cytrynka6543 01.04.10, 00:03 Czaiłam się,czaiłam i wyczaiłam! Jako pierwsza mówię wszystkim dzieńdobrywieczór w nowym miesiącu i wątku! PS. Ciekawe na jak długo tego przywitanka wystarczy? Stawiam na max 11 dni. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
se_nka0 Re: Kwietniowe przywitanko. 01.04.10, 06:02 Nie martwimy się na zapas - nawet ładne hasło miesiąca wyszło Dzień dobry ! Odpowiedz Link
eulalija Re: Kwietniowe przywitanko. 01.04.10, 07:46 Szaro jest. Ale ponoć ma się przejaśnić. Edeko! Urodzinowo najlepszego! Odpowiedz Link
orale Re: Kwietniowe przywitanko. 01.04.10, 08:07 Dzień dobry Biszkopt na tort juz w piekarniku. Dzisiaj też będę rzucać ciastem, spodobało mi się Edeko, wszystkiego najzdrowszego))) Odpowiedz Link
konopika Re: Kwietniowe przywitanko. 01.04.10, 08:28 Prima aprilis (dziś tak mówię zamiast dzień dobry). Wszystkim życzę udanych kawałów. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Kwietniowe przywitanko. 01.04.10, 08:58 Jak pięknie!!!! Słońce wali, niebo czyste! I nie jest to żaden żart pierwszokwietniowy! Edeko, też pożyczam!!!!! Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Kwietniowe przywitanko. 01.04.10, 10:44 Dzień dobry. Ratunku! Czy ja mogę mieć w bilansie za okres bieżący róznicę 3900,00? Tak mi wychodzi, rany boskie w co ja się wpakowałem ! Odpowiedz Link
opium74 Re: Kwietniowe przywitanko. 01.04.10, 11:31 to i jak powiem dzień Dobry - musi byc lepszy od wczorajszego....wczoraj jeszcze wieczorem moj telefon padł i odmówił wspołpracy - cham jeden! Mąż obiecał zawieźć do serwisu a ja mama spokój bo nikt nie wydzwania Odpowiedz Link
jotka13 Re: Kwietniowe przywitanko. 01.04.10, 11:54 Dzień dobry, wszystkiego najlepszego dla Edeki z okazji osiemnastki Odpowiedz Link
eulalija Re: Kwietniowe przywitanko. 01.04.10, 12:37 Baronie, nie denerwuj się, to na urodę szkodzi. Ja wezmę te pieniądze, wydam szybko i będziesz miał z głowy. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Kwietniowe przywitanko. 01.04.10, 15:50 eulalija napisała: > Baronie, nie denerwuj się, to na urodę szkodzi. Ja wezmę te > pieniądze, wydam szybko i będziesz miał z głowy. Tia, a skąd Ty Wiesz, czy on ma plus, czy minus 3900?? Ty się lepiej nie wyrychlaj, bo jeszcze będziesz musiała dopłacać i po co Ci to? PS. W razie czego, gdybyście z Baronem poszli siedzieć za przekręty, adoptuję Owczarkową. Życzliwa. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Kwietniowe przywitanko. 01.04.10, 13:20 Kochani! Wyjeżdżam na pół roku albo dłużej. Będziecie mogli odpocząć ode mnie. Obawiam się, że będę miała bardzo ograniczony dostęp do komputera. Do zobaczenia na jesieni. Pa. Odpowiedz Link
tutul Re: Kwietniowe przywitanko. 01.04.10, 13:26 stara.gropa napisała: > Kochani! Wyjeżdżam na pół roku albo dłużej. Będziecie mogli odpocząć > ode mnie. Obawiam się, że będę miała bardzo ograniczony dostęp do > komputera. Do zobaczenia na jesieni. Pa. Dobre południe Gropciu,czy to miał być żart okrutny?? szlaban na wyjazdy,w każdym razie beze mnie. Chyba ni pogniewasz się,ze ja tak obcesowo? Do tej pory to ja miałam monopol na wyjazdy do głuchej dziczy... Odpowiedz Link
eulalija Re: Kwietniowe przywitanko. 01.04.10, 13:29 Chcesz gdzieś przespać lato? Australia? Nowa Zelandia czy całkiem ekstremalnie, Antarktyda? W gruncie rzeczy jeszcze ten dół Ameryli Południowej się nadaje, i pindźwingi tam są, jajka znoszą Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Kwietniowe przywitanko. 01.04.10, 13:37 Niestety nie jadę do pingwinów, raczej będzie tam gorąco, ale klimatyzacja działa Odpowiedz Link
eulalija Re: Kwietniowe przywitanko. 01.04.10, 13:45 I tak Ci za grosz nie wierzę, ale miło pomarzyć Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Kwietniowe przywitanko. 01.04.10, 13:47 Nie wierzysz, że będzie klimatyzacja? Odpowiedz Link
groha Re: Kwietniowe przywitanko. 01.04.10, 14:21 Gropo, jadę w tym samym kierunku, w identycznym terminie oraz tym samym środkiem komunikacji. I co Ty na to? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Kwietniowe przywitanko. 01.04.10, 14:24 Cieszę się. Ale ja wybierałam się do Kielc Odpowiedz Link
groha Re: Kwietniowe przywitanko. 01.04.10, 14:39 A ja do Warszawy. Czyli tradycyjnie spotkamy się w połowie drogi Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Kwietniowe przywitanko. 01.04.10, 14:41 No, ja to przynajmniej przez te pół roku będę miała towarzystwo Groha. A Ty biedaku? Odpowiedz Link
groha Re: Kwietniowe przywitanko. 01.04.10, 15:00 A czy ja mówiłam, że jadę bez Groha? Ale spokojnie, Gropciu, jakby co, to pół roku nie wyrok, może jakoś wytrzymasz Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Kwietniowe przywitanko. 01.04.10, 15:05 Czy połowa drogi może wypaść w Skierniewicach? Tam postawili Wokuskiemu pomnik optymistyczny z powodu nieudania się samobójstwa Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Kwietniowe przywitanko. 01.04.10, 16:48 Ja też życzę urodzinowo!!!!! Samej szczęśliwości, zdrowia i dużo gotówki @->>-- Odpowiedz Link
balamuk Re: Kwietniowe przywitanko. 01.04.10, 17:10 Edeko, sciski siostrzane - jak primaaprilisowka primaaprilisowce Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Kwietniowe przywitanko. 01.04.10, 17:14 To i Balamuku pożyczam: a naści, a naści Odpowiedz Link
balamuk Re: Kwietniowe przywitanko. 01.04.10, 17:19 Dzienkuje pienknie, Pani Gospodyni! Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Kwietniowe przywitanko. 01.04.10, 17:36 Cześć,miałam dziś pracowity dzień i to nie domowo,a rozjazdowo,dom zostawiam na jutro,nie wiem kiedy zdążę,ale co tam,dam radę! Edece i Bałamukowi pomyślności,przyjemności,szczęścia i zdrowia życzę i kłaniam się pięknie! Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Kwietniowe przywitanko. 01.04.10, 17:57 Aaaa! Nie zapomnijmy i o solenizantce! Groho,dyg i w Twoją stronę wykonuję i życzę wszystkiego najwspanialszego! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Kwietniowe przywitanko. 01.04.10, 18:07 Kumo Groho: a naści, a naści ode mnie Rany, co za miesiąc ten kwiecień: mam do obsprawienia kilka szaraków, trzy razy urodziny i raz imieniny! Jakie torby chyba trza wyrychtować... Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Kwietniowe przywitanko. 01.04.10, 19:39 ewa9717 napisała: > Rany, co za miesiąc ten kwiecień: mam do obsprawienia kilka > szaraków, trzy razy urodziny i raz imieniny! Jakie torby chyba trza wyrychtować... A tu jeszcze Ireny,Filipa,Grzegorza,Agnieszki,Jarosława,Marka i jubilaci,nie certoląc się:April,G0p0s, ja i Dzidka. Przepraszam jeśli kogoś nie uwzględniłam i tu wątek specjalistyczny cytując g0p0sa: forum.gazeta.pl/forum/w,14722,93633529,0,Proponuje_tutaj.html I dziwić się,że na koniach nie wygrywamy! No pech,kwiecień nie jest dobrym miesiącem dla potencjalnych hazardowiczów! Odpowiedz Link
orale Re: Kwietniowe przywitanko. 01.04.10, 18:09 No i jak tu się za robotę brać kiedy dziś taki imprezowy dzień. Balamukum, wszystkiego wszystkiego I czyżby dziś było jeszcze Grohy i Senki? nieważne, jest czy nie jest, też wszystkiego najlepszego Odpowiedz Link
goonia Re: Kwietniowe przywitanko. 01.04.10, 18:13 Sloneczne i cieplutkie dzien dobry. Jubilatkom i Solenizantkom - Edece, Balamukowi oraz Groszce - zdrowia, szczescia i wygranej w toto lotka, oraz narecza tulipanow ma sie rozumiec. A pozostalym zycze spokojnych swiat. Spadam na lezak. Adios. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Kwietniowe przywitanko. 01.04.10, 18:59 Jubilatkom i Solenizantkom Zdrowia, szczęścia, pomyślności a na balu dużo gości Z prezentami, jak przystało Żeby nam się dobrze działo A że działo to armata Żeby Wam się armatało życzy Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Kwietniowe przywitanko. 01.04.10, 19:32 Witam. Cały dzień biegania po lekarzach dziś,dopiero na chwilę usiadłam. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Kwietniowe przywitanko. 01.04.10, 19:38 Senka dziękuje Od rana świętuje ! Wszystkiego najserdeczniejszego dla dla Szanownych jubilatek i imienniczek . Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Kwietniowe przywitanko. 01.04.10, 19:55 Kumo Se-nko, co tam jesce w zapasecce zostało, pozycom!!!! Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Kwietniowe przywitanko. 01.04.10, 20:41 I ja Solenizantkom naszym trzem wszystkiego nalepsieszego i najcieplejszego życzę Nawiasem, dzień dobry wieczór Państwu! W domu jestem i znów mam kłopoty z netem, życie dlatego też zbyt często sie nie będę pojawiać, chyba że myślami a to zawsze Odpowiedz Link
balamuk Re: Kwietniowe przywitanko. 01.04.10, 21:34 Dziekuje, swiat mi sie uprzyjemnil Senko, Groszko - najlepszego! Odpowiedz Link
balamuk Re: Kwietniowe przywitanko. 01.04.10, 21:53 PS Zaczelam sie armatowac. Polecam Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Kwietniowe przywitanko. 01.04.10, 22:10 O rety rety! polecialam szukac mszyc przepieknych z okazji kwiatkow urodzinowo imieninowych...i co ? Ano tematycznie mi sie znalazlo to.. i nie moge sie powstrzymac. Drogim Jubilatkom/Solenizantkom wielkie gratulacje przesylam wraz z glupawym obrazkiem. I tak was kocham. Odpowiedz Link
kizuk Re: Kwietniowe przywitanko. 01.04.10, 22:56 Solenizant(k)om i Jubilat(k)om kwietniowym życzę najpiękniejszej wiosny w życiu. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Kwietniowe przywitanko. 01.04.10, 23:06 A mnie się gdzieś zapo działo pozytywne nastawienie do porządków, jakie dzisiaj zaczęłam przejawiać... Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Kwietniowe przywitanko. 01.04.10, 23:10 Zapodziało się, niech leży Przyda się w przyszłym roku. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Kwietniowe przywitanko. 01.04.10, 22:12 balamuk napisała: > PS Zaczelam sie armatowac. Polecam I co dalej? Wystrzelisz się Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Kwietniowe przywitanko. 01.04.10, 22:23 Ciemno jest, możesz sobie w locie krzywdę zrobić. Chyba, że Bałamuk to netoperek, tylko się nie zdradzał do tej pory Odpowiedz Link
groha Re: Kwietniowe przywitanko. 02.04.10, 00:06 O niech ja polnym kwieciem zakwitnę, to dzisiaj taki świąteczny dzień był, a ja z życzeniami nie leciałam? Ale ze mnie prosię. Edeko i Bałamuku niech Wam się spełni wszystko! Wy już tam wiecie, co to ma być. A ja bardzo, bardzo dziękuję za życzenia, choć powiedzcie szczerze, czy ktoś słyszał o świętej Grażynie? Bo ja jakoś nie, a co gorsza, sama też nie za bardzo się nadaję, ale życzenia zawsze przyjmuję z wielką radością Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Kwietniowe przywitanko. 02.04.10, 05:56 O świętej Grażynie nikt nie słyszał << i mam nadzieję nie usłyszy, hi, hi >>. Groho tak jak Ty, również życzonka ochoczo przyjmuję Fakt - piękny świąteczny popołudnik nam wyszedł to dobrze, człek potrzebuje równowagi <<psychicznej ??>>. Ewo co do porządków - po krótkiej wizycie uroczej osóbki sztuk jeden plus pies sztuk jeden - zastanawiałam się, czy ja na pewno sprzątałam w tym domu Dzień dobry. Odpowiedz Link
tutul Re: Kwietniowe przywitanko. 02.04.10, 06:45 dzień dobry,dzień dobry!!!! Słońce wyłazi,wrony kraczą,znaczy czas wstawać. Czy wczoraj jakiś mecz Legii był?Pół nocy fani tej drużyny świętowali (chyba świętowali)jakieś wydarzenie.Słychać ich było całkiem wyraźnie. No i co ja poradzę,że obrzydzili mi rozgrywki piłkarskie WSZYSTKICH drużyn? mam nadzieję,ze jakoś dam radę dzisiaj(niewyspana jestem jak po balu) Odpowiedz Link
bumbecki Re: Kwietniowe przywitanko. 02.04.10, 07:46 dzień dobry a ten mecz to chyba nie przy Łazienkowskiej ? pytam się bo nic nie słyszałam i nie wiem czy ogłuchłam czy "cóś" Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Kwietniowe przywitanko. 02.04.10, 08:42 Dzień dobry. Szarawo, ale słońce cos tam w górze usiłuje za chmurami... Odpowiedz Link
balamuk Re: Kwietniowe przywitanko. 02.04.10, 09:22 Dzien dobry, slonce jak byk! Sprawdzilam w zrodlach naukawych, swietej Grazyny nie ma, blogoslawionej tez, wszystko przed Wami)) Odpowiedz Link
eulalija Re: Kwietniowe przywitanko. 02.04.10, 09:26 Słoneczko świeci, chociaż na łonie było nieco dziarsko, nawet jakaś para z pyszczydła owczarkowej buchała To się wczoraj wykazałam, do Edeki poleciałam a o reszcie zapomniałam. Kajam się bardzo i spóźnione składam. Aprilce naszej, zagininionej ostanio nieco, wszystkiego urodzinowo! Odpowiedz Link
kizuk Re: Kwietniowe przywitanko. 02.04.10, 11:33 Dzień dobry.A u nas śnieg.Biało na dworze,jak przed miesiącem. Ale białych świąt chyba nie będzie,bo jutro znów słoneczko.I jak tu utrzymać równowagę w takich okolicznościach przyrody? Odpowiedz Link
ter.eska Re: Kwietniowe przywitanko. 02.04.10, 16:45 Witam cieplutko,słonecznie,kolorowo i prawie świątecznie. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Kwietniowe przywitanko. 03.04.10, 08:44 Dzień dobry. Chłodny ten jajkowy poranek. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Kwietniowe przywitanko. 03.04.10, 09:21 Witam. Dzień dziś szary i zapowiada się mokro. Odpowiedz Link
orale Re: Kwietniowe przywitanko. 03.04.10, 09:29 Witam ja już po szybkich zakupach. Tatuś się uparł jechać na otwarcie sklepu i stałam razem z tą bandą emerytów czekających na otwarcie. Fakt, że bylo warto. 20 minut i duże zakupy zrobione. A teraz proszę państwa przystępuję do szykowania święconki. Muszę szybko, bo u mnie zwyczaj taki, że dopóki się nie poświęci, to się pości. A, że wczoraj Tatuś wędził to zapach unoszący się w calym domu, motywuje mnie do działania Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Kwietniowe przywitanko. 03.04.10, 10:05 Dzień dobry, Trzy dni laby! Piotr pojechał tarzać się w rodzinnych pieleszach a ja mam wolną chatę Jaka cisza, jaki spokój Odpowiedz Link
edeka5 Re: Kwietniowe przywitanko. 03.04.10, 10:42 Witam. Delektuję się sprawozdaniem i zdjęciami. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Kwietniowe przywitanko. 03.04.10, 10:46 A to pamietacie? img154.imageshack.us/img154/4803/nekpm2.jpg Wesolych. Odpowiedz Link
eulalija Re: Kwietniowe przywitanko. 03.04.10, 13:07 Całkiem kwiecień plecień Przed ósmą lodowata mżawka, teraz słońce, przedtem też się pleciło. Nie sprzątam, na cmentarzu u Tatusia byłam. Witam. Odpowiedz Link
orale Re: Kwietniowe przywitanko. 03.04.10, 13:51 Też nie sprzątam. Byłam u Lyliki. Na nagrobku siedzi kura. A jak wracałam to pani postanowiła wjechać w moje drzwi. Ja naprawdę lubię spędzać czas z policją, policja ze mną też, nie chcieli wysiąść z mojego samochodu bo tak ładnie kiełbasą pachniało, ale to już stanowczo przesada. Jak dorwę tego gnoja, co sobie zrobił laleczkę wudu i wbija w nią szpileczki to nogi z dupy powyrywam. Ja naprawdę czasami potrzebuję odpocząć Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Kwietniowe przywitanko. 03.04.10, 16:29 Cześć! Pracowicie dzisiaj, ale jaka piękna pogoda i ciepło to wszystko rekompensuje Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Kwietniowe przywitanko. 03.04.10, 19:28 Pozdrowienia z Płocka. Właśnie objechałam sobie w kółko imperium Orlenu. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Kwietniowe przywitanko. 04.04.10, 09:58 Chłodny ten poranek, ale słoneczny. Dzień dobry - miłego dnia Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Kwietniowe przywitanko. 04.04.10, 10:20 Pogoda jak drut! Dzień dobry. Brzuchy pełne? Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Kwietniowe przywitanko. 04.04.10, 14:02 Cześć. Dziś wreszcie słońce. Skowronki świergolą nad polami, klucze ptactwa ciągną nad Wisłą. Miło jest. Odpowiedz Link
eulalija Re: Kwietniowe przywitanko. 04.04.10, 14:36 Już po śniadaniu, kawach, mazurkach. Pogoda śliczna. Witam. Dzidce zdrowotności. G0p0sowi urodzinowo. Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Kwietniowe przywitanko. 04.04.10, 16:25 Witam się serdecznie i świątecznie! Piękna pogoda w mojej wsi, mam nadzieję, że u Was też Odpowiedz Link
biaua_glysta Re: Kwietniowe przywitanko. 04.04.10, 18:33 Dobry wieczór! Spuchnięta i przejedzona życzę wszystkim tradycyjnego dziada z babą. Najchętniej piaskową, choć drożdżowa też może być. Alternatywnie, odnalezienia sensu życia. Co kto woli. Alleluja! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Kwietniowe przywitanko. 04.04.10, 19:51 Dziada z baba mam, sens życia gdzies po drodze odnalazlam, ale mam zagwozdke. kto zgadnie co to jest? Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Kwietniowe przywitanko. 04.04.10, 20:17 Asiu miła - no, jajko to jest, jak żywe! Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Kwietniowe przywitanko. 04.04.10, 20:48 Wyrwałam się ze szponów rodzinnych nażarta na sztywno. Czuję się jak pyton po zjedzeniu barana. Ale żeby nie było, że cały dzień spędziłam za stołem, to muszę się pochwalić, że zabrałam dwoje rodzinnych dzieciątek do muzeum. Skorzystałam z tego, że dziś było otwarte Muzeum Narodowe a chłopcy jeszcze nigdy w nim nie byli, poszłam z nimi obejrzeć Bitwę po Grunwaldem. Młodszy, wiek 7 lat, kiedy już przyjrzał się obrazowi powiedział do mnie: Jak zobaczyłem Bitwę, to zachciało mi się śpiewać hymn państwowy. To się nazywa rozbudzić uczucia patriotyczne w młodzieży! Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Kwietniowe przywitanko. 04.04.10, 20:50 Zapomniałam dodać, że starszy chłopiec - wiek 9 lat - pytał mnie gdzie na tym obrazie jest Piłsudski. Odpowiedz Link
orale Re: Kwietniowe przywitanko. 04.04.10, 21:04 Cały dzień na tyłku, gościowałam się. O losie. Jutro wyciągam rower i życzę sobie mieć ładną pogodę. Nadmiar kalorii i energii mam w sobie. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Kwietniowe przywitanko. 04.04.10, 23:13 Z powrotem w domu. Wróciłam ze świąt rodzinnych dość głodna. Na pewno nie czuję się ociężała i nie utyłam a raczej wręcz przeciwnie, hihi. Właśnie dochodzi w piekarniku mały podkurek, jak mawiał Wańkowicz mój ukochany. Ganiałam dziś za ptaszkami - na miedzy siedział skowronek, były bażanty, czapla siedziała pod mostem i wytrzeszczała gały, wróble się wróblowały, synogarlice gruchały. Bazie pyliły, moje dziecko łowiło trzciną ryby w kałuży ochlapując wszystkich dookoła (pranie jak nic), może nawet się opaliłam. Aha, razem z teściem chyba włamaliśmy się do nieczynnego ośrodka tudziez klubu żeglarskiego. No co, ciecia nie było widać, psia buda była pusta, brama niby na kłódkę, ale wieeelka dziura w bramie była. Mogliśmy rąbnąć siedem kajaków, trzy łodzie żaglowe i dwie motorowe. Oraz strasznie elegancki baraczek toaletnyj, z przezroczystym dachem nad mini korytarzykiem, po trzy kabinki z każdej strony, wszystko w bieli - zachwycił nas. Pies z kulawą nogą nie zainteresował się nami, a oblecieliśmy wszystkie kąty, z pustą cieciową dyżurką włącznie. Fajnego mam teścia. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Kwietniowe przywitanko. 05.04.10, 16:01 Witam w Lany Poniedziałek Wszyscy już pokropieni ? Odpowiedz Link
eulalija Re: Kwietniowe przywitanko. 05.04.10, 16:08 Nad Targówkiem aktualnie burza z piorunamy Witam. Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Kwietniowe przywitanko. 05.04.10, 16:18 Cześć,u mnie tylko okrutnie grzmi,jeszcze nie pada,ale co się odwlecze... Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Kwietniowe przywitanko. 05.04.10, 17:39 Witam U mnie też trochę grzmiało - pierwsza wiosenna burza, a teraz leje równo i jednostajnie. A jak już o wiośnie, to podtrzymam może tradycję wstawiania zdjęć w tym wątku i pokażę Wam moje krokusy: Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Kwietniowe przywitanko. 05.04.10, 18:23 Świenta fajne som, ale, kurna, jak już z letka po nich, to człek nareszcie odsapnie na swojem. Witam odsapkowo Odpowiedz Link
ter.eska Re: Kwietniowe przywitanko. 05.04.10, 19:34 A ja mam już dość odsapywania:tylko żarcie,spanie i znów żarcie,ja chcę już do pracy! Witam mokro,wieczorkowo Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Kwietniowe przywitanko. 05.04.10, 20:08 Witam mokroponiedziałkowo, pięknie padało, cieszą się wszystkie listki. Odpowiedz Link
tutul Re: Kwietniowe przywitanko. 06.04.10, 06:04 Witam poświątecznie i życzę cieplutkiego dnia.Musi być ciepły,bo deszcz zapowiadają,a nie możemy się przeziębiać. Wszystkim pracusiom przyjemnej pracy Odpowiedz Link
bumbecki Re: Kwietniowe przywitanko. 06.04.10, 07:35 ale mi się dziś nie chciało wstawć ... kot się buntował i nie chciał mnie z domu wypuścić - kochany kot dzień dobry Odpowiedz Link
eulalija Re: Kwietniowe przywitanko. 06.04.10, 07:46 A są głupole, którzy mówią, że koty to dranie. Brzydko jest. Pochmurno, wiatr wieje, jakaś wilgoć przenika na durch, fuj! Witam. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Kwietniowe przywitanko. 06.04.10, 08:51 Dzień dobry. Koniec laby, do roboty! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Kwietniowe przywitanko. 06.04.10, 08:53 Deszcz? Brzydko? Wieje? Nic z tych rzeczy! Nieba lazur, ciepło, a tak żółto, że aż oczy bolą! Termometr w pełnym słonku leżący na balkonie pokazuje 29 stopni Dzień dobry! Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Kwietniowe przywitanko. 06.04.10, 09:22 Ha ! Bo z zachodu do mnie przeszło Pada i podlewa. Nic to - wiosna jest ma prawo ! Dzień dobry Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Kwietniowe przywitanko. 06.04.10, 10:39 Cześć Kochani poświątecznie!! Wróciłam z wojaży rodzinnych i witam się z Państwem. Bardzo były miłe Święta, ale - ale!!! Ja czekałam okropnie na jedną rzecz - w drugi dzień Świąt jest inauguracja sezonu żużlowego i otóż wczoraj, po latach przerwy, ruszyła znowu liga w Krakowie!!! Ha Ależ była inauguracja, włącznie z przecięciem wstęgi i święceniem toru, a ksiądz proboszcz dziarsko wskoczył na motor żużlowy (no, nie on ten motor prowadził, ale prawie!) i zrobił rundę honorową, kropiąc tu i ówdzie! A jakie emocje na meczu! Darliśmy się jak opętani. Mecz przegrany dwoma punktami, o włos, a przeciwnik nie byle jaki - Orzeł Łódź, pretendent do wejścia do pierwszej ligi. Haaaa, jak się cieszę, nawdychałam się (bo taki charakterystyczny zapach jest, jak motory jadą; one jeżdżą na metanol, ale to nie metanol pachnie, bo jest bezwonny, tylko jakiś olej), napatrzyłam na piękną walkę, nasłuchałam warkotu, brrrum, bruuuum.... Boże, jak mi dobrze!!! PS> Może po tej udanej inauguracji ruszy i Gwardia Warszawa, kto wie, kto wie... Stadion i tor mają pierwszorzędny, na co czekać? To pisałam ja, odurzona żużlem na nowo - papuga. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Kwietniowe przywitanko. 06.04.10, 10:53 Na żużlu byłam raz, tak ze temu, miejsce miałam dobre, blisko toru, tylko po imprze, nie wiedzieć czemu, przypominałam Ala Jolsona Teraz tez tak jest? A teraz za wszystkich poddycham na łonie, bo muszę gosciom pokazać las, jeziora i areał. By, by. Wrrrrr - to wyręka dla przemęczonej świetami Gropy Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Kwietniowe przywitanko. 06.04.10, 11:00 ewa9717 napisała: > Na żużlu byłam raz, tak ze temu, miejsce miałam dobre, blisko toru, > tylko po imprze, nie wiedzieć czemu, przypominałam Ala Jolsona > Teraz tez tak jest? Wyguglałam Ala Jolsona i faktycznie, potrafił się chłopak umazać Teraz pewnie też tak jest, zwłaszcza jak się siedzi na wirażu, to ohoho! My siedzieliśmy przy pierwszej prostej, zaraz za linią startu, w czwartym rzędzie licząc od dołu licząc. Na tyle blisko, żeby widzieć super, na tyle daleko, żeby nie bardzo być obsypanym Co nie zmienia faktu, że jak wiczorem myłam głowę, w wannie było dużo małych czarnych paproszków! No cóż, "czarny sport", dobrze mówią! Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Kwietniowe przywitanko. 06.04.10, 11:46 Witam pieknie poswiatecznie w ten mokry listopadowy dzien! Odpowiedz Link
groha Re: Kwietniowe przywitanko. 06.04.10, 11:50 Pochwalony. W pierwszych słowach mojego listu pięknie dziękuję wszystkim za życzenia esemesowe i bardzo przepraszam, że nie mogłam na nie odpowiedzieć, ale nie wiedziałam jak, a synek wiedział, nie powiedział, bo nie miał czasu. A to było tak, że po 10 latach zgodnego współżycia, moja kochana, starutka nokijka w końcu zacięła się w sobie i powiedziała mi a adieu, biedulka, niech spoczywa w spokoju. No i dostałam coś nowego, co niby ma być telefonem, a jest jakimś kosmicznym i złośliwym potworem, ciężki szlag. Krótko mówiąc, jeszcze się nie pokochaliśmy. I dopóki będę tęsknić za tamtą, to lekko nam nie będzie, wiadomo. Ale zostawmy technikę. Jak tam po świętach, drodzy mili? Żyją wszyscy, mam nadzieję? I rozkwitają bujnie, jak ta przyroda wokół? To super. Właśnie patrzę na taką jedną doniczkę, w której trzy dni temu coś zasiałam, ale nie wiem co, i dumam sobie ogólnie, jak to się dzieje niesamowicie, że z takiego malutkiego, suchego i niepozornego byle czego, wsadzonego do ziemi od niechcenia, potrafi nagle wybujać coś tak zielonego i oszałamiająco żywego? Cud natury, nie? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Kwietniowe przywitanko. 06.04.10, 12:19 Święta, święta i po świętach, a okna nadal nie umyte, podłogi nie zapastowane, a człowiek po tych dwóch dniach zrobił się starszy i bardziej leniwy. Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Kwietniowe przywitanko. 06.04.10, 12:41 Dzieńdoberek! Na Podkarpaciu okropnie brzydko, wieje niemiłosiernie, pada brrrr. Muszę wracać do Krakowa, choć tam pewnie nie lepiej Ewo nie Ewo, gdzie Ty mieszkasz, że taką śliczną masz pogodę? Wiedziałam, ale zapomniała, skleroza mnie dopada na stare lata Groszko z tymi roślinkami, to nawet coś więcej niż cud, to Cud ja chyba też sobie coś zasadzę z nasionek i będę obserwować. Jak byłam mała raz wyhodowałam z pestki drzewko pomarańczowe, miało chyba 2\2,5m i małe pomarańczki i było śliczne. Miłego dnia! Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Kwietniowe przywitanko. 06.04.10, 14:49 pomaranczuch napisała: > Dzieńdoberek! Na Podkarpaciu okropnie brzydko, wieje niemiłosiernie, pada brrrr > . > Muszę wracać do Krakowa, choć tam pewnie nie lepiej W Kraku mamy "piekna" listopadowa ulewe... Odpowiedz Link
groha Re: Kwietniowe przywitanko. 06.04.10, 12:50 Oraz cięższy. I marudny jakby bardziej. A także wybitnie życzliwy światu i okolicom. Się zrobił ten człowiek po świętach, znaczy. Ale nie przejmujmy się nim za bardzo, bo to jakiś obcy człowiek chyba. Przecież nam byle co nie zaszkodzi. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Kwietniowe przywitanko. 06.04.10, 12:55 Nawet święta? U mnie jest cud inaczej z roślinką, zasiałam rzeżuchę, wyrosła jak głupia i śmierdzi jak głupia w całym mieszkaniu. Czy są tu amatorzy zdrowej żywności? Oddam rzeżuchę za darmo Odpowiedz Link
edeka5 Re: Kwietniowe przywitanko. 06.04.10, 13:06 stara.gropa napisała: > Oddam rzeżuchę za darmo Z dowozem? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Kwietniowe przywitanko. 06.04.10, 15:37 edeka5 napisała: > Z dowozem? Z nawozem Odpowiedz Link
groha Re: Kwietniowe przywitanko. 06.04.10, 16:14 Czekolado, my psioczymy na rzeżuszkę, bo zdrowa jest, wiadomo, ale jednak mogłaby pachnieć troszkę mniej nachalnie, Ty narzekasz na pogodę listopadową, chociaż zielony kwiecień plecień jest i kudy mu tam do listopada, czyli wsio normalno, każdy na coś narzekać musi, inaczej byłoby nudno, czy coś Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Kwietniowe przywitanko. 06.04.10, 16:51 Wszystkie zdrowe rzeczy są zazwyczaj paskudne. Pogoda nadal cudna, pozbyłam się własnie frekwencji, czniam zmywanie i idę przyjąć pozycję literacką a la Nabokov, któren podobno powinien się nazywać Nawznakov. Pomaranczuchu, jeśli od Czudca (byłam raz u znajopmych, kiedy jeszcze nawet zamówienia na Pomaranczucha nie było) poprowadzisz przekątną przez Polskę, to mniej więcej na tym drugim końcu będę ja Odpowiedz Link
groha Re: Kwietniowe przywitanko. 06.04.10, 13:10 O tak, odór rzeżuchy też zapiera mi dech w piersiach. Gropo, wstaw ją do piwnicy może? Wykurzy wszelkie żywe stworzenia, to pewne. Sprawdziłam empirycznie, że koty (które nie przepuszczą niczemu zielonemu, dodajmy) omijają ją szerokim łukiem, jak zarazę, więc szczury i karaluchy pewnie też, głupie nie są. Oczywiście, nie podejrzewam, że posiadasz takowe w piwnicy, ale wiesz, zawsze można w ramach profilaktyki. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Kwietniowe przywitanko. 06.04.10, 13:34 Cześć, kto zjadł moje poranne powitanie? Zapewne Ewa, zawierało ono bowiem uwagę nt. jej notorycznego znęcania się zdalaczynnie nad mieszczuchami zamkniętymi w betonowej dżungli. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Kwietniowe przywitanko. 06.04.10, 14:53 A coz Wy tak narzekacie na rzezuszke? Mile sympatyczne zielsko, spozywane u nas w kazdej ilosci - nie ma sprawy - chetnie przyjme. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Kwietniowe przywitanko. 06.04.10, 17:36 Zaglądałam dziś przez płot do ogrodu Lyliki, forsycje zaczynają już kwitnąć, a my zdjęć nie mamy Odpowiedz Link
orale Re: Kwietniowe przywitanko. 06.04.10, 18:00 Forsycja Lilkowa 16 kwietnia 2009, źródło NK Odpowiedz Link
goonia Re: Kwietniowe przywitanko. 06.04.10, 18:25 Witam i ja poswiatecznie. 5 dni upalow, ponad 20 stopni i slonce, slonce, slonce. wczoraj wieczorem ganialam w krotkim rekawie i bylo mi cieplo! Nie wiem jak ja przezyje powrot normalnych temperatur. Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Kwietniowe przywitanko. 06.04.10, 19:07 Witam. Pogoda dziś rzeczywiście nie sprzyja. Odbyłam męczącą wycieczkę do miasta, wróciłam wymarznięta, ugotowałam obiad i na chwilę się położyłam, żeby sobie odpocząć. Obudziłam się niedawno jeszcze bardziej zmarznięta. I pomyśleć, że ja przecież jestem z frakcji zimnolubnej! Odpowiedz Link
orale Re: Kwietniowe przywitanko. 06.04.10, 22:08 $5$^&!!@#$@# zostawiłam dziś samochód na 25 minut pod blokiem siostry, wychodzę i oczom nie wierzę, na haku siedzi mi mercedes. Skodzie nic, mercedes ma roz... zderzak. Właściciela brak. Na wszystkich szybach wypisałam mu list miłosny, markerem. A działo sie to pod komendą policji. Cholery dostanę, jutro rzeczoznawca po sobotnim wypadku, a dziś nowe atrakcje. Czy ja nie mówiłam, że już wystarczy? A poza tym dzień dobry Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Kwietniowe przywitanko. 07.04.10, 08:41 O rany. Chyba Twoje autko ma dar przyciągania... Nie dziwię się, że masz dosyć. Deszczu c. d. - mokro ale zielono . Dzień dobry. Odpowiedz Link
eulalija Re: Kwietniowe przywitanko. 07.04.10, 08:46 +6 i bura ścierka. Wiosna się obraziła czy co? Odpowiedz Link
eulalija Re: Kwietniowe przywitanko. 07.04.10, 08:49 Ot, chamstwo jakieś wylazło, się nie przywitałam. Niniejszym witam Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Kwietniowe przywitanko. 07.04.10, 09:11 Drugi dzień głowa mnie boli, spać mi się chce, zimno mi, głodny jestem, jęku, jęku, jęku... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Kwietniowe przywitanko. 07.04.10, 09:20 Nadal pięknie, flaga Ukrainy na niebie itede Też pomyślałam, że Orale jest kobietą magnetyczną. Dzień dobry! Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Kwietniowe przywitanko. 07.04.10, 10:43 Cześć! Ściera, nie idę na wykład, głowa mnie boli, łe. Ewo, jeszcze jedno pytanko, skąd wiedziałaś, że jestem stąd, skąd jestem? Odpowiedz Link
konopika Re: Kwietniowe przywitanko. 07.04.10, 10:45 Dzień dobry. Zimo, to fakt, ale jest jasno, nie żeby zaraz słonecznie, co to, to nie, ale ciemno nie jest. Drogi Baronie, niektórym trapiącym Cię dolegliwościom można łatwo zaradzić: na głód wystarczy zjeść, na zimno - doubrać się (Cię), na senność – przespać, niekiedy też pomaga kawa lub herbata; z głową - to nie wiem, nie jestem z arystokracji, babcia była zaledwie panią do towarzystwa i to przed wojną, w zamku, którego już nie ma, nie miewam bólów głowy. Bóle głowy miewa mój mąż, ma odpowiednie kwalifikacje (czytaj pochodzenie), zażywa proszki, które raz skutkują, a innym razem nie, zatem nie wiem jak zaradzić, znam problem tylko z widzenia, ale serdecznie współczuję - może to pomoże. Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Kwietniowe przywitanko. 07.04.10, 11:07 Dzień dobry. Ból głowy ostatnio krąży, paskudnik. Wczoraj dopadł był Galopa i to do tego stopnia, że musieliśmy odwiedzić w centrum aptekę i nabyć aspirynę migrenową, żeby biedny Galop do domu nas dowiózł. Ot wiosna. Odpowiedz Link
orale Re: Kwietniowe przywitanko. 07.04.10, 13:15 Witam Spędziłam trzy urocze godziny z rzeczoznawcą. Jestem zmęczona i chyba pójdę spać. Dobranoc zatem Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Kwietniowe przywitanko. 07.04.10, 15:14 Konopiko, dziękuję za rady, na pewno skuteczne, ale na co będę narzekał? JJjjjjeeesssssuuuuu.... Odpowiedz Link
groha Re: Kwietniowe przywitanko. 07.04.10, 13:17 Witam w środę, która tak naprawdę powinna być dopiero wtorkiem. Imieniny dziś obchodzą: Boligłów, Kręcistaw i Artretyzjusz. Pada deszcz oraz ci, którym zaszkodziło poświąteczne jajeczko, a więc kierowco, uważaj na drodze! Odpowiedz Link
balamuk Re: Kwietniowe przywitanko. 07.04.10, 13:39 Dzien dobry, owocowe zakwitly. Wiatr duje, wiec znowu sniezy Orale, wyrazy! Odpowiedz Link
studnia.przodkow Re: Kwietniowe przywitanko. 07.04.10, 13:55 czy mozna sie przywitac? wiem juz ze jest osobny watek, ale ktory to? Odpowiedz Link
studnia.przodkow Re: Kwietniowe przywitanko. 07.04.10, 14:25 dziekuje Balambukowi za znalezienie watku. s.p Odpowiedz Link
orale Re: Kwietniowe przywitanko. 07.04.10, 14:37 Jednak nie umiem leżeć do góry odwłokiem za długo. Gościa dziś mam, to mu styropian upiekę, zobaczymy czy to zachwalane przez Ewę ciasto da się zjeść Odpowiedz Link
goonia Re: Kwietniowe przywitanko. 07.04.10, 17:16 Znowu cieplo, tyle, ze mokro. Orale, wyrazy. Moje auto w zeszlym roku takie bylo magnetyczne. A ze z wlasnej kieszeni musialam naprawiac to nie wszystko jest zrobione i do tej pory sa widoczne slady. Mowie wam jak chce pas zmienic, to zaraz mnie wpuszczaja hi hi. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Kwietniowe przywitanko. 07.04.10, 17:48 Drzewa zakwitły? Matko, nasze mają dopiero zapowiedzi na listki... Ale dzień był pięęęęęęękny! Oralko, tyż wyrazy, a co do styropianu, to zachwalałam, bo jestem ciastowy debil, a to było jedno z nielicznych nadających się nie tylko do zjedzenia (ja tam łykam chętnie kazdy zakalec), ale nawet i podania na talerzyku Pomaranczuchu, z NK, ale nie pamiętam okazji, dzieki której się na Cię nadziałam, nie zapisałam nazwiska, więc następne trafienie jest tak prawdopodobne jak w totku Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Kwietniowe przywitanko. 07.04.10, 18:12 Pisałam tu już, że wiemy, wiemy i umiemy znależć ( na N.K. ). Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Kwietniowe przywitanko. 07.04.10, 19:14 Cześć Kochani. Otóżdzień pracy się kończy. Otóż to dobra wiadomość. Otóż gorsza jest ta, że zahaczyłam lusterkiem windę, którą wjeżdżam na i wyjeżdżam z parkingu. To tak w temacie przygód aucianych. Ale ta winda ma tylko 2,2 m szerokości!!! Ech, jak nie dziury na parkingu to ciasne windy w garażu, ja się tak nie bawię Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Kwietniowe przywitanko. 07.04.10, 19:27 Pomarańczuchu, pisałyśmy post dokładnie o tej samej porze. To musi być miłośc Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Kwietniowe przywitanko. 07.04.10, 20:24 Czesc kochani i wy lube pingwiny Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Kwietniowe przywitanko. 07.04.10, 20:44 miłość bezgraniczna i dozgonna Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Kwietniowe przywitanko. 07.04.10, 21:23 Witam wieczorową porą,miło Was widzieć. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Kwietniowe przywitanko. 08.04.10, 07:15 Pewnie śpio, a? A ja mam śniadanko między 8.30 a 9.00. Chyba zaczyna się sezon... Dzień dobry! Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Kwietniowe przywitanko. 08.04.10, 07:31 Jest jednak odrobina sprawiedliwości na świecie! Wreszcie nie leżymy do góry świństwem do południa, ku zazdrości pozostałych. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Kwietniowe przywitanko. 08.04.10, 07:32 Nie śpio Wyglądają czy słońce dziś się pokaże.Wszędzie szaro, buro a słońca ni widu ni słychu.Dobrze, że choć wczorajszy deszcz poleciał dalej, ku wschodnim rubieżom Dzień dobry - słońca pragnę !!!! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Kwietniowe przywitanko. 08.04.10, 07:39 Słońce mam na stanie od świtu. I ma być 17 gradusów, no, no! Gropo, ta frekwencja jedzie nie tam, a nazad - pojedzo, odsapno, pojado dali, a ja na dowolny Odpowiedz Link
bumbecki Re: Kwietniowe przywitanko. 08.04.10, 07:44 dzień dobry ja tam się cieszę, że nie ma cud-miód pogody - bym sie wściekła, bo na rowerze nie mogę jeździć Odpowiedz Link