Gość: Kris IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 21:59 Ile może zarabiać netto asystent sędziego??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kris Re: Ile może zarabiać asystent sędziego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 23:17 Ktoś był albo jest takim asystentem???Jakie wrażenia??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Ile może zarabiać asystent sędziego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 23:17 Ktoś był albo jest takim asystentem?Jakie wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Ile może zarabiać asystent sędziego??? IP: *.ino.tvknet.pl / 217.98.71.* 23.05.06, 16:47 ok 2700 brutto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Ile może zarabiać asystent sędziego??? IP: *.ino.tvknet.pl / 217.98.71.* 23.05.06, 19:02 nabor w tym roku juz sie raczej zakonczyl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Ile może zarabiać asystent sędziego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 00:17 Wiem,że nabór się już zakończył,bo się dostałem (jejeje):-)))Ale o płacach nikt na razie nie mówił:-(((Dzięki Wam bardzo za info.A ktos z Was moze pracuje na tym stanowisku i podzieli sie wrazeniami??? Odpowiedz Link Zgłoś
zielaka Re: Ile może zarabiać asystent sędziego??? 23.05.06, 22:33 W Sądzie Rejonowym ok.2300-2500 brutto, w Sądzie Okęgowym ok. 2700 brutto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Ile może zarabiać asystent sędziego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 13:42 Wiem,że nabór się już zakończył,bo się dostałem (jejeje):-)))Ale o płacach nikt na razie nie mówił:-(((Dzięki Wam bardzo za info.A ktos z Was moze pracuje na tym stanowisku i podzieli sie wrazeniami??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Ile może zarabiać asystent sędziego??? IP: *.ino.tvknet.pl / 217.98.71.* 24.05.06, 15:28 urzednicza robota, jestes sekretarka sedziego, piszesz uzasadnienia do wyrokow itd. Czasami pracujesz dla kilku sedziow. Za rok, albo dwa moga cie wypie..c, co pewnie sie stanie. Wierz mi, bez aplikacji w tym zawodzie sie nie liczysz ;) i dobrze pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Ile może zarabiać asystent sędziego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 18:35 Dziekuje za miłą odpowiedź.Coś takiego to wsadź sobie w d...Cham i mądrala.Aplikacja?I co, przez 3 lata robota za 500 zł jako sługus w jakiejs kancelarii???Ciekawe za co opłacić tą aplikacje i samodzielnie sie utrzymać.Chyba ze ktoś woli być na utrzymaniu rodziców do 30.Dziękuję.Wolę pewną pracę w budżetówce i na umowę o pracę a nie bajki o nie wiadomo jakiej kasie i prestiżu zawodu.Ludziom,którzy uwielbiają się chełpić swoją "mądrością" i dołować innych dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Ile może zarabiać asystent sędziego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 18:39 Ludzie nie moga w ogóle pracy znaleźć i niemal żebrzą za 500 zł a ten będzie mi tu gadał.Wielki prawnik...Od takich doradców jak najdalej...Inteligencja i wiedza to nie wszystko...Można być mądrym i inteligentnym chamem,jak Szuka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Ile może zarabiać asystent sędziego??? IP: *.ino.tvknet.pl / 217.98.71.* 24.05.06, 19:46 nie slyszalem jeszcze o zadnym aplikancie, ktory by zarabial 500 zl. Co do oplat. Coz czasami trzeba zainwestowac w siebie i przyszlosc. Niektorzy biora nawet kredyty, bo wiedza, ze im sie to zwroci z nawiazka. Jesli cie obrazilem, to przepraszam, nie bylo to moim celem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Ile może zarabiać asystent sędziego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 21:23 Ok.Rozumiem.Ale czasy sa takie jakie sa i zrozum ze dla wielu ludzi jakakolwiek praca w granicach 2000 zl i na umowe o prace to wielka sprawa.Nie kazdy zaczyna od razu od nie wiadomo czego i od kokosow.Szanujmy sie wzajemnie,a nie podkladajmy sobie nóg.Jesli masz dpobra prace,to podziel sie swoimi doświadczeniami i powiedz jak tak zdobyć,a nie dykredytuj czyichś omiejętności czy osiagnięć.Przykład to palestra.Jak taki jeden z drugim mądrala miał te 25 lat to nie umiał nic.Tylko że wtedy za rączkę wziął go tatuś albo po prostu chętnych nie było.Gadanie więc,że to zawód dla godnych i z doświadczeniem to mżonki.Doświadczenie to się ma jak ma się 80 lat i całe życie za sobą.A w wieku 25 lat można je tylko zdobywać.Po to się chyba żyje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Ile może zarabiać asystent sędziego??? IP: *.ino.tvknet.pl / 217.98.71.* 24.05.06, 21:54 Gość portalu: Kris napisał(a): > Ok.Rozumiem.Ale czasy sa takie jakie sa i zrozum ze dla wielu ludzi jakakolwiek > > praca w granicach 2000 zl i na umowe o prace to wielka sprawa.Nie kazdy zaczyna > > od razu od nie wiadomo czego i od kokosow.Szanujmy sie wzajemnie,a nie > podkladajmy sobie nóg.Jesli masz dpobra prace,to podziel sie swoimi > doświadczeniami i powiedz jak tak zdobyć,a nie dykredytuj czyichś omiejętności > czy osiagnięć.Przykład to palestra.Jak taki jeden z drugim mądrala miał te 25 > lat to nie umiał nic.Tylko że wtedy za rączkę wziął go tatuś albo po prostu > chętnych nie było.Gadanie więc,że to zawód dla godnych i z doświadczeniem to > mżonki.Doświadczenie to się ma jak ma się 80 lat i całe życie za sobą.A w wieku > > 25 lat można je tylko zdobywać.Po to się chyba żyje... Zgadzam sie z Toba w zupelnosci. Wiem, ze jest ciezko, sam pracowalem w Polsce na budowie i pracowalem za granica. Pozwolilo mi to odlozyc troche pieniedzy "na Polske", na dalsze ksztalcenie sie. Wiem co to ciezka praca i wyrzeczenia. Ale mam swoj upragniony cel i daze do niego, bo wiem, ze w wieku 30 lat bede usatysfakcjonowany finansowo i zawodowo, a co za tym idzie rodzinnie. Nawiasem mowiac asystent sedziego dobra robota, jak na polskie warunki niezle platna, ale ja mam taka nature, ze lubie wybiegac w przyszlosc. Nie wiem czy chcialbym byc asystentem sedziego do konca swoich dni. Uwazam ponadto, ze przyjmowanie na asystentow ludzi tuz po studiach, zwazywszy na sytuacje aplikantow sadowych pozaetatowych, jest nie na miejscu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Ile może zarabiać asystent sędziego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 09:38 Zgadzam się w zupełności.Ja też nie zamierzam być asystentem sędziego do końca życia.Też mam jakieś ambicje i włąśnie dlatego w tym roku zdaję na adwokacją.Jak się nie uda teraz to za rok.Zresztą zawsze ma się te 2 lata na wpis na listę aplikantów.Myślę jednak,że jak na początek,na rok czy dwa,taka praca to dobra rzecz.Pozwala zdobyć trochę doświdczenia i odłożyć trochę pieniędzy.Poza tym są w związku z tym inne możliwości.A kto wie,może po zmianie prawa znów po 5 latach pracy będzie można coś zdziałać w innych zawodach prawniczych (zresztą z tego co wiem to po 5 latach asystent ma już spore pole manewru).Co do aplikacji,to faktycznie są one fatalnie zorganizowane.Według mnie powinno być tak,że aplikacje są płatne,ale równocześnie załatwiają Ci pracę,patrona i nie ma problemu by zdobyć doświadczenie,opłacić to i jeszcze się utrzymać.A tak to jest jedna wielka fikcja,bo człowiek po studiach chciałby już jakoś zarabiać i się usamodzielniać,a przez kolejne kilka lat jest studentem z marnym groszem i wciąż uzależnionym od innych.Ja jednak nie będę się zastanawiał czy moja praca jest fair wobec kogoś czy nie.Przyjęto mnie z wcale nie małej liczby kandydatów (blisko 8 osób na jedno mijsce) i w obecnych warunkach pracy i na chwilę obecną jest dla mnie satysfakcjonujące.Mam nadzieję,że w palestrze też sie coś niebawem zmieni,bo na obecnych zasadach niby jest to los wygrany na loterii,ale z drugiej strony to tak nie do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: Ile może zarabiać asystent sędziego??? IP: *.chello.pl 26.05.06, 15:50 Kris, mógłbyś napisać jak mniej więcej wyglądała rekrutacja- chodzi mi już o samą rozmowę w sądzie, być może będę próbował w przyszłym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Ile może zarabiać asystent sędziego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 19:00 Jasne Klik,nie ma problemu.Skrobnij na mój nr gg 7376405 to przekaże Ci wszelkie informacje.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś