18:35
            Dziekuje za miłą odpowiedź.Coś takiego to wsadź sobie w d...Cham i
            mądrala.Aplikacja?I co, przez 3 lata robota za 500 zł jako sługus w jakiejs
            kancelarii???Ciekawe za co opłacić tą aplikacje i samodzielnie sie
            utrzymać.Chyba ze ktoś woli być na utrzymaniu rodziców do 30.Dziękuję.Wolę
            pewną pracę w budżetówce i na umowę o pracę a nie bajki o nie wiadomo jakiej
            kasie i prestiżu zawodu.Ludziom,którzy uwielbiają się chełpić swoją "mądrością"
            i dołować innych dziękuję.
            • Gość: Kris Re: Ile może zarabiać asystent sędziego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 18:39
              Ludzie nie moga w ogóle pracy znaleźć i niemal żebrzą za 500 zł a ten będzie mi
              tu gadał.Wielki prawnik...Od takich doradców jak najdalej...Inteligencja i
              wiedza to nie wszystko...Można być mądrym i inteligentnym chamem,jak Szuka...
              • Gość: maciek Re: Ile może zarabiać asystent sędziego??? IP: *.ino.tvknet.pl / 217.98.71.* 24.05.06, 19:46
                nie slyszalem jeszcze o zadnym aplikancie, ktory by zarabial 500 zl. Co do
                oplat. Coz czasami trzeba zainwestowac w siebie i przyszlosc. Niektorzy biora
                nawet kredyty, bo wiedza, ze im sie to zwroci z nawiazka. Jesli cie obrazilem,
                to przepraszam, nie bylo to moim celem.

pozdrawiam
                • Gość: Kris Re: Ile może zarabiać asystent sędziego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 21:23
                  Ok.Rozumiem.Ale czasy sa takie jakie sa i zrozum ze dla wielu ludzi jakakolwiek
                  praca w granicach 2000 zl i na umowe o prace to wielka sprawa.Nie kazdy zaczyna
                  od razu od nie wiadomo czego i od kokosow.Szanujmy sie wzajemnie,a nie
                  podkladajmy sobie nóg.Jesli masz dpobra prace,to podziel sie swoimi
                  doświadczeniami i powiedz jak tak zdobyć,a nie dykredytuj czyichś omiejętności
                  czy osiagnięć.Przykład to palestra.Jak taki jeden z drugim mądrala miał te 25
                  lat to nie umiał nic.Tylko że wtedy za rączkę wziął go tatuś albo po prostu
                  chętnych nie było.Gadanie więc,że to zawód dla godnych i z doświadczeniem to
                  mżonki.Doświadczenie to się ma jak ma się 80 lat i całe życie za sobą.A w wieku
                  25 lat można je tylko zdobywać.Po to się chyba żyje...
                  • Gość: maciek Re: Ile może zarabiać asystent sędziego??? IP: *.ino.tvknet.pl / 217.98.71.* 24.05.06, 21:54
                    Gość portalu: Kris napisał(a):

> Ok.Rozumiem.Ale czasy sa takie jakie sa i zrozum ze dla wielu ludzi
                    jakakolwiek
                    >
                    > praca w granicach 2000 zl i na umowe o prace to wielka sprawa.Nie kazdy
                    zaczyna
                    >
                    > od razu od nie wiadomo czego i od kokosow.Szanujmy sie wzajemnie,a nie
                    > podkladajmy sobie nóg.Jesli masz dpobra prace,to podziel sie swoimi
                    > doświadczeniami i powiedz jak tak zdobyć,a nie dykredytuj czyichś
                    omiejętności
                    > czy osiagnięć.Przykład to palestra.Jak taki jeden z drugim mądrala miał te 25
                    > lat to nie umiał nic.Tylko że wtedy za rączkę wziął go tatuś albo po prostu
                    > chętnych nie było.Gadanie więc,że to zawód dla godnych i z doświadczeniem to
                    > mżonki.Doświadczenie to się ma jak ma się 80 lat i całe życie za sobą.A w
                    wieku
                    >
                    > 25 lat można je tylko zdobywać.Po to się chyba żyje...

Zgadzam sie z Toba w zupelnosci. Wiem, ze jest ciezko, sam pracowalem w Polsce
                    na budowie i pracowalem za granica. Pozwolilo mi to odlozyc troche
                    pieniedzy "na Polske", na dalsze ksztalcenie sie. Wiem co to ciezka praca i
                    wyrzeczenia. Ale mam swoj upragniony cel i daze do niego, bo wiem, ze w wieku
                    30 lat bede usatysfakcjonowany finansowo i zawodowo, a co za tym idzie
                    rodzinnie. Nawiasem mowiac asystent sedziego dobra robota, jak na polskie
                    warunki niezle platna, ale ja mam taka nature, ze lubie wybiegac w przyszlosc.
                    Nie wiem czy chcialbym byc asystentem sedziego do konca swoich dni. Uwazam
                    ponadto, ze przyjmowanie na asystentow ludzi tuz po studiach, zwazywszy na
                    sytuacje aplikantow sadowych pozaetatowych, jest nie na miejscu.

pozdrawiam
                    • Gość: Kris Re: Ile może zarabiać asystent sędziego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 09:38
                      Zgadzam się w zupełności.Ja też nie zamierzam być asystentem sędziego do końca
                      życia.Też mam jakieś ambicje i włąśnie dlatego w tym roku zdaję na
                      adwokacją.Jak się nie uda teraz to za rok.Zresztą zawsze ma się te 2 lata na
                      wpis na listę aplikantów.Myślę jednak,że jak na początek,na rok czy dwa,taka
                      praca to dobra rzecz.Pozwala zdobyć trochę doświdczenia i odłożyć trochę
                      pieniędzy.Poza tym są w związku z tym inne możliwości.A kto wie,może po zmianie
                      prawa znów po 5 latach pracy będzie można coś zdziałać w innych zawodach
                      prawniczych (zresztą z tego co wiem to po 5 latach asystent ma już spore pole
                      manewru).Co do aplikacji,to faktycznie są one fatalnie zorganizowane.Według
                      mnie powinno być tak,że aplikacje są płatne,ale równocześnie załatwiają Ci
                      pracę,patrona i nie ma problemu by zdobyć doświadczenie,opłacić to i jeszcze
                      się utrzymać.A tak to jest jedna wielka fikcja,bo człowiek po studiach chciałby
                      już jakoś zarabiać i się usamodzielniać,a przez kolejne kilka lat jest
                      studentem z marnym groszem i wciąż uzależnionym od innych.Ja jednak nie będę
                      się zastanawiał czy moja praca jest fair wobec kogoś czy nie.Przyjęto mnie z
                      wcale nie małej liczby kandydatów (blisko 8 osób na jedno mijsce) i w obecnych
                      warunkach pracy i na chwilę obecną jest dla mnie satysfakcjonujące.Mam
                      nadzieję,że w palestrze też sie coś niebawem zmieni,bo na obecnych zasadach
                      niby jest to los wygrany na loterii,ale z drugiej strony to tak nie do końca.
                      • Gość: klik Re: Ile może zarabiać asystent sędziego??? IP: *.chello.pl 26.05.06, 15:50
                        Kris, mógłbyś napisać jak mniej więcej wyglądała rekrutacja- chodzi mi już o
                        samą rozmowę w sądzie, być może będę próbował w przyszłym roku.
                        • Gość: Kris Re: Ile może zarabiać asystent sędziego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 19:00
                          Jasne Klik,nie ma problemu.Skrobnij na mój nr gg 7376405 to przekaże Ci
                          wszelkie informacje.Pozdrawiam

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka