zlocieniaszek 23.08.05, 23:54 Zachęcam bractwo rycerskie "Czarną Watachę" do opisania paru swoich działań. Również proszę o ocenę ich działalnosci ludzi z forum niezrzeszonych z bractwem. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pawelek86 Re: "Czarna Watacho" opowiedz nam o swoich działa 24.08.05, 01:17 Bractwo jak bractwo poza hałasem nie robią nic. Odpowiedz Link
selion Re: "Czarna Watacho" opowiedz nam o swoich działa 24.08.05, 08:35 "Bractwo jak bractwo poza hałasem nie robią nic." I nadal nie potwierdzone argumentami wypowiedzi, ale cóż, w ciągu ostatnich dwóch miesięcy: Wyjazd na turniej do Koronowa, gdzie reprezentowaliśmy nasze miasto, osiągając bardzo dobre wyniki w walkach rycerskich. Później Grunwald, specjalnie zrobiliśmy sztandar z napisem miasta i uzupełniliśmy nasze stroje oraz oręż by godnie przedstawić Złocieniec. Stawienie się w Wałczu na Jarmarku imieniem Batorego i pokazy wraz z inną zaprzyjaźnioną grupą rycerską. Impreza pod Spichlerzem, nie trzeba opisywać, bo już o niej wiecie. W tą sobotę część jedzie na pokaz rycerski do Kostrzynia, a druga część do Złotowa na turniej. Powoli będziemy też się teraz przygotowywać do corocznego festynu dla najbiedniejszych Rodzin. To jeśli chodzi o imprezy (i to tylko w ciągu ostatnich dwóch miesięcy), bo jest jeszcze wiele rzeczy, które robią poszczególne osoby z naszego bractwa, by wspierać złocieniecką kulturę. Odpowiedz Link
falkenburger Re: "Czarna Watacho" opowiedz nam o swoich działa 24.08.05, 08:50 nie wiem po co, nie wiem na co - tylko problemy!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
sjd Re: "Czarna Watacho" opowiedz nam o swoich działa 24.08.05, 08:56 W czym problem? W tym, że są ludzie, którzy potrafią świetnie się bawić W tym, że wydają pieniądze na wyjazdy, ciuchy i sprzęty, a nie na picie piwka pod sklepem? Odpowiedz Link
gawedziarz1 Re: "Czarna Watacho" opowiedz nam o swoich działa 24.08.05, 09:13 Mnie raczej interesowalo by mnie co wy jako bractwo robicie dla Złocienca.Bo przeciez o tym caly czas piszecie o zlociencu, jak sami piszecie tu sie nic nie dzieje.Tylko smaruja i smaruja na forum... wstyd.z tego co zdarzylem zauwazyc tutaj co drugi jest z tego waszego bractwa i tylko w kolko na ZOK piszecie.Z tego co wiem pod kierownictwem ZOK-u dziala wiele grup które tez maja wiele osiagniec poza granocami naszego miasta.Dlatego chyba nie macie sie za bardzo czym chwalic. Odpowiedz Link
selion Re: "Czarna Watacho" opowiedz nam o swoich działa 24.08.05, 09:21 Co drugi jest z naszego bractwa? Jest Pan śmieszny z tymi swoimi dziecinnymi oskarżeniami, pisałam wcześniej, żę tylko ja z naszego bractwa tutaj piszę, a reszta to najczęściej nieznani mi inni ludzie ze Złocieńca. W naszym bractwie jest 10 osób, ciągłe wkładanie pieniędzy na imprezy w Złocieńcu na to by znów ZOK nas oskarżał, to dla nas za wiele. Patrząc choćby na Wałcz to tamtejsze bractwo wraz z ośrodkiem kultury zasponsorowali nam jedzenie (trzy posiłki). W Koronowie Ośrodek Kultury oddawał pieniądze za dojazd bractwom...a tutaj? Chętnie byśmy robili więcej, naprawdę bardzo chętnie, ale na razie możemy tylko reprezentować miasto w innych turniejach, bo tutaj nie mamy na to środków i ZOK nie chce nas wspierać. Zresztą nie jesteśmy placówką czy instytucją podlegającą pod UMiG, my jesteśmy tylko osobami prywatnymi i zajmujemy się odtwarzaniem wieków średnich, a nie organizacją imprez, dlaczego wymagasz od nas, byśmy co chwila robili jakąś masową imprezę? Odpowiedz Link
zlocieniaszek Re: "Czarna Watacho" opowiedz nam o swoich działa 24.08.05, 09:43 To ja czegos tu nie rozumiem. Na jakiej podstawie oceniasz i podwarzasz czyjas prace do tego ukrywajac sie pod jakims nickiem. Na jakiej podstawie to robisz,nie masz do tego zadnych podstaw.Zrób cos samemu a potem oceniaj innych... i wtedy to bedzie sluszne.Jak Ci sie cos nie podoba to zostaw ten komputer i idz do ZOK-u i tam wyraz swoja opinie...Masz wakacje przed komputerem...hehehe Odpowiedz Link
selion Re: "Czarna Watacho" opowiedz nam o swoich działa 24.08.05, 09:56 Miałam już nie pisać, tak jak Pan, ale jeszcze Panu odpowiem na ten post. Do krytyki każdy ma prawo i dziwi mnie to, że ktoś nie umie godnie jej przyjąć i wyciągnąć z niej wniosków. Pod nickiem ukrywa się Pan, bo ja się podpisałam imieniem i nazwiskiem i podałam swój numer telefonu jeśli ktoś chce się spotkać. Jestem odpowiedzialna za swoje wypowiedzi i się ich ani nie wstydzę, ani nie boję, w przeciwieństwie do Pana. Pan sam ocenia przecież Czarną Watahę, dlaczego Pan się z nami nie spotka i nie powie nam tego prosto w oczy? Na dodatek ja nie wyzywam za to, że nas pan krytykuje bo MA PAN DO TEGO PRAWO. A z ZOKiem jak pisałam były spotkania, które nie pomogły i będzie nastęne, które mam nadzieje, że pomoże. Proszę Pana o jedno, niech Pan czyta do końca posty i nie oskarża ludzi za to, co sam Pan robi. Odpowiedz Link
zlocieniec Re: "Czarna Watacho" opowiedz nam o swoich działa 24.08.05, 10:19 Czy mi się wydaje, czy pod nickami: zlocieniaszek, gawedziarz1 i falkenburg, kryją się osoby w jakiś sposób związane z ZOK i jego władzami? Atakując SELION i Bractwo chcą podważyć jej wpisy na forum...... Odpowiedz Link
pikpok0 Re: "Czarna Watacho" opowiedz nam o swoich działa 24.08.05, 10:36 Ech szkoda gadac co za glupoty wypisuja ci ludzie: Ile na tym forum jest krytyki ZOK : 1 gora 2 wątki i to nie krytyka a ocena i nie dzialalnosci a imprez oraz przytoczenie faktow (bigos i kielbasa na festyn czarnej watachy). do gawedziarza: Zarzucacie CZW ze nic nie robi, to ZOK ma cos robic bo bierze za to pieniazki a Watacha moze sobie robic moze nie bo toco robi to dzialalnosc spoleczna, a panu czy mnie od tego wara. No oczywiscie mozeci ocenic impreze zorganizowana przez CZW ocenic ( impreza w spichleru na dni Złocienca - ja nie oceniam bo akurat nie jestem tym co drugim z CZW i niestety nie bylem). A jezeli juz w naszych wypowiedziach pojawia sie krytyka to nie krytykuje ona ZOK w czambul lecz za konkretne wydarzenia niedociagniecia w org. imprez i rozne inne dziwne rzeczy. i w przeciwienstwie do waszych postow poparta jest argumentacją :) Pozdrawiam Odpowiedz Link
selion Re: "Czarna Watacho" opowiedz nam o swoich działa 24.08.05, 10:29 Panie Złocieniaszku... bardzo bym prosiła, by pisał Pan nazwę bractwa bez ortografów, bo robi pan to nagminnie... Wataha to normalnie istniejące słowo, co znaczy wysjaśni każda encyklopedia: "wataha (ukr.) daw. 1 uzbrojony oddział; 2. łow. stado wilków lub dzików." Odpowiedz Link
rzapa1 Re: "Czarna Watacho" opowiedz nam o swoich działa 24.08.05, 11:22 Brawo Brawo Brawo. Zastanówcie się co robicie. Atakujecie CzW, piszecie że lepiej nic nie robić. Czy to jest dobra postawa?? Czy zyska na tym Złocieniec?? Jak tak dalej będzie to Czarna Wataha zrobi to co Gród Sokoła -zniknie ze Złocieńca i tyle będzie. Zostaną tylko pijaki i wandale w tym mieście. A co Oni robią ?? - ktoś zapytał Odpowiem prosto : PROMUJĄ MIASTO ZŁOCIENIEC. Odpowiedz Link
falkenburger Re: "Czarna Watacho" opowiedz nam o swoich działa 24.08.05, 11:26 no i co , a co ma byc za kultura w tym miescie jak ludzie co jesc nie maja, po co im czarne watahy, i o jakiej kulturze wogole mowimy Odpowiedz Link
rzapa1 Re: "Czarna Watacho" opowiedz nam o swoich działa 24.08.05, 11:43 Mówimy o Nich i takich jak Oni, bo robią coś. Czasem coś z niczego i to dobry przykład do naśladowania. Odpowiedz Link
zlocieniec Re: "Czarna Watacho" opowiedz nam o swoich działa 24.08.05, 14:13 Widzę, że "falkenburg" znacząco odstaje od zgromadzonych tu Forowiczów, nie argumentuje oskarżeń, wygłasza populistyczne hasła, ma problemy ze zrozumieniem tekstu etc. Proponuję więc, żebyśmy przestali z nim korespondować za pomocą naszego forum, nie odpowiadajmy na jego zaczepki, niech wraca tam skąd przyszedł. Do tej pory forum Złocieńca było płaszczyzną wymiany zdań ludzi na zgoła odmiennym poziomie intelektualnym, niż wspomniany przezemnie 'falkenburg', tak więc ignorujmy go i prowadźmy dyzkusję tak jak dawiej, bez zbędnych emocji i personalnych wycieczek, ale za to bardziej merytoryczną i szczegółową. Żywię głęboką nadzieję, iż mój apel spotka się z akceptacją uczestników forum. Pozdrawiam Złocieniec Odpowiedz Link
pawelek86 Re: "Czarna Watacho" opowiedz nam o swoich działa 24.08.05, 16:38 Z tego co napisałą selion to w ostatnich dwóch miesiącach ciągle gdzieś wyjeżdżacie. I co ludzi ze soba na koniach wozicie czy autkoarem ?? Bo skoro nie to nie wiem jakie korzysci wynikają z tego waszego jeżdzenia dla miasta. Tak jak napisaliście że ze zlotu miasto ma wielkie G. to z waszego jeżdżenia mamy tylko więcej spalin w atmosferze. Nie jeździjcie tyle a dzięki temu przedłużycie życie komarom:) Odpowiedz Link
falkenburger Re: "Czarna Watacho" opowiedz nam o swoich działa 24.08.05, 16:42 wiesz pawelek86, jezdza jezdza, teraz zblizaja sie wybory do rady, moze chca sie wkrecic na stolki, albo pozbawic stanowisk osob, w bardzo dobrze dzalajacym zok. Odpowiedz Link
redwolfka Re: "Czarna Watacho" opowiedz nam o swoich działa 25.08.05, 20:55 Dziwi mnie, że niektóre osoby nie przyczepiają się np. do szachistów albo hodowców gołębi, tylko do bractw rycerskich. Bawimy się w to za własne pieniądze, nikogo nie prosimy o pomoc. Przyczepiacie się zapewne jedynie dlatego, że nic nie robicie, a my rzucamy się w oczy. I właściwie, co to was obchodzi. Czarna Wataha nie jest, instytucją publiczna tylko grupą osób, którym podoba się zabawa w średniowiecze. Cieszę się, że w Wałczu żyją jeszcze normalni ludzie potrafiący docenić to, co bractwa robią za własne z reguły pieniądze, jakby nie patrząc - dla chwały swego miasta. A jeśli trafi się jeszcze jakaś pomocna dłoń, to tym lepiej. Czepanie się CzW o jej działania na rzecz miasta jest raczej bezpodstawne. Czepiajcie się raczej władz swego miasta - CZY COŚ ROBIĄ DLA WAS??? Albo pomyślcie również o sobie. W końcu jesteście takimi samymi mieszkańcami Złocieńca jak ludzie z Watahy. Odpowiedz Link
falkenburger Re: "Czarna Watacho" opowiedz nam o swoich działa 26.08.05, 08:49 moze i racja Odpowiedz Link
norbert_k63 Re: "Czarna Watacho" opowiedz nam o swoich działa 29.08.05, 09:55 Czarna Wataho...Dziekujemy Wam za Pomoc!Puszkarze Księcia Kazimierza V Szczecinskiego Odpowiedz Link