Dodaj do ulubionych

kindergeld->alimenty pl.

14.04.15, 17:07
Witam,jestem matka trojki dzieci dwoje mam z poprzedniego zwiazku na ktore zostaly zasadzone alimenty w wysokosci po 200 zl na jedno kiedy podjelam prace w Niemczech fundusz alimentacyjny przestal wyplacac mi kwote 400 zl a ojciec dzieci nie placi dobrowolnie calej kwoty tylko komornik sciaa nie cale 200zl miesiecznie od grudnia mieszkam z dziecmi w Niemczech i nie pracuje otrzymyje kindergeld w wysokosci 471 dzieci chodza tu do szkoly kindergeld powinmam otrzmywac 558 czy te alimenty maja jakis wplyw na wysokosc kindergeldu?
Obserwuj wątek
    • karolina_1234 Re: kindergeld->alimenty pl. 28.04.15, 09:30
      Witaj 1alexis,

Nie siedzę zbyt dobrze w tym temacie, ale proponuję Ci skierować się z tym pytaniem na forum mypolacy.de
      Niektórzy Polacy tam mieszkający mają już nieźle obcykane wiele kwestii. Z pewnością znajdziesz odpowiedź.

Pozdrawiam!
      Karolina.
    • anna656565 Re: kindergeld->alimenty pl. 20.02.16, 06:22
      nie , nie maja.
      duzo o tym pisza na www.naszpuls.de

• anna656565 Re: kindergeld->alimenty pl. 20.02.16, 06:23
        to chyba taki najpowazniejszy portal dla Polakow w Niemczech www.naszpuls.de
    • pozytywnepieniadzepl Re: kindergeld->alimenty pl. 05.03.16, 11:44
      Ani dochody, ani alimenty nie mają żadnego wpływu na wysokość otrzymywanego Kindergeld. Zachęcam do lektury tego bloga:

pozytywnepieniadze.pl/kindergeld-czyli-jak-otrzymac-kilkanascie-tysiecy-euro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka