Dodaj do ulubionych

cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski AR

20.06.06, 10:08
drodzy forumowicze , zastanawiam sie ile kobiet śmiga naszymi Alfami prosze
dziewczyny o wpis ,
Alfa i kobieta to mieszanka co ? - napewno wybuchowa !!!!!
Obserwuj wątek
    • malgoska1 Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 20.06.06, 10:46
      Witam.

Moja żona na trasie Glinki - Zachem.

Pozdrawiam,
      Maciej Loret
      • alfa156 Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 20.06.06, 13:44
        Witam, prawda że cudo nie samochód. Niestety nie jestem jedyna do kierownicy,
        mąz bardzo reglamentuje mi prowadzenie, ale teraz ma złamany obojczyk....
      • michal15624 Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 22.06.06, 12:40
        narazie wilały sie 2 , zobaczymy ile bedzie dalej
    • robert8888 Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 20.06.06, 18:20
      moja żona - właśnie przed 15 minutami pojechała.
    • rafal.gtv Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 21.06.06, 12:34
      Karolcia tu czasami pisuje :)
      • karolcia59 Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 21.06.06, 19:35
        Moja wrodzona skromność nie pozwoliła tu się wpisać:) Dzięki:)Jesteś bardzo
        miły:)
        • kolosgorski Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 21.06.06, 21:01
          hehe moja żonka też często jeździ naszą alfą jej zdolności kierowcy są średnie
          ale pod machą ma 140 km. i nie raz relacjonuję mi, że ten czy tamten musiał
          czuć spaliny z wydechu bo jechał za wolno i się zdenerwowała i nacisnęła pedał
          hehe.
    • martika11 Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 23.06.06, 08:55
      Witam, zglasza sie kolejna alfistka :)
      AR 147 1.9 JTD,najlepsze autko jakim do tej pory jezdzilam.
      • chunkpunk Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 23.06.06, 09:23
        Nie ma to jak piekna kobieta w pieknym samochodzie :)
        • rav145 Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 23.06.06, 18:15
          Jak byłem jeszcze bardzo młody i w głowie miałem tylko samochody,
          Mój ś.p wujek, na takie pytanie, wygłosił mi krótkie kazanie.
          Powiedział: Fajne były niegdyś podwarszawskie laski, ale najechały je bułgarki i
          zostawiły tam podpaski! Od tamtej pory gdy je mijam, szybciej Alfą asfalt pod
          kołami zwijam ;)
          Nie jestem z Częstochowy (Ave!)
          pzdr. rav145
          • alfa1662 Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 23.06.06, 23:50
            martika a skąd jestes?
            • martika11 Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 25.06.06, 14:29
              Szczecin, aktualnie jestem nad morzem. Urlopik :))).
              • klaudiusz76 Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 26.06.06, 10:45
                Urlopik z internetetem? No wiesz, to jakas profanacja ;))))

Witam.
      • sagaterra Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 10.07.06, 21:46
        witam
        od ponad roku śmigam moją 147 i kocham ją wbrew wszystkim którzy mi gadają
        fajnaaaaa ale pewnie ciągle coś się w niej dzieje, buuu, zazdrosni a ona nic
        tylko śmiga :)
    • ane3ka Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 10.07.06, 22:23
      AR 146 17.16v Boxer - jedyny kierowca ;) Na szczescie nikt mnie nie ogranicza i
      jezdze ile chce a wlasciwie to dopoki jest benzyna :P
      • mumio2000 Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 11.07.06, 10:19
        Ja troszke dziegciu dorzucę do tego wątku. Generalnie kobieta-kierowca jest
        sporym zagrożeniem dla aut, a zatem dla delikatnych alf w szczególnosci.
        Większosc kobiet popełnia następujacy grzech: na światlach, albo w zatoczkach
        czy tez na parkingach, czekając na mozliwosc wyjazdu trzyma całymi wiekami nogę
        na wciśniętym sprzegle. mammia mia! Obserwowalem to setki razy! A drugi grzech
        to piłowanie po mieście albo za miastem na dwójce lub trójce. Są takie sztuki,
        co potrafią na trójce całe miasto przejechać, w tym odcinki proste,
        trzypasmowe. Już nie wspomne o chronicznym niesprawdzaniu poziomu oleju albo
        nieustannych wizytach w myjniach samochodowych. Biedne nasze alfy!
        • malgoska1 Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 11.07.06, 10:31
          Witam.

> Większosc kobiet popełnia następujacy grzech: na światlach, albo w zatoczkach
          > czy tez na parkingach, czekając na mozliwosc wyjazdu trzyma całymi wiekami
          > nogę na wciśniętym sprzegle. mammia mia!

Czy poza częstszą wymianą sprzęgła, ma to jakieś inne negatywne skutki?
          Bo jeśli nie, to nie widzę powodów do zmartwień.
          Dodam, że u mnie sprzęgło padło po 83kkm. Nie wiem na ile to sprawka stylu
          jazdy poprzednika...

> A drugi grzech to piłowanie po mieście albo za miastem na dwójce lub trójce.
          > Są takie sztuki, co potrafią na trójce całe miasto przejechać, w tym odcinki
          > proste, trzypasmowe.

Zaraz, "odcinki proste, trzypasmowe.", to zwykle jakieś 80km/h. Jazda na III
          przy tej prędkości, to chyba nie jest żadne specjalnme piłowanie? W dodatku w
          Alfie???

Pozdrawiam,
          Maciej Loret
        • maliek Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 11.07.06, 10:48
          Przesadzasz. Miałem znajomego, który potrafił stać w korku i trzymać nogę na
          sprzęgle (nie była to Alfa tylko VW Transporter). Jeżeli stać właściciela na
          nowe sprzęgło i noga go nie boli to, jakie to ma znaczenie.
          Jeżeli chodzi o piłowanie to nie wiem, jakie obroty silnika uważasz za
          piłowanie. Dla mnie to jest 6000-7000 a dla moich pasażerów nieznających Alfy
          to już 4000.
          • adam.kula Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 11.07.06, 20:44
            nie piłujcie aut na zimnym silniku ... na miłość boską , pasek rozrządu
            pęka ... i potem mówią na forach że paski w alfach pękają po 35kkm
            • malgoska1 Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 11.07.06, 21:20
              Witam.

Po czym sądzisz, że Twój poprzednik/cy piłuje auto na zimnym silniku???

Pozdrawiam,
              Maciej Loret
              • adam.kula Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 11.07.06, 22:11
                po pękających paskach rozrządu ... po 35-40kkm pasek pęka w alfie ? smiechu
                warte ...to efekt pałowania silnika np. zimą przy mrozie kiedy pasek jest
                zamarzniety na kość
                • malgoska1 Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 12.07.06, 07:31
                  Witam.

> po pękających paskach rozrządu ... po 35-40kkm pasek pęka w alfie ? smiechu
                  > warte ...to efekt pałowania silnika np. zimą przy mrozie kiedy pasek jest
                  > zamarzniety na kość

Super, podziwiam zdolność czytania między wierszami.
                  Jeśli mógłbym prosić, to możesz mi wskazać, gdzie to wyczytałeś w tym tekście:

"Przesadzasz. Miałem znajomego, który potrafił stać w korku i trzymać nogę na
                  sprzęgle (nie była to Alfa tylko VW Transporter). Jeżeli stać właściciela na
                  nowe sprzęgło i noga go nie boli to, jakie to ma znaczenie.
                  Jeżeli chodzi o piłowanie to nie wiem, jakie obroty silnika uważasz za
                  piłowanie. Dla mnie to jest 6000-7000 a dla moich pasażerów nieznających Alfy
                  to już 4000." ?

A może w którymś innych postów w tym wątku, tylko odpowiedziałeś na losowo
                  wybrany post???

Pozdrawiam,
                  Maciej Loret
        • hr.dracula Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 11.07.06, 21:25
          mumio2000 napisał:

> Ja troszke dziegciu dorzucę do tego wątku. Generalnie kobieta-kierowca jest
          > sporym zagrożeniem dla aut,

:) Nie znasz koleżanek - Alfistek :)
          Zapewniam cię , że nie są żadnym zagrożeniem dla pojazdów , a na drodze nie
          sposób odróżnić ich stylu jazdy od statystycznego mężczyzny .
          Co więcej - straszliwsze wrażenie robi statystyczny dziadek w Skodzie , czy
          łysol w BMW...
          Panie o psychice typowej blondynki jeżdzą Corsami :), a nie Alfami !

Dziewczyny - Pozdrawiam !!!!!!
          • adam.kula Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 11.07.06, 22:22
            widziałem niedawno zdjęcia ze zlotu corolla club ... auta do d... i panny na
            mój gust lekko watoliną czuć
            • hr.dracula Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 11.07.06, 22:45
              Ciekawe , jakie samochody kojarzą się z mocherem ???
              • alfamaniak Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 29.08.06, 11:57
                > Ciekawe , jakie samochody kojarzą się z mocherem ???

mnie sie kojarzy syrenka:)
    • kasiaczekb Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 29.08.06, 13:39
      Witam ,od niedawna jestem posiadaczką AR 145 1,6 BX, kolor:złota perła.
      Okolice Wrocławia.
      Jak na razie jestem baardzo zadowolona z niej, bo jeździ się nią super i ma
      obdpowiedniego "kopa".
      Pozdrawiam
      • azaheca Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 29.08.06, 14:13
        Ja też AR 1,6 boxer...i tak już 11 lat,moja psica uwielbia nią jeździć ;-))
    • annika4 Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 30.08.06, 02:53
      Witam, melduje sie. Ja tez jezdze alfa. Tym razem to 156 2,5 SW czarna - cudo.
      To juz moja szosta(!) alfa. Moze nastepna bedzie GT? Pozdrawiam wszystkich
      goraco
      • azaheca Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 30.08.06, 09:46
        moja alfa 145 jest z 1995 roku i nie mam z nią specjalnych kłopotów,chociaż
        zaczyna sypać się skrzynia biegów,wkurzają mnie uwagi facetów,że kobieta jeździ
        alfą,czy wy też tak macie?
        • dloczek Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 20.09.06, 23:54
          Hejka ludzie zasiadam w 156 2,0 i jest zadowolona. Ale musze z nią walczyć żeby
          być na pierwszym planie.
          Oj chłopaki nie pakujcie wszystkich kobiet do jednego worka MY Alfistki jesteśmy
          wyjątkowe!!

Pozdrowionka dla wszystkich :)
          • k.borsuk Re: cza są w miedzy nami Alfistki - fajne Laski A 21.09.06, 02:51
            Moja Ola pomyka 1.9jtd 147, noge ma ciezka;-))

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka