Gość: mika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 21:33 Ile może zarobic netto planista produkcji w w-wie w dużej firmie ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Planista Re: planista produkcji - ile ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 21:37 10000 ZŁ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: planista produkcji - ile ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 21:44 a możesz powiedziec gdzie tyle płacą ?? Byłem dzis na spotkaniu i powiedziałem ok 6 tys netto, to powiedzieli ze za duzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: planista produkcji - ile ? IP: *.acn.waw.pl 30.10.07, 23:28 a można spytać w jakiej firmie byłaś na rozmowie? i czy masz już doświadczenie na tym stanowisku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: planista produkcji - ile ? IP: 194.72.186.* 31.10.07, 07:58 nie chce mówić co to za firma, jedna ze znanych firm w Polsce. Jeżeli chodzi o doświczenie to mam duże. Pracuje juz kilka lat na tym stanowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: planista produkcji - ile ? IP: *.acn.waw.pl 31.10.07, 11:38 ja pracuję na takim stanowisku od wielu lat więc twoje oczekiwania finansowe bardzo mnie zaskoczyły; ponieważ jest w Polsce niewiele osób wykonujących taki zawód trudno jest się skontaktować z kimś i dowiedzieć ile on zarabia to sprawdziłam kiedyś na jednym z portali płacowych jaka jest średnia płaca na takim stanowisku (oczywiście chodzi o stanowisko specjalisty ds.... a nie planisty), nie chcę skłamać bo nie pamiętam dokładnie jakie to były kwoty, ale w okolicach 4000-4500 brutto; ja zarabiam sporo powyżej tej średniej, ale nie tyle ile Ty podałaś, wydaje mi się, że na tym stanowisku nikt 6 tys. netto nie jest w stanie na dzień dobry wyciągnąć; w końcu planowanie produkcji to nie jest jakaś superspecjalistyczna wiedza wymagająca ukończenia kosztownych kursów i egzaminów; wystarczy znać główne zasady planowania, system ERP jaki jest w danej firmie obsługiwany i po kilku miesiącach obserwowania jak ktoś to robi można z powodzeniem być planistą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: planista produkcji - ile ? IP: 194.72.186.* 31.10.07, 13:43 Jeżli chodzi o pensję to uważam że nie jest wygórowana, ponieważ wielu moich znajomych ma podobną kasę pracując w firmach pod warszawa Trzeba szukać dalej :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Planista Re: planista produkcji - ile ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 14:28 Ja zarabiam 10 tys. i mi wystarcza Odpowiedz Link Zgłoś
wiera1 Re: planista produkcji - ile ? 01.11.07, 18:21 Sory ale planista planiście nie równy. Planowanie produkcji gdzie zmiany produkcji nie są intensywne + asortyment jest maly + jest tylko jeden zakład to napradę nie filozofia po jakimś przeszkoleniu. Natomiast tam gdzie sytuacja jest.. dynamiczna i kilka linii produkcyjnych ( zwykle wielkie koncerny)i do tego jesteś na stanowiski Głownego Planisty/Kier. Palnowania itp to rzeczywiscie można trochę więcej zarobić (ale nie sądzę, że 6 tys netto) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: planista produkcji - ile ? IP: *.acn.waw.pl 01.11.07, 19:21 nigdy nie zdarzyło mi sie planować 1 linii produkcyjnej, przeważnie było to kilka: od 4 do 8, asortyment w okolicach kilkuset SKU, plan produkcji zmieniany przeciętnie 2 razy dziennie, był na tyle dynamiczny, że poprzednią wersję mogłam wrzucić do kosza i trzeba było wszystko zaczynać od nowa, firmy zawsze z kapitałem zagranicznym w okolicach Warszawy... mimo wszystko życzę autorce wątku powodzenia :-) Odpowiedz Link Zgłoś