ktos234 14.09.04, 15:44 Kiczowate oprócz tego o 21 który jeszcze jako tako może być. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
keyzan Re: Czy te kiczowate chejnaly bedą nas dlugo męcz 14.09.04, 23:14 Po pierwsze : HEJNAŁY przez ,, samo: H Po drugie: Hejnał jest jeden, a pozostałe melodie to pieśni kościelne. Po trzecie: Wcale nie meczą. Odpowiedz Link
33kk Re: Czy te kiczowate chejnaly bedą nas dlugo męcz 15.09.04, 09:21 Jakoś niespecjalnie mi to przeszkadza. Odpowiedz Link
ktos234 Re: Czy te kiczowate chejnaly bedą nas dlugo męcz 15.09.04, 11:14 widocznie nie slyszycie ich za czesto:-)To wrescie ktory to jest hejnal ? Odpowiedz Link
daga1111 Re: Czy te kiczowate chejnaly bedą nas dlugo męcz 15.09.04, 14:18 Hejnał to ten o 21. Hmmm, mi on przypomina jakiaś melodię żałobną. Jak kiedyś szłam przez miasto i jeszcze nie wiedziałam, ze hejnał będzie to się przestraszyłam.... Odpowiedz Link
33kk Re: Czy te kiczowate chejnaly bedą nas dlugo męcz 15.09.04, 15:50 O 21 jest grana pieśń kościelna - maryjna, we wcześniejszych godz. hejnał. Odpowiedz Link
selion Re: Czy te kiczowate chejnaly bedą nas dlugo męcz 15.09.04, 20:20 Ten nowy hejnał jest bardzo ciekawy i optymistyczny. Nie jest smetny jak większość hejnałów, które miałam okazję poznać i naprawdę wcale ne męczy, bardziej mnie męczą pseudointeligentne piosenki hip-hopowe, które ciągle lecą w radio. Odpowiedz Link
ktos234 Re: Czy te kiczowate chejnaly bedą nas dlugo męcz 15.09.04, 21:18 Zapomnialem dodac ze mieszkam bardzo blisko kosciola,wczasie tych hejnałów musze zamykac okno,naprawde tutaj jest dosc za glosno,to nie jest tylko moja opinia ale takze sąsiadów,raadio można wyłączyc lub przęłączyc :-) Odpowiedz Link
zlocieniec Re: Czy te kiczowate chejnaly bedą nas dlugo męcz 17.09.04, 17:09 Ten hejnał jest poto, aby umilać czas młodzieży zgromadzonej na ławeczkach przed ratuszem w celu konsumpcji napojów a... Odpowiedz Link
keyzan Re: Czy te kiczowate chejnaly bedą nas dlugo męcz 17.09.04, 22:18 Na Złocienieckiej stronce internetowej miasta można wysłuchac hejnału z kompa.Super! Poza tym jest opis skąd pochodzi melodia itd. ,, Pieśń sokoła". Odpowiedz Link
agacius Re: Czy te kiczowate chejnaly bedą nas dlugo męcz 08.12.04, 20:32 Moim zdaniem hejnały nadają jakiegoś charakteru Złocieńcowi. Odpowiedz Link
selion Re: Czy te kiczowate chejnaly bedą nas dlugo męcz 12.02.05, 19:43 Nie pieśń sokoła tylko "taniec sokoła" :) A adres do posłuchania hejnału jest tutaj: www.zlocieniec.pl/tellegraffix/muzyka/muzyka.html Odpowiedz Link
zlocieniaszek Re: Czy te kiczowate chejnaly bedą nas dlugo męcz 23.08.05, 23:01 Nasz hejnał był komponowany tak by głos trąbki przypominał głos sokoła, ponieważ Złocieniec to "gród sokoła" (sokół jest w herbie Złocieńca). Pomyślcie o tym jak muszą być pozytywnie zaskoczeni turyści, którzy przesiadując na ławkach na rynku słyszą hejnał z wieży kościoła w tak małym mieście. Odpowiedz Link
pawelek86 Re: Czy te kiczowate chejnaly bedą nas dlugo męcz 24.08.05, 00:43 Każde miasto powinno mieć hejnał nasz jest fajny profesjonalnie zrobiony a co najwazniejsze po kilku latach może stać się rozpoznawalny i kojarzony ze Złociencem. Odpowiedz Link
rzapa1 Re: Czy te kiczowate chejnaly bedą nas dlugo męcz 24.08.05, 10:32 A mnie cieszy to, że hejnał jest odwzorowaniem tokowania sokoła. Tym bardziej, że jstem z Bractwa rycerzy Grodu Sokoła :D . I wcale mi nie przeszkają, a nawet jest mi bardzo miło ich posłuchać. Nie wiem jednak z kąd pomysł na temat hejnału. Pewnie od Grodu Sokoła, który między innymi ja tworzyłem i nagłośniłem tą nazwę. Choć zagłębiając się w historię współczesną naszego Złocieńca wydaje mi się to ciut dziwne, bo nazwa naszego miasta nie pochodzi od Sokoła ale od Złocieni. Może wróćmy do starej nazwy miasta?? albo zmieńmy na Gród Sokoła?? Ja jestem za :D Odpowiedz Link
falkenburger Re: Czy te kiczowate chejnaly bedą nas dlugo męcz 01.09.05, 19:55 moze lepiej stara nazwe Falkenburg Odpowiedz Link
zlocienianin Re: Czy te kiczowate chejnaly bedą nas dlugo męcz 26.11.05, 00:54 Hejnał jest przeciętny i źle napisany. Nie ma w sobie spójnej melodii. Kompozytor tego przedsięwzięcia nie miał "weny twórczej". Ogólnie Złocieniec nie ma się czym chwalić. Odpowiedz Link