Dodaj do ulubionych

Kwietniowe powitanie II

18.04.10, 09:25
Ciasny tamten wątek się zrobił. Cześć wszystkim.
Obserwuj wątek
    • tutul Re: Kwietniowe powitanie II 18.04.10, 09:34
      Witam słonecznie smile
      • orale Re: Kwietniowe powitanie II 18.04.10, 10:10
        Dzień dobry.
        Pięknie dziś i zamierzam się tym cieszyc. Telewizor nie będzie dziś
        włączony, dość. Upiekłam murzyna, pobędę trochę z rodziną, a potem
        na spacer z Przyjaciółką.
        Miłego dnia życzęsmile
        • aganoreg Re: Kwietniowe powitanie II 18.04.10, 10:52
          Dzien dobry! U mnie tez slonecznie i cieplo. Lubie wiosne.
          • toanita Re: Kwietniowe powitanie II 18.04.10, 11:13
            Witam cieplutko smile Pochodziłam po polach z pieskiem, ale pięknie...
            • balamuk Re: Kwietniowe powitanie II 18.04.10, 11:23
              Dzien dobry, ta chmura wyraznie wplywa na poprawe pogodysmile
              • bumbecki Re: Kwietniowe powitanie II 18.04.10, 17:24
                czesc smile ale fajnie było nad Wisłą smile
                • szkorbut-lumbago Re: Kwietniowe powitanie II 18.04.10, 17:36
                  Witajcie, a ja siedzę w domu crying. Nie wiem co to, ale chcę żeby już sobie poszło.
                  • se_nka0 Re: Kwietniowe powitanie II 18.04.10, 17:43
                    Niech sobie idzie - a sio !!! Cześć !
                  • ewa9717 Re: Kwietniowe powitanie II 18.04.10, 18:52
                    szkorbut-lumbago napisała:

> Witajcie, a ja siedzę w domu crying. Nie wiem co to, ale chcę żeby już
                    sobie poszło
                    Czur, czur to nie ode mnie przyszło!
                    Moje się co prawda wyprowadza, ale jeszcze wszystkich zabawek nie
                    zabrało...
                    > .
                    • asia.sthm Re: Kwietniowe powitanie II 18.04.10, 19:08
                      siup siup samo przyszlo, samo pojdzie.

Ewuniu dalas juz rolkom i nosku odpoczac?
                      • ewa9717 Re: Kwietniowe powitanie II 18.04.10, 19:20
                        Kończymy powoli, kinol jak u denaturowego degenerata wink
                        • pomaranczuch Re: Kwietniowe powitanie II 18.04.10, 23:14
                          ale się krzywo czuje, jak paragraf sad
        • tutul Re: Kwietniowe powitanie II 19.04.10, 06:11
          dzień dobry wszystkim.ta chmura nie zepsuje mi dzisiaj nastroju,nie mam czasu.
          • bumbecki Re: Kwietniowe powitanie II 19.04.10, 07:46
            Mnie chmury w weekend troszku denerwują, w tygodniu mogą być smile
            Dzień dobry smile
            • ewa9717 Re: Kwietniowe powitanie II 19.04.10, 08:10
              Nie mam nic naprzeciwko deszczu.
              Rolnik sam w dolinie.
              Dzień dobry.
              • se_nka0 Re: Kwietniowe powitanie II 19.04.10, 08:17
                Deszczowy dzień dziś mamy.Gimnastyki na ugorze nie będzie wink Dzień dobry !
              • papuga_ara Re: Kwietniowe powitanie II 19.04.10, 08:20
                Cześć.
                Z wczorajszego dnia został mi taki obraz, zobaczony w tv, jak
                samolot z Lechem i Marią wystartował z Okęcia w drogę do Krakowa i
                pomachał na pożegnanie.... smile Pomachał Warszawie skrzydłami... Nie
                wiem, nie umiem nazwać, co czuję, jak o tym myślę. Łzy się same lały
                jak durne, ale przy okazji niezwykle to kojące i nie wiem jeszcze,
                jakie. Muszę o tym napisać, bo pęknę. Z emocji.
                Nie wiedziałam, że jest taki zwyczaj w lotnictwie. Rozłożyło mnie to
                na łopatki absolutnie.
                • kocio_pierzaczek Re: Kwietniowe powitanie II 19.04.10, 08:30
                  Dzień dobry. Pochmurno coś. A wczorajpod Arsenałem spotkałam jeża,
                  który spiesznie udał się ulicą Długą w stronę Starówki.
                  • 36krzysiek Re: Kwietniowe powitanie II 19.04.10, 08:33
                    Cześć pracy.
    • eulalija Re: Kwietniowe powitanie II 19.04.10, 09:11
      Bura ściera nad Targówkiem.
      Nie wyspałam sięsad Położyłam się po dwunastej, usnąć dość długo nie
      mogłam. Koło czwartej koty zaczęły wojnę. Owczarkowa tego nie lubi,
      musiałam uspokajać, zapewniać, że te straszne tygrysy nie przyjdą
      jej pożreć. Usnęłam. O piątej wojnę zaczęły sroki, dwie pary tłukły
      się na topoli, wrzask, łopot skrzydeł. A o 5.45 zadzwonił budzik.
      Nic to, jestem dzielna, piję drugą kawę i budzę się powoli.

Witam.
      • konopika Re: Kwietniowe powitanie II 19.04.10, 09:42
        Ja też jestem niewyspana jak jasny gwint, ostrzegam, ze mogę gryźć. Najpierw jak głupia czytałam do północy, a dla osoby, która chodzi normalnie spać o 10, północ jest strasznie późno. Potem dziecko obudziło się koło 4 – nie do jedzenia, bo jemy ok. 2 i to mnie już nie wytrąca z nocnego rytmu – płakał i spać nie chciał, w końcu udało się i zasnęliśmy. Potem przed 6 wstał, normalnie, zgodnie z planem do jedzenia, po pierwszym śniadaniu poszliśmy znowu spać. Potem mąż wstał do pracy, ja się znowu obudziłam, ale powiedziałam, że się nie dam i położywszy głowę na poduszce, znowu zasnęłam. Za chwilę znowu wstało dziecko i stwierdziłąm, że nie mam już siy się tak kotłować - wstałam całkowicie. Ile razy można wstawać jednego ranka? Za to na pocieszenie świeci słońce, ma być ciepło.
        A kawę mogę tylko zbożową sad, Eulalijo, ale Ci zazdroszczę.
    • biaua_glysta Re: Kwietniowe powitanie II 19.04.10, 10:02
      Komu dobry, temu dobry!
      U mnie pandemonium. Wymieniają piony wc. Dewastują łazienki. Właśnie się
      dowiedziałam, że mam godzinę albo dwie na dostarczenie nowego urządzenia, bo
      stare mi rozwalą. Ukochana wspólnota nie poinformowała zawczasu. Pani prezes
      z... gębą przyleciała i jeszcze nasłała panią inspektor sanitarną bo opóźniam
      prace (poprosiłam o 10 min., żeby siusiu zrobić). Znacie jakiś skuteczny sposób
      na kołtun? Taki zafarbowany blond ze spaloną trwałą. W obecnym stanie ducha
      potrafię tylko wymyślić, żeby napchać koronek do gęby i posypać arszenikiem. A
      arszeniku nie mam. No!
      • eulalija Re: Kwietniowe powitanie II 19.04.10, 10:10
        Redakcja radzi: na kołtun kapelusz!
        Na remont Redakcja nic nie poradzi, dopust Boży i tyle. Trzeba
        przetrwać, może akurat nie zaciśniętymi zębami tylko czym innymwink
        Trzymaj się. Arszenik to zbyt radykalne rozwiązanie nawet jeśli to
        są koronki brabanckie.
        • biaua_glysta Re: Kwietniowe powitanie II 19.04.10, 12:04
          Dzięki Eulalijo! Od razu mi lepiej. Uśmiech od ręki zakwitł mi na twarzy. smile
          Nie wiem tylko jak sąsiadka zareaguje, kiedy zacznę jej zarzucać kapelusz na głowę. Choć pewnie w sposób zbliżony do tego, jaki by zaprezentowała przy próbie wepchnięcia koronek, zwłaszcza, że nie są to koronki brabanckie.
          Mój tato-bohater wstał skoro świt (ok. 9.00) i zdobył kompaktowy kibelek. Mimo bólu krzyża dotaskał go na pierwsze piętro i być może akurat kryzys kibelkowy został opanowany.
          Natomiast powstał natychmiast kryzys wannowy. Siła fachowa fachowo odkryła, że mam pękniętą wannę. I na pewno z onej wanny cieknie.
          (Przy okazji serdeczne podzięki dla sąsiedztwa z parteru za użyczenie luksusów na trzy minuty!)
          • bbbzyta Re: Kwietniowe powitanie II 19.04.10, 12:12
            Biaua_glysto, przyjmij różne wyrazy.
            Witam. W W-wie na niebie, i owszem, coś się kłębi. Może niedługo zacznie zgrzytać w zębach?
            • czekolada72 Re: Kwietniowe powitanie II 19.04.10, 12:17
              Biaua_glysto - wytrwałości życze!
              Czesc spod Wawelu!
              • biaua_glysta Re: Kwietniowe powitanie II 19.04.10, 12:43
                Dziękuję uprzejmie za dodanie otuchy! Może zdzierżę. :-]
                • kocio_pierzaczek Re: Kwietniowe powitanie II 19.04.10, 13:05
                  Trzymaj się, nie daj się kołtunowi! Jakby co - pomożemy. smile
                  • 36krzysiek Re: Kwietniowe powitanie II 19.04.10, 13:17
                    A swoją drogą ciekawe skąd u urzędujących po różnych instytucjach,
                    spółdzielniach i dziekanatach, zamiłowanie do spalonej trwałej.
                    Specjalnie dobierają czy to nadmiar ondulu tak działa z czasem?
                    Hmmm...
                    nad czem duma
                    zamyślony
                    • cytrynka6543 Re: Kwietniowe powitanie II 19.04.10, 16:46
                      Witam.
                      Zmoczyło mnie troszkę. Niezła ulewa była,pranie na balkonie,a ja na
                      zakupach sad. Nic to,wyschniemy i ja i pranie.
                      Miłego popołudnia.
                      • balamuk Re: Kwietniowe powitanie II 19.04.10, 19:02
                        Wiosenny deszcz - sama przyjemnosc, tez mnie dzisiaj dopadl. I na balkonie chyba cos wisi, ale co ja sie bede... Dzien dobrysmile
                        Glysto, wyrazy tez. W poniedzialkowym przycmieniu zaczelam szukac w necie koltuna - to znaczy jak szybka smierc powoduje obciecie tegoz w niewlasciwym momencie. Bo to albo siedem dni, albo siedem tygodni, no skleroza, czlowiek roztropny powinien takie rzeczy wiedziec. Dalej nie wiem, za to znalazlam mila strone: www.wojsk-lek.org/forum/viewtopic.php?p=5372
                        • stara.gropa Re: Kwietniowe powitanie II 19.04.10, 19:28
                          A propos kołtuna, to czytałam kiedyś, że pewna polska szlachcianka w
                          dawnych wiekach miała kołtuna nie na głowie, tylko wręcz
                          przeciwnie smile i to tak dużego, że skutecznie uniemożliwił jej mężowi
                          wykonywanie obowiązków małżeńskich big_grin
                          • cytrynka6543 Re: Kwietniowe powitanie II 19.04.10, 19:31
                            O,to ciekawe się wydaje. I tak dozgonnie? big_grin
                          • pomaranczuch Re: Kwietniowe powitanie II 19.04.10, 19:35
                            Gropo moje uszanowanie, co za tekst smile i znajomośc historiitongue_out genialnebig_grin
                            Kłaniam się nisko Państwu. Wczoraj po pogrzebie i tych wszystkich
                            uroczystościach padałam z nóg, ale było pięknie!
                            • cytrynka6543 Re: Kwietniowe powitanie II 19.04.10, 19:50
                              pomaranczuch napisała:

>> Kłaniam się nisko Państwu. Wczoraj po pogrzebie i tych wszystkich
                              > uroczystościach padałam z nóg, ale było pięknie!

Znaczy się byłaś naszą delegacją,nieuzgodnioną? Wiem,że
                              reprezentowałaś Nas godnie. Dziękujemy.
                              • pomaranczuch Re: Kwietniowe powitanie II 19.04.10, 20:19
                                A była jakaś uzgodniona? smile
                                Nie za ma co dziękować, gdybym nie poszła miałabym moralniaka do końca życia
                                chyba tongue_out
                                • cytrynka6543 Re: Kwietniowe powitanie II 19.04.10, 21:01
                                  pomaranczuch napisała:

> A była jakaś uzgodniona? smile

Nic mi na ten temat nie wiadomo.

> Nie za ma co dziękować, gdybym nie poszła miałabym moralniaka do
                                  końca życia chyba tongue_out
                        • biaua_glysta Re: Kwietniowe powitanie II 19.04.10, 20:42
                          Z tekstu wynika, że na kołtun wystarczy rok i sześć niedziel, a jest szansa, że
                          sam odpadnie, więc uzbrajam się w cierpliwość. Może na kołtun moralny to też
                          zadziała?
                        • asia.sthm Re: Kwietniowe powitanie II 19.04.10, 21:41
                          balamuk napisała:
                          > za to znalazlam mila strone:

"starają się o odpadły kołtun, moczą go w wódce, a tę codziennie piją po kieliszku".

Przysni mi sie ta nalewka na koltunie ...juz mi stoi w gardle .
                          A fuj, jak sie zdenerwowalam.
                          • stara.gropa Re: Kwietniowe powitanie II 19.04.10, 21:47
                            Żebyś tylko z tych nerw kołtuna nie dostała. smile
                            • ewa9717 Re: Kwietniowe powitanie II 19.04.10, 22:00
                              Asiu, szybko klina! Może tą z wkładką, co od syncia dostałas? wink
                              • asia.sthm Re: Kwietniowe powitanie II 19.04.10, 22:22
                                Ewuniu, ty ze mna nie zaczynaj, dobrze?

A swoja droga to temat koltunow jest tak samo wdzieczny jak temat gowna. Juz mi
                                od razu smieszniej big_grin
                                • ewa9717 Re: Kwietniowe powitanie II 19.04.10, 22:36
                                  No to mlekiem na zgodę wink
                                  Nie dość, że mój ulubiony napój, to jeszcze odtruwa wink
                                  • ewa9717 Re: Kwietniowe powitanie II 20.04.10, 06:44
                                    Bryyyyyyyyyyyy!!!!
                                    To ja, ranny łoś zaryczałem.
                                    • bumbecki Re: Kwietniowe powitanie II 20.04.10, 07:25
                                      dzień dobry smile kurcze, weekendu nie mogę się już doczekać, strasznie
                                      długi ten tydzień
                                      smile
                                    • balamuk Re: Kwietniowe powitanie II 20.04.10, 07:28
                                      Ajajaj, to ja sie kajam i obiecuje wiecej zadnych koltunow nie wklejac...
                                      Bry. Na dworze listopad, no coz, latwiej mi sie bedzie skupic na glupiej robocie.
                                      • 36krzysiek Re: Kwietniowe powitanie II 20.04.10, 09:12
                                        Dzień dobry. Wiosna. Karol się obudził.
                                        • czekolada72 Re: Kwietniowe powitanie II 20.04.10, 09:30
                                          Wiosna, wiosna, ach to ty???????????
                                          bo u nas to o swicie na 0 jest....
                                          Hej smile
                                          • konopika Re: Kwietniowe powitanie II 20.04.10, 09:41
                                            Dzień dobry. Na fajny dzień się zanosi.
                                            • kocio_pierzaczek Re: Kwietniowe powitanie II 20.04.10, 10:23
                                              Cześć wszystkim. Kawki sobie Karol strzelił?
                                              • 36krzysiek Re: Kwietniowe powitanie II 20.04.10, 11:17
                                                Kaaaarol wyyyszedł spooood kanaaaaapy, stanął na środku pokoju,
                                                popatrzył w lewo, popatrzył w prawo i ruuuuszył do drzwi
                                                balkonowych, coby mu otworzyć. Pogrzał się na słonku, popatrzył w
                                                prawo, popatrzył w lewo a potem NA MNIE! Wyleciałem z domu jak
                                                poparzony, gdzie jest mlecz?! Gdzie mleczyk?! Po posiłku beknął,
                                                przeciągnął się, a potem była kąpiel z pianką i nacieranie oliwą.
                                        • g0p0s Re: Kwietniowe powitanie II 20.04.10, 11:18
                                          Pozdrowienia dla Karola. Szczęściarz, tyle go ominęło.
                                      • papuga_ara Re: Kwietniowe powitanie II 20.04.10, 10:31
                                        balamuk napisała:

> Bry. Na dworze listopad, no coz

Ręce precz od listopada, urodziny wtedy mam....
                                      • papuga_ara Re: Kwietniowe powitanie II 20.04.10, 10:32
                                        balamuk napisała:

> Ajajaj, to ja sie kajam i obiecuje wiecej zadnych koltunow nie
                                        wklejac...

Ależ no coś Ty!!! Cudna strona!! big_grin Poczytałam z zaciekawieniem i
                                        wreszcie więcej wiem!!!
                                        • papuga_ara Re: Kwietniowe powitanie II 20.04.10, 10:33
                                          A tak w ogóle to gdzie jest odreagowalnia, gdzie jest odreagowalnia,
                                          ja muszę do odreagowalni....
                                          • heniulaa Re: Kwietniowe powitanie II 20.04.10, 11:36
                                            Bry wszystkim smile
                                            dziś w domu jestem bo wyrzekam i wymiatam jak całą noc zresztą.
                                            Ja nie Wandzia i jakiś wirus mnie dopadł, dobrze jeszcze że mam w domu
                                            duuuuuuuużo papieru toaletowego smile

Gratulacje dla Karola - cóż za poczucie czasu, taka makabra go ominęła.
                                            • doratos Re: Kwietniowe powitanie II 20.04.10, 12:16
                                              Cześć i czołem!
                                              Ja dziś nie mam na pogodę co narzekać,
                                              mimo że w nocy był przymrozek,
                                              ale już się ociepliło i zaraz idę
                                              szaleć w ogrodzie!smile
                                              • se_nka0 Re: Kwietniowe powitanie II 20.04.10, 12:31
                                                Ja właśnie wróciłam z działki. Trawa zasiana. Czy powschodzi?? Oto pytanie. Dziś
                                                ciepło, jutro ponoć zima. Echhh - dzień dobry smile
                                              • kizuk Re: Kwietniowe powitanie II 20.04.10, 12:45
                                                Słoneczny dzień dobry.
                                                Doratos,Ty tam na kaszubach bardziej północny klimat masz,poradź:
                                                co zrobić,jak drzewka kwitną,a przymrozki je mrożą?
                                                Od tygodnia zaklinam swoją brzoskwinię,niech nie kwitnie,bo
                                                zmarznie,ale nic z tego.Pięknie zakwitła,a tu przymrozki.A
                                                takie pyszne owoce miewa,jak dobrze pójdzie..
                                                • aganoreg Re: Kwietniowe powitanie II 20.04.10, 13:31
                                                  Czesc. Jeszcze dycham. Dzisiaj przyjedzie niejaki boo po szafe. Dobrze, ze jest
                                                  internet, przynajmniej ktos skorzysta, a ja nie mam problemu. No ale to oznacza
                                                  oproznienie (sensowne!) szafy. Ide.
                                                  • goonia Re: Kwietniowe powitanie II 20.04.10, 17:46
                                                    Oj jak mnie glowa boli, delikatnie mowiac. 20 plusow ma byc, bardzo mnie to
                                                    ciezy, tyle, ze sucho w ogrodku i nie wiem czy to wypada juz podlewac, bo wokol
                                                    jeszcze nikt nie podlewa?
                                                    Biaua Glisto ( no za choplere nie pamietam jak to sie pisze), wspolczuje.
                                                    Wczoraj u mnie byl fachowiec i powiedziel, ze 2 tyg. zajmnie mu remont lazienki.
                                                    Ciekawa jestem co my przez te 2 tyg. mamy robic, a raczej GDZIE?
                                                    Lece na ebay po nocnik.
                                                  • jotka13 Re: Kwietniowe powitanie II 20.04.10, 20:39
                                                    Miałam dziś w pracy imieniny czterech Agnieszek, śledzia w occie i
                                                    ogórki mocno kiszone poproszę.
                                                    Nasze forumowe Agnieszki miały chyba imieniny w styczniu, ale gdyby
                                                    jakaś solenizantka do dziś się uchowała, to życzę wszystkiego
                                                    najlepszego wink
                                                  • cytrynka6543 Re: Kwietniowe powitanie II 20.04.10, 21:32
                                                    Witam,zimno jakoś wieczorem się zrobiło,a w radiu dziś słyszałam,że
                                                    od przyszłego tygodnia czeka nas deszcz ze śniegiem. No jak to?
                                                    Karol obudziwszy się zaraportował i potwiedził wiosnę,a tu co
                                                    zimnica ma nastać? Ja się nie zgadzam!
                                                  • heniulaa Re: Kwietniowe powitanie II 21.04.10, 07:27
                                                    Bry wszystkim.

Dobrze że mam duuuuuuuużo papieru toaletowego smile

Miłego dnia
                                                  • papuga_ara Re: Kwietniowe powitanie II 21.04.10, 16:41
                                                    heniulaa napisała:

> Bry wszystkim.
                                                    >
                                                    > Dobrze że mam duuuuuuuużo papieru toaletowego smile
                                                    >
                                                    > Miłego dnia
                                                    >
                                                    O Boże. Ciągle?????
                                                  • heniulaa Re: Kwietniowe powitanie II 21.04.10, 17:23
                                                    papuga_ara napisała:

> heniulaa napisała:
                                                    >
                                                    > > Bry wszystkim.
                                                    > >
                                                    > > Dobrze że mam duuuuuuuużo papieru toaletowego smile
                                                    > >
                                                    > > Miłego dnia
                                                    > >
                                                    > O Boże. Ciągle?????
                                                    >

No niestety i jeszcze z miską na kolanach...
    • bumbecki Re: Kwietniowe powitanie II 21.04.10, 07:31
      czyżbym dziś pierwsza 'dzień dobry' mówiła ? smile
      hej śpiochy, wstawać! smile do pracy rodacy smile
      • asia.sthm Re: Kwietniowe powitanie II 21.04.10, 07:35
        chwalipieta jedna

ja juz cwierkam - cwir cwir
        • kocio_pierzaczek Re: Kwietniowe powitanie II 21.04.10, 07:56
          Dzień dobry.
          • se_nka0 Re: Kwietniowe powitanie II 21.04.10, 08:24
            Poranne dzień dobry.Kawka, śniadanko, kawka i start w nowy dzień.!
      • konopika Re: Kwietniowe powitanie II 21.04.10, 09:08
        Dzień trochę szarobury, chłodny, ale niech będzie dobry dla wszystkich.
    • eulalija Re: Kwietniowe powitanie II 21.04.10, 08:25
      O siódmej było prześlicznie, słoneczko świeciło, wiatru nie było,
      ptaszęta swoje pioseneczki nadawały. A teraz co? Zawiało, niebo
      bure, fuj, tak to się nie można bawić.

Witam.
      • ewa9717 Re: Kwietniowe powitanie II 21.04.10, 08:44
        Ach, jak dobrze się spało w dyscyk wink
        Heniula, masz katar czy odwrotność dyspepsji?
        Dzień dobry!
        • 36krzysiek Re: Kwietniowe powitanie II 21.04.10, 09:03
          Byle do piątku. Cześć pracy.
          • kocio_pierzaczek Re: Kwietniowe powitanie II 21.04.10, 10:45
            Alez zmarzłam! Cześć. Idę zaparzyć sobie lipy, bo aż mnie telepie.
        • heniulaa Re: Kwietniowe powitanie II 21.04.10, 11:44
          ewa9717 napisała:

> Ach, jak dobrze się spało w dyscyk wink
          > Heniula, masz katar czy odwrotność dyspepsji?
          > Dzień dobry!

Odwrotność smile na katar ma cudowny środek nazywa się Disophrol
          • ewa9717 Re: Kwietniowe powitanie II 21.04.10, 12:05
            To ja już wolę katar wink
            Spadam na natury łono, bo się przejaśniło wink
          • biaua_glysta Re: Kwietniowe powitanie II 21.04.10, 13:04
            Witojcie!
            Ja dziś też w temacie. Ponieważ od samiuśkiego rana trwały u mnie prace
            murarskie, musiałam po raz kolejny zaciskać, bynajmniej nie zęby... A teraz
            odkryłam, że mnie się dla odmiany papier skończył. Piekło i szatani!
            • pomaranczuch Re: Kwietniowe powitanie II 21.04.10, 13:11
              Cześć burawo!
              • groha Re: Kwietniowe powitanie II 21.04.10, 13:24
                Pomarańczuchu, czy Ty nas aby nie obrażasz? smile
                • myszwkropki Re: Kwietniowe powitanie II 21.04.10, 13:53
                  Ceść! Tak mnie powitał mój syn w drodze do logopedy. Buro i
                  obrzyyyydliiiiwie. Ale moze będzie lepiej. Dobrego popołudnia
                  wszystkim!
                  • stara.gropa Re: Kwietniowe powitanie II 21.04.10, 14:08
                    Co wy z tym burym i obrzydliwym? Zielono jest na dworze, wiaterek
                    powiewa, co jakiś czas wychodzi słońce, wiosna panie dziejku.
                    • groha Re: Kwietniowe powitanie II 21.04.10, 14:28
                      Zielono, to mało powiedziane. Zieloniaście wręcz jest, w dodatku w kilku
                      odcieniach, lekko licząc. Tylko trzeba na chwilkę opuścić wzrok z nieba na
                      ziemię, gdyż inaczej, to faktycznie, można tego nie zauważyć.
                      • ewa9717 Re: Kwietniowe powitanie II 21.04.10, 15:34
                        Ta, a mnie zgradobiło w lesie w tym pletniu crying
                        • 36krzysiek Re: Kwietniowe powitanie II 21.04.10, 15:45
                          Rany, Ewa, co Ci zrobiło i w czym?!
                          • pomaranczuch Re: Kwietniowe powitanie II 21.04.10, 16:24
                            Nie no Groho, gdzież bym śmiała smile
                          • papuga_ara Re: Kwietniowe powitanie II 21.04.10, 16:44
                            36krzysiek napisał:

> Rany, Ewa, co Ci zrobiło i w czym?!

W kwietniu-pletniu (co przeplata) spadł na nią znienacka opad zwany
                            gradem, charakterystyczny bardziej dla zimnych niż ciepłych pór
                            roku. No przecież jasno pisze dziewczyna wink wink wink
                            • ewa9717 Re: Kwietniowe powitanie II 21.04.10, 17:19
                              Szanpanu Papuga wzorcowo zapodała, co i gdzie mi zrobiło wink
                            • bumbecki Re: Kwietniowe powitanie II 21.04.10, 19:25
                              papużko, dzięki za tłumaczenie smile

p.s. grad to jednak cieplejszą porą się częściej materalizuje smile
                              p.s.2 - ale się robię mentorska, co nie ? bleee
                              • stara.gropa Re: Kwietniowe powitanie II 21.04.10, 19:31
                                p.s.2 - ale się robię mentorska, co nie ? bleee

Starość nadeszła smile
                                • bumbecki Re: Kwietniowe powitanie II 21.04.10, 20:18
                                  he he, poczuje to jeszcze mocniej za miesiąc ... wink
                                  • papuga_ara Re: Kwietniowe powitanie II 22.04.10, 14:59
                                    bumbecki napisała:

> he he, poczuje to jeszcze mocniej za miesiąc ... wink

Dlaczego??
                              • papuga_ara Re: Kwietniowe powitanie II 22.04.10, 14:58
                                bumbecki napisała:

> p.s.2 - ale się robię mentorska, co nie ? bleee
                                No! Bleeeeeeeeeee wink
                      • g0p0s Re: Kwietniowe powitanie II 21.04.10, 16:43
                        Koło mojej pracy pierwszy pokos kilka dni temu wykonano. A miesiąc
                        temu jeszcze był śnieg... Który znów wrócismile
                        • goonia Re: Kwietniowe powitanie II 21.04.10, 17:08
                          Znowu upal. Chyba jednak podleje co nieco, bo susza, ze strach. Musze wykopac
                          krzak, ale sie boje, ze znowu dostane wylewu. Redakcjo co robic?! Moze podpalic?
                          • balamuk Re: Kwietniowe powitanie II 21.04.10, 17:27
                            Krzak gorejacy chcesz wyprodukowac?smile Moze lepiej wykop cudzemi recami, skoro musisz?
                          • balamuk Re: Kwietniowe powitanie II 21.04.10, 17:29
                            A w ogole to dzien dobry, po wczorajszej ulewie slonce, magnolie kwitna jak oszalale i bez tez sie przymierza.
                            • tutul Re: Kwietniowe powitanie II 21.04.10, 19:53
                              Dopiero przestał śnieg z deszczem padać,a znów się zanosi...czyli przysłowie
                              prawdę gada.Witajcie wieczorowosmile
                              • ter.eska Re: Kwietniowe powitanie II 21.04.10, 20:32
                                Witam wieczorkiem,jestem szczęśliwa,że znów jestem z Wami,mam nadzieje,że już na dobresmile
                                • balamuk Re: Kwietniowe powitanie II 21.04.10, 20:53
                                  Gdzie sie podziewalas, Teresko?smile
                                  • ter.eska Re: Kwietniowe powitanie II 21.04.10, 21:00
                                    Aaaa,net sie zbuntował,aż go wymieniłamsmile
                                    • balamuk Re: Kwietniowe powitanie II 21.04.10, 21:04
                                      Dobrze mu tak, paskudnikowiwink
                                      • ter.eska Re: Kwietniowe powitanie II 21.04.10, 21:18
                                        A pewniesmile
                                        • bbbzyta Re: Kwietniowe powitanie II 21.04.10, 23:58
                                          Dzieńdobrywieczór. Zaraz lecę na wątek północny, może mi się uda zawyć o czasie... paaaa
                                          • ewa9717 Re: Kwietniowe powitanie II 22.04.10, 07:14
                                            A to ja zawyję porannie: aaaaaaa! A to z powodu bieli za oknem crying
                                            Dzień dobry!
                                            • bumbecki Re: Kwietniowe powitanie II 22.04.10, 08:01
                                              biel za oknem jest cudna smile
                                              dzień dobry smile
                                              • se_nka0 Re: Kwietniowe powitanie II 22.04.10, 08:17
                                                Odpukać przez lewe ramię, jak na razie bez bieli. Zimno. Dzień dobry smile
                                                • 36krzysiek Re: Kwietniowe powitanie II 22.04.10, 08:39
                                                  Dzień dobry. Wczoraj odbyliśmy z Orale miłą wizytę u Stefanmarii,
                                                  macie pozdrowienia.
                                                  • ter.eska Re: Kwietniowe powitanie II 22.04.10, 08:48
                                                    Dziękujemysmile
                                                    Dzień dobry,zimno,mokro,pada jakieś diabli wiedza co,już wolałabym biało.
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Kwietniowe powitanie II 22.04.10, 10:38
                                                    Bry.
                                                  • asia.sthm Re: Kwietniowe powitanie II 22.04.10, 10:50
                                                    Dzieki i odciumaskowac panu Mezydlu prosze.
                                                    wysciskaliscie go od nas po kolei? Pozwolil?

U nas zima. Ponoc kiedys przejdzie.
                                                    Aby do maja.
                                                  • bbbzyta Re: Kwietniowe powitanie II 22.04.10, 11:46
                                                    Takoż bardzo dziękuję za Mężydłowe pozdrowienia smile i witam się ze wszystkimi serdecznie. Na pohybel białemu, won na Anktarktydę!
                                                  • ewa9717 Re: Kwietniowe powitanie II 22.04.10, 12:36
                                                    Won! Własnie wróciłam z podbiegunowej bazy aprowizacyjnej, muszę się
                                                    chyba przespać...
                                                  • doratos Re: Kwietniowe powitanie II 22.04.10, 14:06
                                                    Witam wszystkich z północnych rubieży,
                                                    właśnie zdałam sobie sprawę z tego że ja najbliżej mam do bieguna!
                                                    Nic dziwnego że pogoda arktyczna u nas!
                                                    Od kilku dni znów palę w piecu,o szaleniu w ogrodzie nie ma co
                                                    marzyć!
                                                    Nawet najzagorzalsze zwolenniczki wczesnego pielenia truskawek dziś
                                                    też wymiękły!
                                                    A teraz rada dla kiziuka-otóż na przymrozki rady nie ma!
                                                    Niektórzy sadownicy palą ogniska,ma to sens gdy drzewek jest dużo,
                                                    ale dla jednej brzoskwinki się nie opłaci,
                                                    może należałoby ją zaopatrzyć w gustowne futerko?smilesmile
                                                    Tak poważnie to spróbuj ją na noc zawijać agrowłókniną lub folią
                                                    a raną ściągać.Jeśli panna brzoskwinia rośnie w zacisznym miejscu
                                                    to na pewno da sobie radę,czego jej i tobie życzę!Howgh!!!
                                                  • balamuk Re: Kwietniowe powitanie II 22.04.10, 16:37
                                                    Bry.
                                                  • goonia Re: Kwietniowe powitanie II 22.04.10, 16:53
                                                    Dzien dobry.
                                                    Wzajemnie sie odklaniam Mezydlu.
                                                    Sniegu co prawda nie ma, ale na upal narzekac nie mozna. Dobrze, ze zapomnialam
                                                    rekawiczek z torebki wyjac, bardzo sie dzis przydaly.
                                                  • 36krzysiek Re: Kwietniowe powitanie II 22.04.10, 18:43
                                                    Spoglądam w okno i przez chwilę poczułem się jakbym mieszkał pod
                                                    Alpami, tak się piknie chmury ułożyły gdzieś tam, hen, na widnokręgu.
                                                  • tutul Re: Kwietniowe powitanie II 23.04.10, 05:50
                                                    Zimno sie zrobiło,dobrze,ze słońce już wyłazi.A moje kozaki już na pawlaczu...
                                                    Kawę zrobiłam na rozbudzenie.Moze ktos się skusi...
                                                  • stara.gropa Re: Kwietniowe powitanie II 23.04.10, 05:58
                                                    Kawie mówimy stanowcze nie!
                                                    Uwaga, podaję obowiązującą pogodę na dziś.
                                                    Słonecznie albo pochmurno, ciepło a czasami zimno, wietrznie, a
                                                    gdzie indziej bezwietrznie.
                                                    I proszę nie wprowadzać fermentu wrogimi prognozami
                                                    big_grin
                                                  • se_nka0 Re: Kwietniowe powitanie II 23.04.10, 06:58
                                                    Brrrrrry !Sucho, zimno ale świeci smile
                                                  • bumbecki Re: Kwietniowe powitanie II 23.04.10, 07:31
                                                    dzien dobry smile
                                                  • ter.eska Re: Kwietniowe powitanie II 23.04.10, 08:34
                                                    Słonko,zimno,nic nie leci na łeb.Dzień dobrysmile
                                                  • ewa9717 Re: Kwietniowe powitanie II 23.04.10, 08:47
                                                    U mnie to, co Gropa zapodała przed "ale", czyli piknie! No i po
                                                    kawie, żadnego mówienia jej: NIE!, wyruszamy w swiat kuszący
                                                    zielenią i takimi tam wink
                                                    Dzień dobry!
                                                  • eulalija Re: Kwietniowe powitanie II 23.04.10, 09:25
                                                    Drugiej kawie mówię zdecydowane tak. Trochę mnie wychłodziło na
                                                    ugorach, ładnie było.
                                                    Witam.
                                                  • heniulaa Re: Kwietniowe powitanie II 23.04.10, 09:53
                                                    Wstałam dziś wcześniej, żeby dłużej nic nie robić smile

Witam wszystkich
                                                  • papuga_ara Re: Kwietniowe powitanie II 23.04.10, 10:35
                                                    heniulaa napisała:

> Wstałam dziś wcześniej, żeby dłużej nic nie robić smile

Boże, jakie to piękne smile Heniulaa, ukułaś Złotą Myśl big_grin
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Kwietniowe powitanie II 23.04.10, 10:40
                                                    Coś w tym jest. Poszłam spac o drugiej. O 5.30 obudziło mnie
                                                    charchanie dziecka (alergik), tatuś tradycyjnie udawał, że nie
                                                    słyszy. Wstałam, nie ukrywam, nieco wściekłą, bo charchaniu
                                                    towarzyszyły odgłosy wysypywanych na podłogę drewnianych klocków.
                                                    Piąta trzydzieści. Ale cóż, sama chciałam mieć dziecko. smile Jednak
                                                    gdy się nieco zreanimowałam kawą, o 9 już miałam posprzątane
                                                    mieszkanie i zaczyniony chleb, a przed sobą dłuuugi i słoneczny acz
                                                    zimny dzień, jakoś raźniej mi się zrobiło. Wczesne wstawanie nie
                                                    jest takie złe.
                                                  • 36krzysiek Re: Kwietniowe powitanie II 23.04.10, 09:55
                                                    Dzień dobry Państwu.
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Kwietniowe powitanie II 23.04.10, 10:11
                                                    Dzień doberek. W nocy w zaroślach za moim parkingiem tiurlikał
                                                    słowik. Ależ pięknie...
                                                  • stara.gropa Re: Kwietniowe powitanie II 23.04.10, 11:08
                                                    Z niecierpliwością wyczekuję codziennie kiedy wreszcie Kocio zobaczy
                                                    białe myszki. Bo już widziała sójki, jeża, słowika...
                                                    big_grin
                                                  • groha Re: Kwietniowe powitanie II 23.04.10, 11:44
                                                    Iii, białe myszki, to podobno jest nic i każdy może je zobaczyć, nie tylko
                                                    miłośnik przyrody. Ja czekam na kukułkę. Jeśli Kocio napisze, że usłyszała ją w
                                                    Warszawie, to będzie znaczyło tylko jedno: nie ma po co jechać do lasu. Gdyż
                                                    wszystkie ptaki przeniosły się już do miasta, a w lesie zostały tylko kleszcze.
                                                  • stara.gropa Re: Kwietniowe powitanie II 23.04.10, 11:57
                                                    W mym długim życiu dwa razy dopadły mnie kleszcze i nie stało się to
                                                    w bezkresnych puszczach tylko tu na miejscu, 1. na terenie
                                                    Uniwersytetu przy Krakowskim Przedmieściu (ścisłe centrum Warszawy)
                                                    2. na terenie cmentarza żydowskiego (także Śródmieście). Nie ma więc
                                                    już zupełnie po co jechać do lasu.
                                                  • doratos Re: Kwietniowe powitanie II 23.04.10, 12:30
                                                    Nic dziwnego że kleszcze wyprowadziły się do Warszawy,
                                                    skoro na prowincji taka pogoda!
                                                    Psa szkoda a co dopiero kleszcza!!
                                                    A słowika sama bym chciała usłyszećsmile
                                                    białe myszki widzieć...niekoniecznie!
                                                    Doobry wieeczór:]
                                                  • kurcgalopek Re: Kwietniowe powitanie II 23.04.10, 12:49
                                                    Się witamsmile

Zwróciliśmy dziś uwagę na dziwne delikatne klekotanie w okolicach kominka..
                                                    Pomyśleliśmy, że coś nam przez komin wlazło i telepie się teraz w czeluściach.
                                                    Nawet byliśmy zaskoczeni, że koty w ogóle nie są zainteresowane żywą istotą za
                                                    dosyć cienką ścianką.
                                                    Dopiero po dłuższych oględzinach okazało się, że to nie jest nic żywego (mądre
                                                    koty) i nie w kominie tylko tuż obok. Śledztwo wykazało bowiem, że pomiędzy
                                                    dopływem powietrza do kominka a kontaktem w ścianie jest jakiś tajemniczy kanał,
                                                    którym przy porządniejszych podmuchach wiatru powietrze wieje dosyć intesywnie i
                                                    powoduje, że ramka od kontaktu zaczyna delikatnie klekotać..

Czy komuś jeszcze wywiewa kontakty ze ściany?

Dodam, że mój dom był budowany przez normalną ekipę, a nie szalonego grafawink

--
                                                  • stara.gropa Re: Kwietniowe powitanie II 23.04.10, 12:59
                                                    Czy ten tajemniczy kanał jest tak duży, że da się do niego wejść? Bo
                                                    może jest to przejście w piąty wymiar?
                                                  • kurcgalopek Re: Kwietniowe powitanie II 23.04.10, 13:46
                                                    Gropo, nawet ręki tam nie zmieszczę, niestety, więc obawiam się, ze się tego nie
                                                    dowiemwink
                                                  • pomaranczuch Re: Kwietniowe powitanie II 23.04.10, 15:26
                                                    Tutul, przepraszam bardzo, ale 5.50 i Ty już na nogach????????? Cy to jest
                                                    normalnesmile
                                                    Heniulaa ma racje, wczesne wstawanie to świetna sprawa, jest tylko mały problem,
                                                    trzeba podnieść swoje zwłoki z łóżka... ehhhh
                                                    Miłego wszystkimsmile
                                                  • tutul Re: Kwietniowe powitanie II 23.04.10, 15:35
                                                    pomaranczuch napisała:

> Tutul, przepraszam bardzo, ale 5.50 i Ty już na nogach????????? Cy to jest
                                                    > normalnesmile
                                                    > Heniulaa ma racje, wczesne wstawanie to świetna sprawa, jest tylko mały problem
                                                    > ,
                                                    > trzeba podnieść swoje zwłoki z łóżka... ehhhh
                                                    > Miłego wszystkimsmile
                                                    No,niestety,ja tak rano wstaję.O 4:30 codziennie.mam więcej czasu do wykorzystania.
                                                    Chociaż nie powiem,jak go wykorzystuję.
                                                    Zasiałam kwiatki na balkonie w skrzynce.mają być pnące-nasturcja i powój.
                                                    Zobaczymy,co wyrośnie i którędy
                                                  • orale Re: Kwietniowe powitanie II 23.04.10, 16:16
                                                    Dzień dobry
                                                    od kilku dni audyty i audyty, już nie mogę. Na szczęście wieczór
                                                    zapowiada się rozrywkowo, ot tak
                                                    www.narodowy.pl/spektakl_szczegoly/?s=5731
                                                  • goonia Re: Kwietniowe powitanie II 23.04.10, 17:05
                                                    Czesc.
                                                  • balamuk Re: Kwietniowe powitanie II 23.04.10, 17:05
                                                    Dzien dobry, ufff, kolejny oblakany tydzien sie konczy. Zaczynam tesknic za piatym wymiaremwink
                                                  • se_nka0 Re: Kwietniowe powitanie II 23.04.10, 17:06

>Zasiałam kwiatki na balkonie w skrzynce.mają być pnące-nasturcja i powój.

Tatul - mam nadzieję, że świadoma jesteś, iż nasturcja = mszyce ??
                                                  • bumbecki Re: Kwietniowe powitanie II 23.04.10, 17:58
                                                    a cóż jest w złego w mszycach ???
                                                  • se_nka0 Re: Kwietniowe powitanie II 23.04.10, 18:22
                                                    Niemiłe są. Z twarzy wink Krzywdy raczej nie zrobią .
                                                  • kizuk Re: Kwietniowe powitanie II 23.04.10, 19:46
                                                    No i wystarczy ul pszczeli postawić przy nich i będzie smaczny i
                                                    zdrowy miód spadziowy.wink
                                                  • goonia Re: Kwietniowe powitanie II 23.04.10, 21:09
                                                    z tych mszyc?!!!

smile)))
                                                  • stara.gropa Re: Kwietniowe powitanie II 23.04.10, 21:14
                                                    Brutalnie mówiąc, z tego co wydalą big_grin
                                                  • goonia Re: Kwietniowe powitanie II 23.04.10, 21:22
                                                    Dobrze, ze mnie od miodu zeby bola.
                                                  • 36krzysiek Re: Kwietniowe powitanie II 23.04.10, 21:23
                                                    Od Szkorbuta pozdrowienia przekazuję wszem i wobec i każdemu z
                                                    osobna.
                                                  • ter.eska Re: Kwietniowe powitanie II 23.04.10, 22:27
                                                    A dziękujemy,dziękujemysmile
                                                    Jak nie lubię miodu,tak tego z mszyc chętnie bym popróbowałasmile
                                                  • orale Re: Kwietniowe powitanie II 23.04.10, 23:18
                                                    Sztukę z pełną swiadomością czynu polecam, popłakałam się najpierw
                                                    ze śmiechu, a potem wręcz przeciwnie. A jedna taka Pani się
                                                    usmarkałasmile