Dodaj do ulubionych

NOWE FORUM ZŁOCIEŃCA- www.zlocieniec.mojeforum.net

05.11.06, 14:47
Mój nick z dawnego forum to : Ania vel Selion :)

Ponieważ niedawne forum Złocieńca zostało zamknięte na szybko zrobiłam nowe.

Utworzyłam je na portalu, który gwarantuje dużo większą ilość opcji, dzięki
temu nie spotkamy czegoś takiego jak jeden użytkownik na wielu loginach.

Jest to forum niezależne, bez nacisków ze strony
politycznej/biznesowej/religijnej itp.

Ponieważ pracuję przy komputerze mogę zapewnić stałą opiekę administracyjną i
porządek w działach :)

Zapraszam na:

WWW.ZLOCIENIEC.MOJEFORUM.NET

Zapraszam też do wzięcia udziału w konkursie na fotkę strony głównej (zamiast
obecnych alp) :)

Obserwuj wątek
    • baba45 Re: NOWE FORUM ZŁOCIEŃCA- www.zlocieniec.mojeforu 05.11.06, 15:09
      No i czy ja nie mam racji mówiąć, że matriarchat idzie? Kobitka najszybciej
      zadziałała!
      Tylko że zaś się zalogować na tym nowym nie mogę. Czemu?
      • selion Re: NOWE FORUM ZŁOCIEŃCA- www.zlocieniec.mojeforu 05.11.06, 15:32
        Aby się zalogować, trzeba sie zarejstrować :)
        Rejestrację opisałam w dziale regulamin:

"Zarejetrowani użytkownicy mogą zakłądać tematy, ankiety, pisać posty, głosować
        etc. Goście mogą czytać tematy forumowiczów.
        By sie zarejestrować należy wypełnić formularz wciskająć opcję "rejestracja".
        Żeby uniknąć masowej rejestracji jednego użytkownika, do aktywowania konta
        potrzeba podać adres e-mail, na który przychodzi wiadomość z linkiem
        aktywującym.
        Jego naciśnięcie zakańcza rejestrację i udostępnia wszystkie przywileje i opcje
        pełnoprawnego użytkownika forum :) "
    • zlocienianka Re: NOWE FORUM ZŁOCIEŃCA- www.zlocieniec.mojeforu 05.11.06, 16:05
      Czyli forum: www.zlocieniechistoria.fora.pl utraciliśmy na wieki wieków?
      Szkoda.....
      • cynik9 Re: NOWE FORUM ZŁOCIEŃCA- www.zlocieniec.mojeforu 05.11.06, 17:59
        Ktos zdefiniowal wariactwo [prosze nie brac osobiscie] jako powtarzanie tego
        samego spodziewajac sie za kazdym razem innego wyniku. :-D

Doceniam inicjatywe p.Selion ale jestem sceptyczny wobec mnozenia for na slepo,
        bez wyciagniecia zadnych konkluzji z zamkniecia poprzedniego. A oczywista
        konkluzja jest taka ze pojedyncza osoba nie powinna miec wiecej mozliwosci
        jednostronnego zamkniecia forum - niezaleznie od deklaracji. To znacznie
        wazniejsze niz inna szata graficzna.
        • selion Re: NOWE FORUM ZŁOCIEŃCA- www.zlocieniec.mojeforu 05.11.06, 18:09
          Dlatego nie jestem jedna.
          Zaprosiłam do moderowania i administracji Pana rzapę.
          Nie można teraz zamknąć forum w pojedynkę :)
          Prowadziłam wiele for i mam jakieś tam doświadczenie, poza tym spędzam średnio
          10h dziennie przy komputerze, w tym 8 w pracy i pilnowanie porządku na forum
          będzie dla mnie przyjemnością i możliwością zabicia nudy.
          Dlaczego tak kocham Złocieniec? Bo Wy złocienianie macie wiele do powiedzenia.
          Nie chcę odbierać Wam tej możliwości :)
        • monia.wer Re: NOWE FORUM ZŁOCIEŃCA- www.zlocieniec.mojeforu 05.11.06, 20:36
          ma Pan jakąś alternatywę
          • monia.wer Re: NOWE FORUM ZŁOCIEŃCA- www.zlocieniec.mojeforu 05.11.06, 20:39
            no nawet nie umiem zacytować... to było pytanie do p. cynik9 apropos sceptycyzmu
            do forum p. selion
          • cynik9 alternatywa 05.11.06, 23:13
            monia.wer napisała:
            > ma Pan jakąś alternatywę

Oczywiscie ze mam. Szczegolnie gdy dama o nia prosi.
            zapraszam do: dwagrosze.blogspot.com, gdzie ja sprecyzowalem.

komentarze mile widziane.

• cynik9 Re: alternatywa - korekcja 05.11.06, 23:19
              Oops, musi byc: dwagrosze.blogspot.com
              • selion Re: alternatywa - korekcja 06.11.06, 07:04
                Altetrnatywą forum ma być blog z darmowej stronki www.blogger.com/start?

Pan zaprzecza samemu sobie, rozumiem, że blog to też ciekawa sprawa, kiedy
                można podpatrywać intelektualne działania jednej osoby, ale porywnywać blog do
                forum to mała pomyłka :)
                • cynik9 zamiast zlosliwosci przeczytaj tekst 06.11.06, 11:45
                  Szkoda ze brak polskich kresek uniemozliwia widocznie Pani zrozumienie tekstu
                  ktory myslalem ze wyraza alternatywe wystarczajaco jasno i po polsku.
                  Oczywiscie www.blogger jest doraznym prywatnym folwarkiem za darmo, tak jak
                  zlocieniec.mojefora.pl, uzytym do przedstawienia alternatywy na prosbe
                  monii.wer, nie zas sama alternatywa.

Tekst mowi o tym wystarczajaco wyraznie.
                  • selion Re: zamiast zlosliwosci przeczytaj tekst 06.11.06, 12:09
                    Gdyby Pan czytał dokładnie moje posty nie byłoby problemu :)

www.zlocieniec.mojeforum.net/
                    Nie jest za darmo. Wersja darmowa to podstawka, a dodatkowe opcje i usuwanie
                    reklam kosztuje.
                    Zresztą blog jako alternatywa forum, to jak rower alternatywą samochodu.
                    Z forum korzystają wszyscy na równych zasadach, na blogu jedna osoba prowadzi
                    internetowe rozmyślania, a reszta komentuje.
                    Równie dobrze alternatywą może być: www.zlocieniec.pl gdzie też można
                    komentować.
                    Zresztą ja nie widzę problemu. Nie chce Pan fora, nie czuje Pan potrzeby
                    dyskutowania z innymi i pisać na nie tylko swoje tamty, ale i innych to niech
                    Pan tam nie wchodzi :)
                    Mogłabym sie zapytać: Po co kolejny blog, jak jest ich miliardy? Nie zadaję
                    takich pytań, bo jest to czyjaś wolność, która innym służy, ale nie musi służyć
                    wszystkim.
                    Jeśli ma Pan przyjemność w prowadzeniu blogu, to ja mam w prowadzeniu forum, bo
                    ludzie mogą rozmawiać i tworzyć wiele inicjatyw, które realizują w życiu
                    codziennym :)
                    Dziękuję za uwagę, uważam za mało wnoszące w moje żcyie pisanie "dlaczego tak,
                    a nie siak".
                    Niech każdy ma swoje zdanie.
                    i tyle ;)
                    • selion Re: zamiast zlosliwosci przeczytaj tekst 06.11.06, 12:13
                      jeszcze tylko "alernatywa".
                      Myślę, że jednak moni.wer chodziło o alternatywę forum, a nie słowo same w
                      sobie, oczywiście bawiąc się w skojarzenia, mozemy w nieskończoność odbiegać od
                      tematu :)
                    • cynik9 Re: zamiast zlosliwosci przeczytaj tekst 06.11.06, 13:10
                      selion napisała:

> Gdyby Pan czytał dokładnie moje posty nie byłoby problemu :)
                      >
                      > www.zlocieniec.mojeforum.net/
                      > Nie jest za darmo. Wersja darmowa to podstawka, a dodatkowe opcje i usuwanie
                      > reklam kosztuje.
                      > Zresztą blog jako alternatywa forum, to jak rower alternatywą samochodu.
                      > Z forum korzystają wszyscy na równych zasadach, na blogu jedna osoba prowadzi
                      > internetowe rozmyślania, a reszta komentuje.
                      > Równie dobrze alternatywą może być: www.zlocieniec.pl gdzie też można
                      > komentować.
                      > Zresztą ja nie widzę problemu. Nie chce Pan fora, nie czuje Pan potrzeby
                      > dyskutowania z innymi i pisać na nie tylko swoje tamty, ale i innych to niech
                      > Pan tam nie wchodzi :)
                      > Mogłabym sie zapytać: Po co kolejny blog, jak jest ich miliardy? Nie zadaję
                      > takich pytań, bo jest to czyjaś wolność, która innym służy, ale nie musi służyć
                      >
                      > wszystkim.
                      > Jeśli ma Pan przyjemność w prowadzeniu blogu, to ja mam w prowadzeniu forum, bo
                      >
                      > ludzie mogą rozmawiać i tworzyć wiele inicjatyw, które realizują w życiu
                      > codziennym :)

--------------------------------
                      P.Selion - KOBIETO, NIECH SIE PANI UPRZEJMIE ODCZEPI SIE W KONCU OD TEGO OD TEGO
                      NIESZCZESNEGO BLOGA I ZROZUMIE TEKST, a nie kopie zdechlego konia!

NIGDY I NIGDZIE nie proponowalem wlasnego bloga jako alternatywy forum!!!!!!!
                      wiec cala ta tyrada nie ma wiekszego sensu.
                      Jest tam tylko opis tego co mozna by zrobic, na marginesie pytania na tym forum
                      i nie chcac go zasmiecac bardziej szczegolowych tekstem. Po zrozumieniu
                      tekstu, a przynajmniej po przeczytaniu, niech Pani ZAPOMNI O BLOGU RAZ NA ZAWSZE
                      - nie o to tu chodzi!!!

A co do poczytania sobie o darmowym forum radze skupic sie na paru pierwszych
                      punktach regulaminu forum ktore wlasnie Pani promuje, a nie opowiadac tutaj bajek.
                      • selion Re: zamiast zlosliwosci przeczytaj tekst 06.11.06, 13:23
                        Świetny pomysł!
                        Przeczytajmy tylko framenty, powycinajmi i ułożymy swoją prawdę.
                        Panie cyniku.... chyba nie musze tego komentować.
                        Teraz Pan oskarża mnie pisząc rzeczy, które wcześniej Panu tłumaczyłam,
                        wystarczyłoby tylko przeczytać, nie chce mi się powtarzać.
                        Nikt nie pisał, ze podstawka forum nie jest darmowa,a le pisałam, ze płaciłam
                        za dodatkowe opcje i piszę to teraz poraz piąty.
                        Ile panu trzeba, żeby w końcu Pan przeczytał? Czy może większym fontem lub caps
                        lockiem?
                        Żegnam. Nie będę karmić trolli.
    • czaplinek Re: NOWE FORUM ZŁOCIEŃCA- www.zlocieniec.mojeforu 30.11.06, 12:26
      Coraz częściej tam zaglądam robi się ciekawie. Pozdrawiam z Czaplinka.
      • selion Re: NOWE FORUM ZŁOCIEŃCA- www.zlocieniec.mojeforu 15.12.06, 10:15
        "Awaria
        W dniu 14.12.2006 okolo godziny 18:30 nstąpiła awaria jednego z serwerów.
        W związku z tym część użytkowników nie ma dostępu do forów.
        Obecnie trwa ustalanie przyczyn tej awarii oraz możliwosci ponownego
        urchomienia tego serwera.
        Ponieważ nie mamy fizycznego dostępu do serwerów musimy poczekać na informację
        od administratorów z firmy hostingowej.
        W przypadku niemożliwości ponownego uruchomienia serwera konieczne będzie
        odtworzenie jego zawartości z ostatniego backupu, tj. z 14.12.2006 z wczesnych
        godzin porannych.

Przepraszamy za utrudnienia. "

Pierwszy raz spotkałam się z takim problemem na mojeforum.net, najwidoczniej
        nie są już tak niezawodni jak kiedyś.
        W nowym roku forum zostanie przeniesiony na server płatny.
        • exair Re: NOWE FORUM ZŁOCIEŃCA- www.zlocieniec.mojeforu 15.12.06, 16:20
          selion napisała:

> W nowym roku forum zostanie przeniesiony na server płatny.

A co to oznacza dla forumowiczów?
          • selion Re: NOWE FORUM ZŁOCIEŃCA- www.zlocieniec.mojeforu 15.12.06, 17:00
            To, że taka sytuacja się nigdy nie powtórzy :)
            Forum będzie zawsze szybko się wczytywać, a poza tym nic więcej.
          • cynik9 Re: NOWE FORUM ZŁOCIEŃCA- www.zlocieniec.mojeforu 15.12.06, 17:48
            exair napisał:

> selion napisała:
            >
            >
            > > W nowym roku forum zostanie przeniesiony na server płatny.
            >
            > A co to oznacza dla forumowiczów?

oznacza to co zwykle: you get what you've paid for..... ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka