Dodaj do ulubionych

wynajem mieszkania w Niemczech

29.11.13, 10:54
Witam. Jestem w podobnej sytuacji jaki wiekszosc z Panstwa. Poszukuje mieszkania w takich miejscowosciach jak Ahaus lub Gronau. Mam trojke dzieci 8 lat i bliznieta 4 latka. Bardzo bym chciała mieszkac razem w Niemczech z mezem. Bardzo sie boje wyjazdu w nieznane. Ale bardzo tesknimy z dziecmi za mezem i chcemy byc wkoncu pelna rodzina a nie na odleglosc. Poszukuje nie drogiego mieszkania, i nie zalezy mi na luksusach. Byle by byly to dobre warunki dla naszych dzieci. Mieszkanie to chcialabym wynajac od wakacji dopiero bo corka chodzi do 3 klasy i nie chcialabym juz odrywac jej od szkoly. I czy ktos z Panstwa pomogl by nam w zalatwianiu szkoly dla dzieci. Nie umie jezyka Niemieckiego ale dla chcacego nic trudnego naucze sie go. Bardzo byla bym wdzieczna za pomoc. Wiem ze oczekuje z byt wiele ale prosze o jakasolwiek pomoc. Nawet adresy gdzie bym mogla sama szukac pomocy. Bardzo z gory dziekuje . pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • fasolka3 Re: wynajem mieszkania w Niemczech 12.01.14, 00:27
      www.immobilienscout24.de/Suche/S-21T/Wohnung-Miete/Nordrhein-Westfalen/Borken-Kreis/Ahaus/3,00-?enteredFrom=one_step_search
      Kilkanascie mieszkan, trzeba dzwonic i umawiac sie na wizyte. Przewaznie nalezy przedlozyc umowe o prace i zaplacic kaucje w wysokosci 2-3 czynszow miesiecznych. Kaltmiete oznacza bez ogrzewania, wiec czynsz praktycznie jest wiekszy. Zycze powodzenia w poszukiwaniu, ja tez tak szukalam nie znajac prawie jezyka i sie udalo. Wszytkim nam sie tu forumowiczom udalo, wiec na pewno panstwu tez sie powiedzie.
      • kas-ie Re: wynajem mieszkania w Niemczech 22.06.14, 16:42
        Witam,
        mam pytanie- czy udało się Pani znaleźć mieszkanie? Ja z podanego portalu nie mogę dla siebie znaleźć domku,szukam w podobnej okolicy.
        Pozdrawiam
        Monika
        • karolina_1234 Re: wynajem mieszkania w Niemczech 24.02.15, 12:26
          polecam szukać na mypolacy.de, ewentualnie udzielić się na forum w tej sprawie. Ludzie tam mieszkający na pewno coś doradzą.

Pozdrawiam,
          Karolina
          • olka_zzz Re: wynajem mieszkania w Niemczech 15.06.16, 19:48
            Dziękuje za podpowiedz. Cały czas szukamy :( jest ciężko
        • olka_zzz Re: wynajem mieszkania w Niemczech 15.06.16, 19:47
          Witam. no nie prędko odpowiadam ale niestety cały czas szukamy. A jak u Pani?
      • olka_zzz Re: wynajem mieszkania w Niemczech 15.06.16, 19:46
        na tym linku też szukam czy tak na prawde mamy tak złą opinię że nie chcą nam Polaką wynajmować mieszkań domków?
        • miedzypolskaafrancja Re: wynajem mieszkania w Niemczech 01.08.16, 20:24
          Narodowosc nie ma zadnego znaczenia, u nas w Trier Polacy maja ogolnie bardzo dobra opinie jako pracownicy i lokatorzy. Zapraszam do przeczytania mojego ostatniego wpisu o wynajmie mieszkania w Niemczech, moze w jakis sposob bedzie on pomocny. Pozdrawiam :) miedzypolskaafrancja.blogspot.de/2016/07/wynajem-mieszkania-w-niemczech.html

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka