wowo5 03.02.07, 04:53 Popijalismy sobiez polowica wino dzisiaj wieczorem. Wprawilo to nas w dobry humor. Znalazlem ciekawy artykul o winie w Wikipedii. Na zdrowie. en.wikipedia.org/wiki/Wine_competition Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sven_b Re: Czyja to wina 04.02.07, 11:33 Osobiscie uwazam, ze kto wypina tego wina :-), ale skoro juz o winach mowa to idąc do znajomych lubie miec pod pachą jakąś butelke. Zwykle polwytrawną, ktora uwazam za towarzyski kompromis pomiedzy winem wytrawnym, a polslodkim nie przez wszystkich lubianymi. Konkretnie nie odpowiem jaką markę preferuje, bo takiej nie mam - daleko mi do znawcy i zwykle bazuje na wiedzy sprzedawcy :-) W domowym zaciszu zdarza nam sie otworzyc butelke, glownie gdy chcemy uczcic jakis maly sukcesik albo date w kalendarzu. Ogolnie tą pasje uwazam za wdzieczną bo nie wymaga blichtru i duzych wydatkow by napic sie czegos dobrego. Podobnego zdania jest z resztą Marek Kondrat: www.winarium.pl/ Koneserom polecam film 'Bezdroża'. Odpowiedz Link
1realista Re: Czyja to wina 04.02.07, 23:24 nanecie mozna znaleźć sporo fajnych "winnych" stron. Zalezy kto jakie wina preferuje ale gdzieś tam znajdzie sie jakiś pasjonat co slówko skreśli po polskiemu i nie trzeba żabojadzkiego znać żeby coś moc zrozumieć. Odpowiedz Link
1realista Re: Czyja to wina 04.02.07, 23:34 tak jeszcze dorzucę... ja lubię wytrawne wino ale jak będziecie mieli możliwosc spróbowania wina z dzikiej rózy to probujcie. Ciekawe doznania smakowe. Odpowiedz Link
typson Re: Czyja to wina 04.02.07, 23:34 W radiu PIN sa fajne felietony o winie, polecam, przy okazji stania w korku Odpowiedz Link