Dodaj do ulubionych

Dziękujemy miastu za organizację sylwestra:)

02.01.06, 09:54
No to nasze kochane miasto w tym roku przeszło samo siebie. Na amfiteatrze
nie było nic. (poza zgrają pijanych młodych ludzi) Nawet muzyczka nastrojowa
nie grała że o fajerwerkach już nie wspomnę. Szkoda bo wspólne świętowanie
Nowego Roku pod gołym niebiem uważam za bardzo fajny pomysł. Szkoda że
niektórzy w tym mieście mają inne zdanie
Obserwuj wątek
    • zlocienianka Re: Dziękujemy miastu za organizację sylwestra:) 02.01.06, 14:24
      Gdyby nie to, że ludzie mieli swoje fajerwerki to można powiedzieć, że chyba
      zapomniano w Złocieńcu o sylwestrze :) Ale za to w Nowy Rok mieliśmy pokaz
      sztucznych ogni i teatr uliczny :)
      • zlocienianin Re: Dziękujemy miastu za organizację sylwestra:) 02.01.06, 22:46
        Zorganizowanie sylwestra w Złocieńcu jest niemożliwe dlatego, że brak jest na
        to pieniędzy. Imprezę taką powinien zorganizować ZOK. Jak on działa to każdy
        wie. Cały rok trwonią pieniądze nie wiadomo na co, a jak trzeba zaprosić ludzi
        na imprezę to nie mają nic do powiedzenia.
    • pan_zorro Re: Dziękujemy miastu za organizację sylwestra:) 03.01.06, 17:05
      No to mialem przeczucie, ze po raz pierwszy opuscil ZŁC na sylwka.
      A myslalem, iz bede zalowal, ze nie pojde na rynek czy (o zgrozo) amfiteatr.
      Tak przynajmiej bylem nad morzem i bylo git.

Z
      • baba45 Re: Dziękujemy miastu za organizację sylwestra:) 03.01.06, 20:34
        Bo w Złocieńcu działa się nadal metodą postkomunistyczną: mnóstwo zebrań,
        bezpłodnej gadaniny, przesyłania pism...i na tym się kończy, wszyscy kryci, bo
        przecież istnieją papierowe dowody "działalności"...
        • zlocienianin Re: Dziękujemy miastu za organizację sylwestra:) 03.01.06, 23:22
          Prawda, sama prawda i tylko prawda. Jak to dobrze, że nie jestem osamotniony w
          swoich ocenach. Szkoda, że ludzie tego nie widzą i wybierają takie osoby do
          rządzenia miastem.
          • pan_zorro Re: Dziękujemy miastu za organizację sylwestra:) 03.01.06, 23:25
            To wszystko przez to ze chcieliscie impreze na amfiteatrze.
            Byscie chcieli na rynku to by nie bylo problemu.
            Rozmawialem z ZOKowcami, a oni tu zagladaja i czytaja to wszystko.

Z
    • pp2000 Re: Dziękujemy miastu za organizację sylwestra:) 04.01.06, 00:42
      A nie myslisz, że lepiej by było, gdyby zrobili show na rynku, a nie na jakims
      tam amfiteatrze? Weź to przemyśl. Chociarz jak byłem na tzw. AMFIKU po godz.
      1:00 to zauważyłem osoby mi znane, które również przuszły spotkac znajomych,
      których nie widzieli od dawna i oto proszę- spotkali (choc to wszystko zwykły
      zbieg okoliczności). Właśnie na rynek szedłem i nie dotarłem, ale mniejsza o
      to. Pomysl, czy ważniejsze jest spotkanie starych dobrych znajomych (choc nie
      są całkiem młodzi), czy jakis dziwny (mam tu na mysli "do dupy")pokaz
      pieprzonych fajerwerków. To dla słabych mc - weź się zastanów
      • love_boy Re: Dziękujemy miastu za organizację sylwestra:) 04.01.06, 11:18
        Nieważne gdzie wazne żeby było cokolwiek. Żeby wszyscy ci co przyjeżdzają do
        Złocieńca raz w roku na sylwka i na święta mogli się spotkać.
      • rzapa1 Re: Dziękujemy miastu za organizację sylwestra:) 04.01.06, 11:23
        W sumie jeśli chodzi o tegoroczny sylwester to ja jestem zadowolony, że wyszło
        jak wyszło. I mam nadzieję iż było to zamierzone, a dokładnie fajerwerki i
        teatr uliczny 1 stycznia. Fakt, że ni jak nie ma się to do ogólnie przyjętych
        przez nasze społeczeństwo norm (czyli fajerwerki 31 grudnia), ale i tak było
        fajnie. W sylwestrową noc i tak było trochę fajerwerków (tych prywatnych), a
        ludzie i tak mocno nietrzeźwi aby podziwiać te, które miały by być budżetowe.
        Nie mówiąc już o jakim kolweik zrozumieniu teatru pod wpływem alkoholu.
        Nie mniej jednak fajerwerki w połączeniu z dość miłym dla oka teatrem ulicznym
        dało całkiem fajny efekt, szczególnie, że w Złocieńcu żadko bywa coś takiego.
        Jeśli chodzi o mnie to uważam, że warto było przyjść, pomarznąc godzinkę i mieć
        przez ten czas wrażenie że w Złocieńcu też dzieją się miłe rzeczy.
        • selion Re: Dziękujemy miastu za organizację sylwestra:) 04.01.06, 21:46
          Kiedyś w Drawsku zamiast fajerwerków na Sylwestra było (teraz dobrze nie
          pamiętam co) dofinansowane przedszkole, chodziło coś o biedne dzieci. Każdy był
          oburzony, że tak szczytny cel jak fajerwerki idzie na jakieś bzdury jak
          przedszkola.
          Fajerwerki to olbrzymi koszt, myślę, że na sylwestra można robić coś
          mniejszego, ale równie efektownego, na przykład takie teatry. Jeden z
          najlepszych teatrów tańcerzy ognia kosztuje za długi występ około 2,5 tys. zł.
          Może to zamiast sztucznych ogni, a za resztę jakieś wspomożenie innych
          inwestycji czy potrzeb miasta?
          • pawelek86 Re: Dziękujemy miastu za organizację sylwestra:) 05.01.06, 13:19
            Ale to miasto działa dla ludzi a nie na odwrót skoro ludzie chcieli fajerwerki
            to powinny je mieć. W końcu te fajerewerki byłyby za ich pieniadze.
            • selion Re: Dziękujemy miastu za organizację sylwestra:) 05.01.06, 14:32
              A skąd wiadomo co chcą ludzie? :>
              Serio pytam, czy były jakieś sądarze, czy coś, bo to interesujące jak miasto
              poznaje potrzeby mieszkańców.
              • bagnik1 Re: Dziękujemy miastu za organizację sylwestra:) 05.01.06, 14:42
                Najwazniejszym sondażem są wybory, a z frekwencją jak wiadomo nie jest
                najlepiej:)
                • love_boy Re: Dziękujemy miastu za organizację sylwestra:) 05.01.06, 16:22
                  Ludzie sylwestra chcieli. Bylo to widac po bardzo licznej grupie ludzi która
                  mimo tego iż na ten wieczór nic nie było przygotowane przyszła przywitać nowy
                  rok an amfiteatr. To był moim zdanie najbardziej wiarygodny sondaż. gdyby nie
                  chcieli imprezy pod gółym niebem nie przyszli by nawet wtedy jesli zagrał by t,
                  Tiesto, Roling Stones czy ktokolwiek inny.
                  • zlocienianin Re: Dziękujemy miastu za organizację sylwestra:) 05.01.06, 22:11
                    Z tego wszystkiego co przeczytałem widać,że gawiedź miejska potrzbuje imprez
                    masowych. One troszeczkę kosztują. Na ten cel powinny być pieniądze w ZOK-u. W
                    odpowiednim czasie należałoby je uruchomić i zapewwnić ludziom godziwą
                    rozrywkę. Niestety zazwyczaj są już wydane. Na co? Nie wiem. Tylko sie
                    domyslam. Na bzdury.
                    • selion Re: Dziękujemy miastu za organizację sylwestra:) 06.01.06, 10:47
                      ja się pytam skąd wiadomo, że chcieli fajerwerki, bo wcześniej było napisane
                      dokładnie "ludzie chcieli fajerwerków".
                      Ja jestem jak najbardziej za imprezą na Sylwestra, ale jaką? Z tego co się
                      orientuję koszt sztucznych ogni zaczyna się od 10 tys. zł.
                      Za te pieniądze można zrobić o wiele dłuższą i atrakcyjniejszą imprezę, a jeśli
                      coś się zaoszczędzi to można przeznaczyć pieniądze na inne potrzeby miasta.
    • pp2000 Re: Dziękujemy miastu za organizację sylwestra:) 06.01.06, 13:30
      Widzę, że dla niektórych Sylwester bez fajerwerków nie istnieje. Szkoda.
      • bagnik1 Re: Dziękujemy miastu za organizację sylwestra:) 06.01.06, 14:00
        Nie cierpię sylwestrowej strzelaniny. Dla większości ludzi jest to jednak
        frajda i raz do roku mogę to przezyć. Gorzej że to strzelanie trwa z reguły już
        od początków grudnia. Całkiem miłe byłoby nałożenie jakiegoś podatku miejskiego
        na sprzedawane petardy. Z uzyskanych pieniędzy możnaby dofinansować sylwestrowe
        fajerwerki na rynku a dzięki droższym petardom krócej trwałyby zbawy dzieci na
        ulicach:)
        • rzapa1 Re: Dziękujemy miastu za organizację sylwestra:) 06.01.06, 14:57
          Ktoś napisał w gazecie TPD, że 1 stycznia była lipa - jakies kukły i w ogóle, a
          w sylwestrową noc zabrakło fajerwerków. Ja podtrzymuję swoje zdanie z postu
          wyżej. Dodam tylko że szkoda, iż dla mieszkańców złocieńca teatr uliczny to
          kukły, ale jak ma się w głowie siano - to samo co w butach, to już trudno. TPD
          upodlił się dodatkowo drukując taki artykół, który chyba miał być kolejnym
          atakiem na to co się dzieje w złocieńcu. Ale wracając do tematu to także myślę
          iż fajerwerki są dla tych co mają kasy za dużo i nie wiedzą co z nią robić.
          Można za te pieniądze było dać ludziom jeść. A co do hałasu jakie czynią to po
          całym grudniu nie mam ochoty na słuchanie ich jeszcze przez cały 31 grudnia,
          nie mówiąc już o moim psie.
          • sircom2 Re: Dziękujemy miastu za organizację sylwestra:) 06.01.06, 15:24
            A ja czegoś nie rozumiem bo 1 stycznia wieczorem wyglądam przez okno i widze
            calkiem niezły (lepszy niż nic) pokaz fajerwerków. Czy był on zorganizowany
            przez miasto czy z kasy prywatnej bo jeżeli przez misto to czemu nie dzień
            wcześniej ????????? Fajerwerki były wystrzeliwane właśnie z okolic amfiteatru
            moge się mylić bo mieszkam kawałek od tego miejsca??? Czy miało to związek z
            teatrem ulicznym ??? O którym niestety nie wiedziałem że będzie??? A za ten
            teatr kto płacił ??? sorry za tą ilość pytań ale nierozumiem czemu to wszystko
            odbyło się 1 stycznia a nie 31 grudnia wieczorem???
            • zlocienianin Re: Dziękujemy miastu za organizację sylwestra:) 08.01.06, 17:01
              Ponieważ w Złocieńcu samorządowi "organizatorzy imprez kulturalnych" nie wiedzą
              kiedy się organizuje imprezy i jaki one powinny mieć charakter.
              • love_boy Re: Dziękujemy miastu za organizację sylwestra:) 08.01.06, 23:30
                Dobra odpuścmy fajerwerki ale przecież puszczenie muzyki z płyty czy nawet jakiś lokalny zespół nie kosztuje aż tak dużo a na pewno umiliłby sylwestrowy wieczór.
    • 33kk Re: Dziękujemy miastu za organizację sylwestra:) 28.12.06, 14:27
      Ciekawe co jest zaplanowane na ten rok.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka