Dodaj do ulubionych

Mejson i Norwegia :)

29.11.04, 18:30
Witam,
Na stronie Automobila pojawila sie galeria zdjec z wycieczki Mejsona do
Norwegii. Wszystkich chetnych obejrzec, zapraszam tutaj: <a
href="www.automobil.za.pl/galerie/thumbs.php?dir=Motocyklowa_wycieczka_Mejsona_do_Norwegii&page=1"
target="_blank">Mejson i Norwegia</a>
Obserwuj wątek
    • wo_bi Re: Mejson i Norwegia :) 29.11.04, 18:32
      jak zwykle nie udalo mi sie poprawnie zrobic linka do innej strony ;)) Ale o
      dziwo powyzszy dziala. Jakim cudem, nie wiem ;) A jezeli bylyby problemy,
      zapraszam na strone www.automobil.za.pl :)

Pozdrawiam
      Wobi
    • mejson.e Podróż sentymentalna 29.11.04, 23:57
      Podrzuciłem Wobiemu 12 zdjęć z wyprawy do Norwegii w 1989 - tak na dobry początek.
      Wybrałem akurat ten wyjazd trochę z przekory, bo motocykl chyba jakoś się wam ze
      mną nie kojarzył, nie?
      I słusznie, bo to był mój jedyny sezon motocyklowy ;-)

Żona powiedziała, że na to nie wsiądzie, a i ja nie pałałem już miłością do
      jednośladów.
      Od wiatru we włosach wolałem dach nad głową, szczególnie w czasie deszczu...

Zrobiłem tam kilkadziesiąt zdjęć, przejechałem ponad 6 tys. km przez Danię
      (Kopenhaga), Szwecję, Norwegię, znowu Danię (Półwysep Jutlandzki), Niemcy.

Nie bedę Was zanudzał opowieściami, może kiedyś uda się przy jakimś piwnym
      spotkaniu, teraz krótko opiszę załączone zdjecia.

01_start to wyjazd spod akademika w Warszawie, deszcz jak cholera, motor goły,
      ale kolega pożyczył buty wędkarskie długie do ud ;-)

02_ładunek to pokaz, ile można załadować na mały motocykl (ETZ 150), gdy z
      socjalizmu wyrusza się w drogi kapitalizm.

03_las to jeden z moich noclegów po drodze - tam mnie pogryzły meszki i przez
      dwa dni nie zdejmowałem przy ludziach kasku...

04_syrenka to Kopenhaga - druga stolica w Europie, mająca syrenkę jako symbol.

05_parking, to jeden z przydrożnych parkingów, gdzie odpoczywałem w "pięknych
      okolicznościach przyrody"

06_mazda to samochód ówczesnego mistrza Norwegii Per Engseth'a, który mnie
      przewiózł Mazdą 323 klasy N po szutrowych leśnych drogach 160/h. Wisiałem "na
      pajączka" na rurze klatki bezpieczeństwa i wcale wtedy mi się to nie podobało...

07_trofea to tylko jedna z czterech szafek z trofeami zdobytymi w czasie długiej
      kariery Norwega. Chyba nadal jeździ: www.rallycross-sport.com/?id=174.

08_vigeland to jedna z rzeźb w Parku Vigelanda w Oslo, gdzie ten sławny
      rzeźbiarz pozostawił dziesiątki rzeźb nagich postaci.

09_goeteborg, to widok z promu opuszcajacego Goeteborg w drodze do Frederikshavn
      na Półwyspie Jutlandzkim.

10_hamburg to migawka z dzielnicy portowej w Hamburgu, gdzie kanały przypominały
      Holandię

11_japończyk to zdjęcie namiotu i motocykla małego Japończyka, który na
      motocyklu postanowił zwiedzić sobie cały świat. Na aluminiowym bagażniku miał
      mapę świata, gdzie czerwoną kreską malował przebytą trasę. Przejechał Indochiny,
      Afrykę i pół Europy.

12_sassnitz to zdjęcie podczas wjazdu na prom w Sassnitz (ostatnie dni NRD w
      1990), gdzie rozpocząłem drugą przygodę ze Skandynawią, tym razem samochodem.

Mam nadzieję, że Was nie zanudziłem? ;-)

Czekam na relacje z Waszych wypraw!

Pozdrawiam,
      Mejson
      --
      "Ruch jest przyczyną wszelkiego życia."
      (Leonardo Da Vinci)
      • typson Re: Podróż sentymentalna 30.11.04, 00:03
        super!
        • typson Re: Podróż sentymentalna 30.11.04, 00:04
          I to wszystko zrobiles bez ABSu, kontroli trakcji i frakcji??

Nie moze byc!

:D
          • mejson.e Bez 30.11.04, 00:13
            Moc tego potwora to 16 KM, max prędkość ok 130, z pełnym ob/prze-ciążeneim
            niecała stówa. W Niemczech Zachodnich jechałem pasem awaryjnym a tiry sprawiały,
            że czułem się jak przy starcie Jumbo Jeta...

Pozdrawiam,
            Mejson
            --
            "Ruch jest przyczyną wszelkiego życia."
            (Leonardo Da Vinci)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka