zygmunt43 13.08.02, 15:48 Poszukuje wszelkich informacji na temat bylej kopalni galmanu "Maria" w Miechowicach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ballest Re: Kopalnia galmanu 'Maria' w Miechowicach IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.08.02, 21:32 Zygmunt tu mosz cos: www.swr.de/zeitenwende/zeugnisse/1910/spur2.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: Kopalnia galmanu 'Maria' w Miechowicach IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.08.02, 21:39 Tu jeszcze mosz kogos, co tam robiou. www.boehm-chronik.com/bergbau/bergleute/TSchuelerS_S.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballest Re: Kopalnia galmanu 'Maria' w Miechowicach IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.08.02, 21:44 freepages.genealogy.rootsweb.com/~vogel/BeuthenGeschichte.html A kliknij na:§ 23. Wiederbeginn des Bergbaus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Re: Kopalnia galmanu 'Maria' w Miechowicach IP: *.elektr.polsl.gliwice.pl 16.08.02, 14:25 zygmunt43 napisał: > Poszukuje wszelkich informacji na temat bylej kopalni galmanu "Maria" w > Miechowicach. Od siebie mogę dodać, ze w przy tzw. "autostradzie" mozna zobaczyć jeszcze smętne resztki tej kopalni (resztki budynku lub coś w tym rodzaju). Pozdrawiam Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Kopalnia galmanu 'Maria' w Miechowicach IP: *.zab.zigzag.pl / *.zab.zigzag.pl 13.01.03, 12:56 W którym miejscu przy autostradzie są te resztki ? Odpowiedz Link Zgłoś
klausberg Re: Kopalnia galmanu 'Maria' w Miechowicach 14.01.03, 09:41 www.gall.terramail.pl/ikona2.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Kopalnia galmanu 'Maria' w Miechowicach IP: *.zab.zigzag.pl / *.zab.zigzag.pl 16.01.03, 09:25 dzięki za ta rycina, ale dalej nie wiem gdzie to mogło byc. Tym bardziej ze ten kosciol w tle niczego mi nie przypomina :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Re: Kopalnia galmanu 'Maria' w Miechowicach IP: 80.51.254.* 16.01.03, 20:19 Gość portalu: Janusz napisał(a): > dzięki za ta rycina, ale dalej nie wiem gdzie to mogło byc. Tym bardziej ze ten > > kosciol w tle niczego mi nie przypomina :( Bo ot jest stary kosciol (znany ludziom interesujacym sie historia Miechowic "Stary Kosciol Miechowski"). A ta rycina pokazuje Miechowice w roku 1850 i jak to ryciny, nie przedstawia okolicy z fotograficzna dokladnoscia... Pozdr. Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Re: Kopalnia galmanu 'Maria' w Miechowicach IP: 80.51.254.* 16.01.03, 20:15 Gość portalu: Janusz napisał(a): > W którym miejscu przy autostradzie są te resztki ? Zaraz za ostatnimi zabudowaniami Miechowic (opony samochodowe)po lewej stronie. Takie wzniesienie, jak wejdziesz na nie to zobaczysz, ze w srodku jest duzy (dol) obmurowany ceglami. Pozdr. Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Kopalnia galmanu 'Maria' w Miechowicach IP: *.zigzag.pl / *.zab.zigzag.pl 22.01.03, 11:04 Tam w okolicach oczyszczalni, a przed zjazdem na Plejadę ? Gość portalu: MS napisał(a): > Zaraz za ostatnimi zabudowaniami Miechowic (opony samochodowe)po lewej stronie. > > Takie wzniesienie, jak wejdziesz na nie to zobaczysz, ze w srodku jest duzy > (dol) obmurowany ceglami. > > Pozdr. > Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
tw53 Re: Kopalnia galmanu 'Maria' w Miechowicach 22.01.03, 20:28 Gość portalu: Janusz napisał(a): > Tam w okolicach oczyszczalni, a przed zjazdem na Plejadę ? Tak, w okolicy oczyszczalni, ale po drugiej stronie szosy. Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś