Dodaj do ulubionych

nosek- kartofelek

11.03.04, 13:59
gdy bylam mala dziewczynka dodawalao mi to uroku, lecz uroslam...
Moj nos jest duzy i miesisty z taka kulka na koncu. przeszkadza mi to w pracy
poniewaz jestem modelka. chce poprawic nos lecz tylko u sprawdzonego i
dobrego lekarza. czy moglby mi ktos doradzic sprawdzonego lekarza z warszawy?
i ile mam przygotowac pieniedzy na taka operacje?
Obserwuj wątek
    • greg-gory Re: nosek- kartofelek 15.03.04, 16:37
      Witaj, cena operacji ksztaltu nosa w zaleznosci od rozleglosci operacji to
      koszt 2500-6500zl Nos operuje sie w metodzie otwartej (przecinajac kolumne nosa
      u podstawy i unoszac chrzastke do gory - pozostaje mala, prawie niewidoczna
      blizna) oraz w metodzie zamknietej (ciecia wykonuje sie poprzez dziurki nosowe)
      Osobiscie polecam metode otwarta, daje wieksze pole widzenia chirurgowi i
      mozliwosc perfekcyjnego zoperowania nosa. Mozliwosci zmian w ksztalcie nosa sa
      prawie nieograniczone - mozna sciac garb, zwezic kosci i chrzastki nosa "face
      to face" wyprostowac profil nosa, nadac mu nowa linie i podniesc czubek nosa do
      gory. Niestety czesto efekt operacji nie zadawala pacjenta - z moich
      doswiadczen (mialem operajce nosa i nie jestem zadowolony z jej efektu) oraz
      obserwacji (znam wiele osob po operacji ksztaltu nosa) tylko jedna na 10 osob
      jest z wyniku zadowolona a srednio 8 na 10 wykonuje ponowna korekcje, znam
      osoby, ktore ponownie operowaly nos nawet 4-krotnie aby uzyskac zadowalajacy
      efekt. Warszawa to dosc specyficzne miejsce pracy chirurgow plastycznych, sa Ci
      znani i Ci mniej, sa dobrzy i zli. Polecam dr Jaworskiego (przyjmuje i operuje
      w Warszawie) Jesli zdecydujesz sie na operacje musisz wiedziec, ze to
      najtrudniejsza operacja w dziedzinie chirurgii plastycznej, cudow nie ma, jesli
      chcesz miec idealny nos mozesz go nie osiagnac po pierwszym zabiegu, czasem
      efekt operacji wyglada znacznie gorzej niz przed zabiegiem. W moim przypadku
      nos po operacji z przodu wyglada lepiej ale profil wyglada tragicznie, chirurg
      wycial kosc w nadmiarze, nie wymodelowal czubka nosa i zachwial proporcje
      miedzy czolem a nosem tworzac nieprzyjemny dla oka profil. Pozdrawiam i zycze
      powodzenia.
      • xara333 Re: nosek- kartofelek 09.06.04, 23:25
        chirurgia-plastyczna.prv.pl
        • weronika25_26 Re: nosek- kartofelek 06.06.05, 20:02

strasznie pesymistyczne to,.rowniez zastanawiam sie nad lekka korekta, ale po
          przeczytaniu powyzszego mozna sie powaznie zastanowic czy w ogole warto..ja od
          dawna chce to zrobic, lecz brak mi odwagi, jestem zadowolona ze swojego
          wygladu, chcialalbym poprawic lekko profil, ale boje sie,ze sie zmieni cala
          moja twarz..
    • alibaba_i_40 Re: nosek- kartofelek 17.02.06, 13:23
      na tym forum mozesz sie wiele dowiedziec zapraszamy:
      twojeciało.pl
      jeslo link nie dziala zapraszam na
      xn--twojeciao-xub.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka