michal15624 20.06.06, 10:08 drodzy forumowicze , zastanawiam sie ile kobiet śmiga naszymi Alfami prosze dziewczyny o wpis , Alfa i kobieta to mieszanka co ? - napewno wybuchowa !!!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgoska1 Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 20.06.06, 10:46 Witam. Moja żona na trasie Glinki - Zachem. Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
alfa156 Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 20.06.06, 13:44 Witam, prawda że cudo nie samochód. Niestety nie jestem jedyna do kierownicy, mąz bardzo reglamentuje mi prowadzenie, ale teraz ma złamany obojczyk.... Odpowiedz Link
michal15624 Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 22.06.06, 12:40 narazie wilały sie 2 , zobaczymy ile bedzie dalej Odpowiedz Link
robert8888 Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 20.06.06, 18:20 moja żona - właśnie przed 15 minutami pojechała. Odpowiedz Link
rafal.gtv Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 21.06.06, 12:34 Karolcia tu czasami pisuje :) Odpowiedz Link
karolcia59 Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 21.06.06, 19:35 Moja wrodzona skromność nie pozwoliła tu się wpisać:) Dzięki:)Jesteś bardzo miły:) Odpowiedz Link
kolosgorski Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 21.06.06, 21:01 hehe moja żonka też często jeździ naszą alfą jej zdolności kierowcy są średnie ale pod machą ma 140 km. i nie raz relacjonuję mi, że ten czy tamten musiał czuć spaliny z wydechu bo jechał za wolno i się zdenerwowała i nacisnęła pedał hehe. Odpowiedz Link
martika11 Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 23.06.06, 08:55 Witam, zglasza sie kolejna alfistka :) AR 147 1.9 JTD,najlepsze autko jakim do tej pory jezdzilam. Odpowiedz Link
chunkpunk Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 23.06.06, 09:23 Nie ma to jak piekna kobieta w pieknym samochodzie :) Odpowiedz Link
rav145 Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 23.06.06, 18:15 Jak byłem jeszcze bardzo młody i w głowie miałem tylko samochody, Mój ś.p wujek, na takie pytanie, wygłosił mi krótkie kazanie. Powiedział: Fajne były niegdyś podwarszawskie laski, ale najechały je bułgarki i zostawiły tam podpaski! Od tamtej pory gdy je mijam, szybciej Alfą asfalt pod kołami zwijam ;) Nie jestem z Częstochowy (Ave!) pzdr. rav145 Odpowiedz Link
alfa1662 Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 23.06.06, 23:50 martika a skąd jestes? Odpowiedz Link
martika11 Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 25.06.06, 14:29 Szczecin, aktualnie jestem nad morzem. Urlopik :))). Odpowiedz Link
klaudiusz76 Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 26.06.06, 10:45 Urlopik z internetetem? No wiesz, to jakas profanacja ;)))) Witam. Odpowiedz Link
sagaterra Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 10.07.06, 21:46 witam od ponad roku śmigam moją 147 i kocham ją wbrew wszystkim którzy mi gadają fajnaaaaa ale pewnie ciągle coś się w niej dzieje, buuu, zazdrosni a ona nic tylko śmiga :) Odpowiedz Link
ane3ka Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 10.07.06, 22:23 AR 146 17.16v Boxer - jedyny kierowca ;) Na szczescie nikt mnie nie ogranicza i jezdze ile chce a wlasciwie to dopoki jest benzyna :P Odpowiedz Link
mumio2000 Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 11.07.06, 10:19 Ja troszke dziegciu dorzucę do tego wątku. Generalnie kobieta-kierowca jest sporym zagrożeniem dla aut, a zatem dla delikatnych alf w szczególnosci. Większosc kobiet popełnia następujacy grzech: na światlach, albo w zatoczkach czy tez na parkingach, czekając na mozliwosc wyjazdu trzyma całymi wiekami nogę na wciśniętym sprzegle. mammia mia! Obserwowalem to setki razy! A drugi grzech to piłowanie po mieście albo za miastem na dwójce lub trójce. Są takie sztuki, co potrafią na trójce całe miasto przejechać, w tym odcinki proste, trzypasmowe. Już nie wspomne o chronicznym niesprawdzaniu poziomu oleju albo nieustannych wizytach w myjniach samochodowych. Biedne nasze alfy! Odpowiedz Link
malgoska1 Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 11.07.06, 10:31 Witam. > Większosc kobiet popełnia następujacy grzech: na światlach, albo w zatoczkach > czy tez na parkingach, czekając na mozliwosc wyjazdu trzyma całymi wiekami > nogę na wciśniętym sprzegle. mammia mia! Czy poza częstszą wymianą sprzęgła, ma to jakieś inne negatywne skutki? Bo jeśli nie, to nie widzę powodów do zmartwień. Dodam, że u mnie sprzęgło padło po 83kkm. Nie wiem na ile to sprawka stylu jazdy poprzednika... > A drugi grzech to piłowanie po mieście albo za miastem na dwójce lub trójce. > Są takie sztuki, co potrafią na trójce całe miasto przejechać, w tym odcinki > proste, trzypasmowe. Zaraz, "odcinki proste, trzypasmowe.", to zwykle jakieś 80km/h. Jazda na III przy tej prędkości, to chyba nie jest żadne specjalnme piłowanie? W dodatku w Alfie??? Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
maliek Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 11.07.06, 10:48 Przesadzasz. Miałem znajomego, który potrafił stać w korku i trzymać nogę na sprzęgle (nie była to Alfa tylko VW Transporter). Jeżeli stać właściciela na nowe sprzęgło i noga go nie boli to, jakie to ma znaczenie. Jeżeli chodzi o piłowanie to nie wiem, jakie obroty silnika uważasz za piłowanie. Dla mnie to jest 6000-7000 a dla moich pasażerów nieznających Alfy to już 4000. Odpowiedz Link
adam.kula Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 11.07.06, 20:44 nie piłujcie aut na zimnym silniku ... na miłość boską , pasek rozrządu pęka ... i potem mówią na forach że paski w alfach pękają po 35kkm Odpowiedz Link
malgoska1 Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 11.07.06, 21:20 Witam. Po czym sądzisz, że Twój poprzednik/cy piłuje auto na zimnym silniku??? Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
adam.kula Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 11.07.06, 22:11 po pękających paskach rozrządu ... po 35-40kkm pasek pęka w alfie ? smiechu warte ...to efekt pałowania silnika np. zimą przy mrozie kiedy pasek jest zamarzniety na kość Odpowiedz Link
malgoska1 Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 12.07.06, 07:31 Witam. > po pękających paskach rozrządu ... po 35-40kkm pasek pęka w alfie ? smiechu > warte ...to efekt pałowania silnika np. zimą przy mrozie kiedy pasek jest > zamarzniety na kość Super, podziwiam zdolność czytania między wierszami. Jeśli mógłbym prosić, to możesz mi wskazać, gdzie to wyczytałeś w tym tekście: "Przesadzasz. Miałem znajomego, który potrafił stać w korku i trzymać nogę na sprzęgle (nie była to Alfa tylko VW Transporter). Jeżeli stać właściciela na nowe sprzęgło i noga go nie boli to, jakie to ma znaczenie. Jeżeli chodzi o piłowanie to nie wiem, jakie obroty silnika uważasz za piłowanie. Dla mnie to jest 6000-7000 a dla moich pasażerów nieznających Alfy to już 4000." ? A może w którymś innych postów w tym wątku, tylko odpowiedziałeś na losowo wybrany post??? Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
hr.dracula Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 11.07.06, 21:25 mumio2000 napisał: > Ja troszke dziegciu dorzucę do tego wątku. Generalnie kobieta-kierowca jest > sporym zagrożeniem dla aut, :) Nie znasz koleżanek - Alfistek :) Zapewniam cię , że nie są żadnym zagrożeniem dla pojazdów , a na drodze nie sposób odróżnić ich stylu jazdy od statystycznego mężczyzny . Co więcej - straszliwsze wrażenie robi statystyczny dziadek w Skodzie , czy łysol w BMW... Panie o psychice typowej blondynki jeżdzą Corsami :), a nie Alfami ! Dziewczyny - Pozdrawiam !!!!!! Odpowiedz Link
adam.kula Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 11.07.06, 22:22 widziałem niedawno zdjęcia ze zlotu corolla club ... auta do d... i panny na mój gust lekko watoliną czuć Odpowiedz Link
hr.dracula Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 11.07.06, 22:45 Ciekawe , jakie samochody kojarzą się z mocherem ??? Odpowiedz Link
alfamaniak Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 29.08.06, 11:57 > Ciekawe , jakie samochody kojarzą się z mocherem ??? mnie sie kojarzy syrenka:) Odpowiedz Link
kasiaczekb Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 29.08.06, 13:39 Witam ,od niedawna jestem posiadaczką AR 145 1,6 BX, kolor:złota perła. Okolice Wrocławia. Jak na razie jestem baardzo zadowolona z niej, bo jeździ się nią super i ma obdpowiedniego "kopa". Pozdrawiam Odpowiedz Link
azaheca Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 29.08.06, 14:13 Ja też AR 1,6 boxer...i tak już 11 lat,moja psica uwielbia nią jeździć ;-)) Odpowiedz Link
annika4 Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 30.08.06, 02:53 Witam, melduje sie. Ja tez jezdze alfa. Tym razem to 156 2,5 SW czarna - cudo. To juz moja szosta(!) alfa. Moze nastepna bedzie GT? Pozdrawiam wszystkich goraco Odpowiedz Link
azaheca Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 30.08.06, 09:46 moja alfa 145 jest z 1995 roku i nie mam z nią specjalnych kłopotów,chociaż zaczyna sypać się skrzynia biegów,wkurzają mnie uwagi facetów,że kobieta jeździ alfą,czy wy też tak macie? Odpowiedz Link
dloczek Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 20.09.06, 23:54 Hejka ludzie zasiadam w 156 2,0 i jest zadowolona. Ale musze z nią walczyć żeby być na pierwszym planie. Oj chłopaki nie pakujcie wszystkich kobiet do jednego worka MY Alfistki jesteśmy wyjątkowe!! Pozdrowionka dla wszystkich :) Odpowiedz Link
k.borsuk Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 21.09.06, 02:51 Moja Ola pomyka 1.9jtd 147, noge ma ciezka;-)) Odpowiedz Link