mharaszyn 08.07.08, 11:18 Zwracam się z prośbą o opinie dot. oddziału 3 lub 5 na Batorego? Czy któraś z kobiet rodziła tam? Pzdr, Monia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
o.zak Re: Rodzić na Batorego w Bytomiu? - oto jest pyta 18.07.08, 20:36 ponoć nieciekawie ... ale to tylko ze słyszenia ... Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: Rodzić na Batorego w Bytomiu? - oto jest pyta 21.07.08, 14:47 popytaj na prywatnym forum - tutaj niewiele się dowiesz. Aha- podeślę Ci też linka do śląskiego forum na emamie - forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=606 Tu napewno Ci dziewczyny doradzą - prawie same matki tam piszą. Ja (bytomianka) rodziłam na Goduli - bałam się Batorego. Choć są dziewczyny zadowolone (prowadzący lekarze tam pracowali itp). pzdr A Odpowiedz Link Zgłoś
eroero Re: Rodzić na Batorego w Bytomiu? - oto jest pyta 25.07.08, 23:35 tak...niedawno urodziłam na Batorego na 5 (tam pracuje mój lekarz) - porodówka - wizualnie ok, jest prysznic dzięki któremu da się przeżyć, dwie sale dwuosobowe + sala do porodu do wanny (położne nie polecają nie wiedzieć czemu) - osoba towarzysząca może być przy porodzie - położna konkrena, sprawnie poprowadziła poród - niesety konieczne było duuuże nacięcie (już się zagoiło :) - oddział położniczy - masakra, siostry przeważnie obojętne, nie zapytasz - nie dowiesz się, w pokoju 6 osobowym mamy z dzidziusiami - 24 h na dobę, nie ma chwili odpoczynku, jak nie jeden dzidziuś płacze to drugi na pewno - dzieci przy mamach non stop...piękna idea, ale nie pozwala odetchnąć po porodzie. - dwa prysznice na cały oddział, brak papieru, chustek, ręczników jednorazowych itd. Chyba nie chciałabym drugi raz rodzić w tym szpitalu, mimo że, opieka lekarska uchodzi za bardzo dobrą. Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: Rodzić na Batorego w Bytomiu? - oto jest pyta 27.07.08, 07:00 łoj, nie fajnie... Dla porównania - prawie 5 lat temu warunki na Goduli były zupełnie inne. Aktualnie teraz są tam sale maks 3-osobowe z prysznicem na korytarzu. Poza tym są też 2-ki z własną łazienką! I to się własnie zmieniło w ciągu tego czasu. W salach duży przewijak, pielęgniarki ok (w miarę pomagają). Porodówka bardzo ok jak dla mnie - nie pamiętam ile - ale chyba 3 sale porodowe z łazienkami, wyglądem sprzyjające porodowi:-) Oczywiście ojciec mile widziany - mój mąż był (chyba z nadmiaru wrażeń) do końca mojego pobytu na porodówce (nawet w trakcie zszywania - jakoś nikt go nie wyrzucił). Po porodzie nie masz obowiązku pobytu całą noc z dzieckiem - jesteś zmęczona - pielęgniarki wezmą dzieciątko (żebyś się wyspała). Jedyne co - to krótki pobyt w szpitalu - najczęściej na 3 dobę wychodzisz. Wtedy też nie uzyskałam za bardzo pomocy przy nauce karmienia córki:- / Ale w sumie - natłok wrażeń, brak normalnego snu, to dobry argument do wyjścia... pzdr A Odpowiedz Link Zgłoś
mamasary5 Re: Rodzić na Batorego w Bytomiu? - oto jest pyta 29.07.08, 20:40 Ja spotkałam się z samymi złymi opiniami i bałam się tu rodzić. Rodziłam w Katowicach (w szpitalu kolejowym w Ligocie) i byłam bardzo zadowolona... Odpowiedz Link Zgłoś
mamasary5 Re: Rodzić na Batorego w Bytomiu? - oto jest pyta 31.07.08, 17:45 Może poszukaj w opiniach na rodzić po ludzku: www.rodzicpoludzku.pl/szukaj.php Odpowiedz Link Zgłoś
mharaszyn Re: Rodzić na Batorego w Bytomiu? - oto jest pyta 08.08.08, 16:27 Dzięki dziewczyny za opinie. Podjęłam decyzję - Bytom odpada. Teraz zastanawiam się nad Pyskowicami i Siemianowicami... Może wiecie, coś o tych oddziałach? Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoria.pl.kat Re: Rodzić na Batorego w Bytomiu? - oto jest pyta 09.08.08, 22:26 Witam ja rodziłam w Pyskowicach , polecam bardzo serdecznie osobiscie jestem zachwycona, sale dwu osobowe z prysznicami,cudowna opieka nie mam nic do zarzucenia, nastepne dziecko rowniez w Pyskowicach nie zamienie tego szpitala na inny. Odpowiedz Link Zgłoś
kaska9943 Re: Rodzić na Batorego w Bytomiu? - oto jest pyta 17.08.08, 19:20 ja rodzilam w Pyskowicach i spotkalo moje dziecko duze niedopatrzenie ze strony pani ordynator na noworodkach,dziecko wypisane za wczesnie z duza zoltaczka- pobyt miesieczny na odziale .opieka przy poradzie super ,fajne pokoje dwuosobowe z prysznicem. Odpowiedz Link Zgłoś
kaska9943 Re: Rodzić na Batorego w Bytomiu? - oto jest pyta 17.08.08, 19:21 i dodam jeszcze ze w godzinach popoludniowych nie ma opieki lekarskiej nad dziecmi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zielonakropka Re: Rodzić na Batorego w Bytomiu? - oto jest pyta 16.08.08, 23:38 Ja rodziłam na 5, nie polecam - wręcz odradzam, z tych samych względów o któych już pisała jedna z dziewczyn (fatalnie po porodzie, byłam po CC i nie było zmiłuj, pocięta na maxa - nawet na czysty opatrunek nie mogłam wieczorem liczyć ("pani poczeka do rana" - poczekałam, zmieniono - jak mąż zakupił w aptece) i masa takich... dwie położne ok. - niestety tylko dwie ! Na porodówce też nie było wesoło, dziecko się dusiło a One rozbawione w dyżurce, na moje zawołanie usłyszałam "zaraz, za chwile"... jak jedna przyleciała w końcu to omal zawału nie dostała, potem była akcja - 1o osób w ciągu 3 minut przy mnie... i strach.. Nie polecam nikomu !! Odpowiedz Link Zgłoś
mharaszyn Re: Rodzić na Batorego w Bytomiu? - oto jest pyta 20.08.08, 15:30 A czy ktoś ma doświadczenie z oddziałem nr 3 na Batorego w Bytomiu? Odpowiedz Link Zgłoś
moniakoko Re: Rodzić na Batorego w Bytomiu? - oto jest pyta 24.08.08, 07:50 ja rodziłam na 3 Raz przez przypadek a raz z własnego wyboru.Fakt wyposażenie 3 jak z czsów PRL-u Ale nie o wyposażenie mi chodziło tylko o opieke przy porodzie i po nim I tu daję im 5+. Odpowiedz Link Zgłoś
aniab28 Re: Rodzić na Batorego w Bytomiu? - oto jest pyta 24.08.08, 11:19 ja też rodziłam dwoje dzieci :) na "Trójce" i również jak poprzedniczka jestem zadowolona a odstęp miedzy porodami miałam 6 lat :))) 1998 i w 2004 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
barretta zacznijcie rodzić w.... 09.09.08, 18:16 DOMU ! święty spokój nikt ci dupy nie zawraca tv łazienka kuchnia full wypas. każdy szpital ma jakieś problemy ale jedno wam powiem Gliwice szpital prywatny - czym chata bogata ... i nie ma problemów z dzieckiem bo to ono jest najważniejsze tam. Odpowiedz Link Zgłoś