se_nka0 01.09.10, 07:27 wita Was. Kap, kap, kap. Dzień dobry Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bumbecki Re: Już Wrzesień wita nas- 01.09.10, 07:45 czesc czy ktoś umie wyjaśnić dlaczego co rano mam wrażenie, że jest poniedziałek ? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Już wrzesień wita nas- 01.09.10, 08:03 Bo jesteś optymistką? Jaki pięęęęęęękny poranek! Słońce wali!!!!! A tu las czeka nas! Dzień dobry Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Już Wrzesień wita nas- 01.09.10, 08:53 Milutko sobie kap, kap, kap. Szkoda tylko, że nie można zostać pod kocykiem... Odpowiedz Link
ter.eska Re: Już Wrzesień wita nas- 01.09.10, 09:13 U nas nie kap,kap,kap,tylko luuuuuuu...,milutki początek września Dzień dobry. Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Już Wrzesień wita nas- 01.09.10, 10:09 Leje jak głupie. Jakby w 39 tak lało, to może by się Szwaby potopili albo chociaż w błocie ugrzęźli. To nie, jak na złość "lato było piękne tego roku", zaraza z nim. Odpowiedz Link
balamuk Re: Już Wrzesień wita nas- 01.09.10, 10:55 Dzien dobry. Skad sie wzial ten wrzesien? Odpowiedz Link
balamuk Re: Już Wrzesień wita nas- 01.09.10, 11:22 Z zaraza morowa mi sie skojarzylo... Nienienie, az tak zle nie jest! Odpowiedz Link
l.mama Re: Już Wrzesień wita nas- 01.09.10, 11:26 1 września, w 35 roku życia szukam sobie miejsca na ziemi i nadal nie potrafię się zagnieździć. Próbowałam, naprawdę, ale nasze państwo ma za dużo rąk do pracy i nie chce silnej, zdrowej, wykształconej w pełni gotowej do działania siły roboczej. Ale dół. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Już Wrzesień wita nas- 01.09.10, 11:35 Nie grzesz dziewczyno, nie grzesz. Mieć 35 lat i nie musieć pracować. Każdy by tak chciał. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Już Wrzesień wita nas- 01.09.10, 11:50 O szyby deszcz dzwoni, deszcz dzwoni jesienny I pluszcze jednaki, miarowy, niezmienny, Dżdżu krople padają i tłuką w me okno... Jęk szklany... płacz szklany... a szyby w mgle mokną I światła szarego blask sączy się senny... O szyby deszcz dzwoni, deszcz dzwoni jesienny... Odpowiedz Link
balamuk Re: Już Wrzesień wita nas- 01.09.10, 11:59 Kociu, naprawde tak ponuro, ze Leopoldem gadasz?... Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Już Wrzesień wita nas- 01.09.10, 17:27 kocio_pierzaczek napisała: > O szyby deszcz dzwoni, deszcz dzwoni jesienny > I pluszcze jednaki, miarowy, niezmienny, > Dżdżu krople padają i tłuką w me okno... > Jęk szklany... płacz szklany... a szyby w mgle mokną > I światła szarego blask sączy się senny... > O szyby deszcz dzwoni, deszcz dzwoni jesienny... Boże, jakie to piękne. Byłbyż to pan Staff? (tak wywnioskowałam z podpowiedzi w innym poście). No piękne. Jak mi się poetycko zrobiło na resztę popołudnia, tra la la... Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Już Wrzesień wita nas- 01.09.10, 17:36 A, i gooniu, piszę tu, choć Ty pisałaś tam - koliber towarzyszył Ci przy kawie?? O mmmmmatko!!! No to musiało być przeżycie!!!!!!! Przecież to chyba jakieś latające cudeńka są! PS. Jaką kawę lubi? Odpowiedz Link
goonia Re: Już Wrzesień wita nas- 01.09.10, 18:21 Koliber gustowal w nektarze z pieknej, czerwonej kanny Odpowiedz Link
l.mama Re: Już Wrzesień wita nas- 01.09.10, 11:54 Muszę, kochana, myśleć o emeryturze.I chcę, chcę, chcę. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Już Wrzesień wita nas- 01.09.10, 11:57 A ja nie chcę ale muszę. Albo nie chcem ale muszem Odpowiedz Link
g0p0s Re: Już Wrzesień wita nas- 01.09.10, 12:08 Frakcja listopadowa zaciera ręce Gdyby przez cały rok było między 18 a 25 st. i długi dzień, to nie, albo piekarnik albo lodówka. Odpowiedz Link
anja_p_s Re: Już Wrzesień wita nas- 01.09.10, 12:20 g0p0s -takich rzeczy to nawet w erze ... ale w sumie to jest do zrealizowania: trzeba by tylko zakupić jacht i co wieczór studiować prognozę pogody, żeby wiedziec gdzie zacumować na następy dzień. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Już Wrzesień wita nas- 01.09.10, 12:43 Balamuku - gorzej niż ponuro. Ciągle leje, wieje i wyje. Odpowiedz Link
balamuk Re: Już Wrzesień wita nas- 01.09.10, 13:04 Ajajaj. Kciuki potrzymam albo co, niech sie przestanie wyglupiac Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Już wrzesień wita nas- 01.09.10, 14:27 A u mnie całkiem ładnie, dziś pierwsze grzybobranko bez zmoknięcia Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Już wrzesień wita nas- 01.09.10, 14:39 A u mnie też całkiem ładnie, zmoknięcie bez grzybobranka. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Już wrzesień wita nas- 01.09.10, 14:52 A to, jako Gurua rzecze, diabeł w tym musiał maczać kopytko: żeby podrzucić mi dobrą pogodę na grzyby, musiał ją skądś zabrać. Jakoś tak chyba przy okazji nici czy czegoś tam było? Odpowiedz Link
goonia Re: Już wrzesień wita nas- 01.09.10, 18:25 Dzien dybry. Chyba ptaki zaczynaja migracje na poludnie bo znow jakis nietypowy ptaszek do mnie zawital. Normalnie przy kawie towarzysza mi szczuro-wiewiory, wiec jest to mila odmiana. Szkoda tylko, ze nie znam sie na pticach wcale> Cieplo nadal, ale strasza ochlodzeniem i deszczem. brrr znowu mi sie wyjazdowy weekend wscieknie Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Już wrzesień wita nas- 01.09.10, 18:38 Nici. Jadowicie pomarańczowej czy jakoś tak. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Już wrzesień wita nas- 02.09.10, 07:56 Raniutko brak prądu, ciągle deszcz, czytanie komunikatów o wylewaniu małych rzek w okolicy.Zalaniu osiedli niżej położonych. Zimno. Wietrznie. Tak oto w minorowym nastroju witam 2 dzień września - dzień dobry. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Już Wrzesień wita nas- 02.09.10, 07:56 A hej. Słonko świeci i cos tam klaszcze za borem... Odpowiedz Link
jotka13 Re: Już Wrzesień wita nas- 02.09.10, 08:50 Cześć, chyba moja firma pozazdrościła Ewie i zabiera nas na grzybobranie do Białowieży. Już robimy zakłady kto wstanie o 6 rano po wieczornym ognisku Odpowiedz Link
jotka13 Re: Już wrzesień wita nas- 02.09.10, 09:33 Raczej nie Mamy tylko obawy jakich my grzybów nazbieramy, jadalnych raz Odpowiedz Link
balamuk Re: Już wrzesień wita nas- 02.09.10, 09:42 Survival? Czy macie w firmie nadwyzki kadrowe i prezes chce to elegancko zalatwic? Czesc. Senko, trzymaj sie! Odpowiedz Link
g0p0s Re: Już Wrzesień wita nas- 02.09.10, 10:42 Coś się forumowi stało. Znowu jakoś modyfikacja wyglądu z za węgła. Jeszcze nie wiem, czy słuszna. Szpilki ukradziono. Odpowiedz Link
groha Re: Już Wrzesień wita nas- 02.09.10, 10:52 Zmiany, zmiany, zmiany. Wszędzie jest dzisiaj inaczej, gdzie się nie wejdzie. Widocznie ktoś tu przeczytał: z nowym rokiem - nowym krokiem, przejął się i zaczął od przemalowania sufitu, rewolucji w szufladach i przesuwania kredensu... Odpowiedz Link
groha Re: Już Wrzesień wita nas- 02.09.10, 10:59 Aha, szpilki nadal wiszą, ale wydaje mi się, że ktoś zlikwidował próg w drzwiach na górę i rozebrał antresolę. Jakiś stary budowlaniec pewnie, bo nawet nie powiesił kartki: uwaga, roboty na górze Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Już Wrzesień wita nas- 02.09.10, 11:24 I poprzestawiał wszystko po swojemu Odpowiedz Link
g0p0s Re: Już Wrzesień wita nas- 02.09.10, 11:30 Szpilki wiszą bez szpilek, trzymają się na eleganckim trupioniebieskim kleju. Wzrok mi się skokowo posunął, albo znów czcionka się zbiegła. Wiadomo - lepsze wrogiem dobrego. Odpowiedz Link
groha Re: Już Wrzesień wita nas- 02.09.10, 11:41 Senko, głowa do góry! I nie martw się tak strasznie, do wszystkiego idzie przywyknąć. Jutro już nie będziemy sobie oczu obijać o tę przestawioną szafę, a pojutrze zapomnimy, że w ogóle coś się zmieniło. W końcu, to tylko dekoracje. A treść sztuki, że tak powiem górnolotnie, i tak zależy wyłącznie od nas. Ostatnio dramaty idą nam całkiem dobrze Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Już Wrzesień wita nas- 02.09.10, 12:44 Masz rację Groho, dramaty mamy w małym palcu. Przenicowane w każda stronę Tylko komedie coś nie teges - czasami nie wiadomo, śmiać się, czy płakać. No, głowa do góry mimo wszystko, a na głowę... liliowy kapelusz Damy radę ! Odpowiedz Link
doratos Re: Już Wrzesień wita nas- 02.09.10, 11:32 Na kartkę już zabrakło Czyli normalna polska rzeczywistość,zmiany nastały nagle i albo się człowieku z tym pogódź,albo co? Wogóle to dzień dobry,chyba dobry mimo deszczu, choć mi zmokło pranie przed chwilą powieszone, choć mi stuknęły właśnie dwa krzesełka,nic to,furda, właśnie kupiłam sobie Lesia i zamierzam sobie poczytać, skoro pada to mam wolne,a co tam dziś mi się należy Odpowiedz Link
migos Re: Już Wrzesień wita nas- 02.09.10, 11:46 kto zabrał to piękne słońce z poranka? dobry. Odpowiedz Link
kizuk Re: Już Wrzesień wita nas- 02.09.10, 12:15 migos napisał: > kto zabrał to piękne słońce z poranka? > dobry. Chętnie bym komuś słonko zabrała,bo mam dość deszczu, szarugi,zimna.Ponoć ma być lepiej w przyszłym tygodniu.Nic to ,aby do lata... Witam tym optymistycznym akcentem. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Już Wrzesień wita nas- 02.09.10, 13:37 Matko, a cóz to za blade g... zamiast dawnego i tak gorszego od dawniejszego foruma?????? Odpowiedz Link
ter.eska Re: Już Wrzesień wita nas- 02.09.10, 14:30 Może tak zamordujemy tego,co nam tak urządził foruma,to nam wyjdzie jeszcze kryminał do towarzystwa dramatowi Cholerka!Już dzień wydawał się optymistyczny,słonko jakby się budziło ze snu zimowego,aż nagle...lunął deszcz i sielanka prysła do towarzystwa deszczowi jest piekielnie zimno. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Już Wrzesień wita nas- 02.09.10, 14:33 Mam nadzieję, że to awaria, bo jak tak ma wyglądać to... Odpowiedz Link
jotka13 Re: Już Wrzesień wita nas- 02.09.10, 15:55 Rany, nic nie widzę - wczoraj byłam u okulistki, ale że aż takiej wady mi nie wykryła. Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Już Wrzesień wita nas- 02.09.10, 17:42 No właśnie, mnie też się jakoś dziwnie wzrok pogorszył. Blade toto, dziwne jakieś... Zaraz wejdę w ustawienia i spróbuję sobie to jakoś dostosować, jak mi się uda, to Wam powiem. Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Już Wrzesień wita nas- 02.09.10, 14:24 Składam donos na pogodę. Oćpła. Rano słoneczko jak lampa kwarcowa, na niebie błękit, ciepło. W południe zaczynam dzwonić zębami, za oknem pochmurno. Wczesnym popołudniem słoneczko wróciło, lampa. Teraz właśnie skończyła się ulewa, słoneczko się obraziło. Odpowiedz Link
goonia Re: Już Wrzesień wita nas- 02.09.10, 18:07 Witam. Cieploty ciag dalszy, ale jakby sie chmurzylo Pan koliberek zawital dzis znowu ale w swej nadgorliwosci przeploszylam go, a tak bardzoe chcialam zrobic mu zdjecie. Niestety musi byc blisko bo moj aparat nadaje sie do zdejmowania sloni a nie malych ptaszkow. Prosze przywrocic porzadek na forum, bo literki za male jak dla mnie a po zmianie w ustawieniach na duze, to jeden post sie rozciaga, jak nie przymierzajac gumka od gaciuf. Senko, teraz moze byc tylko lepiej Moje dzieciska maja jeszcze wakacje i to mnie trzyma przy zyciu, bo jak sobie pomysle o robirniu kanapek i wozeniu na zajecia i rozne innne zwyklo-zyciowe zajecia, to juz wole zeby zimno bylo. Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Już Wrzesień wita nas- 02.09.10, 18:16 Obawiam się, że przywrócenie dawnego wyglądu forum nie jest w mocy naszych Moderatorek. Jakby było, pewnie pierwsze posłałyby te koszmarne literki do wszystkich diabłów. Pozdrów koliberka! Musi być przystojniak. Jak już go złapiesz na obiektyw, proszę o zdjęcie. Odpowiedz Link
balamuk Re: Już Wrzesień wita nas- 02.09.10, 18:44 U mnie forum czesciowo wrocilo do normy, mansarda sie poprawila i suterena tez Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Już Wrzesień wita nas- 02.09.10, 18:48 Spróbuj powiększyć sobie teks na ekranie przy pomocy kombinacji klawiszy Ctrl (lewy) oraz "=". Powrót do poprzedniego rozmiaru po wciśnięciu kombinacji Ctrl(lewy) oraz "-" lub chyba także po zamknięciu przeglądarki. Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Już Wrzesień wita nas- 02.09.10, 18:50 No i zapomniała. Przede wszystkim witam wszystkich przedszkolnie - niedoszło (życie i choroby malucha ) Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Już Wrzesień wita nas- 02.09.10, 19:00 szkorbut-lumbago napisała przy pomocy kombinacji klawiszy Ctrl > (lewy) oraz "=". Powrót do poprzedniego rozmiaru po wciśnięciu kombinacji Najpierw zrobiłam to dolne i nawet przy pomocy lupy niczego nie mogłam przeczytać. Potem naciskałam co sie dało, żeby wrócić do poprzedniego stanu, potem wyłączyłam na wszelki wypadek komputer i samo się odczyniło. No to nabrałam odwagi i zrobiłam to górne, Mam większe litery > Ctrl(lewy) oraz "-" lub chyba także po zamknięciu przeglądarki Odpowiedz Link
balamuk Re: Już Wrzesień wita nas- 02.09.10, 21:54 Normalnie (ctrl - dowolny, lewy albo prawy)+(-) zmniejsza, (ctrl)+(=) zwieksza. Wygodniej mysza. Ctrl i koleczkiem w gore albo w dol. Slepawa jestem, wiec uzywam na okraglo, do tej pory wszystko fungowalo Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Już Wrzesień wita nas- 02.09.10, 23:12 Czesc moje wy sliczne koliberki. w ustawieniach w Moje forum przestawilam na Duże litery i jakos lepiej sie czyta, ale kurde juz jak pisze, to drobnym maczkiem pisze jak Kaczka dziwaczka. Oslepnac przyjdzie Od tych forumowych remontow , to ja koszty poniose na nowe okulary Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Już Wrzesień wita nas- 03.09.10, 08:09 Po prasę do kiosku wyszłam w ciepłej kurtce. No, nie zimowej, ale... Dzień dobrrrry Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Już Wrzesień wita nas- 03.09.10, 08:13 E tam, o 6.30 do autobusu którym jechałam wsiadl pan w t-shhircie z krótkim rękawkiem Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Już Wrzesień wita nas- 03.09.10, 09:08 Dzień dobry! Piękny! Słoneczny! Wkrótcepokawienałonny! Gropo, miałam kolegę, który w lutym literacko biegał w sandauerkach Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Już Wrzesień wita nas- 03.09.10, 09:28 Ponoć w Warszawie, ale oko moje nie widziło go osobiście, grasuje pan, który w najgorsze mrozy ubrany jest w szorty i podkoszulek. Widziano go w rejonie Bródna. Może Eulalija to potwierdzi, bo to jej okolice. Ja , raz tylko, widziałam w aurobusie późną jesienią pana ubranego nader lekko, jakieś krótkie spodenki, krótkie rękawki, na szyi miał zawieszona damską torebkę, a w ręku trzymał całkiem dużego grzyba. Najwyraźniej był to jesienny pan, prosto z lasu P.S. Swoją drogą ciekawa rzecz z tymi autobusami, tylu interesujących osobników można w nich spotkać jak się codziennie podróżuje. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Już wrzesień wita nas- 03.09.10, 09:36 Ach, ilez mozliwości stwarza zycie stołeczne! Nic to, wsiadam na kozę, moze mi sie co w lesie trafi Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Już wrzesień wita nas- 03.09.10, 09:42 Cześć. Och, jak mnie się chce na grzyby... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Już wrzesień wita nas- 03.09.10, 10:00 Ech, Gropo, na biezpticziu... Kociu, zadedykuję Ci pierwszego znalezionego! Odpowiedz Link
groha Re: Już wrzesień wita nas- 03.09.10, 10:22 Powyższe przykłady są doskonałym dowodem na to, iż nie należy przejmować się takimi pierdołami, jak pory roku oraz ulegać presji utartych kanonów odzieżowym, a tym bardziej zbiorowym odczuciom termicznym, bowiem takowe nie istnieją, po prostu. Zresztą, wszystko jest iluzją, jak mówią cyrkowcy. Weźmy dzisiejsze +11 stopni: w lecie są chłodkiem, ale w środku zimy, to prawie upał, nie? Idąc dalej tym tokiem myślenia, można również dojść do wniosku, że należy także pogodzić się z pogodą. Każdą. Albowiem ona jest, jak prawdziwy przyjaciel: często okropnie nieznośna, ale niezależnie od wszystkiego - jest zawsze i na pewno nigdy nas nie opuści Filozofia z rana lepsza niż śmietana, hihi. Pogodnego dnia! Odpowiedz Link
g0p0s Re: Już Wrzesień wita nas- 03.09.10, 12:12 Ja spotkałem kiedyś w autobusie przy trzaskającym mrozie eleganckiego pana. Balowe pantofle, elegnckie spodnie od garnituru, śnieżnobiała kaszula i takiż długi szal wokół szyi. To wszystko, co było z wierzchu widać. A ludzie wokół okutani w co kto tylko miał. Pora było poranna, więc myślę, że pan się, no powiedzmy zasiedział, a tu małżonek z podróży wrócił Odpowiedz Link
goonia Re: Już Wrzesień wita nas- 03.09.10, 16:57 Dzien dobry. Piatuniuniunieczek juz, a w poniedzialek jest swieto pierwszego maja, tfu znaczy dzien pracy. Wolny. Bozeeeeee, no wyspac sie musze bo gledze. Wiater dzis i pan koliberek sie nie pokazal. Pewnie mu sie trudno lata w taki dzien, a jesc trzeba to ja juz sobie pojde, zanim wiecej glupot nie nawypisuje Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Już wrzesień wita nas- 03.09.10, 17:16 E, normalka, z radosci tak A ja jestem po patelni rydzów, takich na masełku i z solą tylko, mniam. Wiem, świnia jestem, ale to pierwszy taki łup od baaaaardzo dawna Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Już wrzesień wita nas- 03.09.10, 18:17 Aaaaa, trzymacje mnie, bo morderstwo popełnię. Odpowiedz Link
balamuk Re: Już wrzesień wita nas- 03.09.10, 18:30 Bez sensu, jakbym sie przed smiercia nazarla tego, co Ewa, umarlabym szczesliwa... Odpowiedz Link
ter.eska Re: Już wrzesień wita nas- 03.09.10, 19:33 gropciu zrób to!Będzie nowy kryminał Odpowiedz Link
ter.eska Re: Już wrzesień wita nas- 03.09.10, 19:37 No i oczywiście zapomniałam się przywitać,skleroza nie boli.Cześć i czołem,dziś u mnie wrzesień-plesień bo przeplata trochę wiosny,trochę lata) Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Już wrzesień wita nas- 04.09.10, 08:42 Piejo kury, piejo!!! Ileż roboty człowiek ma od rana: najpierw kawa, potem mysli, w jakie lasy by tu dzisiaj... Dzień dobry, choć z lekka listopadowy Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Już wrzesień wita nas- 04.09.10, 08:46 Ciągnie wilka do lasu ? Dzień dobry. Dopiero co układałam z radością letnie rzeczy w szafach. Teraz wyciągam z czeluści te pochowane, ciepłe, wierząc, że to tylko chwilowo Miłego dnia. Odpowiedz Link
balamuk Re: Już wrzesień wita nas- 04.09.10, 09:40 Milego. Sobota, sobota, juz czeka robota... Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Już Wrzesień wita nas- 04.09.10, 11:26 Może pomoże na poprawę pogody i nastroju www.youtube.com/watch?v=IIynCVbQKBA&feature=related Odpowiedz Link
ter.eska Re: Już Wrzesień wita nas- 04.09.10, 11:36 Jak to dobrze gdy sobota,gdy nie czeka mnie robota,wylegiwać mogę się i nic nie obchodzi mnie Witam w ciepły,słoneczny dzionek,do Lublina zawitała wiosna Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Już Wrzesień wita nas- 04.09.10, 11:38 Widzę, ze tamta piosenka nie pomogła. Towarzystwo nadal pogrążone w jesiennej melancholii. Podwajam dawkę terapeutyczną. Jak to nie podziała, to już tylko kuracja elektrowstrząsami zostaje www.youtube.com/watch?v=Hpsu1NMv8d0 Odpowiedz Link
balamuk Re: Już Wrzesień wita nas- 04.09.10, 12:07 A moze grono zapracowane okrutnie, przekuwa rozne w czyn itd? Ja wlasnie przypomnialam sobie, ze praca jest niezdrowa i modyfikuje poprzedni wpis: Sobota, sobota pojde se do plota siade se na plocie dam odpor robocie. Bec. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Już Wrzesień wita nas- 04.09.10, 12:13 Jak znam to grono, to toczy ze sobą walkę - wstać czy nie wstać. No może poza małymi wyjątkami, które szlajają się po lesie w poszukiwaniu grzybów. Odpowiedz Link
balamuk Re: Już Wrzesień wita nas- 04.09.10, 12:29 A to niech sobie pospia, niebozatka <zawistnie i falszywie szczerzy zeby> Odpowiedz Link
ter.eska Re: Już Wrzesień wita nas- 04.09.10, 12:30 Ja owszem toczyłam taką walkę,wygrał...Karo Oby tylko nie były to grzybki dla teściowej. Odpowiedz Link
kizuk Re: Już Wrzesień wita nas- 04.09.10, 13:42 Jestem teściową i to poczwórną.Od zięciów,zdarzało się,dostawałam podgrzybki,raz nawet kanie. Żyję,co jest dowodem na to,że nie chcieli mnie.... Dzień dobry. Było słonko,było,ale się zmyło. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Już Wrzesień wita nas- 04.09.10, 14:37 Obleciałam wczorajsze rydzowisko, ale jeszcze nie poodrastały Dzisiaj zadowolę się duszonymi podgrzybkami i jednym wielkim prawdziwem w smietanie. I zadnych robotów, po obiedzie przewiduje się dogórybrzuszkowanie z ksiązeczką. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Już Wrzesień wita nas- 04.09.10, 15:02 Ty chyba chcesz zostać główną bohaterka najnowszej książeczki naszej GURUYŚlina już mi kałużę zrobiła na podłodze koło kompa. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Już Wrzesień wita nas- 04.09.10, 15:57 Przetarłam wczoraj resztę z 10 kg pomidorów, łaska boska, że małżonkowi taka zabawa się spodobała, bo od sita już mi ręce mdlały. Mało tego, wygłosił chęć dalszego przetwarzania. Co by mu tu zadać? Zakisiłam 5 kg ogórków. A dziś chyba jak Balamuk zaleca, dam odpór robocie,bo mi się chyba jeszcze nie wszystko zrosło w plecach. Korzystam z wolnego weekendu, chłopaki w płockie krze pojechały. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Już Wrzesień wita nas- 04.09.10, 16:36 Pidżama najlepszym przyjacielem arystohracji Oraz Marysia od robót ciężkich i obrzydliwych, czyli sprzątania. No co, na jesień charakter mi się zmeniił. Odpowiedz Link
balamuk Re: Już Wrzesień wita nas- 04.09.10, 16:50 Z czego mozna wywnioskowac, ze inna pora (roku) we fraku myjesz kibelek. Ha. W zasadzie norma. Kociu, herosy z Was, ale na plecy uwazaj, niech one porzadnie dojda do siebie. To taki mocno trefny kawalek czlowieka... Odpowiedz Link
ter.eska Re: Już Wrzesień wita nas- 04.09.10, 17:11 Baronie mamy się zacząć bać Twojego nowego charakteru?,mnie się zdawało,że najlepszym przyjacielem arystokracji jest frak,fajka ewentualnie cygaro,tabakiera i fotel Kociu uważaj na plecy,z tym nie ma żartów. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Już Wrzesień wita nas- 05.09.10, 08:56 Dlaczego w dni wolne od pracy budzęę się bladym świtem, no dlaczego? Wrrrr Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Już wrzesień wita nas- 05.09.10, 09:34 Bo tak Jaki piękny dzień od świtu! Kawa i trza się nałoniać na zapas przed zimą Dzień dobry! Odpowiedz Link
balamuk Re: Już wrzesień wita nas- 05.09.10, 09:56 A toscie, Pani Gospodyni, filozoficznie problem wyjasnili. Dzien dobry. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Już wrzesień wita nas- 05.09.10, 10:12 karkolomna ta niedziela bedzie....jade przestawiac rzeczywistosc....kurde. Sciskam was ...moze ostatni raz.....hi hi Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Już wrzesień wita nas- 05.09.10, 10:30 Padało, pada i padać będzie. Hej ! Dzień dobry w mokrą niedzielę Odpowiedz Link
ter.eska Re: Już wrzesień wita nas- 05.09.10, 12:44 g0p0sIe przyzwyczajenie,asieńko pracowitą niedzielę będziesz miała Dzień dobryszaro-mokra niedziela,ale się wreszcie wyspałam Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Już wrzesień wita nas- 05.09.10, 17:54 Jakie szaro, jakie mokro? Słońce, pogoda piękna. Może ciut chłodno, ale ja jestem ciepłolubna więc mogę mięć zachwiany odbiór rzeczywistości. Udało nam się dzisiaj zaliczyć pierwsze zoo i kaczki w parku, i drzemka (dwie godzinki ). Dobry dzień. Wręcz super. P.S. O i jeszcze dziury na suficie zatałam, jeszcze zamalować i łóżko wraca na miejsce Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Już wrzesień wita nas- 05.09.10, 18:52 Mówię wam, co ja dziś robiłam przez cały dzień. NIC. Totalne LB. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Już wrzesień wita nas- 05.09.10, 19:00 Och, widze ze namieszalam. Nie jeszcze sie nie wyprowadziam. Przeprowadzke zaczne 20, a skoncze 30 wrzesnia. Karkolomnie przestawiac rzeczywistosc to zwyczajnie spotkac sie z osoba zyjaca ...w innym wymiarze. Nic z tego nie wyszlo. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Już wrzesień wita nas- 05.09.10, 19:04 Szkoda,że nie wyszło,takie rozmowy mogą być ciekawe Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Już wrzesień wita nas- 06.09.10, 06:52 Noce zimne, TWCh chyba w sen zimowy abo inną hibernacyję zapada. Dzień dobry o świcie! Przyjrzyjcie mi się dobrze, bo nie wiem, czy wrócę, dziś jedziemy na grzyby na poligon. Dozo! Moze... Odpowiedz Link
bumbecki Re: Już wrzesień wita nas- 06.09.10, 07:41 a na poligonie to jeszcze coś się dzieje oprócz grzybobrania ? wczoraj byłyśmy na grzybach, wieeelgaśny kosz nazbierany aronię też urwałyśmy - może uda nam się zrobić nalewkę ... dzień dobry wszystkim, aby do piątku Odpowiedz Link
orale Re: Już wrzesień wita nas- 06.09.10, 09:21 dzień dobry, wita się z państwem królowa karaoke i wielbicielka kajaków. Plywałam i cudnie było, nawet burza na jeziorze mi nie przeszkadzała. W czerwcu plynę na porządny spływ A na dodatek spiewałam do mikrofonu, co gorsza, zaczęłam imprezę śpiewaną. Na start wybrałam sobie Danusie Rinn - Gdzie ci mężczyźni... A dziś witajcie Katowice mam w planach, zatem do zobaczenia za kilka dni Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Już wrzesień wita nas- 06.09.10, 10:14 A gdzie, Bumbecko, byłyście? Szukam właśnie dobrego miejsca niedaleko Warszawy na krótkie grzybobranie? Ech, na poligonach zawsze był urodzaj na grzyby... Witam mokroponiedziałkowo. Odpowiedz Link
konopika Re: Już wrzesień wita nas- 06.09.10, 10:27 Ja wróciłam od naszych bratanków Węgrów, grzybów mają zatrzęsienie. Mają także dobre wino i ciepłą wodę. Mi nic więcej nie potrzeba oprócz błękitnego nieba. Odpowiedz Link
konopika Re: Już wrzesień wita nas- 06.09.10, 10:28 Alkohol jednak szkodzi na pamięć, miałam się przywitać. Witam się pourlopowo. Odpowiedz Link
bumbecki Re: Już wrzesień wita nas- 06.09.10, 10:51 grzyby zbierane były 'na Przepitkach', 'za kamieniem' i w lesie 'do Miszewa'... to są miejsca w lasach przy drodze z Płońska do Nowego Miasta Odpowiedz Link
ter.eska Re: Już wrzesień wita nas- 06.09.10, 12:51 Mokro,bura,ja chcę slooooooooonka!!! Dzień dobry?(okaże się za kilka godzin) Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Już wrzesień wita nas- 06.09.10, 13:30 Przestał mi się podobać kalendarz. Liczyłam różne daty, dwa razy, żeby pomyłek uniknąć. Powychodziły mi niespotykanie duże liczby. Skąd się wzięły ? Kiedy ten czas zleciał ? Dlatego - macie rację, że wyjeżdżacie, odwiedzacie, kajakujecie i inne różne różności robicie. Robić już nie czekać na lepsze czasy, bo zleci - jak mnie - nie wiadomo kiedy. Nie znaczy to, że nie robiłam , tylko szkoda że ten czas leci, leci, leci... dzieci się starzeją Dzień dobry Odpowiedz Link
groha Re: Już wrzesień wita nas- 06.09.10, 14:20 Trzymajcie mnie, bo nie wytrzymam. Trzymajcie mnie... Nie, przepraszam najmocniej, jednak nie wytrzymam. Czy narzekanie na: a) pogodę, b) wszystko, to już obowiązek statutowy? O mój Boże. Ludzie opamiętajta się! Bo schodzimy na manowce, tyle Wam powiem przy poniedziałku. Który, jak powszechnie wiadomo, świetnie nadaje się do opierniczania, ochrzaniania, protestowania oraz zgłaszania wszelkich pretensji do bliźnich i całego świata. Do zaczynania wszystkiego od nowa też, więc uroczyście oświadczam, że jeśli nadal mamy zamiar tak ślicznie sobie tutaj tetryczeć, to nie ręczę za siebie, niestety. Rewolucji antymalkontenckiej chyba jeszcze w naszych dziejach nie było? No, to może być.O, już widzę hasło na murze: Ludu chmielewski, nie daj się sponurzyć! Do broni! Uraaa...! Podpisano: Podżegacz Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Już wrzesień wita nas- 06.09.10, 14:29 Ok. Ok. Zawsze wysoko mierzyć się nie da, czasami skrzydła się podetną. Już więcej nie będę. Odpowiedz Link
ewa9717 Gropo, 06.09.10, 14:35 nie inwestuj w trójnóg - ani nie zostałam generałem, ani nawet pod pułkownikiem nie byłam Ale zaciąg grzybny że ho ho! GroHo, ja nie malkontencę, no może ciutkę, bo pływanko na razie się skończyło, ale grzyby mi PRAWIE wyrównują poziom optymizmu czy czego tam. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Gropo, 06.09.10, 14:46 Oj Ewo, gdybym Cię tak nie lubiła, to bym Cię znienawidziła. Te spacery po lesie, te grzybki, te lekturki pod kocykiem. No i te wrzosowiska wokoło. Kończę, bo jednak cholera mnie bierze To nie było malkontenctwo, tylko żółć mnie zalała Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Gropo, 06.09.10, 14:52 Bądź Pollyanną i myśl pozytywnie, np.: jestem Stara Gropa, ale młodsza od tej zarazy, co po lasach lata, tra la la Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Gropo, 06.09.10, 14:55 PS Postanowiłam, ze żółć mnie bedzie zalewała na zielono, bo w żółtym mi nie do lica Pollyanna Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Gropo, 06.09.10, 17:33 W ramach rekompensaty za grzyby, które masz w lesie a ja nie, kupiłam sobie słoik marynowanych podgrzybków, a za wrzosowiska wrzos w doniczce. I już żółć mi przeszła Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Gropo, 06.09.10, 18:00 W twarzową zieleń? Ale chyba i tak tytuł Pollyanny Pollyann należy się za dzisiejszy wpis Kurcgalopkowi! Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Gropo, 06.09.10, 18:36 O tak, wolę zieleń, nawet jeśłi wyglądam w niej jak świeżo ekshumowana nieboszczka, że zacytuje Guruę. W poście Kurcgalopka widać nutkę melancholii, tęskni za zalaneim czy co? Odpowiedz Link
eulalija Re: Już wrzesień wita nas- 06.09.10, 23:39 Wpadła Groha do piwnicy, Napisała na tablicy: Bęc bęc Żalom przecz. Ok, bez żalów, tak tylko westchnę ... I nie chodzi o pogodę, nawet nie o wszystko, a o trzy takie wyprowadzki w kraj górzysty, konkretnie do Szwajcarii, z których jedną jeszcze od biedy mogę jakoś zaakceptować, bo wiek, bo tam takie i te inne ... Ale pozostałe dwa wyjazdy to jest obraza boska. Jedno młodsze ode mnie o rok, drugie o rok starsze, obie sztuki prowadzące higieniczny tryb życia, nie palili, alkohol mniej niż umiarkowanie, rowerki, spacerki, jakieś skałki, piłki, czasem bieżnie i siłownie. I co? I pstro. Zawał, a głupie konowały najpierw myślały, że baba histeryzuje a przy drugim, jak już do Anina wieźli, to się nic nie dało zrobić. I wylew. I ja mam nie wzdychać? Ale już wylałam. Już się otrzepuję powoli, z dołka wychodzę. Witam. Odpowiedz Link
groha Re: Już Wrzesień wita nas- 06.09.10, 14:58 Spoko, spoko, ludzieńkowie drodzy, to nie mnie trzeba się tłumaczyć, bo ja jestem, za przeproszeniem, zwykły członek i mogę Wam wiecie co, prawda? No. Znaczy nic. Powygłupiać się, ewentualnie. I to wyłącznie z daleka. Ale przecież wszyscy wiemy, kto tu jest głównym ideologiem, nie? Odpowiedz Link
jotka13 Re: Już Wrzesień wita nas- 06.09.10, 15:23 Przywitam się ładnie z poniedziałku i jako coś optymistycznego powiem Wam, że bociany obrodziły wokół mnie w tym roku i na wiosnę przybędzie czwórka nowych piskląt Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Już Wrzesień wita nas- 06.09.10, 17:01 Witam się serdecznie i optymistycznie, bo dziś mnie nie zalało) Odpowiedz Link
ter.eska Re: Już Wrzesień wita nas- 06.09.10, 19:17 jotka13 napisała: > Przywitam się ładnie z poniedziałku i jako coś optymistycznego powiem Wam, że b > ociany obrodziły wokół mnie w tym roku i na wiosnę przybędzie czwórka nowych pi > skląt Czworaczki?<szok> Odpowiedz Link
eulalija Re: Już Wrzesień wita nas- 07.09.10, 07:49 Melancholijny poranek, jakaś mgiełka... Witam. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Już Wrzesień wita nas- 07.09.10, 08:31 Groha radość zarządziła, no to się lepiej zamknę... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Już Wrzesień wita nas- 07.09.10, 08:33 To ja po cichutku powiem: Dzień dobry... Odpowiedz Link
groha Re: Już Wrzesień wita nas- 07.09.10, 10:12 OK, OK, dzisiaj już wtorek, więc odszczekuję ten poniedziałkowy opierniczantus. Smućta się, jak chceta Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Już Wrzesień wita nas- 07.09.10, 14:04 Brateczek, astereczka, cyrenaryjka, Smuteczek, chandereczka, melancholijka... A ja rzeźbię. W przenośni, nie dosłownie. Młoda dostała rowerek dokładnie na jej wymiar, używany nie przechodzony, ale kopniętej mamusi tj. mnie zachciało się, żeby miała odlakierowany jak psu ogon i w kolorze nie męsko-granatowym, tylko sympatycznie zielonym. No to rozkręcam, szlifuję, zmywam rozpuszczalnikiem, lakieruję sprejem... I wiecie co? Cholera! Lubię to! Odpowiedz Link
doratos Re: Już wrzesień wita nas- 07.09.10, 14:40 Dzień dobry,ale trochę zimny.Brrr... Minerwo tylko zmywaj i maluj na świeżym powietrzu,cobyś się nie nawdychała tych toksycznych wyziewów Odpowiedz Link
kizuk Re: Już Wrzesień wita nas- 07.09.10, 15:25 Koniecznie różowy i brokatem posyp.Musowo.Dzieciątku od maleńkości trza gust kształtować,żeby w świecie barbie nie czuło się wyobcowane Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Już Wrzesień wita nas- 07.09.10, 15:31 Skoro zabronione jest dawanie klapsów, tym bardziej powinno być zabronione dawanie różowizny!!! Czasem szkodzi bardziej Zielony będzie. Zieleniutki. Ekologiczny. Uniwersalny płciowo i apolityczny. W kolorze nadziei... Tylko muszę uważać, żeby nie skićkać roboty, bo mimo całej zieleni może wyjść beznadziejny. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Już Wrzesień wita nas- 07.09.10, 15:47 Zielony to wcale nie taki apolityczny jest, z Zielonymi się kojarzy. A oni lewicowi, więc juz blisko do antychrystów, cyklistów i masonów. I tak mamunia kształtuje poglądy polityczne dzieciątka Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Już Wrzesień wita nas- 07.09.10, 16:27 O matko, a jak ja dbam o to, by moje dziecko mialo choć jedne różowe śpioszki? To co ja mu robię? No dobra, teraz się skończyło, różowe robią tylko do 86 cm dlugoszcza, ale za to bluzę męską w jadowitym różu tyż mu nabyłam... Bo co, że chłopiec, to tylko bure i ponure kolory ma nosić? Aha, i lalę mamy, choć śpi się raczej z koparą. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Już wrzesień wita nas- 07.09.10, 16:50 Ach, kopara, karkor i uwielbienie dla robót drogowych, jakie to były piękne czasy idolęce Idol ubierany był różnokolorowo, acz nie pstrokato, za to pierwsza kurtka, którą sam sobie wybrał, była jadowicie pomarańczowa i wielbił ją cały sezon, mimo naszych śmichów, że kolor w sam raz dla praktykanta w dziedzinie konserwacji płaszczyzn poziomych. Tak więc Kociu, na pewno dotychczasowe starania nie pójdą na marne, a mała Minerwka będzie szalała na zielonym jak na różowym z brokatem Odpowiedz Link
goonia Re: Już wrzesień wita nas- 07.09.10, 17:18 Lato jest, moi drodzy, wciaz i niezmiennie ku wielkiemu mojemu upodopbaniu. No, za wyjatkiem ostatnich 3 dni, kiedy to byla pozna jesien. Wyslalam dzieciatka do szkoly, z wielkim zalem, bo jednak troche spokojniejsze mam zycie w wakacje. Milego dnia. Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Już Wrzesień wita nas- 07.09.10, 18:42 Czyżby się drogi baron z familiją Dupersztanglów herbem Korwin pieczętował? To właśnie Korwin twierdzi, że zielony to niedojrzały czerwony... A ja jak już koniecznie muszę uprawiać jakąś polityczną zieleninę, to wolę na ludowo. Wici, Wieści, Koło Gospodyń, rolnictwo indywidualne i oj da dana w kółko Macieju, chłop albowiem potęgą jest i basta (ale mniejszą niż niewiasta). Odpowiedz Link
kizuk Re: Już Wrzesień wita nas- 07.09.10, 21:21 W takim razie zmieniam zdanie w temacie różu.Jako zamieszkująca prowincję,czyli prawie wieś,popieram zieleń ludową,bo,jak mawiała moja Babcia, "od myszy do cesarza wszystko żyje z gospodarza". Odpowiedz Link