Dodaj do ulubionych

Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI

07.04.06, 10:54
Dzisiaj idąc do pracy o mało nie zostałem pobity przez 2 babcie i dziadka. a
oto jak by do tego doszło:
otóż przypadkiem usłyszałem ich rozmowę na temat radia Maryja i listu z
Watykanu w sprawie ów radia. Mówią do siebie, że jak oni tak mogą przecież to
ich radio i że tam tylko prawdę mówią i że to świętość. Nie wytrzymałem.
Przeprosiłem, że się wtrącam i mówię tak: jakże to Czy słowo papieża nie
jest najważniejsze, czy nie jest on nieomylny w swoich sądach Dodałem że
oczywiście popieram list z Watykanu i należy w końcu zrobić z tym porządek.
Wtedy Babcie skoczyły na mnie z Dziadkiem. że jak ja mogę, że jestem
antychryst, żebym się zamkną i nie odzywał. No to pytam czy dla nich Rydzyk
jest ważniejszy od papieża No i zgadnijcie co było dalej. Musiałem uciekać
bo gotowe były dla Rydzyka mnie pobić. No i oczywiście Ksiądz Prałat Rydzyk
jest ważniejszy od papieża – dla moich niedoszłych oprawców, bo szczęściem
biegam szybciej od nich.

Jestem przerażony i pomyśleć, że mamy rząd popierający tą instytucję. MAKABRA
Obserwuj wątek
    • dyzio54 Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 07.04.06, 11:23
      Odwal sie pan od Ojca Rydzyka!!!!!!!!!!!!!!On zawsze mówi prawde!!!
      Przeciwieństwie do takich jak Pan!!!!!pewno poiera pan też Leperka:)hehe
      Inwalida umysłowy z Pana jest i tyle!!!!!!!!!
      • rzapa1 Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 07.04.06, 12:04
        Potraktuję to jako dowcip z Pana strony Panie dyzio54.
        I zadam Panu pytanie - jeśli Pana wypowiedź jednak nim nie jest - Czy Papież
        Benedykt XVI myli się i nie ma racji co do poczynań Ojca Rydzyka??
        Czy głowa kościoła jest jednak omylna w sprawach wiary?? A może to ojciec
        Rydzyk powinien zasiadać na Tronie Piotrowym.

A co do inwalidy umysłowego to rozbawił mnie Pan.
        • dyzio54 Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 07.04.06, 12:10
          Papiez jest niemcem! I to juz wszystko powinno mówic, jeżeli to do was nie
          dociera, no to trudno. Bedziecie zawsze żyć nieświadomości!!!!!!
          Zboczeńce chrześcijańskie!!!!
          • exair Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 07.04.06, 12:21
            Nic dziwnego że ojciec drektor ma takie poparcie, wkońcu trzyma z mafią.
            A co do dyzio54, jesteś tak samo ślepy jak te babcie z przystanku i tysiace
            innych.Rydzyk wciska wam ciemnote a sam żyje pewnie lepiej od Kulczyka,czego
            nie można powiedzieć o starszych ludziach którym wystarcza ledwo na chleb i
            masło..
          • rzapa1 Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 07.04.06, 12:26
            I co to ma do rzeczy?? Jezus też nie był polakiem. Był żydem i co?? Jednakowo
            umiłował wszystkich ludzi.

• rzapa1 Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 07.04.06, 12:33
              A może ja się mylę i głową kościoła, oraz nowym mesjaszem jest Ojciec Rydzyk.

Chyba nie uważałem na lekcjach religii, ale mnie uczono zupełnie czegoś
              innego.
          • b1zon Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 07.04.06, 12:34
            polski papiez byl tylko raz !!! wiec nie robmy z tego oficjalnego polskiego
            "zawodu". a rydzyk robi sobie juz jaja ze wszystkiego i nie poczuwa sie do
            odpowiedzialnosci, zamknac go jak i radio - wystarczy juz tego wszystkiego !
            • falkenburger Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 07.04.06, 12:47
              - Co do tego radia maryja (moim zdanie radio ma glosnik nie ryja :-) )ale zarty
              na bok, to takowa sytuacja nie ma precedensu na swiecie. Ten jomiol z tych
              gornych postow rzapo1 jest odpowiednikiem tych mocherowych beretow (ktore
              wybraly prezydenta). On napewno pol wyplaty zostawia na koncie papieza oj wroc
              ojac dyrektora Tadusza Wielkiego Rydzyka. Cala Europa zachodnia jest "ulana" z
              tego "glosu bozego". A te stare dewoty co Cie atakowaly, rwaly sie by Cie
              pobic, to czy w bibli jest mowa o walce dla religi i boga czy tylko o milosci.
              Sa to ludzie z pusta wiara, ktorzy nie maja pojecia o czym glosi biblia bo 60 %
              z tej "armii" albo jej nie czytalo albo poprostu nie pojmuje.
              Powinni zrobic porzadek z tym radiem.
            • cynik9 a mnie sie ten rydzyk podoba :-D 07.04.06, 13:01
              wysokiej klasy businessman, nie mogac spelnic sie jako kaplan, odniosl znaczny
              sukces budujac imperium medialne od zera. trafnie zidentyfikowal ogromna luke w
              rynku jaki stanowi zasciankowa koltuneria i katoliccy fundamentalisci i ja
              umiejetnie ekspolatuje. podejrzewam ze ma ambicje polityczne, nie dostrzegac ze
              jego wizja robienia z kraju bantustanu rzadzonego przez katolicki taliban
              osmiesza Polske w Europie. Kosciol pewnie pluje sobie w brode ze sam nie wpadl
              na pomysl radia i teraz, Benedykt czy nie Benedykt, trudno sie bedzie do rydzyka
              dobrac, zwlaszcza ze kasa plynie w jego strone. zanosi sie na przedni
              spektakl.... :-D
              • zlocienianin Re: a mnie sie ten rydzyk podoba :-D 09.04.06, 23:00
                Ojciec Rydzyk i jego pracownicy przeginają. Radio Maryja powinno być traktowane
                jak inne rozgłośnie i w sytuacjach ekstremalnych ostro karane.
                • cynik9 Re: a mnie sie ten rydzyk podoba :-D 10.04.06, 02:16
                  zlocienianin napisał:

> Ojciec Rydzyk i jego pracownicy przeginają. Radio Maryja powinno być
                  traktowane jak inne rozgłośnie i w sytuacjach ekstremalnych ostro karane.

Papiez jest autorytetem. Jego ostatnie upomnienie Kosciola w Polsce by zrobil w
                  koncu cos z Radiem Maryja jest szeroko komentowane w prasie europejskiej jako
                  wyjatkowe. Ten negatywny rozglos RM pewnie nie zaszkodzi... Nie wiem natomiast
                  czy wielu zdaje sobie sprawe jak bardzo kompromituje on rzad polski, ktory
                  zrobil z tej rozglosni swoja glowna tube propagandowa i niejako firmuje tresci
                  na jej antenie.
    • vdan Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 07.04.06, 12:49
      ojciec tadziora- wymiata wszystkim,jest lepszy od chucka,ale co najlepsze nie
      interesuje go pilotyka,jest skromnym księdzem,jeździ pewnie rowerem, biedny jak
      mysz kościelna.HEhehehehehehehehehehe
      • falkenburger Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 07.04.06, 12:50
        o tak zgadzam sie z Toba Vdan
        • b1zon Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 07.04.06, 12:53
          po za tym tadek nie dba o siebie i swoje dobra, dzieli sie z innymi, jes altruista.

dyzio idz sie uspic, bo leczenie nie ma sensu !
    • rzapa1 Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 07.04.06, 12:52
      No ładny obraz nam Pan daje panie dyzio54 o osobach popierających radio i Ojca
      Prałata. Pogratulować. I Pan pisze o wierze w Boga obrażając mnie i
      forumowiczów.
    • angaist Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 07.04.06, 12:54
      Rzapo! Własciwie to jak śmiesz obrażać Radio Maryja?To nie wiesz,że ksiądz
      Rydzyk jet wszystkim ponad wszystko i wszystkich?Nie doceniasz wielkości siły
      armii mocherów!

A tak na poważnie-nie interesuję się ani polityką,ani nie słucham Radia Maryja
      i nie przeszkadza mi ksiądz Rydzyk ani babcie w mocherowych beretach.Kroczę
      sobie własną scieżką.Jednak o ile się orientuję,chodzi o to,że rozgłośnia iście
      religijna zajmuje się polityką i to nawet dość ostro,że tak to ujmę.Nie jestem
      praktykującą osobą ale mimo wszystko uważam,że kościół i polityka to dwie
      całkiem różne sprawy i należy je rozgraniczać.Mnie osobiście razi łączenie tych
      dwóch rzeczy.Jeśli przyszłoby mi objąc którąś ze stron,jednoznaczne i
      niezmiennie poprę w tej kwestii Watykan.

A Ty Rzapo,no co tu dużo mówić,wystrzegaj się lepiej rozmów z babciami na ten
      temat,bo chodniki nierówne mamy i jeszcze sie przewrócisz-a wtedy dopadną Cię i
      biada Ci,biada.... :)
      • vdan Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 07.04.06, 12:57
        Brawo dla dyzia,hehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehe.
        I on sie uważa za prawdziwego katolika??,jkak po kliku opdowiedziach na temat
        zaczął wojne po łacinie??.
        Brawo koleś jesteś dla mnie nikim.
      • pawelek86 Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 07.04.06, 12:57
        niech moderator usunie te obraźliwe posty dyzia.
        • falkenburger Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 07.04.06, 12:58
          chyba nie ma pana 33kk, ale jest kto inny kto namiezy go hehe i to nie dlugo
          • vdan Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 07.04.06, 13:01
            Ciekawe kto i jak często go tyra za te podobne do NSDAP poglądy??,bo ja bym nie
            wytrzymał z takim w czasie wymiany zdań np. na ulicy.Zbadnijcie czym by dostał??
            Oczywiście--------------from chuck-------------
    • falkenburger Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 07.04.06, 12:57
      no pewnie ze sie zajmowali, tak jak zaraz beda mieli ip skad piszesz
    • b1zon Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 07.04.06, 13:01
      ta cyfra 54 przy nicku to:
      -inteligencja?
      -rozmiar buta?
      -pozycja na liscie "dobroczyncow radia ma-ryja"?

rzadzisz koles jak nic, zajmij sie zyciem, wylacz radio - ogarnij sie !
    • cynik9 HEY, 33kk - wykaz czujnosc jako moderator - 07.04.06, 13:06
      Przeanalizuj posty w tym watku i podejmij akcje.

jak nie zamykasz tego forum to przynajmniej wykaz sie czujnoscia i pilnuj dobrych
      obyczajow i net-etykiety.
    • falkenburger Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 07.04.06, 13:12
      biedny chlopiec pragnacy rozglosu, teraz powrocil do szarej rzeczywistosci w
      wielkim miescie, bo jak to okreslil Zlocieniec to dziura ...itp
    • falkenburger Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 07.04.06, 13:18
      no tak moze slowo ojciec mu sie dobrze kojarzy, /tatus go wykorzystal/ i
      dlatego chlopina na slowo ojciec dostaje malpiego rozumu
    • exair Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 07.04.06, 13:19
      A moze dyzio jest synem ojca-mafioza-dyrektora?
    • zielony_pl Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 07.04.06, 13:19
      "Ociec Dyrektor" jest aktualnie jedną z najbardziej wpływowych osób w Polsce i
      zawdzięcza swą pozycję "Katolickiemu" radiu Maryja, które "od czasu do czasu"
      angażuje się w politykę :>
      Radio na pozór Chrześcijański od samego początku głosi poglądy przypominające
      raczej sektę aniżeli coś wspólnego z kościołem...
      Głoszone w tym radiu hasła ANTYSEMISTYCZNE oraz poglaąy POLITYCZNE, maja na celu
      przywrócenie "średniowiecznej" koncepcji KOŚCIOŁA (zawartego w tym przypadku w
      jednej osobie - OJCA DYREKTORA, BIZNESMEN'A).

Jak wszystkim wiadomo na "wierze" można nieźle zarobić i jest to główny cel
      RYDZYKA który wg mnie nie został księdzem z "powołania" lecz dla "MOMONY" ;]
      Osoba ta niczym jadowity wąż, będzie sprzeciwiać się wszystkiemu co stanie mu na
      drodze ( w tym przypadku Benedykta XVI ).

Uważam, że tacy ludzie jak Rydzyk powinni skończyć w więzieniu. Lecz jest to
      nierealne, gdyż władza skupiona w rękach tego człowieka jest zbyt wielka by
      można mu było zaszkodzić.
      • zielony_pl Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 07.04.06, 13:25
        dydzio54: z przykrością muszę stwierdzić, że jesteś jedną z wielu osób, którym
        GÓRU - Rydzyk, odebrał świadomość ...
        jesteś niczym byk zahipnotyzowany czerwoną płachtą .

Niestety stwierdzam, że nie ma dla ciebie ratunku.
        Więc idź i pogrąż się w ascezie, harując na nowy samochód dla Ojca Dyrektora.
        • angaist Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 07.04.06, 13:51
          Dyzio54-chyba sam jesteś religijnym ignorantem,jeśli nie przeszkadza Tobie
          zabawa
          Rydzyka w polityka.Nikt nie ignoruje swojej religi.Jeśl zechcę włączyć radio i
          posłuchać jakejś rozgłośni religijnej,to chcę usłyszec o Bogu.A jeśli
          zainteresuje mnie polityka to włączę telewzję na program tvp3-tam do 16.10
          emitują Transmisję obrad sejmu RP.To tylko przykład.
          I jeśli jesteś osobą tak religjną to wbij sobie do głowy,że Bóg to nie
          polityka.I to "jak amen w pacieżu"
          • bagnik1 Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 07.04.06, 16:27
            Wczoraj u nas nie dało się obejrzeć do końca "Seksmisji". Znikał obraz i takie tam. Wróble ćwierkają, że Radio czuwa i działa:):)
            • krosino Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 07.04.06, 20:57
              Czy napewno wszyscy odróżniają wiarę w Boga od wiary w takich funkcjonariuszy
              jak ojciec dyrektor?
              Nauka jaką możemy wyciągnąc jest taka : iśc i zagłosowac według własnych
              poglądów w najbliższych (i każdych następnych) wyborach bo inaczej nam je
              narzucą. Mocherowe berety pójdą "jak jeden mąż" bo dostaną takie polecenie z
              radia. I wybiorą nam tego kto zostanie wskazany. I jak nie pójdziemy kiedyś w
              niedzielę do kościoła bo będziemy po nocnej zmianie, to po sumie
              przyjdzie "trójka osiedlowa" , spiorą nas kijam i zagonią na wieczorową plus
              zamiatanie chodnika trzy razy poza kolejnością.
              Nie o takiej wiary oczekiwał Chrystus i matka nasza, Kościół Rzymski.
              • selion Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 08.04.06, 19:43
                Co do radio Maryja
                Proszę wejść na www.google.pl i wpisać: "siedziba szatana"
                ;D
                • gnk Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 08.04.06, 19:57
                  dobre!!!!!!:)
                  • kamerton1 Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 12.04.06, 01:19
                    Głupie a nie dobre. Wiesz co jest dobre? Zapytaj Selion, skoro ci to pokazała.
                    Papież przyjeżdżał do kraju i mówił o komunizmie władzom nieprzyjemne słowa -
                    uprawiał politykę? Uprawiał. Ks. Popiełuszko zginął też za to, żebyście mogli
                    wypisywać takie bzdury. Uprawiał politykę? Uprawiał. czytam od miesięcy wasze
                    dyskusje ale te wypowiedzi zdruzgotały obraz o was samych. Wystarczyły czyjeś
                    słowa, których i tak nie czytałem, bo je wycięto, by obnażyć prawdziwe oblicze
                    polskiej internetowej ynteligencji. Pianie z zachwytu nad jakimś kamieniem w
                    Złocieńcu a jak przychodzi do poważnych tematów to zachowujecie się jak
                    chłystki znęcające się w parku nad starymi babciami. Wszyscy po kolei.
                    • bagnik1 Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 12.04.06, 07:38
                      :):):):):):):):)
                      • zielony_pl Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 18.04.06, 13:26
                        kamerton1: bardzo zaintrygowała mnie twoja wypowiedz z dnia 15.04.06, 11:09 [;

J Paweł II ingerował w politykę, ale w jakim celu ? Miał z tego z tego powodu
                        korzyści materialne ? Odpowiedz na to pytanie jest dla wszystkich oczywista ...
                        Karol Wojtyła już jako ubogi ksiądz walczył o wolność słowa i wyznania, o rzeczy
                        które dla nas wszystkich są najważniejsze...
                        w Odróżnieniu od Rydzyka który walczy jedynie o większą władzę, która służy
                        tylko i wyłącznie jemu...

W jednej z wcześniejszych wypowiedzi zasugerowałeś, że papież też był rozrzutny...
                        Wydaje mi się, że wypowiadasz się na niektóre tematy nie mając odpowiedniej
                        argumentacji, wiedzy , gdyż Karol Wojtyła był bardzo ubogą osobą...
                        Nawet jako BISKUP czy KARDYNAŁ nie posiadał porządnej pary butów ;)
                        Gdy stał się Papieżem nie nosił bardzo kosztownej biżuterii i odmówił noszenia
                        siebie w lektyce, jak robili to jego poprzednicy...
                        A takie rzeczy jak papamobil, były rzeczą konieczną i były tańsze od głupiego
                        Mercedesa klasy "S" jakim zwykł podróżować Ojciec Rydzyk .

Papież uważał że wszyscy ludzie są równi, bez względu na wyznanie, rasę czy
                        kulturę. Jego osoba była wzorem TOLERANCJI.
                        Rydzyk zaś jest gorliwym ANTYSEMITĄ i sprzeciwia się wszystkim którzy mają
                        odmienne poglądy niż on sam...

Chciałem jeszcze zwrócić uwagę na przekaz w RM...
                        Skupia się on na "wmawianiu" słuchaczom pewnych treści politycznych oraz
                        poglądów anty żydowskich. Czy taki jest cel religijnej rozgłośni katolickiej ?
                        Przecież to burzy wszelkie założenia Chrześcijańskie, niczym średniowieczna
                        instytucja zwana KOŚCIOŁEM, której zadaniem było skupianie wiernych i ich pieniędzy.

Co do pieniędzy przeznaczonych na pomoc stoczniowcom, to jakim prawem RYDZYK je
                        inwestował ? Czy tracąc je nie powinien ich zwrócić ? Jest on przecież osoba tak
                        majętną, że stać go na to.

Co do regularnych wpłat na konto Rydzyka przez pewną grupę osób, to stwierdziłeś
                        że mają one do tego prawo. Zgadzam się z tobą, ale ludzie mają też prawo wpłacać
                        swoje pieniądze na rzecz SEKT.
                        W obu przypadkach jest to niemoralne w tym samym stopniu gdyż, odbywa się to pod
                        wpływem manipulacji, wpływu na członków sekty czy też słuchaczy RM.

Mam do ciebie pytanie ...
                        Co oznacza dla ciebie słowo KSIĄZD ?
                        Gdyż dla mnie jest to osoba charakteryzująca się przede wszystkim skromnością.
                        Osoba która stanowi dla wszystkich autorytet moralny.

Czy możesz to powiedzieć o Ojcu Ryczyku ?
                    • falkenburger Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 12.04.06, 08:42
                      no widze kamerum czy jak ci tam, ze ty przylaczasz sie do opozycji tworzonej z
                      martynka i dyziem.
                      Zapewne uprawiali wszyscy, tylko dlaczego np ojciec dyrektor razem z kompanem
                      przegrali akcje (ktore ludzie skladali w ofierze na stocznie) Twoim zdaniem to
                      jest uprawianie polityki. Mamy juz demokracje nikt jej nie odbierze, Niech kler
                      zajmnie sie swoim. A co do babci - naprawde to lubisz?????????????
                      • zielony_pl Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 13.04.06, 16:17
                        kamerton1:
                        J. Paweł II nie ingerował w politykę...
                        Stawał on w obronie ludności przed reżimem komunistycznym i stawał w obronie
                        wolności słowa. Wiązało się to z utargami z ówczesnymi władzami gdyż
                        przyczyniało się to do obalenia systemu komunistycznego.
                        Przypominam ci również że J. Paweł II był ubogim z wyboru i poświęcił się temu
                        co jest naprawdę ważne...
                        Nie interesowała go MAMONA tak jak pana OJCA DYREKTORA ...
                        • pawelek86 Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 13.04.06, 17:53
                          Ojciec Rydzyk nie jest jedynym z duchowncyh który jawnie ingeruje w polityke to
                          jest szerszy problem polskiego koscioła.
                          • krosino Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 14.04.06, 20:18
                            Może czasem są też wciągani w politykę. Czemu nasz burmistrz tak lata wokół
                            księdza Bambosza i pisze o nim artykuły? Czyżby - nie mając innych możliwości -
                            oczekiwał, że proboszcz każe na niego głosowac w październiku ?
                            • kamerton1 Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 15.04.06, 11:09
                              Falkenbug: Mamy juz demokracje nikt jej nie odbierze, Niech kler zajmnie sie
                              swoim. A co do babci - naprawde to lubisz?

Zielony: J. Paweł II nie ingerował w politykę... Stawał on w obronie ludności
                              przed reżimem komunistycznym i stawał w obronie wolności słowa. Wiązało się to
                              z utargami z ówczesnymi władzami gdyż przyczyniało się to do obalenia systemu
                              komunistycznego. Przypominam ci również że J. Paweł II był ubogim z wyboru i
                              poświęcił się temu co jest naprawdę ważne...

Pawelek: Ojciec Rydzyk nie jest jedynym z duchowncyh który jawnie ingeruje w
                              polityke to jest szerszy problem polskiego koscioła.

Falkenburg - co z tego że mamy już demokrację? To dla ciebie jakiś nowy bożek
                              nowego systemu? Na ulicy, gdzie mieszka 3 złodziei i 2 ludzi uczciwych kogo
                              wybiorą do rady osiedla? Hitlera też wybrano na szefa państwa w wyborach
                              demokratycznych. Satysfakcjonuje cię to? Trochę mniej pychy a więcej refleksji.
                              Bo tyle samo jadu i nienawiści w tych postach jak u tych babć w parku. Ja nie
                              wierzę, że rzapa dałby się pobić przez staruszki "oprawców", taki młody i
                              wysportowany... trzeba umieć rozmawiać; rzapa, ty też będziesz kiedyś stary.
                              Zielony; przyznajesz mi rację, chociaż nie chcesz się do tego przyznać.
                              Obalenie komunizmu było działaniem w sferze politycznej. Kogo kościół wspierał -
                              opozycję polityczną; wtedy mógł a teraz nie? Kiedy może, a kiedy nie - może
                              podpowiesz Kościołowi i będziesz mądrzejszy od XX-wiecznej instytucji?
                              Upraszczając Kościół to dobrowolne stowarzyszenie się wiernych, tak samo jak
                              falatelistów, piłkarzy, emerytów i tych wszystkich, którzy chcą się zebrać
                              wokół jakiejś idei i jakiegoś celu; czy ktoś komukolwiek odmawia wypowiadania
                              się w sprawach politycznych własnego kraju? Tylko wy odmawiacie, ale na jakich
                              podstawach? Zajrzyjcie do Konstytucji, czy jest tam jakiś zakaz wypowiadania
                              się w sprawach układania stosunków społecznych i politycznych we własnym kraju.
                              Dotyczy to tylko tych skazanych, których sądy pozbawiły praw obywatelskich za
                              najcięższe przestępstwa. Nie ma nawet zakazu, by księża kandydowali w wyborach.
                              Kościół sam sobie taki zakaz nałożył i jest to jego własna dobrowolna decyzja.
                              A wy zachowujecie się jak inkwizytorzy; zamknąć radio maryja, won od polityki
                              itp. Może księży i wiernych na Sybir, już to kiedyś ktoś praktykował.
                              Powtarzacie te same nudne frazesy, jakie ukuli komuniści a wy wyssaliście je z
                              mlekiem peerelowskiej szkoły i propagandy.
                              Papież też latał samolotami, jeździł drogim specjanym papamobile i posługiwał
                              się wszelkimi dostępnymi narzędziami technicznymi, też drogimi.
                              Rydzyk nie ma maybacha i to zostało dawno zdementowane. Trzeba czytać. Odsiewać
                              plotki od faktów. Stworzył radio maryja i tv trwam jako narzędzie i oddał je
                              ludziom do dyspozycji, by wyrażali inne zdanie od tych, jakie wyrażają
                              polskojęzyczne media, obcego kapitału, w interesie tego kapitału. Jak bardzo
                              jest to prawdą świadczą te posty. Można się nie zgadzać z tym głosem, ale
                              trzeba przynajmniej zdawać sobie sprawę, że jest to wielka część ludzi w
                              Polsce. Dążenie do tego by tę wielką część wyeliminować, zamknąć, jest ciągątą
                              totalitarną. Myślą inaczej, mówią inaczej - skasować ich. Wyobrażacie sobie,
                              jak uboga byłaby polska rzeczywistość, gdyby nie pojawił się ojciec Rydzyk.
                              Wszyscy mówilibyśmy i myśleli tak samo. Byłby to powrót do komuny tyko w
                              bardziej cywilizowanym wymiarze. Nie boicie się tego? Tak ma wyglądać
                              demokracja? Wszyscy jedzą czipsy, noszą te same modne fryzury, oglądają tą samą
                              telewizję i czytają tą samą gazetę?
                              Jeżeli papież występował przeciwko komunizmowi to może Rydzyk występuje
                              przeciwko posktomunizmowi? A moze wy macie lepsze narzędzia, by walczyć z
                              postkomunistyczną oligarchią? Chociażby w Złocieńcu - napiszcie o tym.
                              Nie słucham radia maryja i nie oglądam tv trwam, mi wystarczy to, że są tam
                              znakomite nazwiska polskich profesorów, naukowców, filozofów, ekonomistów. Oni
                              też są przygłupami i dają się nabrać Rydzykowi? Jesteście mądrzejsi od nich?
                              Udowodnijcie to! Chociażby na poziomie dyskusji.
                              • drawsko34 Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 15.04.06, 12:06
                                Bardzo wyważona wypowiedź jak na osobę, która jeszcze w poprzedniej swojej
                                wypowiedzi wrzucała do jednego kotła wszystkich uczestników forum stosując przy
                                tym napastliwe i obraźliwe określenia. Bardzo głęboki ten wywód o
                                demokracji :). Pewnie, do niczego ta demokracja, trzeba ją zlikwidować. Dopiero
                                wtedy Pan kamerton będzie nam dyktował, które tematy są poważne, a które nie.
                                Nareszcie będzie porządek. Retoryka Pana kamertona wydaje mi się dziwnie
                                znajoma :)))). No ale moze tylko mi się wydaje :))))))
                                • kamerton1 Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 15.04.06, 13:56
                                  exair: Nic dziwnego że ojciec drektor ma takie poparcie, wkońcu trzyma z mafią.

Jasne, zaraz się okaże, że to on zamordował ks. Popiełuszkę, strzelał do
                                  robotników, wyprzedał banki, doprowadził do bezrobocia, działał w Art-B i FOZZ -
                                  prawdziwy ojciec chrzestny tutti di cappi polskich przemian!

b1zon 07.04.06, 12:34: polski papiez byl tylko raz !!! wiec nie robmy z tego
                                  oficjalnego polskiego "zawodu". a rydzyk robi sobie juz jaja ze wszystkiego i
                                  nie poczuwa sie do odpowiedzialnosci, zamknac go jak i radio - wystarczy juz
                                  tego wszystkiego!

tak jest wystarczy tej demokracji, zamnkąć radio, później wyłączyć internet

cynik: wysokiej klasy businessman, nie mogac spelnic sie jako kaplan, odniosl
                                  znaczny sukces budujac imperium medialne od zera. trafnie zidentyfikowal
                                  ogromna luke w rynku jaki stanowi zasciankowa koltuneria i katoliccy
                                  fundamentalisci i ja umiejetnie ekspolatuje. podejrzewam ze ma ambicje
                                  polityczne, nie dostrzegac ze jego wizja robienia z kraju bantustanu rzadzonego
                                  przez katolicki taliban osmiesza Polske w Europie. Kosciol pewnie pluje sobie w
                                  brode ze sam nie wpadl na pomysl radia i teraz, Benedykt czy nie Benedykt,
                                  trudno sie bedzie do rydzyka dobrac, zwlaszcza ze kasa plynie w jego strone.
                                  zanosi sie na przedni spektakl....

Cynik - ile kasy dałeś Rydzykowi? Jak nie dałeś ani grosza to co? Zabroń innym
                                  dawać. Jak zrobisz wolne radio w Złocieńcu to też ci dołożę, dla demokracji.
                                  Tylko zrób.

b1zon: ta cyfra 54 przy nicku to:-inteligencja? -rozmiar buta? -pozycja na
                                  liscie "dobroczyncow radia ma-ryja"?

Radio ma ryja tak jak dobroczyńcy? Jaką twarz ma b1zon? Może drawsko 34 mi
                                  odpowie?

falkenburger 07.04.06, 13:18: no tak moze slowo ojciec mu sie dobrze
                                  kojarzy, /tatus go wykorzystal/ i dlatego chlopina na slowo ojciec dostaje
                                  malpiego rozumu

Drawsko34 - może ciebie tatuś nie wykorzystał i nie rozumiesz o czym piszę?
                                  komu słowo ojciec na tym forum źle się kojarzy? Falkenburgowi. Komu jeszcze?

exair 07.04.06, 13:19: A moze dyzio jest synem ojca-mafioza-dyrektora?
                                  Jasne, jak wyżej. A czyim synem jest exair? Kazdy głupek może tu wpisać dowolną
                                  liczbę osób.

bagnik1 07.04.06, 16:27: Wczoraj u nas nie dało się obejrzeć do
                                  końca "Seksmisji". Znikał obraz i takie tam. Wróble ćwierkają, że Radio czuwa i
                                  działa:):)
                                  Srawdź jeszcze zlew, czy działa, już na pewno rozmontowuje go Rydzyk.

selion 08.04.06, 19:43: Co do radio Maryja Proszę wejść na www.google.pl i
                                  wpisać: "siedziba szatana".

Bardzo śmieszne.

Co jeszcze ci się wydaje Drawsko34?
                                  • jleszcze Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 15.04.06, 14:56
                                    >> Drawsko34 - może ciebie tatuś nie wykorzystał i nie rozumiesz o czym piszę?

:))))))) I na tym skończymy naszą wymianę zdań.
                                  • cynik9 wesolego Alleluja, kamerton1 15.04.06, 23:58
                                    kamerton1 napisał:

>
                                    > Cynik - ile kasy dałeś Rydzykowi? Jak nie dałeś ani grosza to co? Zabroń innym
                                    > dawać. Jak zrobisz wolne radio w Złocieńcu to też ci dołożę, dla demokracji.
                                    > Tylko zrób.
                                    >

------------------
                                    Zabraniac dawac? Alez Bron Boze! Co za grzeszna mysl! Zbyt gleboko wierze w
                                    demokracje i w niezbywalne prawo kazdego jej podmiotu do wyrzucania swojej
                                    wlasnej kasy na cokolwiek, do pojscia z torbami wlacznie.

A wolne Radio w Zlociencu? Hmm, ciekawy pomysl... dotychczas sie wahalem bo
                                    zdawalo mi sie ze na wzbierajej fali religijnego fundamentalizmu i bigoterii
                                    Zlocieniec byl oaza rozsadku i umiaru - wiec niestety maly rynek. :-(
                                    Ale sadzac po tym watku bede musial to zrewidowac....w kazdym razie pierwszego
                                    sponsora juz mamy.

A zanim radio Zlocieniec ruszy - zycze wszystkim wesolych swiat Wielkanocnych
                                • krosino Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 15.04.06, 13:56
                                  Do kamertona 1:
                                  Zwróc uwagę , że w żadnych wypowiedziach nie ma zarzutu do ewangelizacyjnej
                                  roli Radia Maryja i Telewizji Trwam. Nikt nie walczy z wiarą. Ale dlaczego pod
                                  płaszczykiem czegoś tak wzniosłego jak religia prowadzi sie walkę o ziemską
                                  władzę? Każdy wierzący, który wyrazi zdanie , że kościelne stacje nadawcze nie
                                  są przeznaczone do kreowania polityków i poglądów politycznych, jest
                                  natychmiast oskarżany o przeciwstawianie się wierze. To zupełnie tak, jak
                                  kiedyś, kiedy zwrócono uwagę, że przewowdniczacy Podstawowej Organizacji
                                  Partyjnej jest pijak, drań i łobuz - to natychmiast władze naczelne pytały
                                  dlaczego nam partia i ustrój państwa się nie podoba. Tak teraz , ten komu
                                  działanie polityczne ks. Rydzyka nie podoba się, jest oskarżany o walkę z
                                  Bogiem.
                                  Jeżeli ojciec dyrektor ma zajmowac się polityką, do czego oczywiście jako
                                  obywatel ma prawo, to niech przebierze się z sutanny w garnitur i nie
                                  wykorzystuje ambony, bo Kosciół jest naszą wspólnotą i nie po to mamy kapłanów,
                                  żeby zajmowali sie polityką. Po to wybralismy posłów.
                                  Co do poglądów Jana Pawła II na demokrację, to przeczytaj proszę dokładnie
                                  rozdział drugi książki "Pamięc i tożsamośc".
                              • falkenburger Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 15.04.06, 13:55
                                hmmm juz raz mowilem o tej prymitywnej rozglosci, ze sytuacja taka nie ma
                                miejsca nigdzie na swiecie, nie ma co bronic zlodzei Kamerunie, ktorzy
                                przewalaja akcje na gieldzie (zbierane na stocznie). To wedlug Ciebie jest
                                walka z postkomunizmem. Z takim zlodziejem jak ten smieszny rydzyk powinni sie
                                rozprawic prokuratorzy ale nie z pis (bo wiadomo o sytuacji chociazby z
                                samochodem sluzbowym ministra).
                                Wracajac do sprawy z akcjami, mysle ze przycichnie tak jak np sprawa gwaltu
                                mongola z europarlamentu na dziwce.
                                • kamerton1 Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 15.04.06, 14:16
                                  Jeżeli stracisz na giełdzie, to zajmie się tym prokuratura? Musieliby od razu
                                  zamknąć giełdę, bo zawsze ktoś traci, bo taka jest istota giełdy. prokuratura
                                  działa na podstawie doniesienia o popełnieniu przestępstwa. Jeżeli Rydzyk
                                  zdefraudował twoje pieniądze, to idź do prokuratury i zgłoś.
                                  A jak mimo wszystko nie masz uprzedzeń i chciałbyś się czegoś dowiedzieć, to
                                  przeczytaj:
                                  www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20060412&id=po31.txt
                                  • falkenburger Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 15.04.06, 21:18
                                    wiesz przeczytalem kawalek, ale jakos dalej mi sie nie chce - cos nie
                                    przemawiaja do mnie te bzdury z naszego dziennika - a co to jest nastepny
                                    brukowiec wylansowany przez ojca dyrektora??
                                    • zielony_pl Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 18.04.06, 13:28
                                      kamerton1: bardzo zaintrygowała mnie twoja wypowiedz z dnia 15.04.06, 11:09 [;

J Paweł II ingerował w politykę, ale w jakim celu ? Miał z tego z tego powodu
                                      korzyści materialne ? Odpowiedz na to pytanie jest dla wszystkich oczywista ...
                                      Karol Wojtyła już jako ubogi ksiądz walczył o wolność słowa i wyznania, o rzeczy
                                      które dla nas wszystkich są najważniejsze...
                                      w Odróżnieniu od Rydzyka który walczy jedynie o większą władzę, która służy
                                      tylko i wyłącznie jemu...

W jednej z wcześniejszych wypowiedzi zasugerowałeś, że papież też był rozrzutny...
                                      Wydaje mi się, że wypowiadasz się na niektóre tematy nie mając odpowiedniej
                                      argumentacji, wiedzy , gdyż Karol Wojtyła był bardzo ubogą osobą...
                                      Nawet jako BISKUP czy KARDYNAŁ nie posiadał porządnej pary butów ;)
                                      Gdy stał się Papieżem nie nosił bardzo kosztownej biżuterii i odmówił noszenia
                                      siebie w lektyce, jak robili to jego poprzednicy...
                                      A takie rzeczy jak papamobil, były rzeczą konieczną i były tańsze od głupiego
                                      Mercedesa klasy "S" jakim zwykł podróżować Ojciec Rydzyk .

Papież uważał że wszyscy ludzie są równi, bez względu na wyznanie, rasę czy
                                      kulturę. Jego osoba była wzorem TOLERANCJI.
                                      Rydzyk zaś jest gorliwym ANTYSEMITĄ i sprzeciwia się wszystkim którzy mają
                                      odmienne poglądy niż on sam...

Chciałem jeszcze zwrócić uwagę na przekaz w RM...
                                      Skupia się on na "wmawianiu" słuchaczom pewnych treści politycznych oraz
                                      poglądów anty żydowskich. Czy taki jest cel religijnej rozgłośni katolickiej ?
                                      Przecież to burzy wszelkie założenia Chrześcijańskie, niczym średniowieczna
                                      instytucja zwana KOŚCIOŁEM, której zadaniem było skupianie wiernych i ich pieniędzy.

Co do pieniędzy przeznaczonych na pomoc stoczniowcom, to jakim prawem RYDZYK je
                                      inwestował ? Czy tracąc je nie powinien ich zwrócić ? Jest on przecież osoba tak
                                      majętną, że stać go na to.

Co do regularnych wpłat na konto Rydzyka przez pewną grupę osób, to stwierdziłeś
                                      że mają one do tego prawo. Zgadzam się z tobą, ale ludzie mają też prawo wpłacać
                                      swoje pieniądze na rzecz SEKT.
                                      W obu przypadkach jest to niemoralne w tym samym stopniu gdyż, odbywa się to pod
                                      wpływem manipulacji, wpływu na członków sekty czy też słuchaczy RM.

Mam do ciebie pytanie ...
                                      Co oznacza dla ciebie słowo KSIĄZD ?
                                      Gdyż dla mnie jest to osoba charakteryzująca się przede wszystkim skromnością.
                                      Osoba która stanowi dla wszystkich autorytet moralny.

Czy możesz to powiedzieć o Ojcu Ryczyku ?
    • jleszcze Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 15.04.06, 14:59
      O! widać teksty Dyzia do których tak tęsknił Kamerton. Miłej lektury :)))
    • faronzlocieniec Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 16.06.06, 16:57
      ach te mochery:)
      • krosino Re: Rydzyk ważniejszy od Benedykta XVI 19.06.06, 16:55
        Wybory !!! Tylko nowe wybory mogą nas uratowac !
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka