Dodaj do ulubionych

bohemia.iz co sądzicie

12.09.08, 13:09
Ostatnio widziałem sporo ofert z tej firmy,przede wszystkim na stanowisko
KONSULTANT DS. RYNKÓW KAPITAŁOWYCH istnieją od niedawna, ale może ktoś ma
jakieś doświadczenia z tą firmą, jakie sa zarobki, atmosfera, możliwości rozwoju.
pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: ddfdg Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.acn.waw.pl 12.09.08, 19:38
      przeciez to Capital Polska pod nowa nazwa.

Na forum jest watek
      • Gość: pracowalam...UWAGA Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 10:15
        Uwaga menago są najprawdopodobniej
        podstawieni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        !!!!
        • Gość: pracowalam...UWAGA Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 10:21
          Nic nie podpisujcie BROŃ BOŻE, możecie za ten przekręt
          siedzieć,pozdrawiam.
          • Gość: "pracowałam" Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 20:42
            "pracowałam" tam w cudzysłowu to napisałam bo harowałam tam 2 miesiące za
            darmo!!!!!!!!!!!!!!!!! To są oszuści, złodzieje, poniżają ludzi, każą być
            chamscy dla ludzi!!!! 'szefowie" to Czesi którzy uważają że mogą wykorzystywać
            Polaków i traktować jak śmieci!!!!! szkoda Państwa czasu i nerw!!!! lepiej
            poszukac sobie mniej platnej pracy i pracowac z myslą że na tego 10 będą
            pieniążki na koncie i że będzie za co przetrwac kolejny miesiac a nie
            biedowac!!!!! Naprawde prosze nie nie nabierac na ich obietnice o wysokim
            wynagrodzeniu!!!!! nikomu nie życze tylu na darmo "zjedzonych" nerw i przykrosci
            jakie mnie tam spotkały!!!!
            • Gość: GalAnonim do pracowałam IP: *.147.100.119.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.02.10, 19:16
              masz racje wykorzystują ludzi banda jełopooof mają sie za nie
              wiadomo kogo Byłem tam kilka razy i poprostu ich olałem i wyszedłem
              Jak to sie mówi "w ch... cięcie też zajęcie" NIECH SIE BUJAJA
              siedzibe maja w czechach w domu... porażka ODRADZAM !!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Gość Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 17:51
            pracowałem tam nie polecam nikomu do tej pory nie widziałem kasy
      • Gość: bbbbbbbbb Re: bohemia.iz co sądzicie IP: 109.243.188.* 18.02.10, 20:19
        naprawde zal mi was. szkoda ze ludzie ktorzy ,,pracowali" w bohemii
        1-5 dni juz maja ogromna wiedze i maja prawo wypisywac rzeczy na
        firme z ktora nie mieli tak naprawde stycznosci! i co z tego ze
        byles na szkoleniu! wiedze o rynku ciagle czlowiek nabywa a Ty bedac
        kilka dni w pracy nawet nie dales sobie szansy! jestescie poprostu
        zbyt leniwi i poddaliscie sie nawet nie bedac na starcie. ja pracuje
        juz kilka miesiecy i jestem zadowolona. ludzie w pracy sa znakomici,
        wiadomo kazdy ma swoje lepsze i gorsze dni ale z takimi ludzmi jak w
        bohemii moge isc na koniec swiata. a jesli chodzi o klientow. sa
        tacy co zarabiaja i tacy co traca. inwestowanie na rynku kapitalowym
        wiaże sie z ryzykiem tak samo jak zakladanie firmy budowlanej czy
        kwiaciarni. nie zawsze da sie przewidziec czy inwestycja bedzie
        oplacalna. przestancie pisac glupoty bo to jest smieszne. a co do
        braku wyplacalnosci w firmie- zawsze dostalam wyplate o czasie.
        <zanim cos napiszesz negatywnego pomysl troche czy warto pokazywac
        swoja glupote> pozdro dla maklerów
        • Gość: anonim Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.10, 21:08
          Maklerów? Czy aby napewno? Sprawowanie zawodu maklera bez państwowej licencji jest zabronione i oprócz kar pozbawienia wolności obowiązuje grzywna do 5 MLN ZŁ!!!! Więc radzę uważać z wszelkimi instytucjami, gdzie ludzie 'z ulicy' zaczynają obsługiwać cudzy kapitał i nim obracać.
          • Gość: Makler Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.static.maxnet.net.pl 30.08.10, 15:28
            Makler papierów wartościowych - (broker) osoba zawodowo zajmująca się
            pośrednictwem w transakcjach kupna i sprzedaży papierów wartościowych (np. akcji
            czy obligacji) dla klienta, w zamian za wynagrodzenie ustalane w procentach od
            wartości transakcji (prowizja). Maklerzy zrzeszeni są w domach maklerskich bo
            tylko one jako członkowie giełdy mogą bezpośrednio uczestniczyć w obrocie
            papierami wartościowymi na giełdzie. Maklerzy dokonują więc transakcji w imieniu
            danego domu maklerskiego, a pośrednio w imieniu klienta, który ma w nim rachunek
            inwestycyjny.

Do wykonywania tego zawodu w Polsce konieczna jest licencja wydawana przez
            Komisję Nadzoru Finansowego (dawniej przez Komisję Papierów Wartościowych i
            Giełd). "Wikipedia"
            • Gość: magda Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 12:42
              Hej,
              Pracowałam tam 2 miesiące i mogę powiedzieć jak to wygląda:
              na początku obdzwaniasz firmy-z książki telefonicznej, bazy, którą dostajesz lub internetu.
              Standardowo prosisz o rozmowę z szefem i pytasz czy inwestował na giełdzie w usa-bez względu na jego odpowiedź i chęci-wysyłasz mailem jakieś farmazony i w załączniku jakieś przykładowe prognozy i info o kondycji jakiśtam spółek a giełdzie w Nowym Jorku

Za 2 tygodnie dzwonisz do tego samego typa i mówisz, że póki co nie ma fajnych inwestycji i że trzeba poczekać na jakąś super ofertę- TO SIE NAZYWA ANTYSALE-daje podobno rozmówcy poczucie, ze nie wciskasz mu byle czego i troszczysz się o powodzenie jego inwestycji.

Za kolejny tydzień-dwa dzwonisz i robisz Sale. wszyscy pracownicy nagle wstają i drą się do słuchawki, ze jest super okazja, ze szybko trzeba kupować bo to oferta najlepsza w tym roku-i opowiadasz farmazony ile to on nie zarobi i ze musi szybko przyjechać do firmy i podpisać umowę. Właściciele firm śmieją się w słuchawkę i jeśli mają chociaż blade pojęcie o giełdzie to nazwą Cię idiotą i rzucą słuchawką.
              Mówię wam -żenada.
              wszystko opiera się na ściemie. nie znam osoby, która tam zarobiła-ja nie dostałam ani grosza pensji-jeśli ktoś mówi, ze tam zarobił to KŁAMIE!!!
              menadżerowie też zarabiają grosze-jeżdżą do pracy komunikacją miejską a opowiadaja, ze zarobili po kilkaset tysięcy.
              Nie wierzcie im-to wszystko bzdury.
              • Gość: gość Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.222.246.56.spray.net.pl 14.09.10, 23:49

Potwierdzam, właśnie tak wygląda ta praca. Szukanie jeleni, którzy uwierzą, że mogą zarobić, zarówno klientów jak i pracowników.
              • Gość: mika Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.10, 22:58
                dzieki za ostrzezenie mialem isc na rozmowe kwalifikacyjna ale ja odwolalem
              • Gość: hgfht Re: bohemia.iz co sądzicie IP: 188.33.96.* 07.10.10, 19:07
                Dzięki za ostrzeżenie, właśnie miałem jutro iść tam na rozmowę.
                Dobrze, że założono tutaj ten wątek
              • Gość: gosc Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.bemowonet.pl 09.02.13, 02:29
                wszystko potwierdzam.
                Pracowalam tam prawie trzy miesiace.
                Oczywiscie pierwszy miescia to niby szkolenie ktore tak naprawde trwa 3-4 dni a dalej zapierdzielasz po 12 godzin dziennie i nie masz czasu nawet w d... sie podrapac i czywiscie "szkolenie" jest niepłatne.
                Atmosfera jest spoko ale ci menagoooo ktorzy nazywaja sie maklerami wyzej sraja niz dupe maja i tylko opowiadaja ile to mozna tam zarobic i kazdemu ta sama sciema. Gdyby tyle zarabiali to by nie chodzili ciagle w tych samych garniturach. Przez 3 miesiace mojej "pracy" nie widzialam aby je zmieniali prze niby takich pieniadzach jak zarabiaja hehe
                oczywiscie podstawy sa wyplacane ja nie mialam z tym problemu.
                Ale ciekawa jestem co by powiedzial knf jakby sie dowiedzieli co tak naprawde sie tam dzieje. Jak by to wszystko wyszlo co oni wyprawiaja z pracownikami i potencjalnymi klientami to tej firmy juz dawno by nie bylo.Ucza tylko jak byc bezczelnym czlowiekiem. Na poczatku milutko a pozniej "jedziesz z debilami" czyli klientami-nie moje słowa :)
                Nie polecam tej firmy. Lepiej znalesc normalna prace ze stalym wynagrodzeniem.
                • Gość: Gosh Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.free.aero2.net.pl 09.02.13, 13:46
                  Słuchaj, tak słyszałem, ale napisz do mnie maila: sovilo@o2.PL, OBIECUJĘ DYSKRECJĘ.
                • Gość: Global Markets Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.free.aero2.net.pl 20.03.13, 21:07
                  Podziel się opinią na temat tego co wyprawiają w tej firmie z klientami i pracownikami-tel:22-2972034(pełna dyskrecja).
        • Gość: klient Re: bohemia.iz co sądzicie IP: 178.73.63.* 14.11.10, 19:20
          Witam
          Ja już inwestuje z tą firmą pare dobrych lat i jestem bardzo zadowolony z pracy tej firmy i ich pracowników. Wiadomo że nie wszystko da się przewidzieć jeśli chodzi o rynek ale warto spróbować:) zainwestowałem 100.000zł a mam już 3 razy tyle:) pozdrawiam Bohemie:)
          • Gość: viki Re: bohemia.iz co sądzicie IP: 89.72.124.* 25.11.10, 17:42
            a z tym klientem to ściema pewnie Maciek podszył się pod kogoś bo na tym forum może pisać każdy. Pozdrawiam
            • Gość: gość Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.chello.pl / 192.168.1.* 29.11.10, 12:59
              Negatyw.

Pracowałem tam.

Polecam wszystkim którzy podpisują umowy żeby przed podpisaniem i podjęciem pracy dokładnie przeanalizowali to co jest napisane w umowie a to co mówią rekrutujący.

Chodzi tutaj o wynagrodzenie (warunki wypłacenia prowizji lub podstawy)

Pozdrawiam
        • Gość: były pracownik Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.10, 22:18
          Chyba kolezance dobrze mozg wyprali i jak jestes tak podatna na manipulacjie i socjotechniki to nic tylko jeszcze sekta zostala i bedziesz zadowolona. martwia sie tam tylko tym zeby miec z tego jak najwieksza kase dla siebie. Sam bylem swiadkiem jak przed swietami zeby miec kaske na prezenty dla dziec rodziny i wogole byly sprzedawane wszystkie akcje niezaleznie od tego czy zarobil klient czy nie. Oni i tak zawsze z tego mieli pieniadze. Pozdro dla ludzi ktorzy nie nabrali sie na ich bajeczki a Ci ktorzy sie nabrali ŻAL i idzcie szukac lepszej pracy. I nie ludzcie sie ze bedziecie maklerami .
      • Gość: Wally Bohemia iz- brak wiedzy, brak profesjonalizmu - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.10, 10:13
        uważaj na tą firmę;
        samo oświadczenie zacytowane z ich strony;
        "Wyłączenie odpowiedzialności
        Bohemia IZ sp. z o.o. Oddział w Polsce nie jest domem maklerskim i
        nie prowadzi działalności maklerskiej w rozumieniu „Ustawy o obrocie
        instrumentami finansowymi ". Bohemia IZ Sp. z o.o. jest agentem
        firmy inwestycyjnej Capital Partners A.S. Bohemia IZ sp. z o.o.
        Oddział w Polsce nie wydaje rekomendacji, nie przyjmuje zleceń ani
        wpłat klientów.

Analizy zawarte na stronie oraz udostępnione drogą elektroniczną nie
        mogą być traktowane jako rekomendacje. Za nietrafne decyzje podjęte
        na ich podstawie oraz wynikłe straty finansowe Bohemia IZ sp. z o.o.
        Oddział w Polsce oraz Bohemia IZ s.r.o. nie ponosi
        odpowiedzialności. Inwestorzy otwierający rachunki inwestycyjne
        powinni być świadomi ryzyka jakie wiąże się z inwestowaniem środków
        na rynku kapitałowym."

wskazuje ,żę mają zamiar wystawić Klientów na duże ryzyko
        A jak tam pójdziesz do pracy będziesz się czuł ,że oszukujesz ludzi

Ja staciłem prawie $ 8000 USD
        na tranzakcjach jakie przeprowadzali
        w okresie 4 miesięcy (od Grudnia 2009 do Marca 2010)

wycofałem się calkowice.
        • Gość: były pracownik Re: Bohemia iz- brak wiedzy, brak profesjonalizmu IP: *.146.32.29.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.04.10, 09:20
          witam to co piszecie ze bohemia to oszusci to prawda, czy w całej
          bohemi jest chociaz jeden makler podobno jest ale ja osobiście
          niewiem który to choć pracowałem tam ok 5 miesięcy, co jeszcze
          najciekawsze to to ze co kupi klijent w wielu przypadkach decyduje
          przypadek, bo liczy sie tylko prowizja, do tych co piszą jak tam
          fajnie, niech się strzelą w łeb, ja coś zarobiłem ale grosze, wiem
          że niektórzy mają szczęście i łapią dużego klijenta ale teraz gdy te
          bazy są przedzwonione setki razy myśle że to strata czasu, odradzam
          wszystkim i potencjalnym pracownikom i klijentom.
      • piotrek831 Re: bohemia.iz co sądzicie 26.03.10, 22:38
        Zapraszam do podzielenia sie doświadczeniami i opiniami na opinieopracodawcy.ubf.pl/news.php
        Pozdrawiam

P.S.
        Zapraszam do uzupełniania Czarnej Listy Pracodawców
        Zarejestruj sie i wypowiedz.
      • Gość: gosc Re: bohemia.iz co sądzicie IP: 94.75.121.* 26.10.10, 11:11
        Capital Partners nie fajna praca dzwonisz i dzwonisz masz tylko prowizje za klienta mówią ci na początku ze najmniej można wpłacić 100tyś a okazuje się ze można i 1000 wiec procent z tego mały, zapewniają cie ze będziesz miał jednego klienta a tu gó... prawda ludzie tak robią po 2miesiace i nic darmo. ludzie ogólnie mili ale nie polecam jak szukacie stabilnej pracy i nie chcecie pracować po 2 miesiące za darmo a i spóźniają się z wyplata tej prowizji jak wkońcu będziecie mieć klienta!!
        • Gość: viki Re: bohemia.iz co sądzicie IP: 89.72.124.* 25.11.10, 17:41
          Ta firma to jeden wielki wałek. Robią tu ludzi w bambuko zarówno inwestujących jak i pracowników. Nie ma podstawy, więc mozna pracować trzy miesiące za darmo, kto jest taki naiwyny, zeby tak pracować? Maciek kierownik każe rozmawiać wulgarnie z klientami, zero szacunku dla innych w tej firmie. Każdy, kto przychodzi na drugie spotkanie nie przychodzi tu już więcej szkoda cennego czasu.
      • Gość: G***M Re: sprawa sądowa? Mogę być świadkiem. IP: *.189.75.70.e-plan.pl 20.06.11, 03:07
        Witam,

pracowałem w Capital Partners - Polska, a potem w Bohemi.IZ przez jakiś rok, może 1,5. Doszedłem do momentu, gdy chcieli ze mnie zrobić menedżera, gdyż miałem już swój portfel klientów, na których zarabiałem. Niestety, firma się okazała niebywałym oszustem.

Jeżeli ktoś z Państwa ma w toku sprawę sądową z tą firmą bądź planuje jej takową założyć, bardzo chętnie będę mógł wystąpić w roli świadka, który jest w stanie przedstawić oraz potwierdzić haniebne metody jakimi się posługuje firma Bohemia.IZ, aktualnie. Aż dziw bierze, że jeszcze działają.

Jeśli tu, na forum będzie jakiś odzew, wtedy podam swojego maila w celu skontaktowania się ze mną.

Wszystkim ludziom mającym choć odrobinę rozumu, instynktu samozachowawczego oraz rozsądku, szczerze odradzam wiązania się z tą firmą w jakikolwiek sposób.
    • uzman Re: bohemia.iz co sądzicie 17.09.08, 20:32
      To świetna firma. Zapewniają super szkolenia i jeśli jesteś pracowty
      już wkróte będziesz zarabiać pow. 10000 zł. Czeska kultra pracy. Dla
      najlepszych firmowe samochody i helikoptery. Jeśli wykazujesz się
      minimum chęcido pracy finansują wakacje na Florydzie. 120 dni
      płatnego 110% urlopu w roku. Przodującym zapewniają karnet do
      najlepszych agencji towarzyskich. Wcodź w to!
      • Gość: lala Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.acn.waw.pl 17.09.08, 20:52
        Chyba czeski film

Te helikoptery to laduja chyba na dachu polsatu
        • Gość: realny Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.acn.waw.pl 18.09.08, 13:19
          Jak ktos chce wiedzie oco chodzi w tej pracy niech obejzy film"Boiler room" to
          jest to samo.W usa to norma.

To co oni wykonuja jest zgogdne z prawem poniewaz sam klient podpisujac umowe na
          to sie zgadza.

Jedyna wada tej pracy jest robienie w konia ich wlasnych pracownikow ktorych
          traktuja jako naganiaczy i nie placa pieniedzy tylko mamia bajkami .Twoja
          prowizja jest naliczana niewiadomo jak i przeliczaja to na korony czeskie.

Gdyby placili uczciwie ludzie by pracowali.

Przynajmniej tak bylo za czasow cp
          • 7honda7 Re: bohemia.iz co sądzicie 22.09.08, 15:21
            fakt faktem nie płacą .. Pozdrawiam

• Gość: pracus Re: bohemia.iz co sądzicie IP: 89.174.58.* 22.09.08, 16:42
            a ja biore w tym miesiacu wyplate 15 tysi i jestem happy:)
            ciekawe kto by mi taka pensje dal hehe
            • Gość: lol Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.acn.waw.pl 22.09.08, 17:20
              chyba koron czeskich
            • Gość: ULUBIENIEC Re: bohemia.iz co sądzicie IP: 188.33.27.* 20.03.09, 18:59
              Z całym szacunkiem, ale P(cenzura)się!!!!!

Możliwe ze bierzesz(chyba do buźi). Ale szczerze wątpię że kasę. Pracowałem w tej zafajdanej firmie. I k(cenzura) wiem jak tam jest.

W ciągu całego mojego życia nikt mnie tak nie wychujał jak ci wasi konusowaci managerowie.
              Jak se k.... teraz przypomnę to jeszcze mną trzącha. Szkoda, że wcześniej nie łaziłem po takich forach. Gdybym tu wtedy trafił oszczędziłbym sobie mnóstwo nerwów.

Jak któregoś z tych ks.(cenzura) zobaczę, kiedy w ciemnej uliczce to zaj....ę.

Nie biorę 15 tys ale biorę 6 i pracuje w normalnej, UCZCIWEJ!!! I nie włażę w d..ę menagerom. Spokojnie przez 8 godzin dziennie robię to, do czego się kształciłem. A po robocie nic mnie nie obchodzi.

Na pohybel Bohemi!!!
              • Gość: f. Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.acn.waw.pl 23.03.09, 20:27
                Mistrzu!
                Ja chcę pracować tam gdzie Ty!
                Pisz, a ja zrobię wszystko by tam się dostać.^klockow!
                • Gość: U Re: bohemia.iz co sądzicie IP: 188.33.58.* 24.03.09, 14:42
                  Jeśli masz wykształcenie informatyczne to wal tutaj.

www.webtel.pl
                  Ale niczego nie gwarantuje. Nie ja prowadzę rekrutację.
                  Ale jeśli cię przyjmą to na pewno zapłacą.
                  Teraz zdaje się szukają gości potrafiących programować w Javie.

Pozdro
              • Gość: Ona Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.centertel.pl 24.03.09, 15:59
                Hej. Napiszcie coś konkretnego o tej firmie bo ja mam mieć rozmowę o
                prace 26 marca a tak naprawdę nie wiem czy ona się zajmuje. Czy
                warto tatm iść??? Czekam na info
                • Gość: gość Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.10, 19:04
                  Ciężka praca na 200% Wymagana charyzma , rzetelność , dyspozycyjność, ... Niska
                  podstawa - wysoka prowizja... czyli Twoje zarobki w 100% zależą od Ciebie. Jak
                  szukasz lekkiej pracy, to nie w Bohemii ;)
                  PozdrO!
                  Gość
                  • Gość: klient Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.10, 00:49
                    OSTRZEGAM UCZCIWIE PRZED TĄ FIRMĄ!! Szkoda,że forum nie przeczytałem wcześniej,
                    teraz straciłem mnóstwo pieniędzy na ich błędnych rekomendacjach. Gdzie tylko
                    się da będę ostrzegał ludzi przed Bohemia Iz!! Giigantyczne prowizje, zero
                    strategii inwestowania i oszustwa na każdym kroku. Firma nastawiona na oszukanie
                    i okradanie klienta. Nigdy nie przelewajcie tam nawet złotówki!! Złodzieje!
                • Gość: Bogus Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.chello.pl 14.07.10, 23:04
                  Jesli chcesz w Bohemii dobrze zarabiac, to musisz tam miesiac, dwa do
                  trzech za darmo przychodzic. Trzeba "zainwestowac". Problem polega na tym,
                  ze oni ten nieodplatny staz nazywaja praca, kaza podpisywac dlugie umowy i
                  generalnie praca jest szemrana.
                  Sciemniasz klientow, bajerujesz, uczysz sie robic rozne chwyty (np.
                  przez telefon mowisz, ze jest nizsza prowizja za transakcje, nie podajesz
                  zlych informacji gospodarczych, meczysz ludzi przez telefon itd.) i jak
                  taki pracownik sie staje managerem, to tak samo bajeruje nowych
                  pracownikow. Wszystko jest pol-legalne, pol-uczciwe, na granicy prawa itd.
                  Nieodplatne praktyki maja sens, kiedy sie jest w miejscu, gdzie sie
                  koniecznie chce byc i inwestujesz w zawod, o ktorym marzysz. Naciagactwo
                  telefoniczne nie jest moim wymarzonym zawodem i nawet helikoptery i
                  wakacje na Hawajach mnie do tego nie sklonia. Pozdro.
              • Gość: do ulubieniec Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.elomza.pl 17.05.09, 22:19
                dobre ;D aż buchnąłem śmiechem - jak przeczytałem że Cie jeszcze trzącha ;)
            • Gość: agulka Re: bohemia.iz co sądzicie IP: 85.232.226.* 21.04.09, 14:32
              u mnie w pracy płacą tyle -i nie są to żadne szemrane interesy.
      • Gość: Ruda Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.warszawa.mm.pl 05.04.09, 09:32
        To chyba jakiś żart!!!
    • Gość: Jimbo Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.chello.pl 22.09.08, 16:06
      Mogę powiedzieć o rekrutacji: totalna porażka i brak profesjonalizmu.
      Sami wyławiają CV zostawione w różnych portalach pracy... problem tylko w tym, że wyławiają je po wielokroć - już będąc po rozmowie zostałem zaproszony kolejny raz, tym razem z innego portalu.
      Mieli błyskawicznie odpowiadać nawet w przypadku decyzji negatywnej - nie odzywają się.
      Rozmowa średnio miła, trwała 5 minut, przepytywanie kandydata a sam pan manager (hr? - cholera wie) nie raczył nic odpowiedzieć na pytania o firmę ("jak pan się dostanie to na następnej rozmowie na takie pytania odpowiadamy").
      • Gość: NEW Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.08, 19:57
        CAPITAL POLSKA C.D. ...byłem, zobaczyłem, bądźcie czujni ;)
        • Gość: konsultant_1 Re: bohemia.iz co sądzicie IP: 89.174.58.* 24.09.08, 13:46
          Jeżeli ktoś nie potrafi pracować to nigdzie nie zarobi pieniędzy system
          prowizyjny eliminuje leserów, dyletantów i ludzi którzy chcieli by za kłamstwa
          otrzymywać pieniądze. Pracuję w tej firmie i przyznaję nie jest łatwo ale można
          zarobić o wiele więcej niż średnia krajowa. Firma posiada licencję agenta
          inwestycyjnego i działa zgodnie z prawem więc nie mam żadnych obaw.
          • Gość: ehh Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.acn.waw.pl 24.09.08, 16:41
            Za darmo nikt wam kabzy nie bedzie nabijal

Niewolnictwo zniesiono juz jakis czas temu.Ludzie maja kredyty ,musz a placic
            rachunki a wy nawet glupich 1000zl nie potraficie zaplacic.

Te obiecanki o milionach to zal d.. sciska
            • Gość: konsultant_1 Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.acn.waw.pl 24.09.08, 20:44
              za co spodziewasz się otrzymac pieniądze za to że siedzisz w biurze i nic nie
              robisz ? Chyba żartujesz ...
              • Gość: ehh Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.acn.waw.pl 24.09.08, 23:56
                Ty chyba zartujesz sobie.

Rozmowy z kontrahentami to nic nie robienie przez caly miesiac.
                Przeciez ludzie poswiecaja swoj czas dla firmy.A umowa managera o niby podstawie
                to chyba jkis zart.

Jak ty sobie wyobrazasz zycie ze ktos ci za darmo bedzie pracowal a firma sobie
                zaplaci lub nie.Nikt nie jest frajerem.
                Skoro firma zarabia takie kokosy to podstawa nie powinna byc problemem tak zeby
                czlowiek zaplacil chociaz rachunki.

Czy zeby ci zaplacili trzeba sie wyklucac z managerem ,co to za firma ze na
                ksiegowych nie stac was a czlowiek musi sie upominac o pieniadze.

Dojazdy i praca kosztuje.To jest Polska gdzie dolary nie leza na ulicy.

Placcie uczciwie to i nabierzecie szacunek ludzi do pracy.Bo jak narazie to
                jakas farsa.
                • Gość: ehh Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.acn.waw.pl 25.09.08, 00:04
                  I jeszcze jedno przestan ludzi nazywac nierobami bo maja wieksze doswiadczenie
                  niz nie jeden z CP .

Kazdy chce godnie zyc a nie byc mamiony.

Zgadnij ktora firme wybierze potencjalny pracownik wyplacalna czy niewyplacalna ?

odpowiedz znasz
                  • Gość: konsultant_1 Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.acn.waw.pl 25.09.08, 22:21
                    Firma jest wypłacalna i udowadniała to wiele razy wypłacając pensje powyżej 10
                    000 zł. Za samo siedzenie w biurze nikt nie płaci. Zapraszam
                    do pracy w reklamie tam płacą za wygląd. Jeżeli jesteś nieudolnym pracownikiem
                    zrezygnuj nikt na siłę nie trzyma cię w tej pracy.
                    • Gość: ... Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 15:33
                      To fakt siedzi się w Biurze ale.... nie siedzi tylko ciężko pracuje kilkanaście
                      godzin od 7:45 do nawet 20:00 wiec nie chrzań głupot ponieważ obowiązek to
                      ....sam wiesz 20/20 wiesz o czym mówię.... a oni mają nowe kontakty a komu płacą
                      to płacą... nawet o podstawę trzeba się wykłócać... tylko donosiciele mają
                      więcej... ty chyba wiesz o czym mówię...prawda!

Wiesz doskonale jak ciężko zdobyć jest klienta i kiedy dostaje się za niego
                      wynagrodzenie...
                    • Gość: max-85 Re: bohemia.iz co sądzicie IP: 188.33.21.* 23.06.09, 12:32
                      Ty chyba nie masz pojęcia o życiu!!! Te Wasze managery itd to wielka bujda. I
                      nie mówię ze trzeba mieć skończone MAB żeby doradzać w kwestiach finansowych,
                      ale jakiś guwniarz nie będzie mi mówił że w reklamie pracują tylko ładni. takich
                      doradców już wychowały podobne firmy z branży finansowej, telekomunikacyjnej( ds
                      max,y lamparty, pantery, junior groupy) cwaniak na górze a na niego robią
                      dzieciaki w garniturkach przykrótkich, z językiem na brodzie po wsi z TELE 2
                      ganiają mamieni dużymi pieniędzmi i możliwością otwarcia własnego oddziału w
                      dowolnym mieście.

Wiem co mówię, sam to przeżyłem, i nie ganię tych co tak pracują, tylko tych co
                      zjadają w nieludzki sposób marzenia młodych nie doświadczonych ludzi
                    • Gość: juliusz b. Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 20:30
                      od prawie 3 tygodni usiłuję wycofać swoje środki finansowe , bez
                      skutku , ciągle jestem zbywany procedurami itp. pracownicy byli
                      mili , jak inwestowałem , obecnie część z nich nie odbiera
                      telefonu , niewykluczone , że ta sytuacja skończy się w sądzie
                  • zatroskana123 czy są jakieś plusy? 19.11.08, 11:27
                    naczytałam się trochę opinii o w/w firmie i jestem przerażona. Czy
                    rzeczywiście jest tak źle? Jak z umową o pracę? Na jaką stawkę jest
                    podpisywana i na kai okres? Na czym polega w ogóle ta praca? Na
                    spotkaniu niczego nie można było się dowiedzieć, a chcę wiedzieć,
                    czy warto tracić na to czas, czy dać sobie spokój i szukać czegoś
                    innego???
                    Proszę o pomoc.
                    • Gość: mario Re: czy są jakieś plusy? IP: *.gprs.plus.pl 06.01.09, 12:02
                      jeśli szukasz pracy w branzy finansowej napisz do mnie na adres:
                      markoniusz@wp.pl , pozdrawiam
                    • Gość: Bogus Re: czy są jakieś plusy? IP: *.chello.pl 14.07.10, 23:13
                      Nie warto. Umowa ma kruczek, dzieki ktoremu placa ci, jesli laskawie zechca
                      a jak im nie pasujesz to nie. Mozna tam duzo zarobic ale trzeba najpierw
                      poswiecic dwa, trzy miesiace zycia.
                      Dzwonisz caly dzien do roznych grubych ryb i probujesz ich naciagnac na
                      inwestycje na gieldzie. Szkola cie w tym jak sciemniac i kombinowac, zeby
                      ktos po trzecim telefonie przyjechal i zainwestowal. Jeszcze na tym forum
                      nie widzialem zadnego zadowolonego klienta. Pozdro.
                • Gość: ... Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 15:27
                  zgadzam się z Tobą w zupełności. Zarówno dojazdy jak również zobowiązania trzeba
                  płacić.... a skoro firma tak dobrze zarabia to podstawa nie powinna być
                  problemem....

• Gość: ... Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 15:24
                To ty chyba żartujesz nawet jak pracujesz nie dostaniesz wynagrodzenia... i
                dobrze o tym wiesz....

• Gość: Mario Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.gprs.plus.pl 06.01.09, 12:08
                  w większości firm finansowych nie ma podstawy wynagrodzenia, a jak jest podstawa
                  to prowizja jest mizerna i w rezultacie zarabiasz dużo mniej niz na samej
                  prowizji, nie zapominajmy że sa limity sprzedażowy przy podstawie. Ja pracuje
                  dla AWD jest wypłacalna w 100% i sa uczciwe zasady kariery. jak chcesz wiedzieć
                  więcej napisz na markoniusz@wp.pl .

pozdrawiam
            • Gość: free one Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 09:09
              Kolego, tylko tacy nieświadomi jak Ty wierzą w to, że nie ma niewolnictwa. Obyś
              przynajmniej był zdrowy i miał wspaniałą rodzinę zaharowując się na cudzy
              majątek. System kapitalistyczny to bardzo rozmyślny i dobrze zakamuflowany
              system niewolnictwa.
            • Gość: rekrut Re: bohemia.iz co sądzicie IP: 91.206.211.* 22.02.10, 17:08
              Chcą aby pracować dla nich za darmo, jak sprzedaż to ci zapłacimy,
              to w myśl takiej zasady idę do pabu zamawiam browca, wypijam i jak mi smakowało
              to płace. Tak się nie działa, jak zamówisz i pijesz to płacisz.
              To gorzej niż w obozie pracy, tam przynajmniej płacili za pracę jedzeniem!!!
          • Gość: marlon Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.aster.pl 10.10.08, 13:37
            pracowałem tam i śmiac mi się chce z ludzi, którzy nadał tam pracują, firma
            wykorzystuje pracowników mamiąc ich dobrymi (phi) zarobkami a prawda jest taka,
            że szukają frajerów, którzy za darmo bedą pracować na cały menedżment. kase
            dostajesz od umowy i wysokości inwestycji ale liczcie się z tym, że nie
            podpiszecie więcej umów niz jedną na 2-3 miesiące! menedzer powie Ci, ze
            zarobisz 15-20 tys miesiecznie ale prawda jest taka, ze zarabiasz 2-5tys ale na
            3 miesiące(oczyiscie jesli masz szczescie), nie dajcie sie na to złapac!
          • Gość: konsultant od pona Re: bohemia.iz co sądzicie IP: 195.90.102.* 14.01.09, 11:28
            super ciekawe kto zaplacil konsultantowi 1 by tak dobrze wypowiadal sie o
            Bohemii . Jest to najgorsza firma na swiecie pracuje juz ponad rok i wcale
            slodko nie jest odchodze od lutego gdy skonczy mi sie umowa probna . Jest to
            banda oszustow i szantazystow i tyle o tej firmie
          • Gość: agulka Re: bohemia.iz co sądzicie IP: 85.232.226.* 21.04.09, 14:37
            Ja pracuję w dobrej firmie, na umowę o pracę, gdzie płacą powyżej
            średniej krajowej. Co miesiąc mam wynagrodzenie płacone, bez żadnych
            uników ze strony pracodawcy.
          • Gość: scorn Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.09, 18:51
            krótkie pytanko, czy dają chociaż 1500 prowizji, bo jeśli nie to nie jestem
            zainteresowany.
            • bolek159 Re: bohemia.iz co sądzicie 24.05.09, 21:47
              nie dadzą ci nic
      • dorota.28 Re: bohemia.iz co sądzicie 17.10.08, 17:32
        Gość portalu: Jimbo napisał(a):

> Mogę powiedzieć o rekrutacji: totalna porażka i brak profesjonalizmu.
        > Sami wyławiają CV zostawione w różnych portalach pracy... problem tylko w tym,
        > że wyławiają je po wielokroć - już będąc po rozmowie zostałem zaproszony kolejn
        > y raz, tym razem z innego portalu.
        > Mieli błyskawicznie odpowiadać nawet w przypadku decyzji negatywnej - nie odzyw
        > ają się.
        > Rozmowa średnio miła, trwała 5 minut, przepytywanie kandydata a sam pan manager
        > (hr? - cholera wie) nie raczył nic odpowiedzieć na pytania o firmę ("jak pan s
        > ię dostanie to na następnej rozmowie na takie pytania odpowiadamy").

zgadzam się w 100%, też miałam ta wątpliwą przyjemność być na rozmowie,
        rekrutacja przebiega jak łapanka, na 11 było umówionych 5 osób, ponieważ byłam
        pierwsza to reszta czekała
        dla mnie totalne dno
        • Gość: luk Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.subscribers.sferia.net 06.05.09, 23:09
          Moje cv wyłowili tez z portalu, ale zanim mnie zaprosili wysłali mi meila czy
          mam ochote z nimi sie spotkać. Jak odpisałem dopiero wtedy zaprosili mnie na
          rozmowe. Rozmowa twało około 15-20 minut. Dowidziałem sie na niej wszystkiego
          czego chciałem. Osoba która ze mną rozmawiała była ok, pytała czy mam jeszcze
          jakies pytania, czy wszytko jasne. Odezwali się dość szybko, mineło mniej więcej
          7 dni.
          • Gość: Marla Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.subscribers.sferia.net 11.05.09, 16:08
            Witam, byłam dzisiaj umówiona na spotkanie rekrutacyjne do tej
            firmy. Na ogłoszeniu nie było oczywiście nazwy firmy, poniewaz
            rekrutują przez Agencję doradztwa Personalnego ISG
            Peronalmanagement. Stanowisko nazywało się Młodszy specjalista ds.
            obsługi klienta VIP. Powiem, że na początku oferta wydała mi się
            ciekawa. Natomiast dalej nie wiedziałam jaka to firma. W końcu
            zadzwonili i umawiąc termin spotkania podali nazwę firmy. Oczywiście
            od razu wpisałam w google i trafiłam tu. Jaki tego efekt? Po
            przeczytaniu tych wszystkich opinii, nie poszłam na tą rozmowę.
            Mam nadzieję, ze dobrze zrobiłam.
            Pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia.
      • Gość: xyz Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 12:22
        tak, masz rację, też zostałem zaproszony na taką rozmowę nic
        kokretnego, gdy zacząłem zadawać pytnia pan wlki menagier zrobił mi
        mały test ze znajomości firmy np ilu pracowników zatrudniała firma
        gdy powstała w Polsce?
        • Gość: Gosc Re: bohemia.iz co sądzicie IP: 188.33.90.* 02.06.10, 18:05
          Duzo informacji na temat pracy a jak z wynikami tej firmy? Moze ktos
          był lub jest KLientem?

Pozdrawiam
          Gosc
      • claus7 Re: bohemia.iz co sądzicie 17.02.10, 12:18
        Hej,
        Podzieam to co napisałe w poscie Jimbo. Rozmowa to totalna porażka,
        wygląda mi to na taśmową robotę. Moja trwała ze 20 minut. No i jak
        gościu, który prowadził interview (oczywiście Czech) dał mi długopis
        i poprosił mnie żebym mu go sprzedał, to mi "cycki" opadły.
        Generalnie jaka rozmowa pewnie taka firma. Wiem co mówie, bo ja
        pracowałem prawie 10 lat w naprawde fajnej firmie, mimo ze była to
        korporacja. Niestety mój dział został przeniesiony, a ja zredukowany
        (na bardzo dobrych warunkach).
        Pozdrawiam.
    • Gość: ehh Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.acn.waw.pl 25.09.08, 22:33
      bylem pracowalem i znam wasza wyplacalnosc z cala rzesza ludzi tu piszacych
      • Gość: konsultant Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.acn.waw.pl 25.09.08, 23:18
        Wartościowi pracownicy cały czas pracują bo wiedzą po co tam są i jakie korzyści
        daje ta praca o reszcie pracowników trzeba przemilczeć żeby nie używać
        niecenzuralnych określeń. Tak samo będzie w następnej twojej pracy nie wierzę,
        że gdziekolwiek przepracujesz rok. Nawet jeżeli pracodawca da Tobie większą
        podstawę zaraz Cię zwolni za brak efektywnej pracy i tyle.
        • Gość: ehh Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.acn.waw.pl 25.09.08, 23:51
          Sory nie bede czekal roku zeby ktos mi laskawie zaplacil.
          Ja sie nie martwie, bo mam dobra prace i w tej samej branzy.Mam satysfakcje i
          spokoj ze pensje dostaje na czas, bez proszenia sie.
          Wybacz ale nie zamierzam prracowac pol roku zeby cos mi ktos zaplacil.

800 wpisow nie moze sie mylic no ale powodzenia zycze skoro jestes taki
          happy.Puki polityka firmy nie zmieni sie w stosunku do pracownikow i klientow
          nadal bedziecie tak mieli.
        • Gość: canvas Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 22:20
          czesc konsultant. opowiedz lepiej jak Tobie idzie. ilu klientów zamknales?? ile
          razy dostales pensje ponad 10 000??? uwazam ze mozna sprobowac tej pracy.
          polecam wszystkim ktorzy mieszkaja z rodzicami w warszawie i nie szkoda im
          zaryzykowac ok pol roku. managerowie sa tam przecietni choc z jednym z nich sie
          zaprzyjaznilem. nigdy nie mialem az takiego problemu czy podjac prace czy nie.
          powiem wam tyle.obiecanych pieniedzy mojemu kumplowi nie zaplacili. w tej firmie
          chodzi o pozyskanie klientow.wtedy dobiero czlowiek ma jakakolwiek wartosc. z
          drugiej strony ta firma udostepnia tobie wszystko co potrzebne zeby go pozyskac.
          sprobujcie. badzcie wytrwali i wtedy napiszcie sami czy warto bylo. trzymam
          kciuki za wasze dobre decyzje. p.s. powodzania podczas sale'u :)
          • Gość: secret Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.08, 13:25
            Powiem tylko tyle... Zeby zarobić podstawe trzeba w miesiącu wyrobić
            500 canvasow... jednak w pracy tych canvasow robicie max 20... Umowa
            jest skonstruowana tak zeby ci nie wyplacili nawet tego 1000 BRUTTO!
            pOZATYM WIELE CIEKAWYCH FAKTOW WYCHODZI W TRAKCIE PRACY... Nie chce
            duzo pisac bo to szkoda mojego i waszego czasu...

Jesli kogos satysfakcjonuje raz na 3 msc zarobic wieksza kase, ktora
            w przeliczeniu na czas pracy w ktorym ja zarabiacie wychodzi jak
            normalne miesieczne wynagrodzenia to powodzenia... Tym bardziej ze
            zapie...cie jak dzikie woly...

menadzerowie nie nadaja sie do tej roboty zupelnie... Ciagle wam sie
            dra do sluchawek i przeklinają gdy wy rozmawiacie z klientem...
            Pozatym traktują wszystkich jak "gó..."... A kobiety są zatrudniane
            tylko do tego zeby im kontakty robicz poprzez canvas...

Pozatym menadzerowie... nie wiem po co... niszcza atmosfere w
            pracy... Tworza konflikty miedzy pracownikami zeby kazdy mial
            jakiegos wroga w pracy...
            • Gość: Anes Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.08, 14:34
              ale z Was idioci, narzekacie ciągle na ta firmę to po cholerę tam pracujecie,
              albo podoba Ci się ta praca albo nie. . . pracujesz tam albo nie i problem z
              głowy . . .
              • Gość: Bogus Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.chello.pl 14.07.10, 23:25
                Ale zeby zobaczyc, czy sie podoba to trzeba troche popracowac. Za prace sie
                nalezy wynagrodzenie. Umowa jest skonstruowana tak, zeby mogli ci po
                miesiacu nie zaplacic albo zaplacic laskawie jesli im sie "sprawdzisz".
                Argument pod tytulem "jak sie nie podoba to wyp...." jest argumentem
                zlodzieja, ktory cos zajebal i powiedzial "co twoje to moje". Bohemia IZ to
                przestepcy gospodarczy i nie ma pytan. Po prostu dziadostwo.
          • Gość: U Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.mobile.playmobile.pl 20.03.09, 19:36
            Taaaa...

ja też się z jednym zaprzyjaźniłem.

Opie...ł mnie zdrowo za wszystko co robiłem źle. Ale se myślałem. Spoko. Chodzi mu o to żeby odsiać najsłabsze sztuki. I nawet na swój sposób go za to szanowałem.

Ale tylko do chwili gdy się dowiedziałem ile go ku... naprawdę obchodzą klienci. A jak się dowiedziałem jak jest z wynagrodzeniem to żałowałem że zmarnowałem w tym g... tyle czasu.

Ciekawe co byś mówił gdybyś po miesiącu pracy dowiedział się że nic nie zarobiłeś a nie masz za co zapłacić za mieszkanie.

Niby co takiego firma udostępnia żeby pozyskać klienta???
            Gó...any telefon który ciągle się jebie i trzeba jęczeć o ładowarkę?
            A może zajebiste bazy danych w których numery telefonów się ciągle powtarzają? Czy oni wogóle słyszeli o Exelu. 20-40 minut roboty i nie było by problemu z powtarzającymi się numerami.
            Ale nie!
            Oni wiedzą lepiej.
            Jeszcze chcą żeby im na własną rękę bazy organizować!
            Bo im już ku... nikt nie chce sprzedać.
            • Gość: Arkusz kalkulac. Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 09:37
              Proszę. Tylko nie tragiczny EXCEL. Do zastosowań bazodanowych się nie nadaje
        • Gość: agulka Re: bohemia.iz co sądzicie IP: 85.232.226.* 21.04.09, 14:45
          Nie ubliżaj ludziom konsultancie. Pewnie ty często zmieniasz pracę,
          skoro o tym piszesz.Ja w obecnej pracuję już ponad 13 lat. I mam
          zamiar do emerytury dociągnąć (chyba, że firma padnie -co jak na
          razie jej nie grozi). Firma uczciwa, dbająca o pracowników,
          wypłacająca na czas wynagrodzenie i to nie byle jakie i nie mizerne
          1000 brutto. Nie myslę o zmianie, ob jest mi tutaj dobrze,
          pracodawca też zadowolony z mojej pracy. Jak najwięcej takich firm z
          pozytywnym podejściem do pracownika - pracownik też człowiek i
          należy o niego dbać. Wtedy odpłaci się lojalnością i dobrze wykonaną
          pracą.
          • Gość: bezrobotny Do AGULKI IP: *.elomza.pl 17.05.09, 22:07
            cześć Agulka - co to za firma, w której pracujesz? Piszesz o niej tak ciepło, że
            chętnie bym zobaczył czy się nadam.. i płacą ponad tysiąc zł :D
            • bolek159 Re: Do AGULKI 24.05.09, 21:43
              Lepiej się zastanów czy cokolwiek płacą. "Pracowałem" (raczej wolontariat bo ani
              grosza nie dostałem pomimo wyrobienia 500 canavasów) Banda złodziei i
              naciągaczy. W doradztwie to też 0% profesjonalizmu
          • Gość: Karol Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.home.aster.pl 27.01.10, 01:09
            agulka. Wnioskuję, że Agnisia. Mylę się?
            Pamiętasz Karol jestem.
            Siedziałem na przeciw ciebie.
            Pamiętasz jak płakałaś żeby Władek cię nie wyrzucał za to, że kantowałaś na
            liczbie wydzwonionych canwasów.
            Swoją drogą to kiedyś cię szanowałem i nawet ci współczułem bo podobno masz złą
            sytuację rodzinną.
            13 lat. Nie wiedziałem, że jesteś taka stara:P
      • Gość: konsultant Re: bohemia.iz co sądzicie IP: 83.143.136.* 09.10.09, 17:14
        a ja byłam na rozmowie w tej firmie na stanowisko konsultant. I mam
        pozytywne wrazenie. Pan prowadzacy rekrutacje wszystko powiedział o
        firmie okreslil zares dzialania, powiedzial czym bede sie zajmowała
        i potem przeszedl do swoich pytan. Powiedzial ze jesli przejde do
        nast etapu zadzwoni i zadzwonił. Mama miec w nast tyg. szkolenie.
        Jestem na TAK
        • Gość: bohemia = Syf Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.acn.waw.pl 10.10.09, 08:18
          Oj Kolezanko bardzo dobrze sie zastanow bo bedziesz zalowac decyzji ze podjelas tam prace ! Bohemia = jedno wielkie czeskie gowno w korym pracuja polacy za grosze Juz dawno powinni zamknac ten pi....k i pogonic ich do swojego zafajdanego kraju
          menadzerowie - jedna wielka pomylka szczegolnie pepickie szczekacze ledwo od ziemi odrosli i juz mysla ze sa nie wiadomo kim
          H... w d...e bohemii
    • Gość: tomeczek Nakrzyczeli na mnie... :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.08, 16:02
      ...bo nie chciałem im podać osobistej komórki mojego szefa; do tego straszyli, że szef będzie na mnie wściekły, bo przeze mnie straci możliwości znakomitych inwestycji na rynku kapitałowym :)
      • Gość: zapytajnik Re: Nakrzyczeli na mnie... :) IP: 89.174.58.* 01.10.08, 09:45
        ...a co? Szef takie dziecko specjalnej troski że by się nie obronił
        sam? :)) Do inwestycji raczej by go nie zmusili...
        • Gość: tomeczek Re: Nakrzyczeli na mnie... :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.08, 11:17
          Gość portalu: zapytajnik napisał(a):

> Szef takie dziecko specjalnej troski że by się nie obronił
          > sam? :))

Nie, po prostu nie było go, a poza tym już dawno raz na zawsze kazał takowych spławiać i sobie i jemu pupy nie zawracać :) A reszta pracowników też nie ma czasu na rozmowy w stylu "Niech mnie pan szybko połączy z szefem, w ważnej sprawie finansowej!" "A kto mówi?" "Nie pana sprawa, zwykłemu pracownikowi nie będę się tłumaczył" (tekst oryginalny, usłyszany przeze mnie).
          Takimi metodami chyba rzeczywiście nie skłonią nikogo do inwestycji :)
          • Gość: xxx ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 13:19
            To już wiem, ze nie warto odpisać na maila z propozycja pracy od tej firmy. Poza
            tym, kto pisze maile z propozycją pracy? Jaka szanująca się firma??? To daje do
            myślenia...
      • Gość: sylwia Re: Nakrzyczeli na mnie... :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.08, 11:20
        miałam dziś identyczną sytuację, koleś chcial koniecznie rozmawiać z
        prezesem i nie docierało że nie da rady:)był chamski, krzyczał a na
        koniec wziął moje nazwisko, hehe pewnie będzie mnie straszył;)
      • Gość: sylwia Re: Nakrzyczeli na mnie... :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.08, 11:20
    • Gość: Kinga Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.08, 13:35
      Witam, doświadczenia z ta pracą mam takie ze pracuje tam Ktoś bardzi
      bliski memu sercu. Pracuje już jakiś czas, ma umowe zlecenie na 1000
      brytto pesji podstawowej + prowizje od klienta. Problem polega na
      tym ze firma nie wyplaca pieniędzy (a na początku obiecuje
      dziesiątki tysięcy). Pieniądze otrzymują tylko Ci którym uda się
      zmanipulować jakiegos bogatego wlaściciela firmy i naciągnie sie go
      na np 200 tys dolarów. Wiadomo ze tacy inwestorzy zdarzają sie raz
      na milion i tak naprawde jeśli masz możliwość innej pracy, omiń
      BOHEMIĘ szerokim łukiem i nie trać na nią czasu...Pozdrawiam
      serdecznie.
      • Gość: capital polska Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.mobile.playmobile.pl 03.10.08, 13:26
        jeśli nie masz oporów moralnych co do obiecania ludziom, że zarobią 40% w
        miesiącu (w rzeczywistości często trzeba postawić myślnik przed tą cyfrą) to
        praca dla Ciebie

atmosfera ma wiele do życzenia, puste obietnice przełożonych również, podstawa
        1000zł i kilka mitów o niej to zwykła ściema, umowa zawiera wiele haczyków

ogromna rotacja pracowników bo i system jest jaki jest, osobiście absolutnie nie
        polecam

w skrócie to tyle
        • Gość: Bogus podstawe mozna wyszarpnac IP: *.chello.pl 15.07.10, 11:30
          Pracowalem tam miesiac i musialem sie nauzerac i nasciemniac, ze zostaje
          itd. zeby podstawe wyciagnac. Najciezej zarobione 1000zl w zyciu.
          Licza na frajerow, ktorzy pieniedzy nie wezma albo na wariatow, ktorzy
          wszystko powiedza, zeby klienta sciagnac. Sciagnalem dwoch klientow na
          spotkania ale sie zastanawiam, czy straca, czy zarobia. Bo moj menedzer
          raczej ich zamknie. Sami spojrzcie na forum: postow negatywnych mnostwo,
          pozytywnych garstka a zadowolonego klienta tutaj jeszcze nie widzialem. Czy
          ta firma jest uczciwa?
    • Gość: człowiek myślący Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 20:11
      Szczerze mówiąc to czytam to forum czytam i mi sie śmiać k*** chce jak patrze na
      posty ludzi którzy obwiniają Bohemią o swoje niepowodzenia... Jeśli ktoś nie
      potrafi zrobić 20 kontaktów dziennie to może powinien iść do pracy gdzie nie ma
      aż takich wymagań... może praca w MZO przy zamiataniu ulic? Jeśli idziesz do tej
      pracy tylko po to żeby zarobić 1000zł miesięcznie to gratuluje motywacji.
      Ludziom którzy liczą na gigantyczny zarobek w wysokości 1000zł podstawy odradzam
      tą pracę ale ludziom z ambicjami i olejem w głowie mogę ją polecić bo za solidną
      pracę dostaje sie naprawdę niezłe wynagrodzenia.
      • Gość: Specjalista Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.08, 12:45
        Dostałem dziś maila z propozycją pracy u nich, ale jak tu tak sobie
        czytam to chyba nie zdecyduje się na to. Co do wypowiedzi
        przedmówcy, nikt nie idzie do pracy zeby zarobić 1000 brutto, ale
        skoro ktoś mu je obiecał to powinien zapłacić. Pieniądze to nie
        wszystko o czym mogłem się przekonać w swojej karierze
        zawodowej,dobre stosunki z pracodawcą to jedno, ale najwazniejsze
        moim zdaniem jest pewność, że Klientowi sprzedaje się dobry i
        sprawdzony produkt, a nie zgarnąć prowizjie a potem mieć go w d...
        to tyle co do wypowiedzi ludzi którzy twierdzą ze zarabiają kokosy.
        Mi takowe są nie potrzebne, wolę pewną stabilność oraz pewność ze
        nie przyjdzie taki dzien w którym nie bede miał co włożyć do garnka.
        • Gość: madzialena Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 16:49
          też dostałam maila. Odpisałam, ze przyjdę ale jednak nie.. szkoda nerwów jak widzę.
          • Gość: ES Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.09, 09:07
            ja również dostałem maila w sprawie spotkania hmmm . . . mam zamiar iść na to
            spotkanie, chociaż po to żeby się samemu przekonać czy było warto.
      • Gość: U Re: bohemia.iz co sądzicie IP: 188.33.9.* 20.03.09, 20:15
        K.... człowieku.

Sam siebie oszukujesz. Dobrze wiesz jak się działa w tej firmie. Jak tam pracowałem też nie lubiłem myśleć, że naciągam ludzi tylko, że daje im zarobić(a że nie zarabiają, no cóż, giełda, zdarzają się straty).

Jakżeś myślący to k.... myśl!

Dało się bez większych problemów zrobić 20 Canwasów. A to jak k.... umiesz liczyć daje to 400 Canwasów miesięcznie (i tyle wymaga szefostwo).
        Poza tym w umowie jest, że masz zrobić 500 Canwasów. A w raportach jest miejsce tylko na 400.

A jak zrobiłeś swoje i decydujesz się po miesiącu zrezygnować to dowiadujesz się, że k... nic nie zarobiłeś. Bo w umowie jest 500 nie 400.

I to dopiero wtedy się o tym dowiadujesz.
        A jak się wcześniej pytałeś o umowę to zawsze zbywali cię byle, czym.

Jak tu się nie wku...ć?

• sorl2 Re: bohemia.iz co sądzicie 03.04.09, 18:34
          Jak myślisz co przyciąga ludzi do takiej pracy? Bo to nie są tylko
          pieniądze.
          Faktycznie jak zaczynasz prace to nie myślisz, że twoim celem jest
          naciąganie ludzi. W jakim momencie wdrażania się w strukturę firmy
          dochodzisz do wniosku, że to nie jest pomoc w inwestowaniu tylko
          naciąganie ludzi? Czy to Twoim zdaniem struktura firmy, jakieś
          nierealne plany rozwojowo-sprzedażowe?
          • Gość: Były Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.home.aster.pl 27.01.10, 01:26
            "
            >Czy to Twoim zdaniem struktura firmy, jakieś
            > nierealne plany rozwojowo-sprzedażowe?
            "

Co miałeś konkretnie na myśli w tym tekście? Jest trochę bez sensu. Podejrzewam,
            że dla Czecha polski może być trudny:/.

Dochodzę do wniosku, że to nie pomoc w inwestowaniu tylko naciąganie ludzi w
            momencie, w którym menadżer mi mówi, że (postaram się dobrze zacytować): "i tak
            każdy klient po miesiącu-trzech zrezygnuje, bo za dużo straci, więc trzeba z nim
            szybko wykonywać nowe zlecenia"

• Gość: misiek Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.aster.pl 07.04.09, 13:54
        biorą każdego, np. kasjerkę z marketu i jej obiecują, ze pomogą
        zdrobić państwowe papiery, ciekawe, na maklera, czy na doradcę?
        • Gość: skrzywdzona Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.acn.waw.pl 09.04.09, 20:00
          UWAGA NA BOHEMIE!!!! obecnie jestem na tzw okresie próbnym gdzie jest mniej niż
          1000zl podstawy (brutto). prowizja??? owszem jest jak nakłonisz pierwszego
          klienta aby zainwestował na cholernej giełdzie. potem im więcej klientów to
          teoretycznie więcej kasy, ale gó... prawda!! ale może zacznę od początku...
          najpierw dzwonisz do firm i szukasz potencjalnych klientów, potem nakręcasz ich
          na "inwestowanie". praca od 8 do 17, albo i dłużej. umowa zlecenie(twierdza ze
          dla "pracowników" jest najlepsza) szukam nowej pracy, uczciwej! w której nie
          będą robić w walka i mydlić oczu kokosami których się nie zarobi!!! PROSZĘ,
          UWAŻAJCIE NA TE LIPNA FIREMKE!!!
      • Gość: Bogus smiac to mi sie chce IP: *.chello.pl 15.07.10, 11:37
        Rozumiem, ze nie przeszkadza ci to, ze twoi klienci traca? Oczywiscie
        mozna w Bohemii zarobic dobrze, ale trzeba ukrywac przed klientem prawdziwa
        wysokosc prowizji, trzeba ukrywac kruczki prawne, sciemniac i mowic ze "JA
        sie zajmuje akcjami" ty sie zajmujesz WYDZWANIANIEM I OPOWIADANIEM BAJEK DO
        SLUCHAWKI Maklerem jest CP a mlody pracownik wie o akcjach tyle, co mu
        manager powiedzial i co podaja w TV Bloomberg.
        Ile na tym forum widziales zadowolonych klientow? Tu chodzi o jakas
        etyke, ktorej ciebie na szkoleniach systematycznie oduczali.
    • Gość: lalalala Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.acn.waw.pl 08.10.08, 13:35
      Biema co komentowac tu jest wszystko

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=140&w=60507349
      • Gość: ;} pracownik Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.catv.net.pl 08.10.08, 20:29
        1000 zl jest tylko za pierwszy miesiac .
        • Gość: as Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.crowley.pl 13.10.08, 21:50
          bo nastepnego juz tam nikt nie spedzi :)
          • Gość: NO Re: bohemia.iz co sądzicie IP: 188.33.153.* 06.10.10, 09:53
            Będziecie widzieć te 1000 zł jak świnia niebo:). Generalna zasada jest taka, jak ściągniesz jakiegoś idiotę, który zainwestuje tam kasę to dostaniesz "coś" (zależy od tego jakiego grubasa naciągniesz), ale przed tym to z wypłatą wygląda tak: Ty myślisz, że ją dostałeś a oni myślą, że ci ją wypłacili :). Omijajcie szkoda czasu i nerwów :).
            Pozdrawiam
            • Gość: er Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.cdma.centertel.pl 06.04.11, 13:33
              masz racje na pytanie dlaczego nie dostałem wypłaty odpowiadają przeciez wysyłałem tobie i tak zawsze trzeba sie uzerac o karzdą złotówke
    • Gość: marlon Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.aster.pl 10.10.08, 13:22
      Bohemia iz to w rzeczywistości Capital Polska(na temat tej firmy znajdziesz
      sporo na róznych forach), atmosfera w pracy jest spoko, ale system prowizyjny,
      żadnej stałej pensji i regularne pranie mózgu zniechęciły mnie na tyle, ze po
      miesiącu powiedziałam dosc!
      • Gość: niedoszly pracowni Re: bohemia.iz co sądzicie IP: 217.98.99.* 21.12.08, 23:24
        dokladnie zgadzam sie z ta opinia ja dzieki bogu obodzilam sie po
        dwoch tygodniach stracilam na dojazdy za ktore nikt mi nie zwroci
        pieniadzy,oczywiscie swietna tamosfera w "BOHEMI IZ"ale tylko i
        wylacznie atmosfera,bo jezeli chodzi o zarobiki to sa fatalne nie ma
        zadniej podstawy ludzie ktorzy tam pracuja zapozyczaja sie na
        miesiace bez klieta.Wielkie pieniadze ktore mialy byc!byly tylko
        zachecajace na szkoleniach i takie smieszne gadania dlatego ludzie
        poczytajcie sobie najpierw co pisza na forach i co to za spolka
        CAPITAL PARTNERS,po zapoznaniu sie z trescia przemyslcie pojscie na
        rozmowe :)NIE WARTO...CHYB ze ktos wiezy ale to bardzo wiezy w
        siebie bo dla mnie to debile tam pracuja ...soary ale nie mozna tak
        myslec ..nie o to tu chodzi
        pozdrawiam Niedoszly pracownik/procownica:)
        a cha i umowa na zlecenie:)
      • Gość: Roman Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.acn.waw.pl 28.04.09, 17:55
        Bo Zeby tam pracowac trzeba Byc twardym.... To nie dla leszczy praca jezeli
        chcesz lekkiej pracy to idz do Macdonalda sprzedawac hamburgery
        • bolek159 Re: bohemia.iz co sądzicie 24.05.09, 21:47
          żeby tam pracować to trzeba się było nachapać klientów 2 lata temu. Teraz to
          leszcz jest ten co tam przychodzi. Ja przecież pracowałem u was. Zrezygnowałem i
          teraz jestem managerem sporej firmie. Czy uważasz że nadaję się hamburgery
          sprzedawać? A jak piszesz tak dosadnie to napisz też swoje nazwisko. Panie
          Jastrzębski?
    • Gość: rozczarowanie Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.08, 18:14
      hmm..bohemia..ta firma to jakiś żart absolutnie nie polecam!pranie mózgu,
      nieprzejrzysta polityka firmy, żałosna wypłata, naciąganie ludzi, praca niemal
      za darmo!sadzają na telefonach ludzi nie mających pojęcia o giełdzie po
      dwugodzinnym przeszkoleniu!a twoim zadaniem jest udawanie że jest się
      specjalistą w tej branży!!jakiś absurd!można by książkę napisać o tej
      paranoi..ale najważniejsze aby odróżnić jak to mówią "kłamstwo od naciągania
      prawdy" i "chamstwo od zdrowej beszczelności" pfffff!rotacja pracowników jest
      ogromna bo nikt tam nie wytrzymuje długo..i nie dlatego że praca jest ciężka
      ..ale dlatego że jest dobijająca..obdzwaniasz dziennie milion osób i tak
      naprawdę bez zadowalających rezultatów..a te całe ich sale..śmiechu
      warte..przemyślana manipulacja zarówno klientami jak i pracownikami..i jeśli
      ktoś się łudzi że się czegoś nauczy to się grubo myli!radziłabym omijać firmę
      Bohemia z daleka szkoda czasu!
      • Gość: as Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.crowley.pl 13.10.08, 22:03
        Dokladnie ta firma to zwykla naciagalnia: oni naciagaja ciebie mamiac bajonskimi
        zarobkami (menago z czech rzucil kariere pilkarska bo tu jest kasa, polak
        rowniez z ich bandy porzucil prace w banku z ktorej wyciagal po 7tys bo tez
        wyczul kase- takie historie opowiadaja kazdemu juz na szkoleniu) a ty masz za
        zadanie naciagnac klienta ,rowniez opowiadajac mu jakies chore dyrdymaly (o
        krotkiej sprzedazy, ktora sam, pozal sie boze, menager nie umial wytlumaczyc na
        czym polega). Juz na 2 spotkaniu wszystko staje sie zupelnie jasne hasla: trzeba
        byc beszczelnym w pozytywnym tego slowa znaczeniu, musisz byc na rowni z szefem
        a najlepiej wyzej by zrobic deal; i ta ich metoda: canvas, antisale i sale to na
        kilometr smierdzi szwindlem, mam nadzeieje, ze te pepiki kiedys za to beknal.
        • Gość: Jozin Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.mobile.playmobile.pl 17.10.08, 17:20
          Odradzam wszystkim pracę w Bohemia. Po szkoleniu nikt nie wytrzymuje nawet tygodnia - rotacja pracowników ogromna. Normalny człowiek nie wytrzyma tak monotonnej pracy za 1000 brutto na umowe zlecenie skonstruowaną tak, żeby wam nawet tego tysiaka brutto nie zapłacić. Menager oszukuje pracowników na każdym kroku - jeśli chodzi o wynagrodzenie i przygotowanie do egzaminu (za który musiecie zapłacić). Praca śmierdzi straszliwie - aż na centralnym czuć ten smród. Nie warto poświęcać czasu nawet na rozmowe z tym towarzystwem.
          • Gość: zyczliwa warto spróbować IP: *.subscribers.sferia.net 25.10.08, 22:31
            zacznę od tego, że wchodzenie z wami w dyskusje oznacza znizenie się
            do waszego żałosnego poziomu, ale raz można się poświęcić.
            Jedni są stworzeni do pracy w sprzedzy, inni nie. Proste. Jeżeli
            ktoś, kto pracuje w Bohemi niespełna tydzień i odchodzi, albo
            przychodzi i po dniu rezygnuje, a wydaje opinie jest śmieszny.
            Fakt w tej pracy trzeba mieć dużo szczęścia, ale trzeba słuchać co
            mówi menago i pracować. Niektórzy pracę traktują jak wakacje i
            oczekują gwiazdki z nieba. Z takim nastawieniem niczego nie osiągną.
            Trzeba też pamiętać, że bohemia ma 2 właścicieli, a u każdego z nich
            panują różne zasady. Pracuje już tam miesiąc, mam klienta, którego
            zdążyłam ubrócić 4 razy i narzekać na prowizję nie mogę.
            Najważniejsza jednak jest atmosfera w pracy. Na naszej sali(na tej
            większej) ludzie są w porządku, żadnego mobingu, każdy ci zawsze
            pomoże, jeśli czegoś nie wiesz.
            Jeżeli chodzi o wypłatę, to fakt na początek 1000brutto, ale
            minimalna prowizja to ok. 1200zł do ręki, Firma inwestycyjna kieruje
            się podobnymi zasadami jak np. CU, czy ING, z tym, że będąc agentem
            ubezbieczeniowym, nawet się nie ma podstawy, stałych godzin pracy,
            klientów musisz szukać z książki lub wśród znajomych, ale też można
            zarobić, bo najważniejsze są prowizje. Taka branża.
            Naprawdę warto spróbowaćw Bohemi, zanim się firmie przyklei
            etykietkę.
            pozdrawiam
            • Gość: pracowniczek Re: warto spróbować IP: 195.205.186.* 28.10.08, 19:39
              Mnostwo osob sprobowalo i dlatgeo sa te wypowiedzi. CO powiesz na
              to ze nie dostalem wyplaty mimo zorbienia canvasow? gdzie ta
              rzetelnosc wyplat. ale potwierdzam sa osoby co duzo zarabija.
              rodzynki. ja musialem szkole oplacic a nie 3 miesiace na bilet
              miesieczny zebrac.
            • Gość: tomeczek Re: warto spróbować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 08:18
              Gość portalu: zyczliwa napisał(a):

> wchodzenie z wami w dyskusje oznacza znizenie się
              > do waszego żałosnego poziomu, ale raz można się poświęcić.

Dzięki ci o łaskawa :)

> Fakt w tej pracy trzeba mieć dużo szczęścia,

Praca, w której potrzebne jest przede wszystkim szczęście, to nie praca, tylko lotto. Jeżeli potrzebne jest przede wszystkim szczęście, to automatycznie niepotrzebne są ani kwalifikacje, ani, uwaga! pracowitość, sumienność itp. Bo po co się starać, skoro nie masz szczęścia?
              • Gość: życzliwa Re: warto spróbować IP: *.subscribers.sferia.net 29.10.08, 19:48
                chyba się nie zrozumieliśmy, dużo nie oznacza, że tylko szczęście
                się liczy, przede wszystkim są to predyspozycje i właśnie
                pracowitość. Lotto to do jakiego menagera się trafi, i pod jakiego
                właściciela. Ja trafiłam 6. Drogi tomeczku, pracujesz w bohemi??
                • Gość: tomeczek Re: warto spróbować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.08, 08:17
                  Gość portalu: życzliwa napisał(a):

> chyba się nie zrozumieliśmy,

Możliwe

> Drogi tomeczku, pracujesz w bohemi??

Ależ uchowaj Zeusie, nie! Przeciwnie, jestem przez nich co jakiś czas molestowany telefonicznie. Wrażenia opisałem wyżej:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=140&w=84573041&a=85344709
        • Gość: pracownik Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.08, 00:21
          Witam
          Koles to co napisales swiadczy o tym ze nie wiesz jak dzialaja
          najwieksze firmy na swiecie. I poprostu nienadajesz sie do czegos
          takiego dlatego idz lepiej do Maca lub za okienko do banku i sie
          odpierd...... To jest marketing moze znasz takie slowo a reszta to
          matematyka i ekonomia.
          Zycze powodzenia
          Pracownik
          • Gość: gość Re: bohemia.iz co sądzicie IP: 193.0.70.* 14.11.08, 13:54
            matematyka i ekonomia? qrwa przecież w tej firmie nikt nie ma o tym pojęcia-tam
            pracują same głąby co wiedzą tyle o giełdzie co krowa o lataniu
        • Gość: Luki Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.spray.net.pl 20.11.08, 13:54
          Pracowałem tam 1 miesiąc i uważam ze ze jest to banda oszustów i łachmanców
          którzy próbują naciągac ludzi na jakieś obietnice , np mozesz tu wiele osiągnąć
          zarobiac miliony , wiecie co to jest gó... prawda nie ma tam takich osób i
          raczej nigdy nie bedzie , Kliencie jesli chcesz nie stracić to nie inwestuj z
          Bohemią bo stracą szybciej niz dostaną . i jeszce jedno nawet po zrobieniu 500
          carvasów czy jak to tam się nazywa nie dostałem tych 900zł brutto OSZUŚCI
    • Gość: rudi Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.ip.netia.com.pl 30.10.08, 18:44
      W poniedziałek mamy szkolenie.Na pierwszej rozmowie było ok,ale coś
      nie dawało mi spokoju.Teraz już wiem co-to wszystko co tu
      wyczytałam.Dzięki Wam ludzie,że potwierdziliście moje obawy!!!!!Moja
      obecna praca nie wydaje mi się już taka fatalna:)
      • Gość: pracownik Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.subscribers.sferia.net 04.11.08, 19:17
        proszę cię drogi chłopcze ręce mi opadają czytając takie pierdoły.
        Dobrze zrobiłeś rezygnując, takich jak ty firma nie potrzebuje.
        Nieogarniętym ludziom mówimy nie! Kto nie pracuje, nie zarabia.
        Czasy komuny się skończyły hasło: "Czy się stoi, czy się leży, płaca
        zawsze się należy", w dzisiejszej rzeczywistości obowiązują jeszcze
        w GS-ach, a nie w poważnych firmach.
        • Gość: adam Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.subscribers.sferia.net 04.11.08, 19:24
          Witajcie, chciałam się podzielić z wami swoją opinią na temat
          Bohemi. Pracuje tam już 2 miesiące i nie narzekam. Jak zaczynałem
          wszystko wydawało mi się takie niezrozumiałe i skomplikowane. Na
          szkoleniu zabardzo nie wiedziałam, co prowadzący mówi. Nie sądziłam,
          że tak szybko przyswoje tyle nowych, kompletnie mi obcych pojęć. W
          tej firmie cały czas się rozwijam, poprostu interesuje mnie giełda i
          zależności jakie na niej zachodzą. Nie moge powiedzieć, że jestem
          już dobry w tym co robie, ale ciężko pracuje i są efekty: 2 klientów
          w 2 miesiące i o prezenty na gwiazdkę jestem spokojny. Gorąco polecam
          • Gość: as Re: bohemia.iz co sądzicie IP: 89.108.200.* 06.11.08, 01:33
            czlowieku nie badz smieszny, bo tylko pokazujesz jaka ta firma jest
            naprawde zatrudniajac takich "konsultantow kapitalowych", wszystko
            bylo niezrozumiale i skomplikowane LOL, no jak dla ciebie
            niezrozumiale jest to co o gieldzie mowili na "szkoleniu" to sorry
            chyba podstawowki nawet nie skonczyles. Firma sie rozwija, LOL
            raczej zwija, bo co raz zmieniaja nazwy by sie ukryc. Jestes zwyklym
            oszustem, ktory naciaga ludzi i ktorego tez wykorzystuja pepiki. A
            do swiat to mam nadzieje cale to towarzystwo policja i nadzor
            finansowy rozgoni.
          • Gość: siwy Re: bohemia.iz co sądzicie IP: 192.193.245.* 06.11.08, 10:17
            Ja mam tylko jedną radę, proście ludzie o umowę i sprawdźcie tam
            wszystko dokładnie. I koniecznie odwiedźcie forum o capital polska.
            pozdr.
            • Gość: gość Re: bohemia.iz co sądzicie IP: 193.0.70.* 14.11.08, 13:58
              nie ufajcie nawet przez chwilę ludziom, którzy tam długo pracują, a w
              szczególności managerom to złodzieje i oszuści
            • Gość: gosc Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.171.104.226.static.crowley.pl 16.06.09, 22:13
              po pierwsze bohemia iz jako partner capital partners z siedziba w
              czeskiej pradze (nie mylic z capital partners polska, to dwie calkiem
              inne spolki) zajmuje sie obrotem kapitalu na rynkach inwestycyjnych w
              ameryce, nie maja nic wspolnego z gpw, tak jak to ktos pisal.
              po drugie praca jak praca, dobrze ktos napisal, jesli sie nie pracuje
              na 100 albo i 110% to mozna zapomniec o kokosach, ale jednak da sie z
              siebie duzo to mozliwosci sa spore. ale to zadne wielkie odrycie,
              same pieniadze sie nie zarobia, wiec nie placzcie. zawsze jest opcja
              pracy w knajpie dla tych mniej ogarnietych. twoj wybor.
          • Gość: gogogo Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 16:57
            hehehehe. Pacowniku/pracowniczko bohemii. zapomniales/as zmienic standardowy
            tekst na konkretna plec. LOL
          • Gość: fan firm oszustów Re: bohemia.iz co sądzicie IP: 62.29.169.* 09.11.09, 13:50
            Adam dlaczego wypowiadasz sie w formie żeńskiej? Hehe Adamka. Dajcie sobie
            spokój z tego typu firmami.
            a do panów którzy podszywają się na forum za "zadowolonych pracowników" mam trzy
            słowa:
            lyyyyyyyyyyyyżcie mie duuu.....
        • Gość: Gosc 123 Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.stansat.pl 06.02.09, 10:02
          Powazna firma? to ndlaczego nie placa podstaw za wykonana prace? Nie
          bedz smieszny! ludzie odchodza menagerowie tez. Tylko czesi maja
          ukladziki i chca zrobic z ludzi idiotow.
        • Gość: agulka Re: bohemia.iz co sądzicie IP: 85.232.226.* 21.04.09, 14:58
          skoro o tym piszesz.Ja w obecnej pracuję już ponad 13 lat. Firma
          uczciwa, dbająca o pracowników, wypłacająca na czas wynagrodzenie i
          to nie byle jakie i nie mizerne 1000 brutto. Nie myslę o zmianie, ob
          jest mi tutaj dobrze, pracodawca też zadowolony z mojej pracy. Jak
          najwięcej takich firm z pozytywnym podejściem do pracownika -
          pracownik też człowiek i należy o niego dbać. Wtedy odpłaci się
          lojalnością i dobrze wykonaną pracą.
        • Gość: agulka Re: bohemia.iz co sądzicie IP: 85.232.226.* 21.04.09, 14:58
          skoro o tym piszesz.Ja w obecnej pracuję już ponad 13 lat. Firma
          uczciwa, dbająca o pracowników, wypłacająca na czas wynagrodzenie i
          to nie byle jakie i nie mizerne 1000 brutto. Nie myslę o zmianie, ob
          jest mi tutaj dobrze, pracodawca też zadowolony z mojej pracy. Jak
          najwięcej takich firm z pozytywnym podejściem do pracownika -
          pracownik też człowiek i należy o niego dbać. Wtedy odpłaci się
          lojalnością i dobrze wykonaną pracą.
          • Gość: AAAA Re: bohemia.iz co sądzicie IP: 81.210.38.* 24.04.09, 12:45
            Chuj w dupe tym czechom połowa z nich nie wie o co chodzi GPW
            potrafia tylko krzyczec jak pajace i udawac znawcow rynkow
            gieldowych haha dobre normalnie ci czesi to pojebani sa...
    • Gość: plusy-minusy Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.subscribers.sferia.net 14.11.08, 15:09
      Pracuję tam od jakiegoś czasu. Atmosfera niezła. Każdy kto tam był zdaje sobie
      sprawę jak wygląda firma, praca i płaca. Miał rację ten, kto napisał, że
      decydujemy się na tą robotę z myślą o swoim życiu. I rzeczywiście tak jest, że
      jak się nie napracujesz jak wół i nie dołożysz dużo z siebie to g... będziesz
      miał. Pieniądze są do zarobienia, niemałe, ale nie każdemu jest to dane.
      Niestety są pewne niedomówienia i źle rozegrane sytuacje. Ale jesteśmy dorośli.
      Dużo można byłoby pisać, ale nie chodzi o obrabianie tyłków managerom czy innym
      pracownikom firmy. Można tam spotkać naprawdę miłych, uczciwych i przyjaznych
      ludzi. Tylko trzeba wiedzieć po której stronie ich szukać. Pozdrawiam i powodzenia.