Dodaj do ulubionych

Sonda na temat Facebooka.

21.02.17, 22:22

Krakus wyskoczył z pomysłem, który tu się jakis czas temu pojawił, a który choć nie powiem, żeby mi się super podobał, to jednak chyba jest nieunikniony - znak czasów.

Jaka jest Wasza opinia na ten temat?

Ja osobiście jestem na tak, jakiś czas temu założyliśmy na FB grupę dla zdychającego kanału IRC i bardzo to pomogło nie tylko utrzymać, ale i zacieśnić więzi wirtualnych znajomości...

Z drugiej strony ja wychodzę z założenia, że nie umieszczam w sieci niczego, czego bym się potem musiał wstydzić, ale rozumiem, że niektórym zależy na anonimowości i moze sobie tego nie życzą...

Więc głosujmy - jak większość bedzie za, to mogę taką grupę zmontować.
Obserwuj wątek
    • tomek854 Re: Sonda na temat Facebooka. 21.02.17, 22:24
      P.S. Proszę poza oddaniem głosu wpisać się poniżej, żebyśmy wiedzieli, że nie głosuje tu dwadzieścia klonów krakusa tylko realni użytkownicy :)
      • xeikon Re: Sonda na temat Facebooka. 22.02.17, 07:18
        tomek854 napisał:

> P.S. Proszę poza oddaniem głosu wpisać się poniżej, żebyśmy wiedzieli, że nie g
        > łosuje tu dwadzieścia klonów krakusa tylko realni użytkownicy :)
        >
        Nie przeceniaj mnie.:)
    • qqbek Re: Sonda na temat Facebooka. 21.02.17, 22:53
      Brakuje mi opcji "Nie wiem".
      Pajacuję (nie tu, a "gdzie indziej na gazecie"), ale w stopniu umiarkowanym, tak więc wstydzić się może i mam co jednej, czy drugiej sprawy... ale nie na tyle, żeby się z imienia i nazwiska pod tym nie podpisać :) Gorzej z tym, że prawie was nie znam i to takie "przenosiny na inny poziom" by były.
      • tomek854 Re: Sonda na temat Facebooka. 21.02.17, 22:58
        Wiesz, ale przynależność do grupy nie oznacza od razu, że musisz wszystkich z niej dodawać do znajomych i dzielić się zdjęciami dzisiejszego obiadu czy kupki który zrobił twój dzidziuś, czy jaki tam jest teraz najpopularniejszy temat facebookowego ekshibicjonizmu. :)

W sumie możesz sobie też konto założyć tylko po to, żeby tam pajacować na różnych grupach :)
        • qqbek Re: Sonda na temat Facebooka. 21.02.17, 23:12
          Wiem, wiem...
          • qqbek Re: Sonda na temat Facebooka. 21.02.17, 23:14
            BTW- 1 głos za olaniem gazety i grupą na FB to ja :)
            Nie, żebym gazety nie lubił, ale FB ma dobrze działającą apkę na telefon... czego o Wyborczej powiedzieć niestety się nie da.
            • dr.verte Re: Sonda na temat Facebooka. 21.02.17, 23:27
              czy musimy robić to co wszyscy? gazeta jest ok. to moje zdanie , jestem za oldskulem
    • ballbreaker Re: Sonda na temat Facebooka. 22.02.17, 00:27
      A co to jest "facebooka"? :o
      • tomek854 Re: Sonda na temat Facebooka. 22.02.17, 00:40
        Ja wiem, że teraz taka moda jest, że się pokazuje swoją hipsterskość udając, że się nigdy nie słyszało o Facebooku, ale bądźmy poważni. Wystarczy, że napiszesz, że nie masz tam konta. :)
        • ballbreaker Re: Sonda na temat Facebooka. 22.02.17, 07:50
          Dokładnie tak jest. Ja nie miałem facebooka zanim to było modne :]
          • lobuzek1 Re: Sonda na temat Facebooka. 22.02.17, 11:00
            Jestem za pozostaniem. Nie mam konta i absolutnie nie czuję potrzeby obnażania się na fejsie.
            Zachowajmy odrębność, pisząc na staromodnym forum.
            • t-tk Re: Sonda na temat Facebooka. 22.02.17, 18:29
              A ja z kolei mam konto ale grupy fejsbukowe to dla mnie zupełnie co innego niż forum. Forum, nawet to gazetowe, jest dla mnie zwyczajnie czytelniejsze. Głosuję więc za pozostaniem tutaj.
    • tiges_wiz Re: Sonda na temat Facebooka. 22.02.17, 09:23
      grupa ale równoległa
      • bassooner Re: Sonda na temat Facebooka. 22.02.17, 13:19
        Tak, załóżmy tam grupę, ale równoległą do naszego forum tutaj - tak zagłosowałem, ewentualnie chyba sobie dołożę pomiędzy imieniem a nazwiskiem "bassooner" bo kurde może być ciężko ze skojarzeniem kto zacz?
        • xeikon Re: Sonda na temat Facebooka. 22.02.17, 13:32
          Zaglosowalem na tak. Ale rownolegle do tego forum tez bedzie fajnie. Konto na fejsie nie zmusza do obnazania prywatnosci. Natomiast bedzie wygodniej i przyjemniej.:)
    • mrzagi10 Re: Sonda na temat Facebooka. 22.02.17, 18:48
      Zagłosowałem
    • apodemus Re: Sonda na temat Facebooka. 23.02.17, 20:29
      Zaglądam tu regularnie, chociaż udzielam się rzadko i nie miałem okazji poznać forumowiczów na żywo, więc nie wiem, na ile mam prawo się wypowiedzieć :) ale pozwoliłem sobie oddać głos na "grupę równoległą".
      • krakus.mp Re: Sonda na temat Facebooka. 23.02.17, 21:47
        Sądzę że wielu znas ma konto na Fb i często zagląda na fejsa. Równoległe konto Automobila nie zaszkodzi. Będzie ułatwieniem dla tych co są na Facebooku. A ci co nie mają i nie chcą mieć konta na fejsie, z czasem się przełamią i może założą. Na próbę proponuję założyć konto równoległe. Jestem pewny, że się sprawdzi i zcementuje starą brać z Automobila.
        Ja często łapię się na tym, że z wieloma ludźmi z Automobila łaczy mnie coś więcej niż tylko nazwa forum. Znamy się od 2004 roku, kiedy to powstało nasze forum ( chyba jakoś tak z początkiem roku 2004?). To jak rodzina ?!
        • lexus400 Re: Sonda na temat Facebooka. 25.02.17, 15:40
          Ja podobnie jak większość skłaniałbym się ku równoległości.
    • marcinek101 Re: Sonda na temat Facebooka. 23.02.17, 21:45
      Ja też zaglądam często, piszę rzadziej, fejsbuk nie wyklucza forum.
    • simon921 Re: Sonda na temat Facebooka. 26.02.17, 19:01
      Ja się tu rzadko udzielam, ale z racji nieposiadania facebooka wolę po staremu;)
    • sven_b Re: Sonda na temat Facebooka. 26.02.17, 20:34
      Koledzy, nie wynośta danych na Facebook. Tu chociaż bezpiecznie klniemy na co popadnie, rządy i Amerykę. Tam coś się nie spodoba i potem nas odbiją na JFK. I tyle będzie z przygody w tym pięknym kraju.

PS. Nie mogę głosować w ankiecie. Wszędzie widzę null, null. Wtf?
      • sven_b Re: Sonda na temat Facebooka. 26.02.17, 20:35
        Dobra, już niesie. Wyłączyłem AdBlock.
        • pizza987 Re: Sonda na temat Facebooka. 26.02.17, 23:12
          Się wypowiedziałem. Na jesieni jakoś 11 lat tutaj mi stuknęło, lubię być tutaj, chociaż nie ukrywam że siłą rzeczy FB więcej mojej uwagi zbiera... Jednak uważam że dwutorowo, mam swój rytuał przeglądania różności na kompie, kolejność okien w przeglądarce i zajrzenie na Automobila też do nich należy, nie chcę tego zgubić ;) A z częścią tutejszego ludku poznałem się e realnym świecie, część widuję na FB, ale jednak głównie są to dla mnie ludzie stąd.
      • strongwaz Re: Sonda na temat Facebooka. 27.02.17, 21:49
        Sven ma rację. Ja głosuję przeciw. Dobrze mi tu.
    • mapmuh Re: Sonda na temat Facebooka. 27.02.17, 21:50
      Córka ma na imię Tradycja.
      Głosuję za postaniem na tym żydomasońskim forum :)
      • bassooner Re: Sonda na temat Facebooka. 27.02.17, 22:20
        ja i tak tu zostanę a na FB i tak jestem... dla mnie nic się nie zmieni ;-)
        • lexus400 Re: Sonda na temat Facebooka. 01.03.17, 13:47
          W sumie, po co zmieniać coś co jest dobre i działa. Zmieniam zdanie jednak na nie.
          • xeikon Re: Sonda na temat Facebooka. 01.03.17, 22:06
            lexus400 napisał:

> W sumie, po co zmieniać coś co jest dobre i działa. Zmieniam zdanie jednak na n
            > ie.
            >
            >
            Po to by mozna bylo sie lepiej poznac. By mozna bylo sobie pogadac z kims na czacie.
            • bassooner Re: Sonda na temat Facebooka. 01.03.17, 22:13
              no chyba że nie chcemy się lepiej poznać, czytaj: chcemy zachować prywatność, no i nie chcemy gadać na czacie ;-)
              • xeikon Re: Sonda na temat Facebooka. 02.03.17, 07:52
                Konto na Fb moze byc rownolegle.
                Kto zechce bedzie z niego korzystal.
                Nikogo na sile nie zmuszamy do bycia na fejsie.
            • lexus400 Re: Sonda na temat Facebooka. 02.03.17, 11:26
              No niby to jest opcja krakusie ale czy rozmowa na czacie jest poznawcza hmmm ? ja na ten przykład nie lubię w zasadzie tego sposobu "rozmowy"
              • xeikon Re: Sonda na temat Facebooka. 02.03.17, 11:41
                Najlepiej zorganizowac zlot w realu. Ale czy to jest do wykonania?
    • krakus.mp Re: Sonda na temat Facebooka. 08.03.17, 16:08
      Z ankiety wynika, że można założyć równoległe konto. Prośba do kolegi Tomka, by to zrobił. :)
      • tomek854 Re: Sonda na temat Facebooka. 09.03.17, 00:25
        No chyba tak... Za jest 48%, przeciwko 20%, jedna trzecia nie ma konta na FB... Z jednej strony tym, co na FB nie są może się trochę smutno zrobić, że się coś bez nich dzieje. Z drugiej strony na FB jest trochę ludzi, którzy tu nie zaglądają, więc taka grupa by pomogła odbudować stare kontakty.

Proponuję zrobić taką opcję, żeby w celach "forumowniczych" pozostać tutaj, natomiast na FB zrobić grupę "towarzyską" pt. Forumowicze z Automobila albo coś w tym stylu...
        • xeikon Re: Sonda na temat Facebooka. 09.03.17, 07:34
          Spraws prosta. Zakladamy grupe " AUTOMOBILISCI" !? :)
          • tomek854 Re: Sonda na temat Facebooka. 10.03.17, 00:25
            Ok, w weekend coś wyklikamy :)
            • xeikon Re: Sonda na temat Facebooka. 10.03.17, 07:40
              Fajnie.:)
              • wujaszek_joe Re: Sonda na temat Facebooka. 12.03.17, 22:00
                ja jestem bardzo za pozostawieniem tego forum tak jak jest.
                żeby nie stracić tych "wykluczonych" :)
                ale konto facebookowe mam.
                • qqbek Re: Sonda na temat Facebooka. 12.03.17, 22:32
                  Chyba chodzi bardziej o tempo interakcji na FB... tam jednak szybciej wszystko idzie.
                  Co do "wykluczonych" - też uważam grupę z FB za medium uzupełniające - ale bez wątpienia dynamizujące znacznie to, co się tutaj do chwili obecnej działo.
                  • xeikon Re: Sonda na temat Facebooka. 13.03.17, 09:46
                    Do niedawna olewalem Fb i nie zagladalem na niego zbyt czesto. Teraz wchodze kilkanascie razy dziennie. Grupa automobilowa to dobry pomysl bo teraz wiem kto jest kto i jakos tak cieplej sie zrobilo.:)
    • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Sonda na temat Facebooka. 13.03.17, 19:44
      Ja bym się wpisała pod drugą od góry( tak, załóżmy grupę, ale równoległą do forum ) , no ale głosownie zakończone - wiec informuję nieoficjalnie tym wpisem :-)
      • tomek854 Re: Sonda na temat Facebooka. 14.03.17, 00:54
        No to się wpisuj, bo jest. Link w sąsiednim wątku :)
        • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Sonda na temat Facebooka. 16.03.17, 12:54
          tomek854 napisał:
          > No to się wpisuj, bo jest. Link w sąsiednim wątku :)
          --
          w jakim sąsiednim wątku ? nie znalazłam.
          zalinkuj.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka